Spiraalboor HSS-G Ø 12,0mm

De HSS-G spiraalboor volgens DIN 338 met een diameter van 12mm biedt een exact profiel-geslepen kwaliteit en is perfect voor het boren van gaten voor de muurbevestiging van onze onderconstructieprofielen voor gevelbekleding.

✓ Snelstaal
✓ Uiterst duurzaam
✓ Cilindrische schacht
✓ Geslepen uitvoering
✓ Zelfcentrerend
✓ Punthoek 118°

De 12,0 mm HSS boor in geslepen uitvoering is ideaal voor het boren in kunststof, aluminium, staal of gietstaal.

LEVERTIJD: Verzending van uw order binnen 2-3 werkdagen

 • Prijs berekenen
Beste voorstellen
 • from 10 Items € 7,74/ stuk (Basisprijs € 7,74/ stuk)
 • from 50 Items € 5,65/ stuk (Basisprijs € 5,65/ stuk)
 • from 100 Items € 3,87/ stuk (Basisprijs € 3,87/ stuk)

Alle prijzen zijn inclusief 19% btw

Basisprijs € 8,93 / stuk
€ 8,93 / stuk
0,0870 kilo / stuk

Alle prijzen zijn inclusief 19% btw

Uw prijs € 8,93 Incl. 19% BTW Gewicht: 0,0870 kilo
Incl. 19% Btw
Beschrijving

HSS- Boor Ø 12,0mm voor onze onderconstructieprofielen

Profielgeslepen ✓ Zelfcentrerende boor ✓ Geen voorboren nodig ✓

De spiraalboor HSS 12mm is gemaakt van hoogwaardig snijstaal en met profiel geslepen kwaliteit. Profielslijpen betekent in dit geval dat de boorpunt, de boorsnijkant op de buitendiameter en de spiraal bijzonder nauwkeurig zijn geslepen. Dit maakt het mogelijk gaten te boren met extreem schone boorgatranden. De HSS-G boor snijdt al in het midden van de boorkop, omdat de boorpunt kruislings is geslepen. Door de producteigenschappen is de zelfcentrerende boor bijzonder geschikt voor het boren van onze onderconstructieprofielen voor bevestiging aan de wand met 12mm muurankers.

De geslepen boor van het type HSS-G in 12,0mm is voorzien van een spiraalvormige draaiing in normale uitvoering (type N) en met een punthoek van 118 graden kruisgeslepen. De lengte van de boor is in totaal 150mm. Hiervan is 100mm de spiraallengte en 50mm de cilindrische schacht met een diameter van 12mm.

De HSS-G boor is een profielgeslepen spiraalboor, die bijzondere voordelen biedt door zijn scherpte en lange levensduur. Hij ligt kwalitatief ver voor op de goedkope gewalste HSS-R boren en vertoont pas in een veel later stadium slijtageverschijnselen. Zelfs door harde materialen zoals gietstaal of staal is nauwkeurig boren dus op lange termijn geen probleem.

  Leveringsomvang:
 • 1 x HSS-G spiral-boor in Ø 12,0mm

OPMERKING:

Technische data van onze 12mm HSS-G boor

 • Ø Boring: 12,0mm
 • Ø Schacht: 12,0mm
 • Boor: Spiraalboor
 • Norm: DIN 338
 • Spiraallengte: 100mm
 • Totaallengte: 150mm
 • Opname: Cilindrische schacht
 • Draairichting: Rechtsdraaiend
 • Materiaal: Snelstaal (HSS)
 • Punthoek: 118°
 • Snede: Gekruiste snede
 • Type: N (normale spiraalvormige draaiing)

Toepassingsvoorbeelden voor de HSS boor in Ø 12,0mm

Aluminium onderconstructies worden vaak gebruikt voor wand- en gevelbekleding. Wij bieden deze onderconstructieprofielen in verschillende, niet voorgeboorde uitvoeringen aan in onze onlineshop. Voor het bevestigen van deze onderconstructieprofielen is de HSS-G boor 12mm uitermate geschikt. Zowel de hoekconstructies in een Z-profiel voor de buitenbevestiging van een plaat, als de constructierails in het Omega-profiel voor de bevestiging van aangrenzende gevelplaten aan beide zijden, kunnen zonder problemen met de boormachine worden doorboord om ze aan de muurzijde met schroefdraadbouten in 12mm te bevestigen. Door onze niet voorgeboorde afwerkingen blijft de grootst mogelijke flexibiliteit behouden bij het bevestigen van een gevelbekleding.

BELANGRIJK: De bevestigingsbout voor de onderconstructie moet overeenkomen met de afmetingen van de gebruikte boor en een diameter van 12mm hebben.

Vast punt- of schuifpuntboren in de platen zelf is daarentegen niet mogelijk wegens de grote diameter. Voor een exacte positionering met behulp van een boor met vaste punt moet u afhankelijk van de bevestigingsoplossing een geschikte boor kiezen. Voor het klinken met onze gevelklinknagels adviseren wij een boor met een diameter van 5,1mm en voor een montage met onze balkon- en gevelschroeven zou een HSS-boor met een diameter van 6,0mm perfect zijn. Voor het boren met een glijpunt moet u een boor gebruiken met een diameter tussen 8 en 10mm.

De HSS-G 12mm boor is gemaakt voor de hoogwaardige RVS afstandhouder en klemhouder in schroefbare uitvoering in onze onlineshop in de afmetingen 15x15mm en 25x25mm. Voor de schroefbare muurbeugel in 15x15mm is de 12mm boor het maximum waar het boorgat nog wordt afgedekt door de afdekkap. Met onze grote 25x25mm afstandhouder is de 12mm boor echter de minimaal benodigde maat, omdat het gat van een boor met een kleinere diameter niet groot genoeg zou zijn om de schroefdraad van de afdekkap door het gat in de plaat te steken. De HSS-G boor in 12mm is niet geschikt voor alle andere schroefbare afstandhouders uit onze onlineshop, evenals de niet-schroefbare uitvoeringen, omdat het te grote gat mogelijk niet volledig wordt afgedekt door de afdekkap.

Met een diameter van 12mm is de HSS-G boor perfect voor het boren in harde materialen zoals staal, ijzer, messing, koper of aluminium. De diameter is voldoende om bijvoorbeeld kabels door te laten. Een veelvoorkomend toepassingsgebied is dan ook het doorvoeren van kabels door een stalen balk in industrie- en productiehallen. Voor hardere materialen, zoals RVS, wordt een boor met een punthoek van 135 graden aanbevolen. Met 118 graden is onze boor in dit geval niet meer ideaal en zou daardoor sneller de slijtagegrens kunnen bereiken. Hoe harder het materiaal, hoe lager het toerental van de boor moet worden ingesteld. Een snijolie of speciale koelvloeistof kan ook de levensduur van de boor aanzienlijk verlengen, vooral als deze continu wordt gebruikt.

ATTENTIE: Wanneer u boort met de HSS-G boor 12mm, moet de slagboorfunctie van uw boormachine altijd worden uitgeschakeld. Anders kan de boor beschadigd raken, wat de levensduur verkort.

Extra informatie

Extra informatie

ArtikelnummerSP-HSS-120
LevertijdVerzending van uw order binnen 2-3 werkdagen
EAN/GTIN4014691110258
MateriaalSnelstaal (HSS)
Gewicht0.0870
Beoordelen

Klantenreviews

Er zijn nog geen meningen van klanten beschikbaar

Schrijf de eerste review over dit product

Product delen? Dank je.