Gevelschroef staal grijs (A21.7.0) zijdeglans

De gevelschroeven in de maat 5,5 x 35mm met een kopdiameter van 12mm, hebben een UV- en weerbestendige koplakafwerking in Steel Grey en zijn gemaakt van A4 roestvast staal. De lakafwerking is qua kleur en glansgraad exact afgestemd op de Trespa; Meteon® panelen in Steel Grey (A21.7.0) in Satijn.

✓ Gemaakt van A4-staal
✓ Voor houten draagconstructies
✓ Productie volgens DIN EN 14592
✓ Weerbestendige koplak
✓ Corrosiebestendig
✓ Ø 12mm Diameter hoofd

De schroeven zijn vervaardigd in overeenstemming met DIN EN 14592 en zijn goedgekeurd voor het bevestigen van geventileerde gevelsystemen.

Het artikel is in voorraad

Verzending van uw order binnen 2-3 werkdagen

 • Prijs berekenen
Beste voorstellen
 • from 5 Items € 0,89/ stuk (Basisprijs € 0,89/ stuk)
 • from 10 Items € 0,77/ stuk (Basisprijs € 0,77/ stuk)
 • from 20 Items € 0,60/ stuk (Basisprijs € 0,60/ stuk)
 • from 50 Items € 0,48/ stuk (Basisprijs € 0,48/ stuk)
 • from 100 Items € 0,42/ stuk (Basisprijs € 0,42/ stuk)
 • from 250 Items € 0,36/ stuk (Basisprijs € 0,36/ stuk)

Alle prijzen zijn inclusief 19% btw

Basisprijs € 1,19 / stuk
€ 1,19 / stuk
0,0040 kilo / stuk

Alle prijzen zijn inclusief 19% btw

Uw prijs € 1,19 Incl. 19% BTW Gewicht: 0,0040 kilo
Beschrijving

Gevelschroef voor Trespa® Meteon® Staalgrijs (A21.7.0)

Weerbestendige verf ✓ Roestvrij staal ✓

Onze gevelschroeven met deeldraad in de maat Ø 5,5x35mm, hebben een ronde, platte schroefkop met een diameter van 12mm. Deze is gelakt in Steel Grey (A21.7.0) met een satijnen afwerking in dezelfde kleur voor onopvallende montage van Trespa® Meteon® UNI COLOURS gevelpanelen. Dit is een top coat met een zeer goede UV- en weerbestendigheid. Voor een eenvoudige en kracht besparende montage zijn de schroeven voorzien van een Torx-aandrijving in de maat TX20, waardoor een eenvoudige verwerking mogelijk is zonder wegglijden of draaien van de schroevendraaier. Net als al onze gevelschroeven zijn ook de staalgrijze schroeven gemaakt van een roestvrije A4-staallegering, die wordt gekenmerkt door een nog betere zuur- en corrosiebestendigheid in vergelijking met eenvoudige schroeven van A2-staal.

We verkopen alle schroeven in een willekeurig aantal stuks en maken bewust geen gebruik van vervelende verpakkingseenheden of minimale afnamehoeveelheden.

De A4 stalen gevelschroeven voldoen aan de bevestigingseisen van de algemene typegoedkeuring van Trespa® Meteon® panelen voor de montage van geventileerde gevelsystemen buitenshuis. Dit betekent dat de schroeven voldoen aan DIN EN 14592, waardoor ze zijn toegestaan voor het toepassingsdoel van het monteren van gevelpanelen op houten steunlatten.

OPMERKING: Voor het verwerken van de gevelschroeven met moderne Torx- of inbusaandrijving is een Bijbehorend bit in de maat TX20 (of ISR20) is vereist, die we ook in de winkel aanbieden tegen voordelige staffelprijzen vanaf één bit.

Eigenschappen van onze HPL-schroeven in staalgrijs

Wij bieden de staalgrijze schroeven aan als bevestigingsmateriaal voor Trespa® Meteon® gevelpanelen voor de bouw van geventileerde gevelsystemen in buitengebieden. Om de schroeven voor dit doel te kunnen gebruiken, moeten ze voldoen aan de algemene typegoedkeuring van de Trespa® Meteon® panelen. Hierin staat onder andere dat de schroeven een kopdiameter van 12 mm moeten hebben en moeten voldoen aan de DIN EN 14592 norm. Het lakken van de schroefkop is niet relevant. De lengte van de schacht en de schroefdraad, evenals de diameter, zijn echter wel een belangrijk onderdeel. Met een schroefdraad loze schacht van 10 mm zijn de schroeven geschikt voor het bevestigen van gevelpanelen van HPL tot 8 mm. De schroefdraad met een lengte van 25 mm en een diameter van 5,5 mm zorgt voor een voldoende hoge belastbaarheid bij gebruik zoals bedoeld in houten onderconstructies. Voor buitengevels is het ook heel belangrijk dat de schroeven niet gaan roesten en zo na verloop van tijd hun draagvermogen verliezen. Daarom zijn onze schroeven gemaakt van hoogwaardig A4-staal, dat niet roest of corrodeert, zelfs niet in de buurt van de kust in lucht die is verrijkt met zout uit zeewater of zure regen.

Het donkergrijs van de koplak komt exact overeen met de kleur van de Trespa® Meteon® UNI COLOURS gevelpanelen in Steel Grey (A21.7.0). De zijdeachtige glans van de lakafwerking is ook afgestemd op de panelen en komt overeen met de oppervlakken met een satijnen afwerking. Om de gevelschroeven zonder aarzeling buiten te kunnen gebruiken, bestaat de lakafwerking uit een UV- en weerbestendige verf die zelfs onder slechte weersomstandigheden en langdurige Uv-straling niet verbleekt.

Technische gegevens van de gevelschroef voor HPL-panelen

 • Kleur: Staalgrijs (staalgrijs, A21.7.0)
 • Glansniveau: Zijdeglans (Satijnglans)
 • Diameters: 5,5x35mm
 • Diameter hoofd: 12mm
 • Materiaal: Roestvrij staal A4
 • Hoofdvorm: Rond, vlak
 • Aandrijving: Torx 20 (T20, ISR20)
 • UV-bestendigheid: Uitstekend
 • Corrosiebestendigheid: Uitstekend
 • Zuurbestendigheid: Uitstekend
 • Roestbestendigheid: Uitstekend

Montage van gevelpanelen met onze gevelschroeven

Voor het monteren van gevelpanelen met onze gevelschroeven gelden bepaalde normen. Bij het installeren van geventileerde gevelsystemen met Trespa® Meteon® FR UNI COLOURS is de relevante algemene bouwtypegoedkeuring bepalend, die onder andere de dikte en kwaliteit van het houten regelwerk als onderconstructie bepaalt, evenals de manier waarop de panelen aan de onderconstructie bevestigd moeten worden. In het geval van HPL panelen, die uitzetten wanneer ze worden blootgesteld aan zonlicht, is het noodzakelijk dat ze zonder beperkingen worden geïnstalleerd om ervoor te zorgen dat de panelen voldoende ruimte hebben voor thermische uitzetting. Dit betekent dat voor elk paneel één bevestiging moet worden geboord als vast punt met een 6 mm HPL boor en dat de overige bevestigingen moeten worden geboord met een 8 mm boor. Deze grotere gaten in het paneel zijn de zogenaamde schuifpuntbevestigingen. De onderconstructie is daarentegen niet voorgeboord. Om de panelen tussen de bevestigingspunten te laten uitzetten, mogen de schroeven niet te vast worden aangedraaid. Zodra de schroefkop op het paneel rust, mag de schroef niet verder worden aangedraaid.

Het aantal bevestigingsmiddelen hangt af van bepaalde factoren. Eerst en vooral geven de afmetingen van een bepaald paneel, in termen van lengte, breedte en dikte, aan hoeveel schroeven er nodig zijn om het paneel te monteren. De maximale afstand tussen de afzonderlijke bevestigingen varieert afhankelijk van de dikte van het paneel. Voor een 8 mm paneel van hogedruklaminaat (HPL) is een afstand van maximaal 700 mm toegestaan, die moet worden teruggebracht tot maximaal 600 mm voor een paneel met een dikte van 6 mm. Bij hogere trekbelastingen, die allemaal voorkomen bij paneeloverstekken in combinatie met wind, moeten de afstanden weer worden verkleind. De algemene typegoedkeuring specificeert precies hoe hoog de afstanden tussen de schroefverbindingen mogen zijn. Bovendien wordt bepaald hoe ver de schroeven van de rand mogen worden geplaatst om de panelen te monteren. De minimale afstand van 20 mm geldt voor alle panelen, ongeacht de paneeldikte. De maximale afstand tot de rand van het paneel wordt daarentegen weer bepaald door de dikte en is tien keer de paneeldikte. Voor een 8mm Trespa; Meteon; FR-paneel in Steel Grey resulteert dit in een randafstand van minimaal 20 mm tot maximaal 80 mm.

De schroeven hoeven echter niet per se gebruikt te worden voor gevelbekleding, want de in kleur bijpassende panelen in Steel Grey uit de Trespa® Meteon® UNI COLOURS collectie kunnen ook voor talloze doeleinden worden gebruikt. Het intensieve, donkergrijs van de panelen is bijvoorbeeld uitermate trendy als voor- of zijpaneel van stijlvolle meubels en meubilair. Met een dikte van 8 mm zijn de hoogwaardige panelen ook stabiel genoeg voor kleine planken, schilderijrails of tafelbladen.

De gevelschroeven van ons eigen merk S-Polytec zijn niet van Trespa®, maar wel toegestaan voor gevelbekleding met Trespa®, Meteon® platen. Trespa® is een geregistreerd handelsmerk van Trespa International.

Extra informatie

Extra informatie

Artikelnummer4260604226206
Gewicht0.0040
LevertijdVerzending van uw order binnen 2-3 werkdagen
EAN/GTIN4260604226206
MateriaalRoestvrij staal A4
Schroefmaat5,5 x 35mm
SchroevendraaierTorx T20
Vorm schroefkoprund, linsenförmig
Ø Schroefkop12mm
SchroefdraadGrove draad
Ø Draad5,5mm
Lengte schroefdraad35mm
Kleurnauwkeurigheidgeen informatie mogelijk
KleurGrijs
RAL kleurcodeNiet gespecificeerd
KleurnaamSteel Grey (A21.7.0)
Beoordelen

Klantenreviews

Er zijn nog geen meningen van klanten beschikbaar

Schrijf de eerste review over dit product

Product delen? Dank je.

U bent wellicht ook geinteresseerd in de volgende producten