Alkoxy-silicoon RAL7016 (antracietgrijs)

Bij SILIKONprofi in antracietgrijs is een premium siliconenkit op basis van alkoxytechnologie van ons eigen merk S-Polybond. De siliconen zijn veelzijdig inzetbaar als lijm- en afdichtmiddel en hebben een uitstekende hechting op alle in de bouw veelgebruikte materialen.

✓ Absoluut MEKO-vrij
✓ UV- & weersbestendig
✓ Zeer hoge weerstand tegen veroudering
✓ Zeer hoge elasticiteit
✓ Uitstekende hechting

Onze premium siliconen in antraciet (RAL 7016) is verkrijgbaar tegen lage staffelprijzen.

Het artikel is in voorraad

Verzending van uw order binnen 2-3 werkdagen

 • Prijs berekenen
Beste voorstellen
 • from 5 Items € 5,95/ stuk (Basisprijs € 19,19/ l)
 • from 10 Items € 5,65/ stuk (Basisprijs € 18,23/ l)
 • from 25 Items € 5,25/ stuk (Basisprijs € 16,93/ l)

Alle prijzen zijn inclusief 19% btw

Basisprijs € 20,16 / l
€ 6,25 / stuk
0,4400 kilo / stuk

Alle prijzen zijn inclusief 19% btw

Uw prijs € 6,25 Incl. 19% BTW Gewicht: 0,4400 kilo
Beschrijving

S-Polybond SILIKONprofi antracietgrijs (RAL 7016)

100% MEKO-vrij ✓ UV- & weersbestendigheid ✓ Zeer hoge verouderingsbestendigheid ✓

Onze premium siliconen SILIKONprofi van ons eigen merk in antraciet wordt vervaardigd volgens het RAL-kleurensysteem en komt overeen met de kleurcode RAL7016 (antracietgrijs). De siliconenkit kenmerkt zich door een zeer goede verouderingsbestendigheid en uitstekende hechting op vrijwel alle in de bouw en industrie voorkomende materialen.

S-Polybond SILIKONprofi in RAL7016 op basis van alkoxy is 100% meko-vrij. Dit betekent dat tijdens het verknopingsproces van onze siliconen geen 2-butaanoximen (MEKO) vrijkomen, waarvan wordt vermoed dat ze kankerverwekkend zijn. Deze formule van onze premium siliconen wordt daarom beschouwd als gezond en milieuvriendelijk. Daarnaast zijn er geen onaangename geuren, wat de verwerking van de antracietgrijze kit prettig en gemakkelijk maakt.

Door zijn uitstekende UV- en weersbestendigheid heeft ons silicoon een zeer hoge weerstand tegen veroudering. Intensieve zonnestraling, sterke temperatuurschommelingen, vocht en mechanische belasting kunnen voegen zwaar belasten. De samenstelling van onze siliconenkit in antracietgrijs maakt een hoge flexibiliteit in alle weersomstandigheden mogelijk en biedt zo een eersteklas duurzaamheid voor een lange tijd. Voortijdige vernieuwingen door broze of gebarsten siliconenvoegen behoren tot het verleden met de blijvend elastische afdichtingskit van ons eigen merk S-Polybond. De reservecapaciteit van meer dan 90% versterkt deze eigenschap nog eens.

Bespaar geld dankzij royale volumekortingen met staffelprijzen vanaf 5 standaardpatronen

  Leveringsomvang:
 • 1 x Premium-silicoon SILIKONprofi RAL7016 (antracietgrijs) 310ml standaardpatroon

OPMERKING: Voor het aanbrengen van de siliconen-dichtstof is een conventioneel siliconenpistool voor standaard 1-componentpatronen vereist.

Eigenschappen van de antracietgrijze siliconen op alkoxybasis

Onze siliconenkit S-Polybond SILIKONprofi in antracietgrijs (RAL 7016) is een gebruiksklare, neutraal uithardende siliconenkit in een standaardpatroon van 310ml. Vergeleken met goedkope siliconen op acetaatbasis, worden bij het verknopen van onze alkoxysiliconen alcoholen afgesplitst in plaats van zuren. Deze eigenschap maakt een grotendeels reukloze verwerking mogelijk. Gevoelige oppervlakken worden niet aangetast, waardoor bijna elk bouwproject kan worden verzegeld of afgedicht met onze siliconenkit. Onze alkoxy-siliconen hebben ook doorslaggevende voordelen ten opzichte van siliconen op basis van OXIM, omdat bij de vernetting geen MEKO vrijkomt. De siliconen van ons eigen merk S-Polybond zijn daarom absoluut MEKO vrij. Dit betekent dat onze alkoxy-siliconen onschadelijk zijn voor de gezondheid en zowel binnen als buiten kunnen worden gebruikt. SILIKONprofi is geclassificeerd als zeer emissiearm (A+) volgens de VOC+ emissietest. De silicone is vervaardigd volgens ISO 9001 en ISO 14000:2004.

Door de zeer hoge pigmentatie met hoogwaardige kleurpigmenten biedt onze premium afdichtingsmassa in de kleur antraciet een perfecte kleurechtheid volgens het RAL-kleursysteem (RAL 7016). Het voordeel van het RAL-kleurensysteem is dat een uniforme kleurstelling van producten, bijvoorbeeld in de bouw, gewaarborgd is, zodat bijvoorbeeld voor een raamkozijn in de kleur RAL 7016 zonder lang zoeken de passende siliconenkit in dezelfde RAL-kleur antracietgrijs kan worden gevonden. Wij hechten veel belang aan de best mogelijke kwaliteit wat betreft kleur en viscositeit van onze siliconen van S-Polybond. Dit wordt gewaarborgd door voortdurende controle voor en tijdens de productie via kwaliteitscontroles.

Dankzij de perfect op elkaar afgestemde viscositeit, wordt onze premium silicone in de kleur RAL7016 gekenmerkt door een zeer goede verwerkbaarheid. De ideale verwerkingstemperatuur van de kit ligt tussen +5°C en +30°C met een verwerkingstijd van 10 minuten. Onze siliconenkit in de kleur antraciet heeft na verwerking en uitharding een temperatuurbestendigheid van -50°C tot +150°C en is dus niet alleen enorm vorstbestendig, maar kan ook permanent worden gebruikt bij zeer hoge buitentemperaturen. De uitstekende weerstand tegen verwering biedt een onovertroffen afdichtingsbescherming, zelfs bij zware mechanische belastingen. Onze siliconen in antracietgrijs zijn dankzij hun uitstekende UV-bestendigheid perfect geschikt voor buitentoepassingen en worden gekenmerkt door een zeer hoge verouderingsbestendigheid, zodat de inspanning die nodig is voor het vernieuwen van onderhoudsvoegen in structurele waterdichting aanzienlijk kan worden verminderd..

Met zijn waterafstotende eigenschappen en schimmeldodende afwerking, is onze SILIKONprofi in het binnen bereik de perfecte oplossing voor afdichting in de sanitaire ruimte en de keuken. Dit betekent dat water en vocht niet in de voegen of achter de bouwconstructie kunnen dringen en schimmelvorming effectief voorkomen.

Technische data van SILIKONprofi in RAL7016

 • Type kit: Polysiloxaan
 • Kleurbenaming: Antracietgrijs
 • RAL-kleurcode: RAL7016
 • Dichtheid: 1,20g/ml
 • Shore hardheid: 23 volgens ISO 868
 • Rek bij breuk: min. 300% volgens ISO 8339
 • Elastische veerkracht: min. 90% volgens ISO 7389
 • Toelaatbare vervorming: max. 25% volgens ISO 11600
 • Spanningswaarden: 0,36 N/mm2 volgens ISO 8339
 • Temperatuurbestendigheid: -50 °C - +150 °C
 • VOC-emissieklasse: A+
 • Verouderingsbestendigheid: zeer goed
 • UV-bestendig: zeer goed
 • Weerbestendigheid: zeer goed

Verwerking van siliconen SILIKONprofi in antracietgrijs

S-Polybond SILIKONprofi kan worden aangebracht met elk conventioneel spuitpistool. Onze kit wordt gelijkmatig in de voeg gespoten, waarbij erop moet worden gelet dat voldoende silicone wordt gebruikt en dat overtollig materiaal bij het gladstrijken kan worden verwijderd. Dit is de enige manier om voldoende hechting aan de flanken te verzekeren. De voeg mag niet volledig met siliconen worden gevuld, anders ontstaat een 3-zijdige hechting, die een negatief effect heeft op de elasticiteit van de voeg en de blijvende hechting van de flanken kan verminderen. Voor voegen met een grote voegdiepte adviseren wij het gebruik van ronde koorden als vulmateriaal, op deze manier wordt een vermindering van de diepte bereikt. Te grote voegdiktes kunnen de elasticiteit van de verbinding verminderen, te geringe voegdiktes daarentegen kunnen resulteren in een cohesieve breuk van de verbinding.

Als hoogwaardige afdichtingskit heeft onze grijze silicoon een uitstekende hechting, zelfs zonder primer, op bijna alle materialen die in de bouw en de industrie worden gebruikt. De meest voorkomende bouwmaterialen zijn glas, tegels, keramiek, beton, kunststoffen of zelfs behandeld en onbehandeld hout en nog veel meer. Dit maakt ons silicoon perfect voor het afdichten en waterdicht maken van een grote verscheidenheid aan materialen. Dankzij de uitstekende elasticiteit van de blijvend elastische afdichtingskit kunnen ook uitzetvoegen in materialen met sterk uiteenlopende thermische uitzettingscoëfficiënten, bijvoorbeeld hout en metselwerk, uitstekend worden afgedicht tegen tocht en binnendringend water. Op poreuze materialen, bijvoorbeeld gasbeton, kan een primer de hechting van de silicone verbeteren als hechtingspromotor.

Er moet ook voor worden gezorgd dat de voegen grondig worden ontdaan van stof, vuil en vet voordat de siliconen worden aangebracht, om een perfecte en naadloze flankhechting van de siliconen op de oppervlakken te garanderen. Gebruik voor de reiniging geen bijtende siliconenverwijderaars of reinigingsoliën, omdat deze de hechting van siliconenkitten ernstig kunnen aantasten. We raden aan om een geschikte reiniger te gebruiken om de oppervlakken te reinigen, het oppervlak moet ook absoluut droog zijn.

Bij gebruik als lijm moet het silicoon puntvormig of in de vorm van golven of strepen op de te verlijmen oppervlakken worden aangebracht. De oppervlakken moeten na het aanbrengen van SILIKONprofi stevig tegen elkaar gedrukt en gefixeerd om te voorkomen dat de montagedelen tijdens het droogproces wegglijden en zo het gewenste resultaat te bereiken. Bij het verwerken en uitharden van onze kit dient erop te worden gelet dat er voldoende luchttoevoer is, dit geldt zowel bij gebruik als kit voor blijvend elastische voegen als bij gebruik als lijm.

Verwerkingseigenschappen van SILIKONprofi in antracietgrijs

 • Geurvorming: Neutraal, zwak
 • Verhardingssysteem: Verknoping door luchtvochtigheid
 • Uithardingssnelheid: 1 - 2mm na 24 uur
 • Huidvorming: ca. 10Min. bij 23°C
 • Reukvorming: Zwak, neutraal
 • Verwerkingstijd: ca. 10Min. bij 23°C
 • Verwerkingstemperatuur: +5°C - +30°C
 • Opslagtemperatuur: +5 °C - +25°C
 • Houdbaarheid: 15 maanden (ongeopend)

OPMERKING: De opslag van de siliconenkit SILIKONprofi dient altijd luchtdicht worden afgesloten, op een droge, koele plaats bij temperaturen tussen +5 en +25°C. Afwijkende temperaturen kunnen een verkorting van de houdbaarheid veroorzaken.

Toepassingsvoorbeelden voor onze premium siliconen in antraciet

De toepassingsgebieden van onze siliconenkit S-Polybond SILIKONprofi zijn uiterst veelzijdig. Het wordt gebruikt voor het verzegelen, afdichten en verlijmen, zowel binnen als buiten. Voor buitentoepassingen moeten siliconenverbindingen zelfs bestand zijn tegen ongunstige weersomstandigheden, zoals zure regen of sterke UV-straling. Onze siliconen zijn UV-bestendig en uiterst weerbestendig en zijn daarom perfect voor afdichting buitenshuis, bijvoorbeeld voor bekleding met onze HPL-platen, die bij ons ook in antracietgrijs (RAL 7016) verkrijgbaar zijn. Als blijvend elastische silicoon met een toelaatbare vervorming van 25% is ons premiumsilicone in antraciet perfect voor uitzetvoegen van allerlei aard en draagt bij tot een duurzame structurele afdichting dankzij zijn uitzonderlijk goede weerstand tegen veroudering. De uitzetvoegen van onze siliconen verbleken niet en worden niet broos, zelfs niet na langdurig gebruik buitenshuis, wat betekent dat vroegtijdig onderhoud of vernieuwing van de voeg achterwege kan blijven. Raam- en deurprofielen zijn zeer vaak vervaardigd uit antracietgrijs aluminium of PVC. Voor aansluitvoegen tussen metselwerk en raamprofielen of deurkozijnen is ons silicoon uiterst geschikt en zorgt deze voor een zeer elastische en duurzame afdichting tegen ongewenste tocht of het binnendringen van vocht, zelfs bij sterke temperatuurschommelingen.

In het interieur wordt de siliconen van ons eigen merk S-Polybond vanwege de fysiologische onschadelijkheid veel toegepast in de keukenbouw. Daar wordt het bijvoorbeeld gebruikt voor hygiënische aansluitvoegen tussen wand en werkblad of afdichtingen tussen spoelbak en werkblad en biedt het een extreem goede bescherming tegen het binnendringen van vuil en vocht. Door de waterafstotende en schimmelremmende eigenschappen van onze alkoxysiliconen is het ook uiterst geschikt voor gebruik in de sanitaire ruimte. Antracietgrijs is een bijzonder populaire kleur voor de inrichting van badkamers en wellnessruimtes. De vormgeving van wanden en vloeren gebeurt vaak door het leggen van antracietgrijze tegels, of dit nu in groot formaat met een trendy leisteenlook is of als fijn mozaïek van geglazuurde mozaïektegels. Onze hooggepigmenteerde siliconen in de kleur RAL 7016 is de perfecte keuze voor deze projecten en maakt onopvallende afdichtingen met een lange houdbaarheid mogelijk. Voor overgangsvoegen, bijvoorbeeld tussen de wand naar het bad of vloerbedekking en douchebak, is onze hoogwaardige siliconen even geschikt en biedt een veilige afdichting, zelfs bij intensieve en langdurige blootstelling aan vocht.

Onze siliconen in antraciet is ook geschikt voor het verlijmen van materialen met verschillende uitzettingscoëfficiënten. Zo kan een houten plint, die bij temperatuurwisselingen weer uitzet en weer krimpt, eenvoudig op een massieve klinkermuur worden bevestigd. Ook het bevestigen van spiegels aan gepleisterde wanden of gelakte kastfronten is met onze siliconen mogelijk zonder gaten te boren. Er moet altijd op worden gelet dat de te verlijmen onderdelen goed vastzitten, omdat ze anders zouden kunnen verschuiven en niet op de gewenste positie zouden worden gelijmd. Correcties zijn nog mogelijk zolang de verknoping geen huid begint te vormen. Bij het verlijmen van componenten met een hoog gewicht of voorwerpen waarop een sterke trekkracht inwerkt, adviseren wij het gebruik van onze ultrasterke MS-polymeerlijm en afdichtingskit Parabond 600 in grijs, die wordt gekenmerkt door een enorme aanvangshechting.

 • Het antracietgrijze silicoon is absoluut weer- en UV-bestendig en dus ideaal voor muuraansluitvoegen buitenshuis
 • Voor het afdichten van uitzetvoegen binnen en buiten is de blijvend elastische siliconen in antraciet ideaal
 • Het schimmelwerende silicoon in antraciet dragen bij tot het tegengaan van schimmelvorming in afdichtingskitten en waterdichting in sanitaire ruimten
 • Het fysiologisch onschadelijke silicoon in antraciet (RAL 7016) is ideaal voor hygiënische verbindingsvoegen in de keuken.
 • En veel meer

ATTENTIE: Het silicoon in antraciet heeft een zeer goede hechting op natuursteen, maar de verdraagzaamheid van de kit dient vooraf op een onopvallende plaats te worden getest om randverkleuring op de veelal zeer gevoelige ondergronden van onbehandeld natuursteen uit te sluiten.

Veiligheidsinstructies voor het verwerken van de siliconenkit SILIKONprofi

Let op het veiligheidsinformatieblad en het technische gegevensblad voordat u het silicoon SILIKONprofi antracietgrijs (RAL7016) gebruikt. Let ook op de informatie over persoonlijke beschermingsmiddelen en zorg voor voldoende ventilatie op de werkplek. Bewaar lijm en kitten altijd in de originele verpakking en buiten het bereik van kinderen.

  Gevarenwaarschuwingen volgens regelgeving (EG) Nr. 1272/2008

 1. EUH208 - Bevat N-(2-aminoethyl)-N'-[3- (trimethoxysilyl)propyl]ethyleendiamine, 3-aminopropyltriethoxysilaan,
  N-(3-(Trimethoxysilyl)propyl)ethyleendiamine. Kan allergische reacties veroorzaken.
 2. EUH210 - Veiligheidsinformatieblad op aanvraag verkrijgbaar.
 3. EUH211 - Voorzichtigheid! Bij het spuiten kunnen gevaarlijke inadembare druppeltjes ontstaan. Spuitbus of nevel niet inademen.

Raadpleeg de volledige tekst van de waarschuwingen en de veiligheidsinstructies voor de siliconenkit S-Polybond SILIKONprofi alkoxy-F in antracietgrijs (RAL7016) in artikel 16 lid 1.

Extra informatie

Extra informatie

ArtikelnummerSP-AF-7016
LevertijdVerzending van uw order binnen 2-3 werkdagen
Kleefstof typeSilicoon
MateriaalPolysiloxaan
EAN/GTIN4260604222130
Gewicht0.4400
Vulhoeveelheid in ml310
KleurGrijs
KleurnaamAntracietgrijs
KleurnauwkeurigheidProductie volgens RAL-kleursysteem
RAL kleurcodeRAL7016
Beoordelen

Klantenreviews

Er zijn nog geen meningen van klanten beschikbaar

Schrijf de eerste review over dit product
Datasheet

Product delen? Dank je.