Alkoxy-silicoon RAL8016 (mahoniebruin)

Het premium silicone SILIKONprofi van ons eigen merk S-Polybond in mahoniebruin (RAL 8016) is een veelzijdige lijm en afdichtingskit op alkoxybasis. De weerbestendige silicone is absoluut MEKO-vrij en heeft een uitstekende hechting op bijna alle typische bouwmaterialen.

✓ 100% MEKO-vrij
✓ Uitstekende hechting
✓ UV- & weerbestendig
✓ Enorme verouderingsbestendigheid
✓ Schimmelwerend

Onze premium silicone in mahoniebruin (RAL 8016) is verkrijgbaar met royale kwantumkortingen.

Het artikel is in voorraad

Verzending van uw order binnen 2-3 werkdagen

 • Prijs berekenen
Beste voorstellen
 • from 5 Items € 5,95/ stuk (Basisprijs € 19,19/ l)
 • from 10 Items € 5,65/ stuk (Basisprijs € 18,23/ l)
 • from 25 Items € 5,25/ stuk (Basisprijs € 16,93/ l)

Alle prijzen zijn inclusief 19% btw

Basisprijs € 20,16 / l
€ 6,25 / stuk
0,4400 kilo / stuk

Alle prijzen zijn inclusief 19% btw

Uw prijs € 6,25 Incl. 19% BTW Gewicht: 0,4400 kilo
Beschrijving

S-Polybond SILIKONprofi mahoniebruin (RAL 8016)

Absoluut MEKO-vrij ✓ Blijvend elastisch ✓ Weerbestendig ✓

De mahoniebruine siliconen SILIKONprofi van ons huismerk S-Polybond is een blijvend elastische afdichtingskit die zich kenmerkt door zijn enorme weerstand tegen veroudering en verwering en is daarmee uiterst geschikt voor permanente buitentoepassingen. Aangezien de neutraal uithardende alkoxy silicone in donkerbruin geen onaangename geuren veroorzaakt tijdens de verwerking en uitharding en bovendien absoluut vrij is van MEKO's, kan hij zonder aarzelen ook binnenshuis worden gebruikt.

De onderhoudsarme siliconen in RAL 8016 hechten uitstekend op vrijwel alle denkbare materialen, zelfs zonder gebruik van primers, en zijn even geschikt voor verzegelen, afdichting of eenvoudige verlijming. Regelmatige controles tijdens en na de productie zorgen voor een constante kwaliteit op het gebied van kleur, viscositeit en elasticiteit. De enorme elastische eigenschappen garanderen een eersteklas duurzaamheid, zelfs op materialen met verschillende thermische uitzettingscoëfficiënten. Dit voldoet volledig aan de hoge kwaliteitseisen van zowel professionele gebruikers als ambitieuze hobbyklussers.

Profiteer van onze voordelige staffelprijzen met automatisch verrekende kwantumkortingen vanaf 5 standaardpatronen.

  Leveringsomvang:
 • 1 x Premium-silicone SILIKONprofi RAL8016 (mahoniebruin) 310ml standaardpatroon

OPMERKING: De kit kan worden aangebracht met elk in de handel verkrijgbaar knijppistool voor standaard ééncomponentpatronen.

Eigenschappen van de mahoniebruine siliconen op alkoxybasis

Door zijn uitstekende weerstand tegen UV-straling en alle weersinvloeden is onze silicone in mahoniebruin perfect geschikt voor verouderingsbestendige afdichtingen in buitenruimtes. Met een enorme temperatuurbestendigheid van -50°C tot +150°C is een blijvend elastische afdichtingsbescherming gegarandeerd, zelfs bij diepe vorst of intense hitte als gevolg van intensieve zonnestraling. Er is geen risico op voortijdige scheurvorming door verbrossing of verbleking van de donkerbruine voegen. Dit resulteert in een aanzienlijke vermindering van tijd en kosten voor het onderhoud van gebouwen, omdat voortijdige vernieuwing van de onderhoudsvoegen met onze duurzame kit betrouwbaar wordt vermeden.

Onze donkerbruine alkoxy-silicone is geclassificeerd als bijzonder emissiearm volgens de VOS-emissieklasse, met de hoogste graad A+, en wordt gekenmerkt door een vrijwel reukloze verwerking. In tegenstelling tot azijnhardende acetaatkitten, die een sterke en onaangename azijngeur veroorzaken, kan onze neutraalhardende kit zonder problemen binnenshuis worden gebruikt. Dit is zelfs mogelijk in eerder slecht geventileerde interieurs, omdat er geen 2-butanon oximen worden afgesplitst tijdens het aanbrengen en uitharden van onze absoluut MEKO vrije silicone in RAL 8016. Deze zogenaamde MEKO's worden ervan verdacht de ontwikkeling van kankercellen te bevorderen en komen vrij bij conventionele OXIM-siliconen.

In binnenruimten neemt het risico op schimmelvorming toe naarmate de luchtvochtigheid hoger is. Aangezien de voedselbasis van deze allergie-veroorzakende sporen vocht is, worden vooral vochtige kamers getroffen. Dankzij de schimmelwerende afwerking is onze premiumsilicone in donkerbruin perfect geschikt voor het afdichten en verzegelen in sanitaire ruimten, keukens, kelders en overal waar een hygiënische afdichtingsbescherming met schimmelwerende eigenschappen vereist is.

De mahoniebruine premiumsilicone van ons eigen merk S-Polybond wordt geproduceerd volgens het RAL-kleursysteem en heeft een consistente en uniforme donkerbruine pigmentatie met een lichte rode tint die typisch is voor mahonie. Dankzij de duidelijke identificatie van de kleurschakeringen met een viercijferige kleurcode, maakt de internationale kleurencatalogus volgens RAL een eenvoudige en snelle selectie van bij elkaar passende materialen mogelijk. Het maakt niet uit of u op zoek bent naar lakken, muurverven, kunststoffen of kleefstoffen. Onze donkerbruine silicone komt overeen met de kleur RAL 8016 en is uiterst geschikt voor het verzegelen van donkerbruine houtsoorten, zoals notenhout, eikenhout en nog veel meer.

Technische data van SILIKONprofi in RAL8016

 • Type kit: Polysiloxan
 • Kleurbenaming: Mahoniebruin
 • RAL-kleurcode: RAL8016
 • Dichtheid: 1,20g/ml
 • Shore-hardheid: 23 volgens ISO 868
 • Rek bij breuk: min. 300% volgens ISO 8339
 • Elastische veerkrachtvermogen: min. 90% volgens ISO 7389
 • Toelaatbare vervorming: max. 25% volgens ISO 11600
 • Spanningswaarden: 0,36 N/mm2 volgens ISO 8339
 • Temperatuurbestendigheid: -50 °C - +150 °C
 • VOC-emissieklasse: A+
 • Verouderingsbestendigheid: Zeer goed
 • UV-bestendig: Zeer goed
 • Weerbestendigheid: Zeer goed

Verwerking van silicone SILIKONprofi in mahoniebruin

Onze hoogwaardige silicone in RAL 8016 is uiterst gemakkelijk aan te brengen dankzij de perfect uitgebalanceerde pastaachtige consistentie. Ongeacht of het wordt gebruikt voor afdichting, waterdichting of eenvoudige verlijming, is het belangrijk de oppervlakken goed voor te bereiden voor een optimale duurzaamheid. Deze moeten vooraf grondig van vuil, stof, vet en olie worden ontdaan en vervolgens goed worden afgedroogd met een pluisvrije doek. Voor het reinigen wordt het gebruik van conventionele azijn- of citrusreinigers aanbevolen, terwijl reinigingsoliën of bijtende siliconenverwijderaars de hechting van het donkerbruine silicone negatief kunnen beïnvloeden. Voorts mag de verwerkingstemperatuur op de werkplek niet hoger of lager zijn dan +5°C tot +30°C.

Zodra de af te dichten of waterdicht te maken oppervlakken schoon en droog zijn, kan worden begonnen met het aanbrengen van de afdichtingskit. Daartoe wordt de silicone in mahoniebruin aangebracht in een vloeiende beweging en in voldoende hoeveelheid met een gebruikelijke patroonpers in de voeg aangebracht. In het daaropvolgende gladstrijkproces wordt overtollig materiaal verwijderd met een plamuurmes om een optimale flankhechting en een glad voegoppervlak te verkrijgen. Door een geschikt egaliseermiddel te gebruiken, kan het verwijderen worden vereenvoudigd en het uiterlijk verder worden geperfectioneerd. De vernetting van onze alkoxy silicone in RAL 8016 vindt plaats bij contact met de luchtvochtigheid en begint na een tijd van ca. 10 minuten, die ook overeenkomt met de verwerkingstijd.

Onze lijm en afdichtingskit in mahoniebruin is ook zeer geschikt voor het verlijmen van onderdelen met een groot lijmoppervlak of een relatief laag eigen gewicht. Daartoe moet de silicone selectief op de te verlijmen oppervlakken worden aangebracht. De samen te voegen delen worden dan in hun definitieve positie bevestigd en onder hoge druk samengeperst tot de donkerbruine lijm volledig is uitgehard. Het gebruik van een montagelijm wordt aanbevolen voor veeleisende verlijmingen van voorwerpen waarop een sterke trekkracht wordt uitgeoefend of voor zwaarwegende verbindingsdelen. In onze onlineshop bieden wij een omvangrijk assortiment aan extreem sterke montagelijmen voor een breed scala van toepassingen en materialen, waar u zeker de juiste lijm voor het project in kwestie zult vinden.

Verwerkingseigenschappen van SILIKONprofi in mahoniebruin

 • Geurvorming: Neutraal, zwak
 • Verhardingssysteem: Vernetting door luchtvochtigheid
 • Uithardingssnelheid: 1 - 2mm na 24 uur
 • Huidvorming: ca. 10Min. bij 23°C
 • Verwerkingstijd: ca. 10Min. bij 23°C
 • Verwerkingstemperatuur: +5°C - +30°C
 • Opslagtemperatuur: +5 °C - +25°C
 • Houdbaarheid: 15 maanden (ongeopend)

OPMERKING: De geopende siliconenpatroon moet altijd luchtdicht worden afgesloten. Bewaren op een droge en koele plaats bij temperaturen tussen +5°C en +25°C garandeert een optimale houdbaarheid.

Toepassingsvoorbeelden van onze premium silicone in mahoniebruin

Bij de vormgeving van het exterieur wordt voortdurend gezocht naar innovatieve en duurzame materialen om hulpbronnen te besparen en de ontbossing van het regenwoud tot een minimum te beperken. Bamboe Plastic Composites (BPC) is een composietmateriaal gemaakt van de vezels van de snel hernieuwbare grondstof bamboe en vaak gerecycleerde kunststof, dat een populair alternatief is voor het gebruik van tropisch hout. Ons mahoniebruine silicone zijn dankzij hun uitzonderlijk hoge weerbestendigheid ideaal voor de verouderingsbestendige afdichting van de dilatatievoegen tussen een hoogwaardig tuinterras van BPC terrasplanken in mahonieoptiek en het bijpassende afsluitprofiel. Onze UV-bestendige silicone in RAL 8016 is ook eersteklas voor de blijvend elastische afdichting van de verbindingsvoegen tussen een raamkozijn van donkerbruine kunststof en de gevel van een rustiek tuinhuis van walnotenhout.

Donkere houtsoorten en houtdecors zijn ook een zeer populair ontwerpmiddel in de binnenhuisarchitectuur voor een individuele en natuurlijke woonsfeer. Onze neutraal uithardende silicone in RAL 8016 is de perfecte keuze voor het afdichten van uitzetvoegen tussen een luxueuze mahonie parketvloer in 1920-stijl en een plint met een fijn fineer van echt hout in gerookte eik. Onze krasbestendige HPL platen met houtdecor aan beide zijden in de look van donker gebeitst essenhout worden vaak gebruikt voor moderne en duurzame wandbekleding in wellnessruimten. Hier is onze donkerbruine silicone zeer geschikt voor een betrouwbare en schimmelwerende afdichting van de verbindingsvoegen tussen de robuuste bekleding van hogedruklaminaat en de acrylkuip van een ruim whirpool.

Voor de snelle en boorloze montage van gedetailleerd gesneden huisnummers van gebeitst eikenhout kan onze uiterst elastische silicone in mahoniebruin ideaal worden gebruikt als lijm om ze betrouwbaar te bevestigen op een huismuur van klinkers, beton of zelfs hout.

 • De weerbestendige silicone in RAL 8016 is uiterst geschikt voor het verouderingsbestendig afdichten van BPC terrasplanken
 • Voor het afdichten van de dilatatievoegen van een edele mahonie parketvloer is de alkoxy silicone in mahoniebruin perfect geschikt
 • Het schimmelvertragende silicone in RAL 8016 wordt gebruikt voor het afdichten van wandbekledingen van HPL in wellnessruimten
 • Voor het duurzaam elastisch afdichten van de aansluitvoegen van een tuinhuisje is de UV-bestendige silicone in mahoniebruin ideaal
 • en veel meer

ATTENTIE: De siliconenkit in mahoniebruin hecht vrij goed op natuursteen. Aangezien onbehandeld natuursteen de neiging kan hebben de voegranden te verkleuren, moet de verenigbaarheid van tevoren worden getest op een reststuk of een onopvallende plaats.

Veiligheidsinstructies voor het verwerken van de siliconenkit SILIKONprofi

Let bij het aanbrengen van de kit SILIKONprofi in mahoniebruin (RAL 8016) bij voldoende ventilatie op de werkplek. Bovendien moeten de instructies voor persoonlijke beschermingsmiddelen, het veiligheidsinformatieblad en het technisch informatieblad voor onze alkoxy-kit in acht worden genomen. Voor de veiligheid van uw kinderen moet u lijmen en kitten altijd buiten hun bereik houden.

  Gevarenaanduidingen volgens de verordening (EG) Nr. 1272/2008

 1. EUH208 - Bevat N-(2-aminoethyl)-N'-[3-(trimethoxysilyl)propyl]ethyleendiamine, 3-aminopropyltriethoxysilaan,
  N-(3-(trimethoxysilyl)propyl)ethyleendiamine. Kan allergische reacties veroorzaken.
 2. EUH210 - Veiligheidsinformatieblad beschikbaar op verzoek.
 3. EUH211 - Attentie! Tijdens het spuiten kan gevaarlijke inhaleerbare druppels geproduceerd worden. Spuitnevel of nevel niet inademen.

De precieze inhoud van de veiligheids- en gevareninformatie voor onze premium afdichtingskit S-Polybond SILIKONprofi alkoxy-F in mahoniebruin (RAL 8016) vindt u in rubriek 16, paragraaf 1 van het veiligheidsinformatieblad.

Extra informatie

Extra informatie

ArtikelnummerSP-AF-8016
LevertijdVerzending van uw order binnen 2-3 werkdagen
Kleefstof typeSilicoon
MateriaalPolysiloxaan
EAN/GTIN4260604222239
Gewicht0.4400
Vulhoeveelheid in ml310
KleurBruin
KleurnaamMahoniebruin
KleurnauwkeurigheidProductie volgens RAL-kleursysteem
RAL kleurcodeRAL8016
Beoordelen

Klantenreviews

Er zijn nog geen meningen van klanten beschikbaar

Schrijf de eerste review over dit product
Datasheet

Product delen? Dank je.