VHM-HPL-Boor Ø 10mm

Volhardmetalen gevelplaatboor met een diameter van 10mm voor het boren van schuifpunten bij de montage van HPL of vezelcementplaten met gevelnagels met grote kop.

✓ Praktische transporthoes
✓ Geïntegreerd middelpunt
✓ Geen wegglijden van de boor
✓ Voor nauwkeurige boorgatranden
✓ Speciaal voor HPL-platen

De hardmetalen boor van 10mm biedt voldoende speling voor thermische uitzetting en wordt altijd volledig afgedekt door gevelklinknagels met een kopdiameter van 16mm.

Het artikel is in voorraad

Verzending van uw order binnen 2-3 werkdagen

 • Prijs berekenen
Basisprijs € 74,97 / stuk
€ 74,97 / stuk
0,0400 kilo / stuk

Alle prijzen zijn inclusief 19% btw

Uw prijs € 74,97 Incl. 19% BTW Gewicht: 0,0400 kilo
Incl. 19% Btw
Beschrijving

10mm volhardmetaalboor voor schuifpuntgaten in HPL

Zonder randuitbarstingen ✓ Voor nauwkeurige boorgatranden ✓ Voor gevelklinknagels ✓

Met een diameter van 10mm is onze volhardmetalen gevelplaatboor de grootste boor van volhardmetaal en werd hij in de eerste plaats ontwikkeld voor het glijdend puntboren in klinknagelsamenstellingen met gevelplaatnagels met een kopdiameter van 16mm. De boorkop met complexe snijkantopstelling, waarvan de hoek speciaal is afgestemd op gevelplaten van HPL of vezelcement, heeft een centreerpunt. Dit maakt het ook mogelijk om uit de vrije hand te boren zonder op precies de gewenste positie af te glijden, zonder het overeenkomstige voorbereidende werk te moeten verrichten door voor te boren.

Volhardmetaal wordt gekenmerkt door een zeer lange levensduur, die die van conventionele HSS-boren vele malen overtreft. De zeer hoge scherpte van de boor blijft ook bij langdurige werkzaamheden behouden, bijv. bij het boren van hard HPL. Dankzij het ingenieuze snijoppervlak glijdt de boor moeiteloos door de harde platen zonder de randen af te breken en is er ook geen afbrokkeling van de randen te verwachten wanneer de boor naar buiten komt. Dit maakt het mogelijk om uiterst nauwkeurige gaten te boren, die gewoonlijk met eenvoudige metaalboren lelijke gutsranden op de oppervlakken van de HPL platen veroorzaken.

De transporthoes dient niet alleen om ervoor te zorgen dat de boormachine zonder schade bij u aankomt, maar ook als transportbescherming wanneer zij niet nodig is. De in het hoes geïntegreerde schachtklem maakt een veilige verwijdering van de boor mogelijk en houdt de boor veilig en stevig in de transparante beschermkap.

Leveringsomvang:

 • 1 x Gevelplaatboor Ø 10,0mm
 • 1 x Boorbeschermhoes met schachtklem

OPMERKING: Het transporthoes voorkomt beschadiging van de scherpe snijkanten. Daarom moet de boor er altijd in worden opgeborgen als hij niet wordt gebruikt.

Eigenschappen van de 10mm VHM-boor voor gevelplaten

De gevelplaatboor van hoogwaardig volhardmetaal is met de hoogste precisie vervaardigd en meerdere malen geslepen voor het best mogelijke boorresultaat. De slijphoeken variëren van het centreerpunt tot de buitendiameter. Dit maakt zeer nauwkeurig boren tot aan de rand van het boorgat mogelijk, zonder randafbrokkeling of uitbrekingen.

Om de dikke boor van 10mm te kunnen gebruiken voor het boren van HPL platen zonder voor te boren, zijn de snijkanten onder verschillende getrapte hoeken ten opzichte van elkaar geplaatst. De lange spiraalvormige wending met royale groeven verwijdert de boorspaan snel uit het boorgat en koelt tegelijkertijd de boor effectief af. Dit betekent dat de boor niet zo snel warm wordt, wat de reeds lange levensduur van de boor nog verhoogt. Dit is ook een opmerkelijk voordeel bij conventionele kunststoffen zoals acrylglas, PETG of PVC, omdat bij thermoplastische kunststoffen een te hoge temperatuur van de boor de kunststofspanen kan doen smelten in de rand van het boorgat. Zelfs bij een groot aantal direct na elkaar geboorde gaten vermindert de langgerekte boorspiraal het gloeien van de boor.

Zoals al onze speciale volhardmetalen boren heeft de 10mm boor een totale lengte van 80mm, met een spiraallengte van 25mm en een schachtlengte van 55mm. Zowel de boorspiraal als de cilindrische schacht hebben een diameter van 10mm. Dit betekent dat de boormachine gemakkelijk kan worden vastgeklemd in elke in de handel verkrijgbare accuboormachine, die gewoonlijk een boorhouder tot 13mm heeft.

Technische data van onze gevelplaatboor

 • Ø Boring: 10,0mm
 • Type: Spiraalboor
 • Spiraallengte: 25mm
 • Totaallengte: 80mm
 • Opname: Cilindrische schacht
 • Draairichting: Rechtsdraaiend
 • Materiaal: Volhardmetaal (VHM)
 • Centreerpunt: Ja
 • Corrosiebestendig: Ja

Boren van schuifpunten met onze 10,0mm HPL-boor

Bij gevelbekleding met HPL-, aluminiumcomposiet- of vezelcementplaten dient erop gelet te worden dat de montage vrij van beperkingen is. Het maakt niet uit of ze worden vastgeschroefd met gevelschroeven of geklonken met gevelklinknagels. Ongeremd betekent dat platen waarbij rekening moet worden gehouden met thermische uitzetting, elk met één vast punt worden bevestigd. Hierbij moet de plaatboring overeenkomen met de diameter van het montagemateriaal. De resterende gaten in de bekledingsplaten moeten groter worden geboord zodat de plaat tussen de bevestigingsmiddelen kan uitzetten. De 10mm gevelplaatboor is de ideale maat voor dergelijke schuifpunten, mits deze zijn uitgevoerd met klinknagels met grote kop, waaronder ook onze kopgeverfde gevelklinknagels. Met een diameter van 10mm is de boor groot genoeg om voldoende ruimte te bieden voor uitzetting, maar klein genoeg om te worden afgedekt door de klinknagels met een kopdiameter van 16mm.

Om de montage mogelijk te maken, moeten de gaten van de onderconstructie naar de plaat worden overgebracht. Daarna kunnen alle op de plaat overgebrachte montagepunten worden geboord met de boor van 10mm, behalve het vaste punt. Het vaste punt daarentegen moet in de diameter van de klinknagelhuls worden geboord. Ook bieden wij de volhardmetalen boor aan in de juiste maat met een diameter van 5,1mm. In tegenstelling tot conventionele boren hoeft de plaat niet stevig vast te zitten en werkt hij dankzij de scherpe snijkanten moeiteloos door de gevelplaat, ook als deze 8,0mm, 10,0mm of dikker is.

De gevelplaatboor is speciaal ontwikkeld voor harde ondergronden waar het risico op randafbrokkeling bestaat. Dit zijn met name HPL platen, waarvan het decoratieve oppervlak snel wordt beschadigd door eenvoudige HSS-boren. Bovendien is de boor ook zeer geschikt voor conventionele thermoplasten, waarbij hier nog een doorslaggevend voordeel ontstaat. Door de lange spiraaldraaiing ontstaat er bij het boren met matige snelheden geen warmte. Hierdoor worden de boorspaanders van het kunststof niet week en kunnen ze dus niet samensmelten met de rand van het boorgat. De boor mag niet worden gebruikt voor metalen materialen zoals steen, beton of tegels. Voor dergelijke materialen zijn HSS-boren of klopboormachines de juiste keuze.

Booraanbevelingen voor montage met gevelklinknagels:

 • Voor schuifpunten: VHM-gevelplaten-boor met 10,0mm diameter
 • Voor vaste punten:   VHM-gevelplaten-boor met 5,1mm diameter

ATTENTIE: Als de boor in een klopboormachine is geklemd, moet de klopboorfunctie voor gebruik worden gedeactiveerd. Anders kan de boor beschadigd raken.

Extra informatie

Extra informatie

ArtikelnummerSP-VHM-108025
LevertijdVerzending van uw order binnen 2-3 werkdagen
EAN/GTIN4260604224011
MateriaalVolhardmetaal (VHM)
Boor maatØ 10,0 x 80mm
Ø Boring10,0 mm
Ø Shank10,0 mm
Opname SchachtCilindrische schacht
Totale lengte80 mm
Spiraallengte25 mm
Spiraal typeN/B
PunthoekN/B
Rotatie richtingRechtsdraaiend
Gewicht0.0400
Beoordelen

Klantenreviews

Er zijn nog geen meningen van klanten beschikbaar

Schrijf de eerste review over dit product

Product delen? Dank je.