Alkoxy-silicoon RAL7037 (stofgrijs)

De premium siliconenkit SILIKONprofi ons eigen merk S-Polybond is een veelzijdige lijm en kit op alkoxybasis. Onze siliconen hechten uitstekend op bijna alle materialen die in de bouwsector worden gebruikt..

✓ 100% MEKO-vrij
✓ Enorme verouderingsbestendigheid
✓ Absoluut weerbestendig
✓ Permanent elastisch
✓ Zeer goede hechting

Onze siliconen-kit in stofgrijs (RAL 7037) is verkrijgbaar met aantrekkelijke kwantumkortingen.

LEVERTIJD: Verzending van uw order binnen 2-3 werkdagen

 • Prijs berekenen
Beste voorstellen
 • from 5 Items € 4,99/ stuk (Basisprijs € 16,08/ l)
 • from 10 Items € 4,51/ stuk (Basisprijs € 14,55/ l)
 • from 25 Items € 4,15/ stuk (Basisprijs € 13,40/ l)

Alle prijzen zijn inclusief 19% btw

Basisprijs € 18,00 / l
€ 5,58 / stuk
0,4400 kilo / stuk

Alle prijzen zijn inclusief 19% btw

Uw prijs € 5,58 Incl. 19% BTW Gewicht: 0,4400 kilo
Beschrijving

S-Polybond SILIKONprofi stofgrijs (RAL 7037)

100% MEKO-vrij ✓ UV- & weerbestendig ✓ Permanent elastisch ✓

Het silicoon SILIKONprofi van ons eigen merk S-Polybond in stofgrijs wordt geproduceerd volgens het RAL-kleursysteem en komt overeen met de kleur RAL 7037. Constante kwaliteitscontroles voor en tijdens de productie zorgen niet alleen voor een uniforme pigmentatie, maar ook voor een gelijkblijvende hoge viscositeit. Daardoor kunnen onze siliconen uitstekend worden verwerkt en hechten ze aan bijna alle materialen die in de bouwsector worden gebruikt. Dankzij de blijvend elastische eigenschappen is afdichting ook probleemloos mogelijk op materialen met verschillende thermische uitzettingsniveaus. Door de productie volgens het RAL-kleursysteem is het daarom ideaal voor het verzegelen van onze stofgrijze HPL platen of alu-composietplaten in RAL 7037.

Onze hoogwaardige siliconenkit op alkoxybasis is 100% MEKO-vrij en wordt gekenmerkt door een zeer goede UV- en weersbestendigheid. Hierdoor is onze stofgrijze kit geschikt voor permanent gebruik buitenshuis zonder negatieve effecten op de elasticiteit of de grijze kleur. Als neutraal verknopende afdichtingskit ontstaan bij verwerking en uitharding geen onaangename geuren, zodat het ook in slecht geventileerde ruimtes binnenshuis zonder noemenswaardige geurhinder kan worden gebruikt.

Profiteer van royale hoeveelheidskortingen bij aankoop van onze siliconen, die in onze onlineshop automatisch worden verrekend met een aantal van 5 standaard patronen.

  Leveringsomvang:
 • 1 x Premium-Silicoon SILIKONprofi RAL7037 (stofgrijs) 310ml standaardpatroon

OPMERKING: Een conventionele siliconenpers voor standaardpatronen met één component is voldoende voor de toepassing.

Eigenschappen van het stofgrijze silicoon op alkoxybasis

Onze siliconen in stofgrijs is gebruiksklaar verkrijgbaar in een standaardpatroon van 310ml. Vergeleken met siliconen op basis van acetaat, laat de ééncomponentige alkoxy-kit tijdens de vernetting alcoholen vrij in plaats van zuren. Dit betekent dat er geen sterke, onaangename geuren vrijkomen tijdens de verwerking en de uitharding. Een ander voordeel van de Alcoxy-technologie is dat de siliconen absoluut vrij zijn van MEKO's. Dit betekent dat, in vergelijking met conventionele siliconen op basis van OXIM, bij het vernettingsproces geen 2-butanoximen vrijkomen, waarvan vermoed wordt dat ze kankerverwekkend zijn. Dankzij de MEKO-vrije formulering worden onze siliconen beschouwd als milieuvriendelijk en onschadelijk voor de gezondheid en kunnen zij dus zonder aarzeling worden gebruikt voor bijna alle denkbare binnen- en buitentoepassingen. Bovendien is het silicoon in stofgrijs geclassificeerd als emissiearm (A+) volgens de VOC+ emissietest, heeft het een CE-markering en is het geproduceerd volgens ISO 9001 en ISO 14000:2004.

De sterk gepigmenteerde siliconen in stofgrijs zijn geproduceerd volgens het RAL-kleurensysteem en hebben de kleurcode RAL 7037. Het RAL-kleurensysteem, dat veelvuldig in de bouwsector wordt toegepast, maakt het mogelijk de kleur van de afdichtingskit optimaal af te stemmen op de gebruikte materialen. Zo is ons silicoon in RAL 7037 de perfecte keuze voor het afdichten van wandbekledingen gemaakt van onze aluminium composietplaten of HPL-platen in stofgrijs, die wij in deze RAL-kleur in nauwkeurige sneden aanbieden. Regelmatige kwaliteitscontroles garanderen een constant hoge pigmentatie voor de hoogste kleurechtheid van de stofgrijze premium afdichtingskit van ons eigen merk S-Polybond..

Onze blijvend elastische siliconen hebben een extreem hoge weerstand tegen UV-straling en ondanks de meest ongunstige weersomstandigheden, zoals zure regen, sterke vorst of hoge temperaturen door intense zonnestraling. De temperatuurbestendigheid varieert van een zeer lage -50 °C tot +150 °C, waarbij onze siliconenkit permanent kan worden gebruikt zonder dat dit een negatief effect heeft op de elasticiteit. De uitstekende verouderingsbestendigheid, evenals de UV-bestendigheid, zorgt ervoor dat de voegkitten ook na jarenlang buitengebruik niet verbleken of broos worden. Vroege vernieuwing van onderhoudsvoegen is daarom niet te vrezen, zelfs niet bij sterke temperatuurwisselingen of mechanische belastingen.

Siliconen worden vaak gebruikt om gebouwen af te dichten, bijvoorbeeld tegen ongewenste tocht of het binnendringen van vocht. Met name bij het afdichten van sanitaire voorzieningen zoals badkuipen, toiletten of douchecabines zijn waterafstotende eigenschappen een voorwaarde voor een siliconenkit. Om schimmelvorming te voorkomen zijn alle siliconen van ons eigenmerk S-Polybond SILIKONprofi fungicide, zodat het zonder aarzelen gebruikt kan worden in vochtige ruimtes. Omdat deze ook oplosmiddelvrij zijn, kunnen ze ook worden gebruikt voor het afdichten van gevoelige oppervlakken zoals geglazuurde tegels op wanden en vloeren of douchecabines van glas of kunststof.

ATTENTIE: Ons stofgrijze silicoon hecht zeer goed op onbehandelde natuursteen. Wel dient de compatibiliteit vooraf getest te worden op een onopvallende plek of een reststuk, zodat kan worden gecontroleerd of het aanbrengen op de te gebruiken natuursteen zonder ongewenste verkleuring plaatsvindt.

Technische data van SILIKONprofi in RAL7037

 • Type kit: Polysiloxaan
 • Kleurbenaming: Stofgrijs
 • RAL-kleurcode: RAL7037
 • Dichtheid: 1,20g/ml
 • Shore hardheid: 23 volgens ISO 868
 • Rek bij breuk: min. 300% volgens ISO 8339
 • Elastische veerkracht: min. 90% volgens ISO 7389
 • Toelaatbare vervorming: max. 25% volgens ISO 11600
 • Spanningswaarden: 0,36 N/mm2 volgens ISO 8339
 • Temperatuurbestendigheid: -50 °C - +150 °C
 • VOC-emissieklasse: A+
 • Verouderingsbestendigheid: zeer goed
 • UV-bestendig: zeer goed
 • Weerbestendigheid: zeer goed

Verwerking van SILIKONprofi in stofgrijs

Dankzij de perfect afgestemde viscositeit is SILIKONprofi in stofgrijs zeer goed te verwerken. Voor het aanbrengen is een conventioneel kitpistool vereist. Hierbij dient de kit gelijkmatig en voldoende te worden aangebracht, waarbij overtollig materiaal tijdens het egaliseren met een voegenwisser wordt weggeveegd. De huidvorming begint na een tijd van ongeveer tien minuten, rekening houdend met de optimale verwerkingstemperatuur tussen +5°C en +30°C. Nadat de vernetting is voltooid, heeft ons silicoon een temperatuurbestendigheid van -50°C tot +150°C en is dus absoluut vorstbestendig, maar kan ook permanent bij zeer hoge temperaturen worden gebruikt.

Onze hoogwaardige siliconen hebben een uitstekende hechting op bijna alle typische bouwmaterialen. Deze omvatten glas, hout, kunststof, tegels en nog veel meer. Dankzij een extreem royale toelaatbare vervorming van 25% biedt onze siliconen betrouwbare afdichtingsbescherming tegen het binnendringen van sterke tocht of vocht, zelfs bij het afdichten van materialen met verschillende thermische uitzettingscoëfficiënten. Daarom zijn blijvend elastische dilatatievoegen, bijvoorbeeld tussen een raamkozijn van hout en een massieve stenen muur, eenvoudig mogelijk met onze siliconen in stofgrijs.

Voordat u begint met het aanbrengen van de kit, moet u ervoor zorgen dat het te verzegelen of af te dichten oppervlak absoluut vrij is van stof, vuil en vet. Hiervoor dient een geschikt reinigingsmiddel te worden gebruikt, het gebruik van reinigingsoliën of bijtende siliconenverwijderaars wordt afgeraden, omdat dit de hechting van de siliconen negatief kan beïnvloeden. Daarnaast moet het oppervlak droog zijn zodat de siliconenkit perfect aan de randen hecht.

SILIKONprofi in stofgrijs is niet alleen geschikt voor afdichten en verzegelen, maar ook voor verlijming. Hierbij wordt de siliconen in stippen of in de vorm van stroken of golven op de te verlijmen oppervlakken aangebracht. De componenten moeten vervolgens in de niet-positieve positie worden vastgezet en stevig tegen elkaar worden gedrukt totdat de lijm en het afdichtmiddel zijn uitgehard. Voordat de huid zich begint te vormen, kunnen kleine correcties worden aangebracht. Bij het verlijmen van zeer zware componenten of objecten die onderhevig zijn aan hoge trekkrachten, raden wij het gebruik van een montagelijm aan, zoals onze MS-polymeer Parabond 600 in grijs.

Verwerkingseigenschappen van SILIKONprofi in stofgrijs

 • Geurvorming: Neutraal, zwak
 • Verhardingssysteem: Verknoping door luchtvochtigheid
 • Uithardingssnelheid: 1 - 2mm na 24 uur
 • Huidvorming: ca. 10Min. bij 23°C
 • Reukvorming: Zwak, neutraal
 • Verwerkingstijd: ca. 10Min. bij 23°C
 • Verwerkingstemperatuur: +5°C - +30°C
 • Opslagtemperatuur: +5 °C - +25°C
 • Houdbaarheid: 15 maanden (ongeopend)

OPMERKING: Voor opslag van de SILIKONprofi in stofgrijs, moet een koele, droge plaats worden gekozen bij temperaturen tussen +5 en +25°C. Afwijkende temperaturen kunnen de houdbaarheid verkorten. Bovendien moet een geopende patroon altijd in een luchtdichte houder worden bewaard.

Toepassingsvoorbeelden van ons premium-silicoon in stofgrijs

Onze siliconen zijn optimaal voor aansluitvoegen tussen wand- en raamprofielen, dankzij hun uitstekende UV- en weerbestendigheid. Aangezien voor het voegen van metselwerk vaak een voegmortel in een soortgelijke grijstint wordt gekozen, is ons silicoon in stofgrijs perfect voor het onopvallend structureel afdichten van dilatatievoegen tussen gebouwen of delen van gebouwen. De weerbestendige kit is ook uitermate geschikt voor het afdichten van vensterbanken of windschermen buitenshuis en zorgt voor een luchtdichte en vochtwerende afdichting. Zelfs na jarenlang gebruik buitenshuis met sterke temperatuurschommelingen blijven de blijvend elastische eigenschappen van onze siliconen intact.

In het interieur zijn grijze basistegels erg populair als nette afwerking van vloeren. Dankzij zijn hoge elasticiteit is onze siliconen in stofgrijs ideaal voor het afdichten van de aansluitvoegen in deze gebieden. Ook in de sanitaire ruimte wordt vaak gekozen voor grijze vloerbedekking. Vanwege zijn schimmelwerende eigenschappen is onze siliconen de perfecte keuze voor het afdichten van moderne tegels of trendy vinylvloeren en biedt het een verouderingsbestendige en waterafstotende afdichting, zelfs bij sterke en langdurige blootstelling aan vocht.

Dankzij de zeer goede hechting op bijna alle materialen die in de bouw worden gebruikt, is het silicoon ook goed geschikt om te verlijmen. Bij vakmanschap, maar ook bij hobbyklussers, is een silicoon dan ook erg populair als lijm- en afdichtmiddel voor eenvoudige verlijmingen. Een badkamerspiegel bevestigen op geglazuurde tegels is met onze siliconen meestal geen probleem zonder gaten te boren. Het verlijmen van aluminium huisnummers op een klinker buitenmuur kan ook worden uitgevoerd met een siliconenkit en biedt een snelle, schone en duurzame oplossing. Voor verbindingen met hoge trekkrachten of een hoog eigen gewicht van de te verbinden delen is het echter aan te raden een montagelijm te gebruiken zoals onze Parabond 600, omdat deze een veel betere kleefkracht heeft.

 • Voor voegen tussen plinten en vloertegels is de gemakkelijk aan te brengen silicoon in RAL7037 uitermate geschikt
 • Het UV- & weerbestendige silicoon in stofgrijs is perfect voor het afdichten van muuraansluitvoegen buitenshuis
 • Ons stofgrijze silicoon is ideaal voor het afdichten van permanent elastische dilatatievoegen tussen gebouwen
 • Het stofgrijze silicoon wordt gebruikt voor afdichtingen met schimmelwerende werking in vochtige ruimten
 • en veel meer

Veiligheidsinstructies voor het verwerken van de siliconenkit SILIKONprofi

Zorg ervoor dat tijdens de verwerking van het silicoon SILIKONprofi in stofgrijs (RAL7037) voor voldoende ventilatie op de werkplek en neem ook de informatie over persoonlijke beschermingsmiddelen in acht. Neem ook het veiligheidsblad in acht, evenals het technische gegevensblad van het product. Lijmen en afdichtingsmiddelen moeten altijd in de originele, gesloten verpakking en buiten het bereik van kinderen worden bewaard.

  Gevarenwaarschuwingen volgens regelgeving (EG) Nr. 1272/2008

 1. EUH208 - Bevat N-(2-aminoethyl)-N'-[3- (trimethoxysilyl)propyl]ethyleendiamine, 3-aminopropyltriethoxysilaan,
  N-(3-(Trimethoxysilyl)propyl)ethyleendiamine. Kan allergische reacties veroorzaken.
 2. EUH210 - Veiligheidsinformatieblad op aanvraag verkrijgbaar.
 3. EUH211 - Voorzichtigheid! Bij het spuiten kunnen gevaarlijke inadembare druppeltjes ontstaan. Spuitbus of nevel niet inademen.

De volledige tekst van de gevarenaanduidingen en de veiligheidsvoorschriften voor onze siliconen S-Polybond SILIKONprofi Alkoxy-F in stofgrijs (RAL7037) staat in artikel 16, lid 1.

Extra informatie

Extra informatie

ArtikelnummerSP-AF-7037
LevertijdVerzending van uw order binnen 2-3 werkdagen
Kleefstof typeSilicoon
MateriaalPolysiloxaan
EAN/GTIN4260604222154
Gewicht0.4400
Vulhoeveelheid in ml310
KleurGrijs
KleurnaamStofgrijs
KleurnauwkeurigheidProductie volgens RAL-kleursysteem
RAL kleurcodeRAL7037
Beoordelen

Klantenreviews

Er zijn nog geen meningen van klanten beschikbaar

Schrijf de eerste review over dit product
Datasheet

Product delen? Dank je.

U bent wellicht ook geinteresseerd in de volgende producten