Alkoxy-silicoon RAL7035 (lichtgrijs)

Het UV- & weerbestendige alkoxy-silicoon SILIKONprofi ons eigenmerk S-Polybond in lichtgrijs (RAL 7035) is een absoluut MEKO-vrije premium afdichtingskit met uitstekende hechting op bijna alle materialen die in de bouw worden gebruikt.

✓ 100% MEKO-vrij
✓ Uitstekende hechting
✓ UV- & weerbestendig
✓ Enorme weerstand tegen veroudering
✓ Blijvend elastisch

Onze premium siliconen in lichtgrijs (RAL7035) is verkrijgbaar met royale volumekortingen.

LEVERTIJD: Verzending van uw order binnen 2-3 werkdagen

 • Prijs berekenen
Beste voorstellen
 • from 5 Items € 4,99/ stuk (Basisprijs € 16,08/ l)
 • from 10 Items € 4,51/ stuk (Basisprijs € 14,55/ l)
 • from 25 Items € 4,15/ stuk (Basisprijs € 13,40/ l)

Alle prijzen zijn inclusief 19% btw

Basisprijs € 18,00 / l
€ 5,58 / stuk
0,4400 kilo / stuk

Alle prijzen zijn inclusief 19% btw

Uw prijs € 5,58 Incl. 19% BTW Gewicht: 0,4400 kilo
Beschrijving

S-Polybond SILIKONprofi lichtgrijs (RAL 7035)

Absoluut MEKO-vrij ✓ Permanent elastisch ✓ Uiterst onderhoudsvriendelijk ✓

Het Premium-silicoon SILIKONprofi in lichtgrtijs (RAL 7035) ons eigen merk S-Polybond wordt vervaardigd volgens het RAL-kleurensysteem. Tijdens en na de productie vinden regelmatig kwaliteitscontroles plaats, die niet alleen zorgen voor een uniforme pigmentatie, maar ook voor een constant hoge viscositeit. Onze siliconen zijn daardoor zeer goed verwerkbaar en hebben een zeer goede hechting op vrijwel alle in de bouw gangbare materialen. Ook bij het verzegelen of afdichten van materialen met verschillende thermische uitzettingscoëfficiënten is de blijvend elastische siliconen perfect. Dankzij de productie volgens het RAL-systeem is onze hoogwaardige afdichtingskit in lichtgrijs ideaal voor het afdichten van onze lichtgrijze HPL-platen, die in de shop verkrijgbaar zijn in millimeterprecieze sneden.

Onze hoogwaardige siliconen op alkoxybasis zijn absoluut MEKO-vrij en worden gekenmerkt door een uitstekende weerstand tegen UV-straling en weersinvloeden. Daarom is het zonder aarzelen geschikt voor permanent buitengebruik. Doordat onze kit neutraal vernet, is er geen merkbare geurverontreiniger tijdens en na de verwerking. Hierdoor kan het binnenshuis worden gebruikt, zelfs in slecht geventileerde ruimtes.

Profiteer van royale kwantumkortingen dankzij onze aantrekkelijke staffelprijzen bij aankoop van grotere hoeveelheden.

  Leveringsomvang:
 • 1 x Premium-silicoon SILIKONprofi RAL7035 (lichtgrijs) 310ml standaardpatroon

OPMERKING: Voor het aanbrengen van de siliconenkit is een conventionele patronenpers voor één-component standaardpatronen vereist.

Eigenschappen van de lichtgrijze siliconen op alkoxybasis

De premium-siliconen van ons eigen merk S-Polybond in de kleur RAL 7035 zijn kant-en-klaar verkrijgbaar in een standaardpatroon van 310ml. Vergeleken met siliconen op basis van acetaat, laat onze ééncomponent alkoxy-kit tijdens de vernetting alcoholen vrij in plaats van zuren. De verwerking en de uitharding vinden dus plaats zonder de vorming van sterke, onaangename geuren. In vergelijking met conventionele siliconen op basis van OXIM komen er geen 2-butaanoximen vrij tijdens het vernettingsproces van onze alkoxy-silicone. Deze worden ook wel MEKO's genoemd en worden ervan verdacht kankerverwekkend te zijn. Dankzij de absoluut MEKO-vrije formulering is onze siliconen onschadelijk voor de gezondheid en milieuvriendelijk. Bovendien is het volgens de VOC+-emissietest geclassificeerd als bijzonder emissiearm (A+). Hierdoor is het zonder aarzelen inzetbaar voor bijna alle denkbare toepassingen, binnen en buiten. Bovendien heeft onze kit een CE-markering en is vervaardigd in overeenstemming met ISO 9001 en ISO 14000:2004.

Onze siliconen SILIKONprofi worden geproduceerd met hoogwaardige, intensieve kleurpigmenten en komt overeen met de RAL-kleur lichtgrijs (RAL7035). Het RAL-kleurensysteem wordt vaak gebruikt in de bouwsector en maakt een optimale kleuraanpassing van de te gebruiken materialen mogelijk. Onze afdichtingskit in lichtgrijs is daarom de perfecte keuze voor het afdichten van wandbekledingen gemaakt van onze lichtgrijze HPL-platen, die ook worden geproduceerd volgens het RAL-kleursysteem. Raamprofielen van PVC, terrasdeuren of terrasoverkappingen van aluminium zijn ook in de kleur lichtgrijs zeer populair. Ook hier is onze weerbestendige silicone in lichtgrijs een uitstekende keuze voor onopvallende structurele afdichting om het binnendringen van vocht of ongewenste tocht te voorkomen.

De siliconen in lichtgrijs hebben een uitstekende UV- en weerbestendigheid en trotseren zelfs de meest ongunstige weersomstandigheden. De blijvend elastische eigenschappen worden niet aangetast door zure regen, diepe vorst of intense hitte of zonlicht. Het temperatuurbereik voor permanent gebruik ligt tussen -50°C en +150°C. De uitstekende UV-bestendigheid en de uitstekende verouderingsbestendigheid dragen ertoe bij dat de voegen niet verkleuren, vergelen of broos worden, zelfs niet na jarenlang gebruik buitenshuis. Voortijdige vernieuwing van de onderhoudsvoegen is dus niet te vrezen, zelfs niet bij extreme temperatuursveranderingen of sterke mechanische belastingen.

Siliconekitten worden vaak gebruikt voor het afdichten en verzegelen binnenshuis. Door zijn waterdichte eigenschappen zijn onze siliconen uiterst geschikt voor het afdichten van voegen in sanitaire ruimten of in vochtige ruimten. Dankzij de schimmelwerende afwerking wordt schimmelvorming effectief tegengegaan, zelfs bij langdurige blootstelling aan vocht. Bovendien zijn onze alkoxy-siliconen vrij van oplosmiddelen en kunnen daarom ook worden gebruikt voor het afdichten van gevoelige oppervlakken zoals douchecabines van glas of kunststof en geglazuurde tegels.

ATTENTIE: De hechting van onze premium siliconen in lichtgrijs op natuursteen is zeer goed. Om ongewenste randverkleuringen op onbehandelde natuursteen tijdens het uitharden uit te sluiten, moet de compatibiliteit vooraf worden gecontroleerd op een onopvallende plaats of een reststuk.

Technische dat van SILIKONprofi in RAL7035

 • Type kit: Polysiloxaan
 • Kleurbenaming: Lichtgrijs
 • RAL-kleurcode: RAL7035
 • Dichtheid: 1,20g/ml
 • Shore hardheid: 23 volgens ISO 868
 • Rek bij breuk: min. 300% volgens ISO 8339
 • Elastische veerkracht: min. 90% volgens ISO 7389
 • Toelaatbare vervorming: max. 25% volgens ISO 11600
 • Spanningswaarden: 0,36 N/mm2 volgens ISO 8339
 • Temperatuurbestendigheid: -50 °C - +150 °C
 • VOC-emissieklasse: A+
 • Verouderingsbestendigheid: zeer goed
 • UV-bestendig: zeer goed
 • Weerbestendigheid: zeer goed

Verwerking van SILIKONprofi in lichtgrijs

Het silicoon in lichtgrijs is zeer gemakkelijk aan te brengen dankzij de perfect aangepaste viscositeit. Voor het aanbrengen van de kit is een conventionele patroonpers nodig, waarmee de siliconen gelijkmatig en voldoende worden aangebracht. Dit wordt gevolgd door het gladmaken, waarbij overtollig materiaal wordt verwijderd met een plamuurmes. Rekening houdend met de verwerkingstemperatuur tussen +5°C en +30°C, begint de huidvorming na een tijd van ongeveer 10 minuten. Na volledige vernetting heeft onze silicone een uitstekende temperatuurbestendigheid van -50°C tot 150°C. Hij is dus absoluut vorstbestendig, maar kan ook permanent bij hoge temperaturen worden gebruikt.

De hechting van ons hoogwaardig silicoon in lichtgrijs is uitstekend op vrijwel alle in de bouw gangbare materialen. Denk aan geglazuurde tegels, glas, hout, kunststof (exclusief PE, PP en PTFE), beton, kalkzandsteen en nog veel meer. Zelfs bij het afdichten van materialen met zeer verschillende thermische uitzettingscoëfficiënten, biedt ons afdichtmiddel een betrouwbare afdichtingsbescherming tegen het binnendringen van tocht of vocht. Dit is te danken aan de royale toelaatbare vervorming van 25%. Zo kunnen blijvend elastische dilatatievoegen tussen een houten parketvloer en plinten of een deurkozijn van metaal eenvoudig worden gerealiseerd met onze lichtgrijze kit.

Om een optimale hechting van de siliconen te verkrijgen, moeten de te verzegelen of af te dichten oppervlakken absoluut vrij zijn van stof, vuil en vet. Voor het reinigen moet een geschikt reinigingsmiddel worden gebruikt, omdat het gebruik van reinigingsoliën of corrosieve siliconenverwijderaars de flankhechting negatief kan beïnvloeden. Nadat de oppervlakken zijn gereinigd, moeten ze ook grondig worden gedroogd voordat u begint met het aanbrengen van de kit.

Naast afdichten en verzegelen, is onze siliconendichtstof SILIKONprofi in lichtgrijs is ook geschikt om te lijmen. Daartoe moeten de lijm en het afdichtingsmiddel in de vorm van stippen, stroken of golven op de te verlijmen oppervlakken worden aangebracht, zodat de siliconen door contact met de luchtvochtigheid kunnen uitharden. De onderdelen worden vervolgens in de gewenste positie bevestigd en stevig tegen elkaar aangedrukt totdat de lijm en het dichtingsmateriaal volledig zijn uitgehard. Kleine correcties kunnen worden aangebracht voordat huidvorming optreedt.

Verwerkingseigenschappen van SILIKONprofi in lichtgrijs

 • Geurvorming:
 • Verhardingssysteem: Verknoping door luchtvochtigheid
 • Uithardingssnelheid: 1 - 2mm na 24 uur
 • Huidvorming: ca. 10Min. bij 23°C
 • Reukvorming: Zwak, neutraal
 • Verwerkingstijd: ca. 10Min. bij 23°C
 • Verwerkingstemperatuur: +5°C - +30°C
 • Opslagtemperatuur: +5 °C - +25°C
 • Houdbaarheid: 12 maanden (ongeopend)

OPMERKING: Geopende siliconenpatronen dienen altijd luchtdicht te worden afgesloten. Om een verkorting van de houdbaarheid te voorkomen, moeten siliconenpatronen op een droge plaats worden bewaard bij temperaturen tussen +5 en + 25°C.

Toepassingsvoorbeelden voor onze premium siliconen in lichtgrijs

Door zijn uitstekende UV- en weersbestendigheid is ons lichtgrijs silicoon ideaal voor onopvallende dilatatievoegen, muuraansluitvoegen of voor het afdichten van bekledingen met HPL-platen in de buitenruimte. Deze zijn in onze online shop verkrijgbaar in de identieke kleur RAL 7035. Onze weerbestendige kit is ook uitstekend geschikt voor het afdichten van daken van lichtgrijze trapeziumplaten en zorgt voor een vochtwerende en luchtdichte afdichting. Onze verouderingsbestendige siliconen behouden ook na jarenlang buitengebruik zijn uitstekende, blijvend elastische eigenschappen. Zelfs in regio's met extreme weers- en temperatuuromstandigheden is er geen reden voor voortijdige veroudering van de onderhoudsvoegen, zodat de kosten van gebouwonderhoud aanzienlijk kunnen worden geminimaliseerd.

In de binnenhuisarchitectuur zijn tegels met een lichte, grijze zandsteenlook een uiterst populair materiaal voor wandvormgeving. Dankzij de hoge elasticiteit is onze lichtgrijze siliconen uiterst geschikt voor het afdichten van uitzetvoegen in bijpassende kleuren. Ons silicone in RAL 7035 wordt vooral veel gebruikt in de sanitaire sector. Door zijn schimmelwerende eigenschappen is het de ideale keuze voor verbindingsvoegen op wastafels, toiletten of badkuipen. Onze kit biedt een langdurige en waterdichte afdichting met schimmelremmende werking, zelfs onder invloed van sterk en aanhoudend vocht.

Onze siliconen in lichtgrijs is ook zeer geschikt voor het eenvoudig verlijmen van bijna alle materialen die in de bouw worden gebruikt en wordt zowel door ambachtslieden als hobbyklussers gebruikt. Onze lijm en kit wordt vaak gebruikt om sierlijsten van metaal of eindlijsten van hout of keramiek veilig te bevestigen zonder te boren. Indien onderdelen met een hoog eigen gewicht of voorwerpen met een grote trekkracht moeten worden gelijmd, is het raadzaam een montagelijm te gebruiken. Onze MS-Polymeer Parabond 600 in grijs biedt de nodige kleefkracht met een zeer goede elasticiteit voor dergelijke toepassingen.

 • Onze verouderingsbestendige kit in de kleur RAL 7035 is uiterst geschikt voor duurzame dakafdichting
 • Het weerbestendige silicoon in lichtgrijs wordt gebruikt voor de duurzame afdichting van gevelbekleding buitenshuis
 • Onze lichtgrijze siliconen zijn ideaal voor blijvend elastische dilatatievoegen tussen verschillende materialen
 • In vochtige ruimtes wordt de lichtgrijze siliconen gebruikt voor afdichtingen met een schimmelremmende functie
 • en veel meer

Veiligheidsinstructies voor het verwerken van de siliconenkit SILIKONprofi

Zorg bij het verwerken van de lichtgrijze (RAL7035) siliconen voor voldoende ventilatie op de werkplek. Ook het veiligheidsinformatieblad en de informatie over persoonlijke beschermingsmiddelen moeten in acht worden genomen. Lijmen en kitten moeten altijd in de gesloten originele verpakking en buiten het bereik van kinderen worden bewaard.

  Gevarenwaarschuwingen volgens regelgeving (EG) Nr. 1272/2008

 1. EUH208 - Bevat N-(2-aminoethyl)-N'-[3- (trimethoxysilyl)propyl]ethyleendiamine, 3-aminopropyltriethoxysilaan,
  N-(3-(Trimethoxysilyl)propyl)ethyleendiamine. Kan allergische reacties veroorzaken.
 2. EUH210 - Veiligheidsinformatieblad op aanvraag verkrijgbaar.
 3. EUH211 - Voorzichtigheid! Bij het spuiten kunnen gevaarlijke inadembare druppeltjes ontstaan. Spuitbus of nevel niet inademen.

Raadpleeg de volledige tekst van de waarschuwingen en de veiligheidsinstructies voor de siliconenkit S-Polybond SILIKONprofi Alkoxy-F in lichtgrijs (RAL7035) in paragraaf 16 par. 1 van het veiligheidsinformatieblad.

Extra informatie

Extra informatie

ArtikelnummerSP-AF-7035
LevertijdVerzending van uw order binnen 2-3 werkdagen
Kleefstof typeSilicoon
MateriaalPolysiloxaan
EAN/GTIN4260604222147
Gewicht0.4400
Vulhoeveelheid in ml310
KleurGrijs
KleurnaamLichtgrijs
KleurnauwkeurigheidProductie volgens RAL-kleursysteem
RAL kleurcodeRAL7035
Beoordelen

Klantenreviews

Er zijn nog geen meningen van klanten beschikbaar

Schrijf de eerste review over dit product
Datasheet

Product delen? Dank je.

U bent wellicht ook geinteresseerd in de volgende producten