Aluminium binnenhoekprofiel zilver (geanodiseerd)

Onze zilverkleurig geanodiseerde aluminium binnenhoekprofielen zijn geschikt als verbindingsprofielen voor platen, tegels en vloerbedekkingen die haaks op elkaar staan. De profielen van massief T6 aluminium zijn corrosiebestendig en kunnen zonder problemen binnen en buiten worden gebruikt.

✓ Massief NL AW 6063 T6
✓ Geanodiseerde oppervlakken
✓ Hoge corrosiebestendigheid
✓ Voor horizontale binnenhoeken
✓ Voor verticale binnenhoeken
✓ Gelijkmatige oppervlakken

De zilver geanodiseerde binnenhoekprofielen zijn verkrijgbaar in 3 mm, 6 mm of 8 mm klembereik tegen gunstige staffelprijzen.

Het artikel is in voorraad

Verzending van uw order binnen 2 - 3 werkdagen

 • Prijs berekenen
Volumekortingen
 • vanaf stuks 0,00 € (Basisprijs 0,00 € / m)
 • vanaf stuks 0,00 € (Basisprijs 0,00 € / m)
 • vanaf stuks 0,00 € (Basisprijs 0,00 € / m)

Alle prijzen zijn inclusief 19% btw

Basisprijs 0,00 € / m
0,00 € / stuk
0,0000kilo / stuk

Alle prijzen zijn inclusief 19% btw

Uw prijs € 0,00 Incl. 19% BTW Gewicht: 0,0000kilo
Beschrijving

Aluminium hoekprofielen in aluminiumzilver voor binnenhoeken

Geanodiseerd aluminium ✓ UV-amp; weerbestendig ✓ Gladde oppervlakken ✓

Onze binnenhoekprofielen van geanodiseerd aluminium hebben een uniform zilverkleurig oppervlak en zijn gemaakt van massief aluminium met een profieldikte van 1,1 mm. Voor de best mogelijke bescherming tegen Uv-straling en verwering worden de profieloppervlakken geanodiseerd met behulp van het zogenaamde anodisatieproces. De profielen voor binnenhoeken, die we op voorraad hebben met een klembereik van 3 mm, 6 mm en 8 mm, zijn verkrijgbaar in een standaardlengte van 2 meter en zijn ideaal als hoekprofielen voor randoverlappingen die haaks op elkaar aansluiten. De binnenhoekprofielen zijn geschikt voor een breed scala aan toepassingen, van binnen- en buitenwandbekleding tot wand- en vloertegels, laminaat- en vinylvloeren.

De binnenhoekprofielen zijn extreem buigvast, hoewel de profieldikte slechts 1 mm bedraagt. Het voordeel van de geringe profieldikte is een zeer laag gewicht waarmee nauwelijks rekening hoeft te worden gehouden bij het gebruik van verticale gevelbekleding. Bovendien is de uitsteek van het aluminium profiel naar het oppervlak van het paneel, laminaat of tegel zo klein dat er een visueel homogene overgang ontstaat, wat ook het reinigen veel gemakkelijker maakt. De verwerking van de profielen, vooral het zagen, is ook veel eenvoudiger, zelfs als de aluminium profielen met een handzaag moeten worden ingekort.

OPMERKING: Met de binnenhoekprofielen bieden we vier verschillende soorten profielen voor paneelverbindingen. Deze zijn allemaal verkrijgbaar in zilver geanodiseerde afwerking in standaardlengtes van 2 meter met een klembereik van 3 mm, 6 mm en 8 mm, en zijn daarom bij uitstek geschikt voor panelen van een breed scala aan materialen en diktes.

Eigenschappen van het geanodiseerde binnenhoekprofiel

De optische profielen worden voornamelijk gebruikt voor gevelbekleding met HPL, vezelcement of aluminium composietpanelen. Het is dan ook niet verwonderlijk dat we voor de aluminiumlegering ook het spreekwoordelijke architect aluminium gebruiken. Dit is een aluminium van zeer hoge kwaliteit EN AW 6063 T6, dat wordt gekenmerkt door een zeer goede corrosiebestendigheid, maar die aanzienlijk is verbeterd door de anodische beschermlaag, zodat de profielen zonder aarzelen buiten kunnen worden gebruikt in alle weersomstandigheden. Het anodiseerproces geeft ons echter niet alleen een verbeterde weerbestendigheid, maar resulteert ook in een aanzienlijk betere oppervlaktekwaliteit, die uniform zilverkleurig en gelijkmatig glad is in directe vergelijking met onbehandeld aluminium. De solide constructie van onze profielen, in combinatie met de hoogwaardige legering, creëert een dragend hoekprofiel voor binnenhoeken dat een zeer hoge inherente stijfheid heeft en de buigstijfheid van de hele constructie verhoogt. Dit is vooral merkbaar in dunnere panelen met een lage inherente stijfheid of in vrijstaande constructies zoals kleedhokjes, verkoop- en beursbalies of scheidingssystemen in de detailhandel.

Onze aluminium profielen worden geproduceerd volgens de EN 12020 norm (geëxtrudeerde precisieprofielen van EN AW-6060 en EN AW-6063 legeringen) door onze fabrikant in Noordrijn-Westfalen. Deze fabrikant produceert de binnenhoekprofielen exact volgens onze ontwerptekeningen en garandeert een zeer hoge maatnauwkeurigheid met zeer lage productietoleranties. De buitenafmetingen van het profiel zijn altijd 40 mm aan beide zijden voor alle versies, die indien nodig ook als zichtzijde kan worden gebruikt. De zichtbare binnenzijde van het profiel heeft een breedte van 10 mm aan beide zijden van het binnenhoekprofiel. Ook hier zijn de afmetingen identiek, ongeacht het klembereik. De enige verschillen tussen de 3mm, 6mm en 8mm profielen zijn het klembereik en de breedte van het montagevlak. De geanodiseerde binnenhoekprofielen met een klemvlak van 3 mm hebben een breedte van ca. 34 mm, wat het grootste is en resulteert in een aanzienlijke toename van de buigstijfheid van de dunne panelen. Het 6 mm profiel heeft een ca. 2 mm kleinere breedte van het montagevlak, dat weer ca. 2 mm kleiner is bij het 8 mm binnenhoekprofiel, wat resulteert in een breedte van 30 mm. Het maximale klembereik is ongeveer 0,5 mm hoger voor alle drie de profielversies. Dit heeft te maken met de fabricagetoleranties van kunststof panelen, gevelpanelen en wand- en vloerbekledingen, die soms uitgesproken kunnen zijn afhankelijk van het materiaal en de fabrikant. Het iets grotere maximale klembereik zorgt ervoor dat de profielen ook gebruikt kunnen worden voor materialen met hogere diktetoleranties of gestructureerde oppervlakken. De oppervlaktekwaliteit van de zilver geanodiseerde laag wordt ook onderworpen aan strenge kwaliteitscontroles, zodat we altijd een constant hoge kwaliteit voor onze aluminium profielen kunnen garanderen.

Specifieke gegevens van de verschillende profielmaten

 • Alu hoekprofiel voor binnenhoeken 3mm: Spanbereik: max. 3,5mm, profieldiepte buiten: 40,0mm, gewicht: 317g/m
 • Alu hoekprofiel voor binnenhoeken 6mm: Spanbereik: max. 6,5mm, profieldiepte buiten: 40,0mm, gewicht: 330g/m
 • Alu hoekprofiel voor binnenhoeken 8mm: Spanbereik: max. 8,5mm, profieldiepte buiten: 40,0mm, gewicht: 338g/m

Toepassing en montage van de zilveren aluminium hoekprofielen

De interne hoekprofielen van aluminium worden gebruikt om randen af te dekken en worden voornamelijk gebruikt voor binnen- en buitenmuurbekleding. Aluminium in de legering AW 6063 T6 is corrosiebestendig, maar bij onze zilverkleurige profielen vertrouwen we op een beschermlaag die de bescherming tegen verwering verbetert door anodische oxidatie en tegelijkertijd een aantrekkelijker, uniformer uiterlijk van het oppervlak oplevert. In het beste geval kunnen de geanodiseerde profielen worden geïntegreerd tijdens de installatie van de gevelpanelen. In principe is het ook mogelijk om ze achteraf op de randen te schuiven, op voorwaarde dat er voldoende ruimte beschikbaar is, maar als ze op één zijde van de gevelpanelen worden geschoven en de installatie van de panelen op de aangrenzende zijde achteraf plaatsvindt, wordt de integratie van de randprofielen voor binnenhoeken veel gemakkelijker. Als de zilveren aluminium profielen worden gebruikt voor scheidingswanden en ruimteverdelers, wordt dezelfde procedure aanbevolen, hoewel extra lijmen of schroeven hier heel nuttig kan zijn.

TIP: Op dit moment bieden we de geanodiseerde binnenhoekprofielen alleen aan als hele profielen met een lengte van 2 meter. Door de geringe profieldikte van slechts 1 mm kunnen ze echter eenvoudig met een eenvoudige handzaag worden ingekort tot de gewenste maat. Dit kan moeiteloos en veel nauwkeuriger met een verstekzaag.

Als de profielen worden gebruikt voor plinten, traptreden of voor de bouw van doucheachterwanden, moeten ze vooraf op de gewenste positie in de ondergrond worden gelijmd of geboord. Je doet er goed aan om hier een MS polymeer te gebruiken, omdat deze krachtige montagelijm hecht op bijna alle ondergronden die gebruikelijk zijn in de bouwsector. Dergelijke duurzaam elastische hybride lijmen zijn ook zeer geschikt voor het verlijmen van de profielen op de paneeloppervlakken, zodat ze niet alleen stevig vastzitten, maar ook een overeenkomstig uitzettingsbereik hebben. Hiervoor hebben we de profielen voorzien van een fijne groef in het montageoppervlak die de hechting tijdens het verlijmen verbetert, wat vooral een positief effect heeft op zeer gladde oppervlakken. Bovendien biedt de positie van de groef de ideale afstand voor bevestiging met geschikte schroeven zonder het risico te lopen dat de panelen afbrokkelen onder mechanische belasting. Een standaard boor voor metaal, zoals onze HSS-G boor in geslepen uitvoering, volstaat voor het boren van de dunne profielen.

Toepassingsvoorbeelden van onze aluminium profielen voor binnenhoeken

 • De binnenhoekprofielen zijn ideaal voor het verbinden van HPL & acrylglaspanelen voor de bouw van douchewanden
 • De profielen kunnen worden gebruikt voor vloerbedekkingen als verbindingsprofiel van de vloer naar de plint
 • Het zilveren binnenhoekprofiel is geschikt voor traptreden waarop laminaat of vinyl is gelegd
 • De binnenhoekprofielen zijn ook geschikt voor buitenhoeken waar de profielbreedte groter moet zijn
 • De binnenhoekprofielen zijn ideaal voor kleedkamers, scheidingswanden en zijn ook veelzijdig voor gebruik in de beursbouw

Technische gegevens van de aluminium hoekprofielen

 • Materiaal: Geanodiseerd aluminium
 • Legering: EN AW 6063 T6
 • Oppervlak: Zilver geanodiseerd
 • Kleur: Aluminium Zilver
 • Profielvorm: Hoekprofiel (binnenhoekprofiel)
 • Klembereik (max): 3,5mm, 6,5mm resp. 8,5mm
 • Standaard lengte: 2005mm
 • Profielsterkte Hoekprofiel (binnenhoekprofiel: 1,1mm
 • Zichtbaarheid: 10,5mm
 • Profiel breedte: 40,0mm
 • Montageoppervlak: 30,0mm-34,0mm
 • UV-bestendigheid: Uitstekend
 • Weersbestendigheid: Uitstekend
 • Corrosiebestendigheid: Uitstekend
Extra informatie

Extra informatie

ArtikelnummerSP-000
Standaardlengte2000
LevertijdVerzending van uw order binnen 2 - 3 werkdagen
MateriaalAluminium (EN AW 6063 T6)
Profiel typeBinnen hoekprofiel
Klemgebiedvarieert
KleurMetallic
Kleurnauwkeurigheidgeen informatie mogelijk
KleurnaamSilver geanodiseerd
Beoordelen

Klantenreviews

Er zijn nog geen meningen van klanten beschikbaar

Schrijf de eerste review over dit product

Product delen? Dank je.