Gevelschroef wit (A03.0.0) zijdeglans

Onze gevelschroeven in wit voor HPL-panelen Trespa® Meteon® UNI COLOURS White (A03.0.0) met satijnen afwerking hebben een afmeting van Ø 5,5 x 35mm met ronde schroefkop in Ø 12mm en zijn gemaakt van hoogwaardig A4 roestvrij staal.

✓ Gemaakt van A4-staal
✓ Met grove draad voor hout
✓ Voor Trespa® in Wit A03.0.0
✓ Hoofdlak Uv-bestendig
✓ Vervaardigd volgens DIN EN 14592
✓ Diameter kop Ø 12mm

De witte schroeven zijn geschikt voor buitengevelbekleding dankzij de productie volgens DIN EN 14592.

Het artikel is in voorraad

Verzending van uw order binnen 2-3 werkdagen

 • Prijs berekenen
Beste voorstellen
 • from 5 Items € 0,89/ stuk (Basisprijs € 0,89/ stuk)
 • from 10 Items € 0,77/ stuk (Basisprijs € 0,77/ stuk)
 • from 20 Items € 0,60/ stuk (Basisprijs € 0,60/ stuk)
 • from 50 Items € 0,48/ stuk (Basisprijs € 0,48/ stuk)
 • from 100 Items € 0,42/ stuk (Basisprijs € 0,42/ stuk)
 • from 250 Items € 0,36/ stuk (Basisprijs € 0,36/ stuk)

Alle prijzen zijn inclusief 19% btw

Basisprijs € 1,19 / stuk
€ 1,19 / stuk
0,0040 kilo / stuk

Alle prijzen zijn inclusief 19% btw

Uw prijs € 1,19 Incl. 19% BTW Gewicht: 0,0040 kilo
Beschrijving

Gevelschroef voor Trespa® Meteon® Wit (A03.0.0)

Uv-bestendige lak ✓ A4-staal (roestvrij) ✓

De witte gevelschroeven met een draaddiameter van Ø5,5mm en een draadlengte van 35mm zijn gemaakt van een corrosiebestendige A4-roestvrijstaallegering. De ronde schroefkop is voorzien van een krasvaste koplak, die qua kleur en glansgraad is afgestemd op de Trespa® Meteon® UNI COLOURS gevelpanelen in Wit (A03.0.0) met satijnglans. Deze gevelschroeven zijn geschikt voor de montage van geventileerde gevelbekleding conform de algemene bouwtypegoedkeuring en zijn daarom goedgekeurd voor de montage van Trespa® HPL-panelen op houten steunlatten in buitenruimten.

Bij ons koop je alleen zoveel als je nodig hebt - Vanaf 1 schroef - Geen minimale hoeveelheid of kartonafname.

Gevelbekleding in buitenruimtes moet bestand zijn tegen alle weersomstandigheden en invloeden van buitenaf. Dezelfde hoge eisen gelden voor de bevestigingsmiddelen die de panelen stevig aan de onderconstructie moeten bevestigen. Daarom moeten de gevelschroeven die geschikt zijn voor montage op een houten onderconstructie worden vervaardigd volgens bepaalde specificaties en normen. Onze witte gevelschroeven, net als alle andere HPL schroeven in onze online shop, zijn gemaakt van A4 staal volgens DIN EN 14592. We gebruiken bewust de hoogwaardigere roestvrijstalen legering, die in tegenstelling tot A2-staal wordt gekenmerkt door een betere corrosiebestendigheid en een uitstekende zuurbestendigheid.

OPMERKING: De schroefkop heeft een Binnenzeskant of Torx-aandrijving. Mocht de geschikte Als je nog een schroevendraaier bit in de maat TX20 (of ISR20) mist, kun je deze gewoon tegelijkertijd bestellen.

Eigenschappen van onze HPL-schroeven in wit

Als een schroef wordt gebruikt voor gevelbekleding, moet er niet alleen op worden gelet dat deze is gemaakt van roestvrij materiaal, maar ook dat deze het juiste ontwerp heeft. Gevelschroeven hebben een kopdiameter van 12 mm. Dit zorgt enerzijds voor een voldoende hoog contactoppervlak om de panelen stevig vast te zetten en anderzijds dat de grotere glijpuntgaten in het paneel, die een diameter van 8 mm moeten hebben, altijd volledig bedekt zijn. Voor de installatie van HPL panelen op een onderconstructie van houten steunlatten moet de schroef een grove draad hebben. Er is ook een schroefas zonder schroefdraad nodig. Deze is 10mm voor onze witte HPL schroeven, zodat de schroeven gebruikt kunnen worden voor gevelpanelen met een dikte tot 8mm. Met een lengte van 25mm en een diameter van 5,5mm is de schroefdraad ideaal om ze rechtstreeks in het hout te schroeven zonder voor te boren en zorgt voor een extreem hoge draagkracht, wat nodig is voor zware HPL gevelpanelen. Als je de 2 mm voor de ronde, platte schroefkop toevoegt, is de totale lengte 37 mm.

De witte schroeven zijn speciaal afgestemd op de witte Trespa® Meteon® White gevelpanelen met de kleurcode A03.0.0, niet te verwarren met de kleurcode A05.0.0, hoewel dit ook witte panelen zijn van dezelfde fabrikant, maar de Pure White is iets lichter. De zijdeachtige glans van de schroeven verwijst naar de panelen met een satijnachtig decor. Om te voorkomen dat de lak vergeelt, wordt een speciale lak gebruikt die UV- en weerbestendig is. Zelfs langdurige verwering en intense Uv-straling van invallend zonlicht zullen de kleur doen veranderen.

Technische gegevens van de gevelschroef voor HPL-panelen

 • Kleur: Wit (Wit, A03.0.0)
 • Glansniveau: Zijdeglans (satijnen afwerking)
 • Diameters: 5,5x35mm
 • Diameter hoofd: 12mm
 • Materiaal: Roestvrij staal A4
 • Hoofdvorm: Rond, vlak
 • Aandrijving: Torx 20 (T20, ISR20)
 • Uv-bestendigheid: Uitstekend
 • Corrosiebestendigheid: Uitstekend
 • Zuurbestendigheid: Uitstekend
 • Roestbestendigheid: Uitstekend

Montage van gevelpanelen met onze gevelschroeven

Voor een professionele installatie van gevelbekleding moet de bevestiging van de panelen vrij zijn van beperkingen. Dit is belangrijk zodat de panelen kunnen uitzetten tussen de glijdende puntbevestigingen wanneer ze worden blootgesteld aan warmte en niet opbollen. Hiertoe moet voor elk individueel paneel een bevestiging worden gedefinieerd als een vast punt van waaruit het paneel in alle richtingen kan uitzetten. Dit vaste punt moet in het paneel worden geboord met een 6 mm HPL boor. Alle andere gaten worden 2 mm groter geboord. Zorg er bij het vastschroeven van het paneel voor dat de schroef recht en gecentreerd in de gaten wordt geplaatst en in de houten onderconstructie wordt geschroefd. De schroef mag slechts worden ingedraaid tot de kop gelijk is met het paneel. Als de schroef te vast wordt aangedraaid, kan de plaat niet meer tussen de onderconstructie en de schroefkop glijden, waardoor de witte borden bij hogere buitentemperaturen of in direct zonlicht naar binnen of buiten kunnen buigen.

We bieden je de mogelijkheid om de schroeven in de door jou gewenste hoeveelheid te bestellen. Hoeveel schroeven u nodig hebt, hangt af van het geplande project en van de wettelijke voorschriften en normen voor de bevestiging van de panelen. Voor buitengevelbekleding met vlamvertragende Trespa® Meteon®-panelen van hogedruklaminaat is de afstand tussen de afzonderlijke bevestigingen duidelijk vastgelegd in de bijbehorende algemene bouwtypegoedkeuring. Hierin staat dat de randafstand voor paneelbevestigingen niet minder dan 20 mm mag zijn. Bovendien mag de afstand van een bevestiging tot de rand van het paneel niet meer zijn dan tien keer de paneeldikte, wat resulteert in een maximale randafstand van 80 mm voor een paneel met een dikte van 8 mm. Er moeten ook grenzen in acht worden genomen tussen de individuele bevestigingspunten, die maximaal 700 mm mogen bedragen voor panelen van 8 mm en slechts 600 mm voor panelen van 6 mm. Dit zijn echter slechts richtwaarden die moeten worden verlaagd afhankelijk van de verwachte belasting, bijvoorbeeld door wind.

Witte HPL platen worden niet alleen gebruikt als gevelpanelen voor buitentoepassingen, maar zijn ook erg populair in de meubelbouw. Het lichte, zijdeglanzende oppervlaktedecor in combinatie met de donkere kern van het plaatmateriaal is bijzonder effectief voor de zijpanelen van kasten, ladekasten of legplanken. De krasbestendige platen zijn ook erg populair als tafelbladen in de woonkamer of op het terras, omdat ze heel gemakkelijk schoon te maken zijn, zelfs als er iets misgaat. Voor planken, kastplanken of tafelbladen is het echter belangrijk dat de planken kunnen buigen onder hoge belasting, daarom is een stabiele, dragende constructie nodig om het gewicht te ondersteunen. De witte bekledingsschroeven zijn ook uitstekend geschikt voor dergelijke toepassingen en zorgen voor een onopvallende installatie toon-op-toon met de Trespa® Meteon®-platen in Wit met kleurcode A03.0.0.

De gevelschroeven van ons eigen merk S-Polytec zijn niet van Trespa®, maar wel toegestaan voor gevelbekleding met Trespa®, Meteon® platen. Trespa® is een geregistreerd handelsmerk van Trespa International.

Extra informatie

Extra informatie

Artikelnummer4260604226213
Gewicht0.0040
LevertijdVerzending van uw order binnen 2-3 werkdagen
EAN/GTIN4260604226213
MateriaalRoestvrij staal A4
Schroefmaat5,5 x 35mm
SchroevendraaierTorx T20
Vorm schroefkoprund, linsenförmig
Ø Schroefkop12mm
SchroefdraadGrove draad
Ø Draad5,5mm
Lengte schroefdraad35mm
Kleurnauwkeurigheidgeen informatie mogelijk
KleurWit
RAL kleurcodeNiet gespecificeerd
KleurnaamWhite (A03.0.0)
Beoordelen

Klantenreviews

Er zijn nog geen meningen van klanten beschikbaar

Schrijf de eerste review over dit product

Product delen? Dank je.

U bent wellicht ook geinteresseerd in de volgende producten