fischer Doorsteekanker FAZ II Ø 8,0mm (roestvast staal)

De fischer FAZ II boutanker met een diameter van 8mm is perfect voor het veilig bevestigen van zware lasten. Het roestvrijstalen anker voor binnen- en buitenbevestigingen is even geschikt voor gescheurd en ongescheurd beton.

✓ Niet roestende staal
✓ Hoogste draagvermogen
✓ Uitbreidingsclip met conische bout
✓ Geschikt voor gescheurd beton
✓ Geschikt voor ongescheurd beton
✓ Met ETA-goedkeuring
✓ Met ICC-goedkeuring

Wij bieden de 8mm boutanker met verschillende effectieve lengtes in elke hoeveelheid tegen gunstige staffelprijzen.

Het artikel is in voorraad

Verzending van uw order binnen 2-3 werkdagen

 • Prijs berekenen
Beste voorstellen
 • from 10 Items € 4,47/ stuk (Basisprijs € 4,47/ stuk)
 • from 25 Items € 4,30/ stuk (Basisprijs € 4,30/ stuk)
 • from 50 Items € 4,12/ stuk (Basisprijs € 4,12/ stuk)

Alle prijzen zijn inclusief 19% btw

Basisprijs 0,00 € / stuk
0,00 € / stuk
0,0000 kilo / stuk

Alle prijzen zijn inclusief 19% btw

Uw prijs € 0,00 Incl. 19% BTW Gewicht: 0,0000kilo
Beschrijving

Fischer boutanker FAZ II met 8mm nominale diameter

Roestvrij staal ✓ Geschikt voor buitentoepassingen ✓ ETA-goedkeuring ✓

Onze fischer FAZ II R Boutankers van roestvrij staal met een nominale diameter van 8,0mm zijn verkrijgbaar in verschillende ankerlengtes. De draadlengte varieert afhankelijk van de gekozen deuvelmaat bij een metrische draad met een M8 draaddiameter. De uitvoering met normale ring en moer is geschikt voor een groot aantal zware bevestigingen binnen en buiten, die in voor- of doorsteekmontage worden uitgevoerd. Bij boutankers met langere bruikbare lengtes is ook montage op afstand mogelijk. De variabele verankeringsdieptes van de 8mm deuvel zorgen bovendien voor een millimeter precieze aanpassing aan de heersende belastingen.

Voor een stevige grip in gescheurd en ongescheurd beton, zorgt het aandraaien van de moer ervoor dat de conusbout moeiteloos in de spreidklem wordt getrokken, die hem zo krachtig in de binnenwand van het boorgat verstevigt. De ETA-goedkeuring, evenals andere internationale goedkeuringen, garanderen maximale veiligheid bij het gebruik van de 8mm boutanker.

Zwaarlastankers zijn minder vaak nodig dan conventionele bevestigingsoplossingen - Goed dat we de 8mm ankers ook afzonderlijk verkopen!

Leveringsomvang:

 • 1 x fischer boutanker FAZ II Ø 8,0mm Typ R in gekozen lengte
 • 1 x A4 roestvrijstalen sluitring met 15mm buitendiameter
 • 1 x A4 roestvrij stalen moer met 13mm sleutelmaat

OPMERKING: Om de boutankers met een diameter van 8mm te monteren, moet een hamerboor voor beton met 8mm diameter vereist.

Technische data van de fischer FAZ II boutanker

 • Plugtype: Boutanker
 • Benaming: FAZ II 8/X R
 • Materiaal: Roestvrijstaal
 • Ankergrootte: zie aanvullende informatie
 • Ø Schroefdraad: M8
 • Ø Plug: 8,0mm
 • Plug lengte: zie aanvullende informatie
 • Bruikbare lengte: zie aanvullende informatie
 • Verankeringsdiepte: min. 35mm - max. 45mm
 • Werkingsprincipe: Kegelbout met expansieclip
 • Uitvoering: Met schroefmoer
 • Sleutelbreedte: 13mm
 • Ø Boring: 8,0mm
 • Boorgat diepte: zie aanvullende informatie
 • ETA-goedkeuring: Ja
 • ICC-goedkeuring: Ja
 • Seismische goedkeuring: Categorie C1 (minder streng)
 • Montage typ(en): Inschuifmontage, doorschuifmontage, afstandsmontage
 • Bouwmaterialen: gescheurd beton, niet gescheurd beton, natuursteen met dichte structuur en veel meer

OPMERKING: De technische gegevens variëren naar gelang van de ankerlengte. Informatie over de diepte van het boorgat, de totale lengte of de effectieve lengte vindt u in het tabblad extra informatie na het selecteren van de gewenste ankerbout.

Montage instructies voor fischer boutanker FAZ II 8/X R

Voor montage met boutankers in beton dienen op de gewenste bevestigingspunten gaten geboord te worden. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat de diameter van de boor overeenkomt met de diameter van het zwaarlastanker. Voor de 8mm boutankers is een hamerboor maat 8x110/160mm de perfecte keuze, omdat deze overeenkomt met de gewenste diameter en met een bruikbare spiraallengte van 110mm zijn boorgaten tot 110mm diep mogelijk om de benodigde boor te realiseren gatdiepte zelfs bij langere boutankers. Hoe diep je moet boren hangt af van de ankerlengte en vind je in de aanvullende informatie nadat de maat is geselecteerd. Het is ook belangrijk dat de gaten altijd recht en precies zijn. Anders kan de plug niet correct worden gebruikt, omdat als deze schuin op het montageobject wordt geplaatst en de moer wordt vastgedraaid, het aanhaalmoment niet op het hele oppervlak kan werken.

Bij het aandraaien van de moer zorgt de conische bout ervoor dat de spreidklem krachtig uitzet. Dit draagt ​​bij aan de zeer hoge belastingen van het kleine 8mm boutanker. Deze uitzettende krachten werken echter ook op de binnenwand van de boring, zodat de boringen zich minimaal 40mm van de rand moeten bevinden. Als deze afstand te klein wordt gekozen, kan het beton naar de rand toe scheuren of zelfs afschilferen. Ook tussen afzonderlijke bevestigingen met boutankers moet een minimale afstand in acht worden genomen. De zogenaamde hartafstand voor de FAZ II boutankers met een diameter van 8mm is minimaal 35mm voor gescheurd beton en minimaal 40mm voor ongescheurd beton.

Direct contact tussen de spreidklem en de binnenwand van het geboorde gat is nodig om het stalen anker langdurig stevig op zijn plaats te houden. Daarom moet het boorgat altijd grondig worden gestofzuigd en indien nodig met een boorgatborstel worden schoongemaakt, zodat het boorstof volledig uit het boorgat wordt verwijderd. Dit zorgt ervoor dat de uitzetting niet wordt belemmerd door achtergebleven boorstof wanneer het vereiste aanhaalmoment is bereikt. Het aanhaalmoment voor de kleine stalen ankers met een nominale diameter van 8mm is 20 Nm, ongeacht het type installatie, de verankeringsdiepte of de dikte van de bevestiging. Het wordt uitdrukkelijk aanbevolen om de moeren met een momentsleutel vast te draaien, zodat het aanhaalmoment niet wordt overschreden of overschreden.

Enkelvoudige belasting van een 8mm boutanker in gescheurd beton

 • Toegestane trekbelasting bij 35mm verankeringsdiepte: 2,6kN
 • Toegestane trekbelasting bij 45mm verankeringsdiepte: 3,8kN
 • Toelaatbare dwarsbelasting bij 35mm verankeringsdiepte: 9,5kN
 • Toelaatbare dwarsbelasting bij 45mm verankeringsdiepte: 9,6kN

Enkelvoudige belasting van een 8mm boutanker in ongescheurd beton

 • Toegestane trekbelasting bij 35mm verankeringsdiepte: 4,9kN
 • Toegestane trekbelasting bij 45mm verankeringsdiepte: 6,7kN
 • Toelaatbare dwarsbelasting bij 35mm verankeringsdiepte: 9,6kN
 • Toelaatbare dwarsbelasting bij 45mm verankeringsdiepte: 9,6kN

OPMERKING: Met de software C-FIX stelt de fabrikant fischer een ankerontwerpprogramma voor stalen en samengestelde ankers in beton gratis te downloaden.

Toepassingsvoorbeelden voor Ø 8mm boutanker fischer FAZ II

Onze roestvrijstalen boutankers zijn bijvoorbeeld geschikt voor de montage van installatierails voor kabels en leidingen, zowel binnen als buiten. Dergelijke installatierails, die zeer vaak worden gebruikt in ondergrondse garages, nutsschachten en industriële hallen, moeten soms bestand zijn tegen vrij hoge belastingen, omdat kabels en leidingen nogal wat kunnen wegen. Boutankers van het type FAZ II met een diameter van 8mm worden gekenmerkt door een zeer goede trekkracht en zijdelingse belastingsweerstand, die aanzienlijk hoger zijn in vergelijking met eenvoudige zwaarlastankers van gelijke grootte.

Een ander voorbeeld van het gebruik van kleinere boutankers is de bevestiging van schuttingpalen met ankerplaten op een betonnen fundering voor de plaatsing van een dubbelstaafs gaashekwerk, een modern privacyscherm van WPC of ruitvormig of iets dergelijks. Omdat ze van roestvrij staal zijn, is corrosie geen probleem voor de hoogwaardige boutankers, zodat ook ongunstige weersomstandigheden het bevestigingsmateriaal niet aantasten en het afrasteringssysteem als grens- en privacyscherm langdurig stevig in de fundering verankerd is.

Voor bijzonder zware lasten of installatieobjecten die aan grote bewegingsbelasting onderhevig zijn, zijn boutankers met een diameter van 10mm en meer meestal de betere keuze. Dit omvat bijvoorbeeld de installatie van speeltoestellen op een betonnen fundering of valbeveiliging op balkons en trappen.

OPMERKING: De fischer FAZ II boutanker van roestvast staal is zowel geschikt voor insteek- als doorsteekmontage. De kleine 8mm zware ankers met een nuttige lengte van 10 tot 50mm kunnen ook worden gebruikt voor installatie op afstand, afhankelijk van de nuttige lengte en de dikte van de bevestiging.

Extra informatie

Extra informatie

ArtikelnummerF-FAZ-08x00R
LevertijdVerzending van uw order binnen 2-3 werkdagen
MateriaalRoestvast staal
MaatNee
Nuttige lengtevarieert
Verankeringsdiepte (min)min. 35mm max. 45mm
SchroefdraadMetrische draad
Ø DraadM8
UitvoeringMet schroefmoer
Breedte over flats13 mm
Beoordelen

Klantenreviews

Er zijn nog geen meningen van klanten beschikbaar

Schrijf de eerste review over dit product
Datasheet

Product delen? Dank je.