Gevelschroef zilvergrijs (A03.4.0) zijdeglans

De gelakte A4 RVS gevelbekledingsschroeven met zilvergrijze kop zijn ideaal voor het monteren van Trespa® Meteon® UNI COLOURS gevelbekledingspanelen in Silver Grey (A03.4.0) met een satijnen afwerking en hebben een afmeting van Ø 5,5x35mm met een Ø 12mm schroefkop.

✓ A4 roestvrij staal
✓ Voor houten onderconstructies
✓ Vervaardiging volgens DIN EN 14592
✓ Koplak in Zilvergrijs
✓ Weerbestendige lak
✓ Ø 12mm kopdiameter

De schroeven zijn toegelaten als gevelschroeven voor geventileerde gevelsystemen.

Het artikel is in voorraad

Verzending van uw order binnen 2-3 werkdagen

 • Prijs berekenen
Beste voorstellen
 • from 5 Items € 0,89/ stuk (Basisprijs € 0,89/ stuk)
 • from 10 Items € 0,77/ stuk (Basisprijs € 0,77/ stuk)
 • from 20 Items € 0,60/ stuk (Basisprijs € 0,60/ stuk)
 • from 50 Items € 0,48/ stuk (Basisprijs € 0,48/ stuk)
 • from 100 Items € 0,42/ stuk (Basisprijs € 0,42/ stuk)
 • from 250 Items € 0,36/ stuk (Basisprijs € 0,36/ stuk)

Alle prijzen zijn inclusief 19% btw

Basisprijs € 1,19 / stuk
€ 1,19 / stuk
0,0040 kilo / stuk

Alle prijzen zijn inclusief 19% btw

Uw prijs € 1,19 Incl. 19% BTW Gewicht: 0,0040 kilo
Beschrijving

Gevelschroef voor Trespa® Meteon® Zilvergrijs (A03.4.0)

Weerbestendige verf ✓ Roestvrij staal A4 ✓ Incl. gevelgoedkeuring ✓

De gevelschroeven met een draadmaat van Ø5,5x35mm en een schroefkop van Ø12mm, hebben een zilvergrijze koplak waarvan de kleur is afgestemd op de Trespa® Meteon® UNI COLOURS gevelplaten in Zilvergrijs (A03.4.0) met een satijnen afwerking. De schroeven met geveltoelating zijn perfect geschikt voor de montage van geventileerde gevelbekleding op houten steunlatten in buitengebieden. Dit wordt enerzijds mogelijk gemaakt door de productie uit een massieve A4 RVS legering, die overtuigt door zijn uitstekende corrosie- en zuurbestendigheid. De lak van de schroefkop heeft bovendien een zeer goede UV- en weerbestendigheid, zodat de schroeven zowel binnen als buiten probleemloos kunnen worden gebruikt.

Vervelende verpakkingseenheden van 250 schroeven in een doos? Niet bij ons! Bij ons bestelt u de zilvergrijze schroeven volgens uw behoeften.

De schroeven zijn qua kleur en glansgraad speciaal afgestemd op de Trespa® Meteon® UNI COLOURS gevelpanelen in Silver Grey (A03.4.0) in Satijn en kunnen, omdat ze zijn vervaardigd conform DIN EN 14592, wat vereist is in de algemene typegoedkeuring van de panelen voor aan de achterzijde geventileerde gevelsystemen, worden gebruikt als bevestigingsmiddelen voor gevelbekleding in buitenruimten. De zilvergrijze schroeven zijn gemaakt van roestvrij staal A4.

OPMERKING: De schroeven hebben een Torx-aandrijving om ze voorzichtig te kunnen hanteren. De passende Bit TX20 (ook ISR20) kunt u ook voordelig bij ons kopen.

Eigenschappen van onze HPL-schroeven in Zilvergrijs

Voor gevelschroeven gelden strenge eisen om goedgekeurd te worden voor het bevestigen van gevelpanelen. Voor onze zilvergrijze schroeven, die met name bedoeld zijn voor geventileerde gevelsystemen op houten steunlatten met Trespa® Meteon® UNI COLOURS panelen in Silver Grey (A03.4.0), betekent dit dat ze moeten voldoen aan de bijbehorende typegoedkeuring van de panelen. Hierin staat dat de schroeven een kopdiameter van 12mm moeten hebben. Deze diameter zorgt voor voldoende draagvlak op het paneel om het stevig vast te zetten en dekt ook altijd volledig de glijpuntgaten met een boorgatdiameter van 8 mm af. De grootte van de schroef is ook gespecificeerd. De schroeven met grove draad moeten een schroefdraadvrije schacht hebben en een grove draad met een nominale diameter van 5,5mm. In het geval van onze gevelschroeven is 10mm van de schroef toegewezen aan de schroefdraadschacht, wat betekent dat HPL-panelen met een dikte van 8mm of minder kunnen worden geïnstalleerd. De schroefdraad, die 25mm bedraagt, zorgt voor een grote verankeringsdiepte in het hout, zodat de zware panelen door hun eigen gewicht of externe belasting stevig worden vastgehouden. Voeg 2mm toe voor de ronde, platte schroefkop en de totale lengte is 37mm.

Om de hoogwaardige Trespa® Meteon® UNI COLOURS gevelpanelen in Silver Grey (A03.4.0) zo onopvallend mogelijk met gevelschroeven te kunnen monteren, zijn de schroeven voorzien van een krasvaste coating op de schroefkop, waarvan de kleur overeenkomt met die van de eenkleurige panelen. U hoeft niet bang te zijn dat de zeer lichtgrijze tint geel wordt, ook niet bij buitengebruik, want de gebruikte speciale lak wordt gekenmerkt door een zeer goede UV- en weersbestendigheid. De glansgraad van de lak is afgestemd op de Trespa-platen met een satijnachtig decor.

Technische gegevens van de gevelschroef voor HPL-panelen

 • Kleur: Zilvergrijs (Silver Grey, A03.4.0)
 • Glansgraad: Zijdeglans (satijnen afwerking)
 • Afmetingen: 5,5x35mm
 • Diameter van de kop: 12mm
 • Materiaal: Roestvrij staal A4
 • Vorm van het hoofd: Rond, plat
 • Aandrijving: Torx 20 (T20, ISR20)
 • Uv-bestendigheid: Uitstekend
 • Corrosiebestendigheid Uitstekend
 • Zuurbestendigheid: Uitstekend
 • Roestbestendigheid: Uitstekend

Montage van gevelpanelen met onze gevelschroeven

Gevelbekleding met panelen van hogedruklaminaat - afgekort HPL - moet zonder forceren worden aangebracht, zodat de panelen bij hogere buitentemperaturen of in direct zonlicht kunnen uitzetten. Dit betekent dat bij het vastschroeven van de panelen op een houten onderconstructie erop moet worden gelet dat de schroeven niet te strak worden aangedraaid. Het is voldoende als de schroefkop vlak op het paneel ligt. Het boren van de gaten in het paneel waardoor de schroeven in het achterliggende hout worden geschroefd, is ook belangrijk voor gevelsystemen. Vooraf moet een bevestiging worden bepaald die als vast punt fungeert. Deze wordt geboord met een 6 mm HPL-boor. Alle verdere boorgaten dienen voor uitbreiding en worden geboord als zogenaamde glijpuntbevestigingen met een 8mm HPL-boor. Dit geldt voor elk afzonderlijk paneel van een gevelbekleding en voorkomt dat de panelen bij thermische uitzetting tussen de bevestigingspunten opbollen.

Hoeveel schroeven nodig zijn om een gevelpaneel te monteren hangt af van het toepassingsgebied, de paneelgrootte en in sommige toepassingsgebieden ook van de paneeldikte. Met name bij toepassing als gevelsysteem buiten moeten de voorschriften van de algemene typegoedkeuring, in de volksmond gevelgoedkeuring genoemd, in acht worden genomen en strikt worden nageleefd. Dit regelt de afstanden tussen de afzonderlijke schroefverbindingen en de toegestane afstanden tussen de bevestigingen en de rand van het paneel. De maximale randafstand en de tussenafstand zijn afhankelijk van de plaatdikte. Voor Trespa® Meteon® gevelpanelen met een dikte van 8 mm geldt een maximum van 700 mm tussen twee bevestigingen en 80 mm afstand tot de rand. Voor 6 mm dikke panelen zijn de afstanden kleiner. Hier moet een afstand van 600 mm tussen de afzonderlijke schroefbevestigingen en 60 mm tot de rand als bovengrens worden aangehouden. Externe invloeden, bijvoorbeeld windbelasting of trekbelasting, kunnen de waarden beïnvloeden, zodat de afstanden soms aanzienlijk moeten worden verkleind. De minimale randafstand bedraagt 20 mm, ongeacht de dikte.

De zeer lichte gevelschroeven in zilvergrijs zijn veelzijdig en hoeven niet per se gebruikt te worden voor de installatie van gevelbekleding met Trespa® Meteon® UNI COLOURS in Zilvergrijs (A03.4.0). De schroeven lijken qua kleur bijvoorbeeld sterk op onze aluminium composietpanelen in zilver, zodat deze panelen ook grotendeels onopvallend als gevelbekleding of privacy schermen zowel binnen als buiten kunnen worden geïnstalleerd.

De bekledingsschroeven zijn geen handelsmerk van Trespa® en zijn alleen gelakt in de kleur van het beklede plaatdecor. Trespa® is een geregistreerd handelsmerk van Trespa International.

Extra informatie

Extra informatie

Artikelnummer4260604226190
Gewicht0.0040
LevertijdVerzending van uw order binnen 2-3 werkdagen
EAN/GTIN4260604226190
MateriaalRoestvrij staal A4
Schroefmaat5,5 x 35mm
SchroevendraaierTorx T20
Vorm schroefkoprund, linsenförmig
Ø Schroefkop12mm
SchroefdraadGrove draad
Ø Draad5,5mm
Lengte schroefdraad35mm
Kleurnauwkeurigheidgeen informatie mogelijk
KleurGrijs
RAL kleurcodeNiet gespecificeerd
KleurnaamSilver Grey (A03.4.0)
Beoordelen

Klantenreviews

Er zijn nog geen meningen van klanten beschikbaar

Schrijf de eerste review over dit product

Product delen? Dank je.

U bent wellicht ook geinteresseerd in de volgende producten