Alkoxy-silicoon RAL9010 (zuiver wit)

De zeer verouderingsbestendige alkoxy-silicone SILIKONprofi in zuiver wit (RAL 9010) is een absoluut MEKOvrije lijm- en afdichtingskit van ons eigen merk S-Polybond. De gemakkelijk te gebruiken siliconen in professionele kwaliteit hebben een uitstekende hechting op bijna alle gangbare materialen in de bouw en industrie.

✓ 100% vrij van MEKOs
✓ Neutrale vernetting
✓ Geurloos
✓ Absoluut weerbestendig
✓ Gemakkelijk te verwerken

Koop onze premium silicone in zuiver wit (RAL 9010) tegen voordelige staffelprijzen rechtstreeks van de fabrikant.

Het artikel is in voorraad

Verzending van uw order binnen 2-3 werkdagen

 • Prijs berekenen
Beste voorstellen
 • from 5 Items € 5,95/ stuk (Basisprijs € 19,19/ l)
 • from 10 Items € 5,65/ stuk (Basisprijs € 18,23/ l)
 • from 25 Items € 5,25/ stuk (Basisprijs € 16,93/ l)

Alle prijzen zijn inclusief 19% btw

Basisprijs € 20,16 / l
€ 6,25 / stuk
0,4400 kilo / stuk

Alle prijzen zijn inclusief 19% btw

Uw prijs € 6,25 Incl. 19% BTW Gewicht: 0,4400 kilo
Beschrijving

S-Polybond SILIKONprofi zuiverwit (RAL 9010)

UV- & weerbestendig ✓ Perfecte verwerkbaarheid ✓ Absoluut MEKO-vrij ✓

De siliconen SILIKONprofi in zuiver wit is een blijvend elastische lijm- en afdichtingskit van ons eigen merk S-Polybond, die wij aanbieden in een 310ml standaard cartridge. De enorm UV- en weerbestendige kit is uitstekend geschikt voor permanent gebruik buitenshuis. Bovendien kan onze neutraal uithardende alkoxy-silicone zonder aarzelen binnenshuis worden gebruikt dankzij zijn absoluut MEKO-vrije formule en wordt hij gekenmerkt door een vrijwel reukloze verwerking en uitharding.

Ons hoogwaardig silicone in zuiver wit is even geschikt voor afdichting, breeuwen en verlijming en hechten op bijna alle materialen die in de bouw voorkomen. Dankzij de enorme elasticiteit is dit ook het geval voor materialen met verschillende thermische uitzettingscoëfficiënten. Zo wordt zelfs volledig voldaan aan de hoge verwachtingen van professionele gebruikers.

Dankzij de royale kwantumkortingen met staffelprijzen vanaf slechts 5 standaard patronen, bespaart u contant geld.

  Leveringsomvang:
 • 1 x Premium-silicone SILIKONprofi RAL9010 (zuiverwit) 310ml standaardpatroon

OPMERKING: Voor het aanbrengen van de premium kit is een conventioneel handpistool voor standaard ééncomponentpatronen voldoende.

Eigenschappen van zuiver witte siliconen op basis van alkoxy

Onze zuiverwitte siliconen zijn ideaal voor langdurige buitenafdichtingen vanwege de uitstekende weerstand tegen weersinvloeden en UV-straling. Met een temperatuurbereik van -50°C tot +150°C is een blijvend elastische gebouwafdichting gegarandeerd, zelfs bij diepe vorst of hoge temperaturen door intense zonnestraling. De kosten van gebouwonderhoud worden zo laag mogelijk gehouden, omdat vroegtijdige vergeling of verbrossing en de daarmee gepaard gaande voortijdige vernieuwing van de onderhoudsvoegen niet gevreesd hoeft te worden met onze extreem verouderingsbestendige afdichtingskit in zuiver wit.

De alkoxy-silicone in RAL 9010 is neutraal uithardend en, volgens de VOC-emissieklassen, geclassificeerd als bijzonder emissiearm met de hoogste graad A+. In tegenstelling tot afdichtingsmiddelen op acetaatbasis die met azijn worden gekruist, vinden verwerking en verknoping plaats zonder vorming van sterke, onaangename geuren. Conventionele OXIM-siliconen geven 2-butanonoximen af, die ook bekend staan als MEKO's en ervan worden verdacht kankerverwekkend te zijn. Dankzij de absoluut MEKOvrije formule is ons zuiver wit silicone fysiologisch onschadelijk en kan het zonder meer binnenshuis worden gebruikt.

Aanhoudend vocht is een optimale voedingsbodem voor schimmelgroei, en daarom wordt in vochtige ruimten de voorkeur gegeven aan afdichtingsmiddelen met schimmelwerende eigenschappen. Ons silicone in zuiver wit is perfect geschikt voor deze veeleisende toepassingen dankzij hun schimmelwerende afwerking en bieden gedurende lange tijd een betrouwbare en hygiënische afdichtingsbescherming, zelfs onder invloed van sterke en aanhoudende vochtigheid.

Onze zuivere witte siliconen worden geproduceerd volgens het RAL-kleursysteem, dat kleurschakeringen nauwkeurig definieert en ze ondubbelzinnig benoemt aan de hand van viercijferige kleurcodes. Dit garandeert een wereldwijde standaard voor kleuraanpassing van materialen in industrie, ambacht en design. Zo is onze afdichtingskit in RAL 9010 uiterst geschikt voor onopvallende afdichtingen die in onze onlineshop verkrijgbare opake acrylglasplaten in de identieke witte RAL 9010 kleur. Onze siliconen worden tijdens en na het vullen regelmatig gecontroleerd op kwaliteit. Deze zorgen niet alleen voor een constant hoge en consistente pigmentatie, maar ook voor een perfect op elkaar afgestemde consistentie en elasticiteit.

Dankzij een toelaatbare vervorming van 25% heeft onze afdichtingskit in zuiver wit een uitstekende duurzaamheid op bijna alle gangbare materialen. Dit geldt zelfs voor materialen die bij eenzelfde temperatuurverandering in verschillende mate uitzetten of krimpen, zonder uitzondering. Bovendien tasten onze oplosmiddel- en zuurvrije siliconen gevoelige oppervlakken niet aan, zodat zij zonder aarzelen kunnen worden gebruikt op beton, hout, email, geglazuurde tegels, staal, kunststoffen en nog veel meer.

Technische data van SILIKONprofi in RAL9010

 • Type kit: Polysiloxaan
 • Kleurbenaming: Zuiverwit
 • RAL-kleurcode: RAL9010
 • Dichtheid: 1,20g/ml
 • Shore-hardheid: 23 volgens ISO 868
 • Rek bij breuk: min. 300% volgens ISO 8339
 • Elastische veerkrachtvermogen: min. 90% volgens ISO 7389
 • Toelaatbare vervorming: max. 25% volgens ISO 11600
 • Spanningswaarden: 0,36 N/mm2 volgens ISO 8339
 • Temperatuurbestendigheid: -50°C - +150°C
 • VOC-emissieklasse: A+
 • Verouderingsbestendigheid: Zeer goed
 • UV-bestendig: Zeer goed
 • Weerbestendigheid: Zeer goed

Verwerking van siliconen SILIKONprofi in zuiverwit

Ons zuiverwitte alkoxy silicone heeft een uitstekende viscositeit en is daarom zeer gemakkelijk te gebruiken met een conventioneel patroonpistool opdragen. De professionele kwaliteit kit moet gelijkmatig en niet te spaarzaam in de voeg worden aangebracht. Bij het daaropvolgende egaliseringsproces wordt met een gelijkmatige beweging en lichte druk een voegenspatel over de aangebrachte siliconen geleid. Overtollig materiaal wordt verwijderd en optimale flankhechting wordt bereikt. Rekening houdend met de ideale verwerkingstemperatuur bij kamertemperatuur (ca. 20 C), begint de huidvorming na een tijd van ca. 10 minuten, wat ook overeenkomt met de verwerkingstijd.

Sommige voorbereidingen dienen vooraf te worden getroffen zodat een optimale hechting van de lijm en kit in zuiver wit gegarandeerd is. Hiervoor dienen de te verzegelen of te verlijmen oppervlakken grondig te worden ontdaan van alle onzuiverheden. Voor het reinigen kunnen conventionele azijn- of citrusreinigers worden gebruikt. De oppervlakken moeten daarna grondig worden afgedroogd met een pluisvrije doek.

Onze zuivere witte silicone is niet alleen uitstekend voor afdichting, maar ook voor het eenvoudig verlijmen van samengevoegde delen met een licht eigen gewicht of een groot hechtoppervlak. Bij het aanbrengen van de lijm moet erop worden gelet dat de siliconen in RAL 9010 niet over een groot oppervlak worden aangebracht, omdat bij contact met de luchtvochtigheid een kruisverlijming optreedt. Daarom moet het aanbrengen gebeuren in de vorm van strepen, golven of stippen met een bepaalde afstand ten opzichte van elkaar. De te verlijmen delen worden vervolgens in de gewenste positie gefixeerd en stevig tegen elkaar aangedrukt totdat de lijm en het afdichtingsmiddel volledig zijn uitgehard. Sollen Als onderdelen met een hoog gewicht of voorwerpen met een grote trekkracht moeten worden gelijmd, adviseren wij het gebruik aan van een montagelijm zoals onze ultrasterke MS-Polymeer Parabond 600 in wit.

Verwerkingseigenschappen van SILIKONprofi in zuiverwit

 • Geurvorming: Neutraal, zwak
 • Verhardingssysteem: Vernetting door luchtvochtigheid
 • Uithardingssnelheid: 1 - 2mm na 24 uur
 • Huidvorming: ca. 10Min. bij 23°C
 • Verwerkingstijd: ca. 10Min. bij 23°C
 • Verwerkingstemperatuur: +5°C - +30°C
 • Opslagtemperatuur: +5 °C - +25°C
 • Houdbaarheid: 15 maanden (ongeopend)

OPMERKING: Na opening moet de koker met kit SILIKONprofi luchtdicht worden afgesloten. Bovendien moet de kit droog en koel worden bewaard bij temperaturen tussen +5°C en +25°C voor een optimale houdbaarheid.

Toepassingsvoorbeelden voor onze premium silicone in zuiver wit

De uiterst UV- en weerbestendige afdichtingskit in zuiver wit is uitstekend geschikt voor het afdichten van de aansluitvoegen tussen de overloopgoot van een zwembad en de aangrenzende zwembadrandstenen van wit beton. Dankzij de uitstekende chemische bestendigheid is een betrouwbare afdichtingsbescherming gewaarborgd ondanks voortdurend contact met chloor. Het verouderingsbestendige silicone in RAL 9010 is ook eersteklas voor het afdichten van de verbindingsvoegen tussen een deurkozijn van wit aluminium en een gevel van wit pleisterwerk. Door zijn eersteklas weerbestendige eigenschappen zorgt onze blijvend elastische silicone voor een zeer verouderingsbestendige afdichting tegen het binnendringen van ongewenste tocht, zelfs onder de meest ongunstige weersomstandigheden, zoals zure regen of strenge vorst. Hierdoor wordt de energie-efficiëntie op het vlak van thermische isolatie aanzienlijk geoptimaliseerd.

Ook binnenshuis kan een optimale thermische isolatie worden bereikt door op de nodige plaatsen afdichting aan te brengen. Dit geldt bijvoorbeeld voor de verbindingsstukken van rolluikkasten. Ons zuivere witte silicone is uiterst geschikt voor het luchtdicht en vochtbestendig afdichten van dergelijke voegen. Door zijn schimmelwerende eigenschappen is onze kit uitermate geschikt voor langdurige afdichtingen in wellnessruimten. Onder andere voor de verbindingsvoegen tussen een vrijstaande whirlpool en een fraaie vloerbedekking van witte mozaïektegels. Ondanks voortdurende en zware blootstelling aan vocht, wordt het binnendringen van vocht en vuil achter de bouwconstructie voorkomen. Schimmelvorming wordt effectief tegengegaan.

Decoratieve en gedetailleerde gesneden houten ornamenten worden vaak gebruikt om meubelstukken individueel te verfraaien. Deze kunnen gemakkelijk op de gewenste plaats worden gelijmd met onze zuiver witte kit. Dankzij zijn eersteklas elasticiteit is dit mogelijk met een grote verscheidenheid van materialen. Zo kan bijvoorbeeld een ornament van hout zonder aarzelen worden bevestigd aan een hoogglans gelakte commode van aluminium.

 • Het schimmelbestendige silicone in zuiverwit is perfect voor het verbinden van voegen in wellnessruimtes
 • In de zwembadbouw wordt vaak de chemicaliënbestendige siliconen in RAL 9010 gebruikt om het overloopkanaal af te dichten
 • De blijvend elastische silicone in zuiver wit is uiterst geschikt voor de luchtdichte afdichting van rolluikkasten
 • De extreem verouderingsbestendige silicone in zuiver wit is uiterst geschikt voor het afdichten van buitendeuren
 • en veel meer

ATTENTIE: De siliconenkit in zuiver wit hecht zeer goed op onbehandeld natuursteen. De compatibiliteit moet echter vóór gebruik worden getest op een reststuk of een onopvallende plaats om ongewenste verkleuring van de voegrand op het gevoelige materiaal vooraf uit te sluiten.

Veiligheidsinstructies voor het verwerken van de siliconenkit SILIKONprofi

Zorg er alstublieft voor tijdens de verwerking van het silicone SILIKONprofi in zuiver wit (RAL9010) voor voldoende ventilatie op de werkplek. Bovendien moet de informatie over de persoonlijke beschermingsmiddelen in acht worden genomen, evenals het technische gegevensblad en het veiligheidsblad van onze alkoxy-silicone. Bovendien moeten siliconen en kleefstoffen altijd zo worden opgeborgen dat kinderen er in geen geval bij kunnen.

  Gevarenaanduidingen volgens de verordening (EG) Nr. 1272/2008

 1. EUH208 - Bevat N-(2-aminoethyl)-N'-[3-(trimethoxysilyl)propyl]ethyleendiamine, 3-aminopropyltriethoxysilaan,
  N-(3-(trimethoxysilyl)propyl)ethyleendiamine. Kan allergische reacties veroorzaken.
 2. EUH210 - Veiligheidsinformatieblad beschikbaar op verzoek.
 3. EUH211 - Attentie! Tijdens het spuiten kan gevaarlijke inhaleerbare druppels geproduceerd worden. Spuitnevel of nevel niet inademen.

Voor de volledige transcriptie van veiligheids- en gevareninformatie voor onze alkoxy silicone S-Polybond SILIKONprofi Alkoxy-F in zuiver wit (RAL9010), verwijzen wij u naar rubriek 16, lid 1, van het veiligheidsinformatieblad.

Extra informatie

Extra informatie

ArtikelnummerSP-AF-9010
LevertijdVerzending van uw order binnen 2-3 werkdagen
Kleefstof typeSilicoon
MateriaalPolysiloxaan
EAN/GTIN4260604222185
Gewicht0.4400
Vulhoeveelheid in ml310
KleurWit
KleurnaamZuiver wit
KleurnauwkeurigheidProductie volgens RAL-kleursysteem
RAL kleurcodeRAL9010
Beoordelen

Klantenreviews

Er zijn nog geen meningen van klanten beschikbaar

Schrijf de eerste review over dit product
Datasheet

Product delen? Dank je.