VHM-HPL-Boor Ø 5,1mm

VHM-gevelplaatboor met een diameter van 5,1mm van volhardmetaal voor vastpuntboren bij het verlijmen van HPL- of vezelcementplaten met gevelklinknagels.

✓ Enorme levensduur
✓ Geïntegreerd middelpunt
✓ Boren zonder wegglijden
✓ Zonder afbrokkelen
✓ Speciaal voor HPL-platen

Dankzij de speciale geometrie van de boorkop lukt het boren ook uit de vrije hand en zijn de randen van de boorgaten zuiver, zonder spanen.

Het artikel is in voorraad

Verzending van uw order binnen 2-3 werkdagen

 • Prijs berekenen
Basisprijs € 39,27 / stuk
€ 39,27 / stuk
0,0400 kilo / stuk

Alle prijzen zijn inclusief 19% btw

Uw prijs € 39,27 Incl. 19% BTW Gewicht: 0,0400 kilo
Incl. 19% Btw
Beschrijving

5,1mm HPL-boor als volhardmetaal (VHM)

Speciale boorkopgeometrie ✓ Centreerpunt ✓ Voor gevelklinknagels ✓

Onze volhardmetalen 5,1mm diameter volhardmetalen gevelplaatboor is speciaal ontwikkeld voor het boren voor gevelklinknagels met een hulsdiameter van 5,0mm en is ideaal voor het boren op een vast punt van HPL platen die op een onderconstructie moeten worden geklonken. De speciale boorgeometrie, waarvan de boorkop onder verschillende hoeken is geplaatst en een zeer scherpe centreerpunt heeft, glijdt moeiteloos door het harde oppervlak waarvoor HPL platen bekend zijn. Zelfs wanneer uit de vrije hand wordt geboord of zonder vaste basis, is er geen risico op afbrokkelen wanneer de boor naar buiten komt.

Dankzij de productie uit volhardmetaal en geslepen snijkanten wordt de HPL-boor gekenmerkt door een zeer lange levensduur, die de levensduur van een hoogwaardige HSS-boor ruimschoots overtreft. Zelfs bij het boren in harde laminaatplaten onder voortdurende belasting, brandt de boor niet door en blijft de scherpte lang behouden.

Voor praktische opslag wordt de boormachine geleverd in een transporthoes met een schachtklem. Hierdoor wordt voorkomen dat de boor tijdens het vervoer wordt beschadigd door andere boren of gereedschappen en blijft de hoge scherpte van de geslepen snijkanten behouden. Bovendien vermindert de huls enorm het risico op verwondingen door het zeer spitse middelpunt.

Leveringsomvang:

 • 1 x Gevelplaatboor Ø 5,1mm
 • 1 x Boorbeschermkap met schachtklem

OPMERKING: De boor moet voor en na gebruik in de transporthoes worden opgeborgen, zodat hij tijdens het vervoer niet wordt beschadigd.

Eigenschappen van de 5,1mm VHM-boor voor gevelplaten

Voor een optimale hantering is de boor uitgerust met een fijne, zeer scherpe centreerpunt. Dit betekent dat de posities van de boorgaten niet langer met een centerponstang hoeven te worden gemarkeerd. Er is geen gevaar voor uitglijden tijdens het boren, zelfs niet als de platen niet op een vaste ondergrond rusten. Een ander voordeel van de centerpunt, waarvan de plaatsing van de snijkanten overgaat in de geometrie van de boorkop, is dat het oppervlak van de plaat wordt gebroken, zodat de randen van de boorgaten nauwkeurig worden gemaakt, zonder afbrokkeling en randafbrokkeling.

De boorspiraal, die bestaat uit twee scherpe snijkanten met een langgerekte spiraalvertanding en twee diepe groeven, verwijdert de boorspanen snel en efficiënt en vermindert tegelijkertijd het risico van overmatige warmteontwikkeling van de boor. Hierdoor wordt voorkomen dat de boor uitgloeit, wat een positief effect heeft op de levensduur van de volhardmetalen boor. Vooral bij het boren van zachtere kunststofplaten is de geringere warmteontwikkeling een voordeel, omdat daardoor het risico wordt verkleind dat de boorspaan in de rand van het boorgat smelt.

De boor heeft een totale lengte van 80mm, waarvan 55mm de cilindrische schacht is en 25mm de spiraal, wat resulteert in een effectieve werklengte van 25mm. De diameter van 5,1mm strekt zich uit over de gehele lengte van de boor, zodat de boor kan worden vastgeklemd in elke conventionele boorhouder of snelspanboorhouder van een accuboormachine.

Technische gegevens van onze gevelplatenboor

 • Ø Boring: 5,1mm
 • Type: Spiraalboor
 • Spiraallengte: 25mm
 • Totale lengte: 80mm
 • Opname: Cilindrische schacht
 • Draairichting: Rechtsdraaiend
 • Materiaal: Volhardmetaal (VHM)
 • Centreerpunt: Ja
 • Corrosiebestendig: Ja

Boren van vaste punten met onze 5,1mm HPL-boor

Onze 5,1mm gevelplaatboor van volhardmetaal is ideaal voor het boren met een vaste punt van gevelplaten die met gevelklinknagels moeten worden gemonteerd. Indien voor de installatie grote gevelklinknagels worden gebruikt, waarvan de huls een diameter van 5,0mm heeft, moet erop worden toegezien dat de installatie niet wordt belemmerd, vooral bij HPL-platen, alu-composietplaten of vezelcementplaten, waar één bevestigingspunt als vast punt moet worden gekozen en in de diameter van de klinkhuls moet worden geboord. Dit gat moet zowel door de gevelplaten als door de onderconstructie worden geboord. Alle andere gaten in de plaat moeten worden geboord met een diameter van 8,0mm of zelfs 10,0mm in verband met thermische uitzetting. De gaten in de onderconstructie daarentegen moeten altijd in Ø 5,1mm geboord worden.

Voordat met het boren kan worden begonnen, moeten de posities van de gaten worden overgebracht van de onderconstructie naar het overeenkomstige bekledingsplaat. Het vaste punt moet altijd zo worden gekozen dat de plaat aan alle kanten kan uitzetten. Een standaard accuschroevendraaier of boormachine is perfect geschikt voor het boren met de HPL-boor. De scherpe boor glijdt moeiteloos door het materiaal zonder druk of hoog draaimoment, zelfs bij dikke platen van 10mm of meer.

Onze VHM-gevelplaatboor in Ø 5,1mm wordt voornamelijk gebruikt voor het boren van HPL platen. Deze hebben een zeer hard oppervlak en hebben de neiging aan de randen af te schilferen wanneer de boor naar buiten komt. Dankzij de speciale geometrie van de boorkop, die speciaal is afgestemd op de eigenschappen van hogedruklaminaat, is er geen risico op afbrokkeling, zelfs niet bij boren uit de vrije hand of zonder vaste ondergrond. Naast HPL behoren ook vezelcementplaten tot de gevelplaten die uitstekend met de VHM-boor kunnen worden geboord.

De boor vervaardigd uit volhardmetaal is niet alleen geschikt voor HPL platen, maar kan ook zeer goed gebruikt worden voor onze kunststofplaten uit PE, PP of ABS. De boor kan echter niet worden gebruikt voor metalen of vaste bouwmaterialen zoals beton, steen of klinkers en kan daardoor beschadigd raken.

Booraanbevelingen voor montage met gevelklinknagels:

 • Voor schuifpunten: VHM-gevelplaat-boor met 10,0mm diameter
 • Voor vaste punten:   VHM-gevelplaat-boor met 5,1mm diameter

ATTENTIE: Bij het boren mag geen druk op de boor worden uitgeoefend om beschadiging van de boor of het oppervlak van de plaat te voorkomen. Bovendien moet de slagboorfunctie op slagboormachines worden gedeactiveerd.

Extra informatie

Extra informatie

ArtikelnummerSP-VHM-58025
LevertijdVerzending van uw order binnen 2-3 werkdagen
EAN/GTIN4260604224004
MateriaalVolhardmetaal (VHM)
Boor maatØ 5,1 x 80mm
Ø Boring5,1 mm
Ø Shank5,1 mm
Opname SchachtCilindrische schacht
Totale lengte80 mm
Spiraallengte25 mm
Spiraal typeN/B
PunthoekN/B
Rotatie richtingRechtsdraaiend
Gewicht0.0400
Beoordelen

Klantenreviews

Er zijn nog geen meningen van klanten beschikbaar

Schrijf de eerste review over dit product

Product delen? Dank je.