Alkoxy-silicoon transparant (kleurloos)

De lijm en afdichtingskit SILIKONprofi in transparant (kleurloos) is een absoluut MEKO-vrije alkoxy-silicone met een uitstekende weerstand tegen weersinvloeden en UV-straling. De blijvend elastische siliconen van ons eigen merk S-Polybond hebben een eersteklas hechting op bijna alle gangbare materialen..

✓ Absoluut MEKO-vrij
✓ Schimmelwerend
✓ Blijvend elastisch
✓ UV- & weerbestendig
✓ Uiterst duurzaam

Onze premium siliconen in transparant (kleurloos) met royale kwantumkortingen gemakkelijk online kopen.

Het artikel is in voorraad

Verzending van uw order binnen 2-3 werkdagen

 • Prijs berekenen
Beste voorstellen
 • from 5 Items € 5,95/ stuk (Basisprijs € 19,19/ l)
 • from 10 Items € 5,65/ stuk (Basisprijs € 18,23/ l)
 • from 25 Items € 5,25/ stuk (Basisprijs € 16,93/ l)

Alle prijzen zijn inclusief 19% btw

Basisprijs € 20,16 / l
€ 6,25 / stuk
0,3700 kilo / stuk

Alle prijzen zijn inclusief 19% btw

Uw prijs € 6,25 Incl. 19% BTW Gewicht: 0,3700 kilo
Beschrijving

S-Polybond SILIKONprofi transparant (kleurloos)

100% MEKO-vrij ✓ Blijvend elastisch ✓ Bestand tegen veroudering ✓

De absoluut MEKO-vrije premiumsilicone SILIKONprofi in transparant is een neutraal uithardende lijm- en afdichtingskit van ons eigen merk S-Polybond, die zich kenmerkt door een vrijwel reukloze verwerking en daardoor uiterst geschikt is voor tal van binnentoepassingen. Door zijn uitstekende weerstand tegen UV-straling en verwering kan het blijvend elastische silicone ook worden gebruikt voor het verouderingsbestendig waterdicht maken van gebouwen buitenshuis.

De kleurloze lijm en kit wordt tijdens en na het afvullen voortdurend aan kwaliteitscontroles onderworpen om te voldoen aan de hoge eisen die professionele gebruikers stellen op het gebied van viscositeit en elasticiteit. Daardoor overtuigen onze kleurloze siliconen door hun uitstekende verwerkbaarheid en hun eersteklas hechting op bijna alle materialen die in de bouwsector en de industrie worden gebruikt. Deze omvatten hout, kunststof, glas, beton, messing, staal en nog veel meer.

Profiteer van onze aantrekkelijke kwantumkortingen met staffelprijzen vanaf een hoeveelheid van 5 standaardpatronen.

  Leveringsomvang:
 • 1 x Premium-silicone SILIKONprofi transparant 310ml standaardpatroon

OPMERKING: Het afdichtingsmiddel kan worden aangebracht met elke conventionele siliconenpers voor standaard ééncomponentpatronen.

Eigenschappen van het transparante silicone op alkoxybasis

Voor gebruik binnenshuis heeft onze alkoxysilicone aanzienlijke voordelen ten opzichte van conventionele kitten. Enerzijds zou dit de vorming van een geur zijn, want terwijl de verwerking en uitharding van azijnverknopende acetaatsiliconen een sterke en onaangename geur van azijn produceert, is dit proces grotendeels geurloos met onze neutraal verknopende siliconen in transparant. Aan de andere kant worden 2-butanonoximen meestal afgesplitst van in de handel verkrijgbare kitten op basis van OXIM. Deze worden ook wel MEKO's genoemd en worden ervan verdacht de vorming van kankercellen te bevorderen. Dankzij de absoluut MEKO-vrije formule is onze kleurloze siliconen fysiologisch onschadelijk en kan zelfs worden gebruikt in slecht geventileerde interieurs.

Door zijn eersteklas weerbestendige eigenschappen is de transparante silicone optimaal geschikt voor permanent gebruik buitenshuis. Met een enorme temperatuurbestendigheid van -50°C tot +150°C kan het in alle klimaatzones even goed worden gebruikt. Het is zonder problemen bestand tegen de diepste vorst, sterke temperatuurschommelingen en de meest ongunstige weersomstandigheden, zoals zure regen. Voortijdige vorming van vergeling of barsten in de transparante voegen is met onze blijvend elastische siliconen niet te vrezen, zelfs niet bij intensief en langdurig zonlicht. Dit houdt de kosten voor het onderhoud van het gebouw aanzienlijk laag, omdat voortijdige vernieuwing van de onderhoudsvoegen met onze verouderingsbestendige kit niet meer nodig is.

In vochtige ruimten zijn de omstandigheden ideaal voor de ontwikkeling van schimmel, waardoor ook de siliconenvoegen voortijdig moeten worden vervangen. Dankzij de schimmelwerende afwerking is het kleurloze silicone van ons eigen merk S-Polybond bijzonder geschikt voor duurzame afdichtingen en kitten in sanitaire ruimtes, privé- en commerciële keukens, alsook in kelderruimtes. Ondanks aanhoudende en sterke blootstelling aan vocht wordt schimmelvorming effectief voorkomen en is een betrouwbare en hygiënische afdichtingsbescherming gewaarborgd.

De neutraal verknopende alkoxysilicone is vrij van zuren en oplosmiddelen en kan daarom op bijna alle denkbare materialen worden gebruikt. Naast hout, beton, klinker en staal is dit zelfs het geval bij gevoelige materialen zoals glas, kunststof, email, geglazuurde tegels, keramiek en nog veel meer. Dankzij de enorme elasticiteit is de duurzaamheid van de kleurloze premium kit extreem goed, zelfs op producten met verschillende thermische uitzettingscoëfficiënten. De afdichting van de sponning tussen een meervoudige beglazing van echt glas en een glasstrook van hout kan dus uitstekend worden uitgevoerd.

Technische data van SILIKONprofi in transparant

 • Type kit: Polysiloxaan
 • Kleurbenaming: Transparant
 • RAL-kleurcode: Kleurloos
 • Dichtheid: 1,04g/cm3
 • Shore-hardheid: 16 volgens ISO 868
 • Rek bij breuk: min. 320% volgens ISO 8339
 • Elastische veerkrachtvermogen: min. 90% volgens ISO 7389
 • Toelaatbare vervorming: max. 25% volgens ISO 11600
 • Spanningswaarden: 0,27 N/mm2 volgens ISO 8339
 • Temperatuurbestendigheid: -50 °C - +150 °C
 • VOC-emissieklasse: A+
 • Verouderingsbestendigheid: Zeer goed
 • UV-bestendig: Zeer goed
 • Weerbestendigheid: Zeer goed

Verwerking van siliconen SILIKONprofi in transparant

Onze veelzijdige transparante siliconen zijn ideaal voor afdichting en verzegelen, maar ook voor eenvoudige verlijming. Een zorgvuldige voorbereiding van de oppervlakken is altijd aan te bevelen om een perfecte hechting van de lijm en de kit te verzekeren. Daartoe moet alle aanslag zoals stof, vet, olie en vuil grondig worden verwijderd. Geschikte reinigingsmiddelen zijn bijvoorbeeld de gebruikelijke azijn- en citrusreinigers, terwijl het gebruik van reinigingsoliën of bijtende siliconenverwijderaars niet aan te raden is. Ten slotte moeten de gereinigde oppervlakken goed worden gedroogd met een pluisvrije doek. Zorg er bovendien voor dat de temperaturen in de werkruimte tussen +5°C en +30°C liggen voor een optimale verwerkbaarheid..

De uiterst eenvoudig te verwerken siliconen in transparant is gebruiksklaar verkrijgbaar in een standaard koker van 310ml en kan eenvoudig gebruikt worden met een conventioneel skeletpistool aanbrengen. Voor het afdichten of verzegelen wordt de kleurloze kit met een gelijkmatige beweging en voldoende dosering in de voeg gespoten. Overtollig materiaal wordt in het daaropvolgende egaliseringsproces met behulp van een voegenspatel verwijderd. Hierdoor wordt een ideale flankhechting en een egaal uiterlijk van het voegoppervlak bereikt. Het gebruik van een geschikt egalisatiemiddel kan dit proces nog eenvoudiger maken en het resultaat optimaliseren. Rekening houdend met de verwerkingstemperatuur, begint de huidvorming na ongeveer 10minuten.

Onze transparante siliconen zijn ook zeer geschikt voor het verlijmen van te verbinden delen met een groot kleefoppervlak of een relatief laag gewicht. Opgemerkt moet worden dat de lijm en kit uithardt wanneer deze in contact komt met luchtvochtigheid en daarom niet over het hele oppervlak, maar selectief moet worden aangebracht. Na het aanbrengen van de lijm worden de te verlijmen delen in de gewenste positie gefixeerd en stevig tegen elkaar gedrukt totdat de kleurloze silicone volledig is uitgehard. Het gebruik van schroefklemmen of gewichten kan zeer nuttig zijn. Als delen met een hoog gewicht of objecten die onderhevig zijn aan een sterke trekkracht permanent moeten worden verbonden, wordt het gebruik van een montagelijm aanbevolen. De in onze shop verkrijgbare MS-Polymeer Parabond in transparant is een ultrasterke lijm- en afdichtingsmiddel die zich kenmerkt door zijn enorme aanvangshechting en zeer hoge kleefkracht. Dit is uiterst geschikt voor veeleisende obligaties.

Verwerkingseigenschappen van SILIKONprofi in transparant

 • Geurvorming: Neutraal, zwak
 • Verhardingssysteem: Vernetting door luchtvochtigheid
 • Uithardingssnelheid: 1 - 2mm na 24 uur
 • Huidvorming: ca. 10Min. bij 23°C
 • Verwerkingstijd: ca. 10Min. bij 23°C
 • Verwerkingstemperatuur: +5°C - +30°C
 • Opslagtemperatuur: +5 °C - +25°C
 • Houdbaarheid: 15 maanden (ongeopend)

OPMERKING: De optimale bewaartijd van de kit wordt bereikt door deze te bewaren op een droge plaats bij temperaturen tussen +5°C en +25°C. Bovendien moet de patroon na gebruik altijd luchtdicht worden afgesloten.

Toepassingsvoorbeelden voor onze premium silicone in transparant

Door zijn eersteklas weerbestendige eigenschappen is onze glasheldere silicone ideaal voor het afdichten van serres met een metalen onderstel en ruiten van echt glas. Dit zorgt voor een doeltreffende afdichting tegen het binnendringen van tocht en vocht, waardoor de planten de best mogelijke bescherming tegen de weersomstandigheden krijgen. De verouderingsbestendige siliconen in transparant zijn ook perfect geschikt voor het afdichten van serres. De kleurloze siliconen zijn ideaal voor het afdichten van de verbindingsvoegen tussen een onderconstructie van gelakt aluminium of hout en de gevel van het huis. Dankzij zijn enorme bestendigheid tegen UV-straling en alle weersinvloeden zorgt onze kleurloze premium afdichtingskit het hele jaar door voor een blijvend elastische afdichtingsbescherming.

Onze kleurloze siliconen zijn ideaal voor het afdichten van aquaria en terraria in de particuliere sector. Dankzij de fungicide uitrusting is ondanks constant contact met water en luchtvochtigheid een betrouwbare afdichtingsbescherming met schimmelremmende werking gegarandeerd. Bovendien is er door de absoluut MEKO-vrije formule geen gevaar voor de vissen of reptielen door schadelijke stoffen. Naast aquaria zijn scheidingswanden gemaakt van glazen blokken een zeer decoratieve optie voor het ontwerpen van interieurs. Voor het afdichten van deze scheidingswanden is onze neutrale silicone op basis van alkoxy uitermate geschikt. Dankzij de zuur- en oplosmiddelvrije receptuur worden de gevoelige oppervlakken van de glasblokken niet aangetast, waardoor de overgangsvoegen optimaal zijn ontworpen.

Met onze kleurloze lijm en kit ontwerp je in een handomdraai zelf mooie decoratieve elementen. Sierstenen van kunststof kunnen bijvoorbeeld eenvoudig en onopvallend op een theelichtglas worden geplakt, waardoor een gezellig lichtspel ontstaat. Door de enorme temperatuurbestendigheid van onze zeer elastische siliconen hechten de stenen optimaal aan het oppervlak, ook bij hoge temperaturen door de brandende kaars.

 • De schimmelwerende siliconen in transparant zijn zeer geschikt voor het afdichten van aquaria en terraria
 • Het transparante silicone is perfect voor het afdichten van decoratieve scheidingswanden van glazen blokken
 • Duurzame afdichtingen voor kassen kunnen optimaal worden gerealiseerd met het UV-bestendige silicone in transparant
 • Het weerbestendige silicone in transparant is ideaal voor het verouderingsbestendig afdichten van wintertuinen
 • en veel meer

ATTENTIE: De transparante alkoxysilicone heeft een goede duurzaamheid op natuursteen. Onbehandelde natuursteen kan echter de neiging hebben om de rand van de voeg te verkleuren, daarom moet de compatibiliteit vooraf worden gecontroleerd op een onopvallende plek of een overgebleven stuk.

Veiligheidsinstructies voor het verwerken van de siliconenkit SILIKONprofi

Bij de verwerking van het dichtingsmiddel SILIKONprofi in transparante (kleurloze) afdichting dient men zorg te dragen voor voldoende ventilatie op de werkplek. Houd daarnaast rekening met de informatie over persoonlijke beschermingsmiddelen, het veiligheidsinformatieblad en het technische gegevensblad voor onze alkoxysiliconen. Om uw kinderen te beschermen, moeten lijmen en kitten altijd buiten hun bereik worden gehouden.

  Gevarenwaarschuwingen volgens regelgeving (EG) Nr. 1272/2008

 1. EUH208 - Bevat 3-aminopropyltriethoxysilaan, N- (3-(trimethoxysilyl)propyl)ethyleendiamine.
  Kan een allergische reactie veroorzaken.
 2. EUH210 - Veiligheidsinformatieblad op aanvraag verkrijgbaar.

De exacte inhoud van de veiligheids- en gevareninformatie voor onze `kit S-Polybond SILIKONprofi Alkoxy-T in transparant (kleurloos) is te vinden in rubriek 16, lid 1, van het veiligheidsinformatieblad.

Extra informatie

Extra informatie

ArtikelnummerSP-AT-0000
LevertijdVerzending van uw order binnen 2-3 werkdagen
Kleefstof typeSilicoon
MateriaalPolysiloxaan
EAN/GTIN4260604222048
Gewicht0.3700
Vulhoeveelheid in ml310
KleurKleurloos
KleurnaamTransparant
Kleurnauwkeurigheidgeen informatie mogelijk
Beoordelen

Klantenreviews

Er zijn nog geen meningen van klanten beschikbaar

Schrijf de eerste review over dit product
Datasheet

Product delen? Dank je.