Gevelschroef pure white (A05.0.0) zijdeglans

Gevelschroeven in 5,5x35mm met koplak in Pure White zijn perfect qua kleur afgestemd op Trespa® Meteon® panelen in Pure White (A05.0.0) met Satijn afwerking en zijn gemaakt van A4 roestvrij staal.

✓ A4 roestvrij staal
✓ Geschikt voor houten latten
✓ Vervaardigd volgens DIN EN 14592
✓ Zijdeglans lakafwerking
✓ UV & weerbestendig
✓ Ø 12mm schroefkop

De HPL-schroeven zijn geschikt voor de bevestiging van panelen op houten constructies.

Het artikel is in voorraad

Verzending van uw order binnen 2-3 werkdagen

 • Prijs berekenen
Beste voorstellen
 • from 5 Items € 0,89/ stuk (Basisprijs € 0,89/ stuk)
 • from 10 Items € 0,77/ stuk (Basisprijs € 0,77/ stuk)
 • from 20 Items € 0,60/ stuk (Basisprijs € 0,60/ stuk)
 • from 50 Items € 0,48/ stuk (Basisprijs € 0,48/ stuk)
 • from 100 Items € 0,42/ stuk (Basisprijs € 0,42/ stuk)
 • from 250 Items € 0,36/ stuk (Basisprijs € 0,36/ stuk)

Alle prijzen zijn inclusief 19% btw

Basisprijs € 1,19 / stuk
€ 1,19 / stuk
0,0040 kilo / stuk

Alle prijzen zijn inclusief 19% btw

Uw prijs € 1,19 Incl. 19% BTW Gewicht: 0,0040 kilo
Beschrijving

Gevelschroef voor Trespa® Meteon® Pure White (A05.0.0)

Ook losse schroeven ✓ Zijdeglans lak afwerking ✓ Roestvrij A4 staal ✓

Onze gevelschroeven in de maat 5,5x35mm in zuiver wit met een kopdiameter van 12mm zijn gemaakt van A4 roestvrij staal, dat uiterst corrosiebestendig is. Hierdoor zijn de schroeven ideaal voor buitengebruik. De krasvaste laklaag op de schroefkop is bovendien UV- en weerbestendig en zorgt voor een maximale kleurvastheid. De kleur en glansgraad van de schroefkop zijn speciaal afgestemd op het zijdeglans oppervlak van de Trespa® Meteon® gevelplaten in Pure White (A05.0.0) met satijnglans.

Wij zien af van omslachtige verpakkingseenheden - koop schroeven in de door u gewenste hoeveelheid!

Volgens de algemene typegoedkeuring zijn Trespa® Meteon® FR-platen van hogedruklaminaat goedgekeurd voor de montage van verticale gevelbekleding op houten onderconstructies, mits de gebruikte schroeven zijn vervaardigd volgens DIN EN 14592 en voldoen volledig aan deze eisen.

OPMERKING: Voor het verwerken van de schroeven is een schroevendraaier of bit in de maat ISR20 (Torx TX20) nodig, die afzonderlijk in onze online shop kan worden gekocht.

Eigenschappen van onze HPL-schroeven in zuiver wit

Om ervoor te zorgen dat de panelen voldoende door de schroeven worden bevestigd, worden platte schroefkoppen met een diameter van 12 mm voorgeschreven. Deze kopdiameter zorgt er tevens voor dat de 8mm gaten voor schuifpuntbevestigingen altijd volledig worden afgedekt. Ook de schroefkop van onze gevelschroeven is wit gelakt en voorzien van een moderne inbusschroef in de maat ISR20, die vaak ook als Torx wordt aangeduid. Hierdoor slipt of draait de schroef niet en kunnen de schroeven gemakkelijk en met aanzienlijk minder moeite worden gebruikt.

Onze witte gevelschroeven hebben een gedeeltelijke schroefdraad, die verdeeld is in een draadvrij gedeelte van 10mm en een draadlengte van 25mm lengte met een diameter van 5,5mm. Hierdoor kunnen panelen tot een dikte van 8mm gemonteerd worden. Om de montage zo onzichtbaar mogelijk te maken, zijn zowel de kleur als de glansgraad van de krasbestendige lak exact afgestemd op de Trespa® Meteon® UNI COLOURS panelen met een gesatineerd oppervlak in Pure White met de kleurcode A05.0.0. Dit is een UV- en weerbestendige koplak, wat betekent dat de schroeven zonder meer buiten gebruikt kunnen worden, zonder angst voor vergeling van de gesatineerde lak. Bovendien zijn de schroeven gemaakt van een hoogwaardige roestvaststaallegering A4, die uitstekend bestand is tegen corrosie en zuur, wat ook een doorslaggevend aspect is voor het gebruik als gevelschroeven voor geventileerde gevelsystemen in buitengebieden.

Technische gegevens van de gevelschroef voor HPL-panelen

 • Kleur: Pure White, (A05.0.0)
 • Glans niveau: Zijdeglans (satijnen afwerking)
 • Diameters: 5,5x35mm
 • Diameter van de kop: 12mm
 • Materiaal: Roestvrij staal A4
 • Vorm van het hoofd: Rond, plat
 • Aandrijving: Torx 20 (T20, ISR20)
 • Uv-bestendigheid: Uitstekend
 • Corrosie bestendigheid: Uitstekend
 • Zuurbestendigheid: Uitstekend
 • Roestbestendigheid: Uitstekend

Montage van HPL-panelen met onze gevelschroeven

Een voorwaarde voor gevelbekleding met Trespa® Meteon® panelen, in combinatie met de gevelschroeven in Pure White, is een onderconstructie van minimaal 30mm dik houten draaglatten, die als onderconstructie fungeren. Verder bevat de algemene typegoedkeuring van de gevelpanelen de voorschriften over de soort en de kwaliteit van het hout, waarin ook gedetailleerde informatie over de vakkundige montage is opgenomen. Het is belangrijk te wijzen op de dwangvrije montage met vaste en schuivende punten, die voorkomt dat de panelen opbollen of buigen als gevolg van de temperatuur gerelateerde uitzetting van de panelen. Daarom wordt voor de respectieve schuifpunten een gatdiameter van 8 mm voorgeschreven. Het boren van het paneel voor het vaste punt moet gebeuren met een boor van 6 mm of met behulp van een vastpunthuls. Bij gebruik van gevelschroeven wordt de onderconstructie niet voorgeboord. In plaats daarvan worden de schroeven rechtstreeks door het paneelgat in het houten regelwerk geschroefd. Bovendien mogen de HPL-schroeven niet te strak worden aangedraaid. Het is voldoende als de schroefkop vlak op het paneel ligt.

Voor gevelbekleding met Trespa® Meteon® panelen wordt de maximale afstand tussen de afzonderlijke schroefverbindingen voorgeschreven door de algemene typegoedkeuring. De afstand voor 8 mm dikke panelen mag maximaal 700 mm bedragen, en moet voor 6 mm dikke panelen worden teruggebracht tot maximaal 600 mm. Als het paneel wordt blootgesteld aan belastingen zoals wind of andere trekbelastingen door externe invloeden, moet de afstand opnieuw worden verkleind. Voor paneelbevestigingen aan het plafond gelden ook kleinere afstanden tussen de afzonderlijke bevestigingspunten. De afstand tussen de schroefverbindingen en de rand van het paneel is afhankelijk van het gebruikte paneel. Er wordt een maximale randafstand opgegeven die overeenkomt met 10 maal de paneeldikte. Bij een gevelpaneel van 8 mm mogen de schroeven niet verder dan 80 mm van de rand van het paneel worden geplaatst. De minimale afstand tot de rand is voor beide paneeldiktes gelijk: 20 mm.

Het oppervlak van onze HPL-gevelplaten Trespa® Meteon® in Pure White oogt onopvallend, neutraal en toch aantrekkelijk. Daarom worden de panelen vaak gebruikt in de binnenhuisarchitectuur als binnenwandbekleding, niet zelden geaccentueerd met gekleurde of grijze panelen. Witte HPL-panelen worden ook gebruikt in sanitaire ruimtes als ruimteverdelers of privacy schermen tussen urinoirs, omdat witte panelen het meest de indruk van reinheid en hygiëne wekken. In de bouw van caravans, woonwagens en chalets vormen de stijve panelen, zelfs in geringe dikte, een perfecte combinatie van stabiliteit, hoogwaardige uitstraling en een redelijk gewicht, waardoor witte panelen ook in dergelijke toepassingsgebieden zeer populair zijn.

De gevelschroeven zijn geen merkproduct van Trespa en zijn alleen afgestemd op het paneeldecor. Trespa® is een geregistreerd handelsmerk van Trespa International.

Extra informatie

Extra informatie

Artikelnummer4260604226183
Gewicht0.0040
LevertijdVerzending van uw order binnen 2-3 werkdagen
EAN/GTIN4260604226183
MateriaalRoestvrij staal A4
Schroefmaat5,5 x 35mm
SchroevendraaierTorx T20
Vorm schroefkoprond
Ø Schroefkop12mm
SchroefdraadGrove draad
Ø Draad5,5mm
Lengte schroefdraad35mm
Kleurnauwkeurigheidgeen informatie mogelijk
KleurWit
RAL kleurcodeNiet gespecificeerd
KleurnaamPure White (A05.0.0)
Beoordelen

Klantenreviews

Er zijn nog geen meningen van klanten beschikbaar

Schrijf de eerste review over dit product

Product delen? Dank je.

U bent wellicht ook geinteresseerd in de volgende producten