Balkonschroef M5 zuiver wit (RAL 9010)

Onze balkonschroeven met geverfde kop en helderwitte poedercoating in zuiver wit (RAL9010) zijn gemaakt van roestvrij staal en onvoorwaardelijk geschikt voor continu buitengebruik. De M5 schroefdraad is geschikt voor alle moeren, dopmoeren en onze geverfde draadbussen met M5 binnendraad.

✓ Roestvrij staal
✓ Geen vergeling door UV-straling
✓ Geschikt voor moeren met M5 draad
✓ Voor draadbussen in RAL9010
✓ Ø 16 mm kopdiameter
✓ Elke hoeveelheid

De balkonschroeven met UV- en weerbestendige verf in zuiver wit zijn verkrijgbaar in M5x20mm, M5x25mm en M5x30mm.

Het artikel is in voorraad

Verzending van uw order binnen 2 - 3 werkdagen

 • Prijs berekenen
Beste voorstellen
 • from 10 Items € 1,29/ stuk (Basisprijs € 1,29/ stuk)
 • from 20 Items € 1,12/ stuk (Basisprijs € 1,12/ stuk)
 • from 50 Items € 0,86/ stuk (Basisprijs € 0,86/ stuk)
 • from 100 Items € 0,70/ stuk (Basisprijs € 0,70/ stuk)
 • from 200 Items € 0,62/ stuk (Basisprijs € 0,62/ stuk)
 • from 300 Items € 0,55/ stuk (Basisprijs € 0,55/ stuk)

Alle prijzen zijn inclusief 19% btw

Basisprijs 0,00 € / stuk
0,00 € / stuk
0,0000 kilo / stuk

Alle prijzen zijn inclusief 19% btw

Uw prijs € 0,00 Incl. 19% BTW Gewicht: 0,0000kilo
Beschrijving

Balkonschroef M5 in zuiver wit (RAL9010)

UV-bestendige verf ✓ Schroefdraadlengte 20mm, 25mm of 30mm ✓ A2 roestvrij staal ✓

De balkonschroeven in zuiver wit (RAL9010) zijn bij ons verkrijgbaar als losse schroeven in de maten M5x20mm, M5x25mm en M5x30mm. Dit zijn grootkopschroeven met een metrische schroefdraad van maat M5 en een gelakte schroefkop met een buitendiameter van 16mm. Dit zorgt niet alleen voor een hoog draagvlak zodat zelfs zware montageobjecten bevestigd kunnen worden, maar zorgt er ook voor dat vergrote geboorde schuifpunten van een paneel altijd volledig bedekt zijn. De witte toplaag, bestaande uit een UV- en weerbestendige poedercoating, komt overeen met de oppervlakken van onze HPL panelen in zuiver wit. De satijnglans van het oppervlak wordt ook weerspiegeld in de gelakte schroefkop, zodat de panelen visueel zo onopvallend mogelijk kunnen worden gemonteerd. De productie van massief A2 roestvrij staal, dat wordt gekenmerkt door een zeer goede corrosiebestendigheid, maakt een permanent gebruik van de schroeven binnen en buiten mogelijk, zonder angst voor roestvorming.

OPMERKING: De witgelakte balkondraadschroeven zijn verkrijgbaar in optionele lengtes van 20mm, 25mm en 30mm. Ongeacht de draadlengte is de draadmaat altijd M5, waardoor de schroeven perfect zijn voor bevestiging met onze roestvrijstalen draadbussen en dopmoeren. De dopmoeren zijn altijd van glanzend roestvrij staal, terwijl de draadbussen verschillende kopafwerkingen kunnen hebben. Daarnaast kunnen de schroeven ook worden vastgeschroefd met conventionele zeskantmoeren met M5 binnendraad.

Hoewel we de balkoschroeven ook aanbieden in diverse complete sets voor verschillende soorten installatie, maar niet altijd geschikt voor het gewenste doel, bieden we ook alle onderdelen afzonderlijk aan, zodat je ze naar wens kunt combineren. Bijvoorbeeld om een witte schroef te combineren met een stofgrijze draadbus. Als alternatief kunnen bestaande zeskantmoeren worden gebruikt om te schroeven. Net als bij alle andere producten in onze online winkel hanteren we geen minimumhoeveelheden voor de zuiver witte balkonschroeven en specificeren we ook geen vaste verpakkingseenheden, zodat u de benodigde hoeveelheid kunt bestellen, zelfs als dat betekent dat u een enkele schroef koopt.

Kenmerken van roestvrijstalen balkoschroef in zuiver wit

Roestvrij staal is over het algemeen iets duurder dan gegalvaniseerd staal, maar deze extra kosten worden snel uitgespaard door het geringe onderhoud van bevestigingsmiddelen voor buiten. Vooral de hoogwaardige legering van A2 roestvrij staal zorgt ervoor dat de schroeven zonder aarzeling voor alle buitentoepassingen kunnen worden gebruikt zonder dat je je zorgen hoeft te maken over corrosie. Wij richten ons op kwaliteit. Daarom zijn ook onze balkonschroeven zonder uitzondering gemaakt van massief roestvrij staal.

Om ervoor te zorgen dat de balkonschroeven ook aan het beoogde doel voldoen en gebruikt kunnen worden voor de bevestiging van gevelpanelen als balkonbekleding, is een grote kopdiameter vereist. Vooral bij schuifpunten, waarvan de paneelgaten 8 mm of zelfs 10 mm kunnen zijn, moet het gat altijd volledig worden afgedekt. Daarom hebben de schroefkoppen van onze zuiver witte schroefdraadschroeven een diameter van 16mm. De dikte is ongeveer 2 mm, maar neemt af naar de randen toe. De lichte lensvorm van de bovenkant zorgt zo voor een aantrekkelijke, bijna vlakke overgang van het paneeloppervlak naar de schroef, wat in combinatie met de beschildering van de kop bijdraagt aan de best mogelijke visuele integratie in het totaalbeeld. De M5 draad van de balkoschroef is verkrijgbaar in verschillende lengtes. Voor de zuiver witte schroeven zijn draadlengtes van 20 mm, 25 mm of 20 mm verkrijgbaar, wat voldoende is voor de meeste toepassingen. De schroeven worden aangedreven met een Torx sleutel of schroevendraaier in maat T20. Het bijpassende bit wordt niet meegeleverd, maar kan desgewenst ook tegen gunstige prijzen worden besteld.

Wit is een uiterst gevoelige kleur die enerzijds snel vuil wordt en anderzijds snel een gele tint krijgt als hij niet weerbestendig is. Deze zogenaamde vergeling door uv-straling hoeft echter niet gevreesd te worden bij onze balkonschroeven in zuiver wit, omdat we vertrouwen op een robuuste poedercoating die zeer goed bestand is tegen Uv-straling en weersinvloeden. De kleur komt overeen met de RAL-kleurcode RAL9010 uit de K5 Classic kleurenwaaier en past bij de zuiver witte HPL-panelen, die we op maat gezaagd aanbieden. De glansgraad komt ook overeen met het decoratieve oppervlak van onze witte laminaatpanelen van hogedruklaminaat.

OPMERKING: De verschillende draadlengtes van de schroeven zijn zinvol omdat de totale dikte van het materiaal dat met de witte balkonschroeven wordt vastgeschroefd ook kan variëren. Er moet echter niet alleen rekening worden gehouden met het te monteren plaatmateriaal, maar ook met de tegenhanger waarmee de schroef wordt vastgedraaid, want een huls met schroefdraad vergroot het klembereik, terwijl een moer dit verkleint. Dit komt doordat de draadbus in het materiaal wordt gestoken. Een moer of dopmoer wordt echter van buitenaf op de schroefdraad van de bout geschroefd, dus de moer moet lang genoeg zijn zodat er nog voldoende schroefdraadlengte door het montageobject steekt om de moer te kunnen vastschroeven en aandraaien. Sluitringen, veerringen of ook afstandsringen, verkleinen ook het klembereik, zodat de dikte ervan moet worden afgetrokken van de effectieve lengte van de schroefdraad.

Voorbeelden van toepassingen voor witte balkonschroeven

Als balkonbekledingen worden bevestigd met de witte balkonschroeven, blijft de onderhoudsinspanning binnen de perken en moeten ze alleen af en toe worden schoongemaakt. Het is niet nodig om de schroeven na een bepaalde periode te vervangen. Als ze daarentegen niet met de juiste zorg worden behandeld, kan de lak onder bepaalde omstandigheden beschadigd raken. Reinigen met ongeschikte reinigingsmiddelen, bijvoorbeeld schuurmelk of reinigers met schurende deeltjes, maar ook reinigen met harde sponzen kan de zijdeglans of de zuivere witte kleur aantasten. De individuele schroeven zijn hier een perfecte vervanging, maar zijn ook geschikt voor talloze andere toepassingen die niet gerelateerd zijn aan een balkonrand of een trapleuning.

Er is niets dat niet ook in het wit verkrijgbaar is. Meubels, terrasoverkappingen, garagedeuren, hekwerken. De lijst is eindeloos. Het is dan ook niet verwonderlijk dat de zuiver witte schroeven met M5 schroefdraad voor evenveel doeleinden worden gebruikt. In combinatie met draadbussen kunnen meubels veilig, stevig en uiterst onopvallend aan elkaar worden geschroefd. Als deuvels met schroefdraad worden gebruikt in metselwerk of gipsplaatwanden, kunnen de schroeven ook tegelijkertijd worden gebruikt om hoge kasten te beveiligen tegen kantelen of om rekkensystemen te monteren. Ook zeer populair is het gebruik als schroefverbinding van ondoorzichtige zijelementen voor terrasoverkappingen en serres.

Technische gegevens van witte balkoschroef

 • Materiaal: Roestvrij staal A2
 • Kleur: RAL 9010 (Puur wit)
 • Kopvorm: Rond, plat
 • Aandrijving: Torx 20 (T20, ISR20)
 • Ø Draad: M5
 • Lengte draad: 20mm, 25mm, 30mm
 • Ø Kop: 16mm
 • Diepte kop: ca. 2mm
 • Aandraaimoment: 2-4 Nm
 • UV-bestendigheid: Uitstekend
 • Corrosiebestendigheid: Uitstekend
 • Roestbestendigheid: Uitstekend
 • Zuurbestendigheid: Voldoende
Extra informatie

Extra informatie

ArtikelnummerBSM5X00C9010
LevertijdVerzending van uw order binnen 2 - 3 werkdagen
MateriaalRoestvrij staal A2
SchroefmaatNee
SchroevendraaierTorx T20
Vorm schroefkoprond
Ø Schroefkop16mm
SchroefdraadMetrische draad
Ø DraadM5
Lengte schroefdraadvarieert
Klemgebiedvarieert
KleurnauwkeurigheidProductie volgens RAL-kleursysteem
KleurWit
RAL kleurcodeRAL9010
KleurnaamZuiver wit
Beoordelen

Klantenreviews

Er zijn nog geen meningen van klanten beschikbaar

Schrijf de eerste review over dit product

Product delen? Dank je.