VHM-HPL-Boor Ø 6mm

VHM-HPL boor met een diameter van 6,0mm van volhardmetaal voor gevelplaten bijv. HPL-platen of vezelcementplaten met centreerpunt.

✓ Zeer lange levensduur
✓ Met centreerpunt
✓ Geen afglijden
✓ Geen splijten
✓ Ideaal voor HPL-platen

Dankzij de speciale boorkopgeometrie, schone boorgatranden zonder afschilfering, zelfs bij het boren uit de vrije hand.

LEVERTIJD: Verzending van uw order binnen 2-3 werkdagen

Prijs berekenen
Basisprijs € 39,27 / stuk
€ 39,27 / stuk
0,0400 kilo / stuk

Alle prijzen zijn inclusief 19% btw

Uw prijs € 39,27 Incl. 19% Btw Gewicht: 0,0400 kilo
Incl. 19% Btw
Beschrijving

6mm HPL-boor van hardmetaal (VHM)

Lange levensduur ✓ Met centreerpunt ✓ Perfect voor fixatiepunt-boringen ✓

Onze VHM-HPL-boor met een diameter van 6mm van volhardmetaal heeft een extra geharde snijkant met een centreerpunt. Dit voorkomt niet alleen het risico van uitglijden op harde ondergronden, maar heeft ook een positief effect op de levensduur, omdat gebruikelijke boren op de veelal zeer harde materialen van gevelplaten doorgaans zeer snel slijten. De speciale boorkopgeometrie heeft zeer scherpe snijkanten voor uiterst nauwkeurig boren van gaten zonder afbrokkelen en afbrokkelen aan de boorgatranden. Dit maakt de boor perfect voor het boren van montagegaten in harde HPL-platen en wordt daarom ook vaak een HPL-boor genoemd. De diameter van 6mm is de ideale maat voor fixatiepunt-boringen, die vooral belangrijk zijn bij het plaatsen van HPL-platen. Bij thermische uitzetting van de gevelplaten wordt de uitzettingsrichting bepaald vanaf het fixatiepunt (het montagepunt zonder uitzettingsafstand) bij een dwangloze montage.

De HPL boor wordt geleverd in een robuuste, transparante beschermhoes met een schachtklem in de deksel. Dat heeft twee voordelen. Het eerste aspect is dat de kans op letsel wordt verkleind door het scherpe centreerpunt, doordat de boor gemakkelijk van de schachtklem kan worden genomen. Het tweede voordeel is dat de boor niet kan worden beschadigd door stoten op de snijkanten, b.v. door boren of iets dergelijks rondvliegen in de boorkoffer. Dit verlengt de levensduur van de HPL-boor enorm.

  Leveringsomvang:
 • 1 x HPL platen boor Ø 6,0mm
 • 1 x Boorbeschermhoesje met schachtklem

OPMERKING: Na gebruik dient de HPL-boor in de meegeleverde beschermhoes te worden bewaard, zodat deze tijdens transport niet beschadigd wordt.

Eigenschappen van onze 6mm VHM-boor voor gevelplaten

Het centreerpunt van onze VHM-HPL boor is precies, spits en extreem scherp. Dit heeft niet alleen het voordeel dat de boor niet wegglijdt op de harde oppervlakken van HPL-platen, maar ook het oppervlak breekt zodat de scherpe snijkant gemakkelijker in het oppervlak kan dringen. Dit betekent dat gaten kunnen worden geboord in precies de positie waarin ze moeten worden geplaatst, zelfs als ze uit de vrije hand moeten worden uitgevoerd. De speciale geometrie van de boorkop en de snijkant garanderen zeer nauwkeurige boorgatranden zonder afbrokkeling. Er zijn geen uitbraken te verwachten, niet alleen wanneer de boor in de plaat is ondergedompeld, maar ook wanneer deze van achteren naar buiten komt, op voorwaarde dat tijdens het boren geen overmatige druk op de boor wordt uitgeoefend.

In tegenstelling tot standaardboren voor hout of metaal is onze HPL-boor gemaakt van volhardmetaal (VHM), dat door het speciaal geharde staal een zeer lange levensduur heeft. Terwijl de snijkanten van de boorkop, evenals die van de boorspiraal, bij normale boren snel bot worden bij het boren van harde gevelplaten van HPL of vezelcement, helpt de materiaalkeuze van onze 6mm boor ervoor dat de scherpte ook na een groot aantal gaten behouden blijft. De geselecteerde spiraalhoek van de boorspiraal met zijn zeer brede groeven verwijdert effectief en snel de boorspaan en voorkomt ook overmatige warmteontwikkeling aan de boorpunt, waardoor de boor niet uitgloeit. Dit heeft ook een positief effect op de levensduur van onze boormachine. Ook als er na elkaar talloze boringen worden uitgevoerd.

De cilindrische schachthouder met een diameter van XXmm is geschikt voor elke gebruikelijke accuboormachine. De totale lengte van de boor is 80mm, waarvan ongeveer 25mm voor rekening komt van de boorspiraal. Hierdoor is de HPL plaatboor ook zonder aarzelen inzetbaar voor dikkere plaatdiktes.

Technische data van onze HPL boor

 • Ø boring: 6,0mm
 • Typ: Spiraalboor
 • Spiraallengte: 25mm
 • Totaallengte: 80mm
 • Opname: Cilinderschacht
 • Draairichting: Rechtsom
 • Materiaal: Volhardmetaal (VHM)
 • Centreerpunt: Ja
 • Corrosiebestendig: Ja

Boren van fixatiepunten met onze 6mm HPL-boor

Onze 6mm HPL boor van volhardmetaal is ideaal voor het boren van fixatie puntgaten in gevelplaten met eenvoudige montage, zoals het geval is bij HPL-platen, en wordt daarom vaak aangeduid als een HPL-boring. Vooral bij de montage van HPL-platen is het zeer belangrijk dat een bevestigingspunt wordt gedefinieerd als een vast punt en wordt geboord met een diameter van 6,0mm. Voor de overige bevestigingspunten geldt dat deze met een hogere diameter worden geboord. Met onze massief hardmetalen HPL boor met een diameter van 8mm is het mogelijk om de zogenaamde glijpunten in de ideale maat te boren. Dit zorgt ervoor dat de gevelplaten voldoende uitzettingsruimte hebben tussen de rand van het boorgat en de schroef bij blootstelling aan warmte. Ook bij veel andere kunststofplaten die als gevelbekleding worden gebruikt, moet altijd rekening worden gehouden met de thermische uitzetting bij blootstelling aan zonlicht.

Voor het boren van de gaten moeten de gaten op de gewenste plaat worden gemarkeerd. Plaats het centreerpunt precies in de gemarkeerde positie en boor met matige snelheid zonder druk uit te oefenen op de boor. We raden een gebruikelijke accuboormachine of een eenvoudige boormachine aan om te boren. Zorg er bij het gebruik van gereedschappen met een klopboormachine voor dat de bedieningsmodus is ingesteld op boren zonder hamer om beschadiging van de boor te voorkomen.

Voor de montage van gevelbekleding en balkonomheining bieden wij naast onze VHM-HPL-boor ook de passende schroeven voor zeer goedkope staffelprijzen. Voor de onderconstructie van hout, adviseren wij onze gevelschroeven 35x5,5mm met grof schroefdraad, die optioneel verkrijgbaar zijn met een geverfde kop in verschillende kleuren of ongeverfd. Voor de montage van balkonranden aan balkonomheiningen of metalen onderconstructie beiden wij ook balkonschroeven met boringsdopmoer in verschillende kleren en schroefdraadlengtes tegen erg goedkope prijzen.

Onze VHM-HPL-boor in Ø 6,0mm wordt voornamelijk gebruikt voor het boren van HPL-platen, omdat het resultaat van het boren significant beter is door de speciale boorkopgeometrie. Vooral met betrekking tot het uiterlijk van de boorgatranden. In de handel verkrijgbare boren voor metaal of hout hebben daarentegen de neiging om grove afbrokkeling te hebben op de boorgatranden van de harde decoroppervlakken. Dankzij het gebruik van speciaal gehard volhardmetaal in onze HPL-boren is de levensduur bij het boren van de harde laminaatpanelen vele malen langer dan die van conventionele metaalboren. Onze boormachine is ook gemakkelijk te gebruiken voor bijna alle kunststofplaten uit onze onlineshop en heeft als voordeel dat de chip door de brede groeven en de zeer scherpe snijrand niet samenvloeit met de rand van het boorgat. Onze alu composietplaten vormen hier een uitzondering, omdat de boor niet gebruikt kan worden voor metalen, steen, beton en dergelijke.

  Aanbevolen boorgatmaten voor HPL-platen:
 • Voor glijpunten: VHM-HPL-boor met 8,0mm doorsnee
 • Voor vaste punten:   VHM-HPL-boor met 6,0mm doorsnee

ATTENTIE: Oefen geen druk uit bij het boren, want als de druk ondanks de speciale boorkopgeometrie te hoog is, kunnen er bij het naar buiten komen uitbreken van de boor ontstaan.

Extra informatie

Extra informatie

ArtikelnummerSP-VHM-68025
LevertijdVerzending van uw order binnen 2-3 werkdagen
EAN/GTIN4260604223533
MateriaalVolhardmetaal (VHM)
Gewicht0.0400
Beoordelen

Klantenreviews

Er zijn nog geen meningen van klanten beschikbaar

Schrijf de eerste review over dit product