Schroefdraadhuls M5 lichtgrijs (RAL 7035)

De draadbus met krasbestendige koplak in lichtgrijs (RAL7035) is gemaakt van roestvrij staal en heeft een schroefborging van 2C-draadlijm. De binnendraad is geschikt voor alle schroefdraadschroeven in maat M5.

✓ A2 Roestvrij staal
✓ Koplak lichtgrijs (RAL7035)
✓ Voor alle schroeven met M5 schroefdraad
✓ Ideaal voor onze balkonschroeven
✓ Moderne Torx-Aandrijving
✓ Al vanaf 1 stuk

De roestvaststalen draadbussen met lichtgrijze koplak zijn ideaal voor balkonschroeven met M5 draad.

Het artikel is in voorraad

Verzending van uw order binnen 2 - 3 werkdagen

 • Prijs berekenen
Beste voorstellen
 • from 10 Items € 2,11/ stuk (Basisprijs € 2,11/ stuk)
 • from 20 Items € 1,83/ stuk (Basisprijs € 1,83/ stuk)
 • from 50 Items € 1,42/ stuk (Basisprijs € 1,42/ stuk)
 • from 100 Items € 1,14/ stuk (Basisprijs € 1,14/ stuk)
 • from 200 Items € 1,02/ stuk (Basisprijs € 1,02/ stuk)
 • from 300 Items € 0,90/ stuk (Basisprijs € 0,90/ stuk)

Alle prijzen zijn inclusief 19% btw

Basisprijs € 2,80 / stuk
€ 2,80 / stuk
0,0054 kilo / stuk

Alle prijzen zijn inclusief 19% btw

Uw prijs € 2,80 Incl. 19% BTW Gewicht: 0,0054 kilo
Beschrijving

M5 roestvrijstalen draadbus in lichtgrijs

Krasbestendige koplak ✓ Voor alle M5 draadschroeven ✓ Vanaf 1 stuk ✓

De draadbus in lichtgrijs (RAL 7035) is gemaakt van hoogwaardig A2 roestvrij staal en heeft een UV- en weerbestendige koplak in lichtgrijs, waarvan de kleur en glansgraad is afgestemd op de overeenkomstige HPL-panelen in onze winkel. De kopdiameter is 14mm met een Torx-aandrijving in maat T20. De huls, die in het profiel of werkstuk wordt gestoken, heeft een diameter van 8mm en is 12mm diep. De gelakte hulzen met M5 binnendraad worden voornamelijk gebruikt als vervanging voor losgeraakte schroefverbindingen van een balkonschroefset met draadbus en is voorzien van een speciale schroefdraadlijm als betrouwbare schroefborging. Dankzij het roestvrije staal kan de schroefhuls zonder problemen zowel binnen als buiten worden gebruikt.

OPMERKING: De lichtgrijs gelakte draadbus kan worden gecombineerd met al onze balkonschroeven, ongeacht hun kleur of draadlengte.

De platte kop van de draadbus is slechts 2 mm en steekt, in tegenstelling tot een zeskantmoer of een dopmoer, niet uit en is daarom bijna gelijk met het oppervlak. Dit is vooral praktisch voor scheidingswanden op balkons, scheidingswanden in openbare gebouwen en grotere kantoren, of bij het in elkaar schroeven van kastlichamen. Dankzij de laklaag op de kop van de draadbus, in combinatie met een balkoschroef in dezelfde kleur, is een ton-sur-ton montage van lichtgrijs plaatmateriaal mogelijk.

Eigenschappen van de lichtgrijze roestvrijstalen draadbus

De draadbussen bestaan uit een huls met M5 binnendraad met een diepte van 12 mm en een buitendiameter van 8 mm. De platte schroefkop, die aan de bovenkant licht lenticulair is, heeft een inwendige zeskantaandrijving, waardoor de draadbus gemakkelijk verwerkt kan worden met optimale draaimomentoverbrenging. Voor het contraheren of vastschroeven van de draadbus is de Torx sleutel of een bit inzetstuk maat T20 (ISR20) nodig. De diameter van de schroefkop is 14 mm. Om ervoor te zorgen dat de schroefmof zonder problemen kan worden gebruikt voor buitentoepassingen, gebruiken we een hoogwaardige A2-staallegering bij de productie. Dit is een roestvast staal met een zeer goede corrosiebestendigheid.

De kop van de draadbus heeft een krasbestendige poedercoating in lichtgrijs (RAL 7035), die identiek is aan de balkoschroeven, als set of afzonderlijk, en de gevelschroeven in lichtgrijs. De kleurtint en het discrete glanseffect zijn exact afgestemd op de overeenkomstige HPL-platen in onze winkel. De kleur is UV- en weerbestendig, zodat u niet bang hoeft te zijn voor vergeling van de lichtgrijze tint, zelfs niet bij intensief zonlicht.

Om te voorkomen dat de schroefverbinding vanzelf loskomt, is de binnenschroefdraad van de draadbus voorzien van een schroefborging. Dit is een speciale tweecomponentenlijm waarbij het verhardende bestanddeel zich in kleine glaslichaampjes bevindt. Deze breken wanneer de schroef wordt ingedraaid, zodat de chemische uitharding van de lijm in gang wordt gezet. Hierdoor zijn de draadbussen, die we ook in een set met bijbehorende schroeven verkopen, ideaal voor het bevestigen van privacy schermen en balkonomkastingen op vierkante profielen.

OPMERKING: Als de schroefverbinding losraakt, moet de draadbus worden vervangen of moet een draadborgmiddel worden aangebracht.

Gebruik van draadbus in lichtgrijs

De draadbus in lichtgrijs wordt gebruikt voor het onopvallend vastschroeven van lichtgrijs plaatmateriaal, planken, latten of meubels. In de regel worden deze gebruikt in combinatie met PE-afstandshuls en balkonschroef voor de bevestiging van HPL-panelen als balkonvalbeveiliging, waarvan we de montage beschrijven op de productpagina van de lichtgrijze balkonschroefsets met draadbus in meer detail. Het is ook mogelijk om twee meubelwanden, schuttingplanken, latten of zelfs twee stalen profielen aan elkaar te schroeven. Ook hiervoor zijn onze balkonschroeven een zeer goede keuze.

Om de draadbus volledig te kunnen plaatsen, is een profieldiepte of plaatdikte van minstens 12 mm nodig. Het gat moet worden geboord aan de kant van de draadbus met een diameter van 8,5 mm. De juiste schroeflengte volgt uit het vereiste klembereik, maar hier moet er rekening mee worden gehouden dat de schroefdraadlengte van de schroef iets korter moet zijn. Het klembereik wordt berekend op basis van de schroefdraadlengte van de schroef plus 1-5 mm schroefdraaddiepte van de huls. Met een M5x20mm schroef resulteert dit in een klembereik van 21mm-25mm.

Technische gegevens van de draadbus in lichtgrijs

 • Materiaal: A2 Roestvrij staal
 • Kleur: RAL7035 (Lichtgrijs)
 • Kop vorm: Rond, plat
 • Aandrijving: Torx 20 (T20, ISR20)
 • Ø Schroefdraad: M5
 • Diepte binnendraad: ca. 12mm
 • Ø Kop mouw: 14mm
 • Ø Mouw: 8mm
 • Ø Boor: 8,5mm
 • Diepte mouw: 12mm
 • Aandraaimoment: 2 - 4 Nm
 • Uv-bestendigheid: Uitstekend
 • Corrosiebestendigheid: Uitstekend
 • Roestbestendigheid: Uitstekend
 • Zuurbestendigheid: Voldoende
Extra informatie

Extra informatie

ArtikelnummerGHM5C7035
Gewicht0.0054
LevertijdVerzending van uw order binnen 2 - 3 werkdagen
EAN/GTIN4260604222352
MateriaalRoestvrij staal A2
SchroefmaatM5 (Binnendraad)
SchroevendraaierTorx T20
Vorm schroefkoprond
Ø Schroefkop14mm
SchroefdraadMetrische draad
Ø DraadM5
Lengte schroefdraadNiet van toepassing
Klemgebiedplus 1mm - 5mm
KleurnauwkeurigheidProductie volgens RAL-kleursysteem
KleurGrijs
RAL kleurcodeRAL7035
KleurnaamLichtgrijs
Beoordelen

Klantenreviews

Er zijn nog geen meningen van klanten beschikbaar

Schrijf de eerste review over dit product

Product delen? Dank je.