Spiraalboor HSS-G Ø 4,0mm

De HSS-G spiraalboor met een diameter van 4,0 mm voor kunststoffen en metalen met een zelfcentrerend punt kruisgeslepen kenmerkt zich door perfecte, ronde gaten dankzij de profielgeslepen kwaliteit en is verkrijgbaar tegen lage staffelprijzen.

✓ Profielgelsepen kwaliteit
✓ Langdurige scherpte
✓ Zeer lange levensduur
✓ Vervaardigd volgens DIN 338
✓ Normale spiraalvormige draai (Type N)
✓ 118° punthoek

De geslepen HSS-boor is ideaal voor kunststofplaten, alu composietplaten en als metaalboor ook voor een grote verscheidenheid aan metalen.

LEVERTIJD: Verzending van uw order binnen 2-3 werkdagen

 • Prijs berekenen
Beste voorstellen
 • from 10 Items € 1,07/ stuk (Basisprijs € 1,07/ stuk)
 • from 50 Items € 0,83/ stuk (Basisprijs € 0,83/ stuk)
 • from 100 Items € 0,60/ stuk (Basisprijs € 0,60/ stuk)

Alle prijzen zijn inclusief 19% btw

Basisprijs € 1,19 / stuk
€ 1,19 / stuk
0,0100 kilo / stuk

Alle prijzen zijn inclusief 19% btw

Uw prijs € 1,19 Incl. 19% BTW Gewicht: 0,0100 kilo
Incl. 19% Btw
Beschrijving

HSS-boor Ø 4,0mm - Ook ideaal voor voorboren

Duurzaam HSS-staal ✓ Geslepen snijrand ✓ Boren met hoge precisie ✓

Onze HSS-boor met een diameter van 4,0mm is gemaakt van duurzaam gereedschapsstaal met een bijzonder lange levensduur en is uiterst geschikt voor het boren van onze kunststofplaten en een breed scala aan metalen. Vooral voor onze decoratieve aluminium profielen, die gebruikt worden voor het afdekken van snijranden op gevelplaten en scheidingswanden, zijn de boren de perfecte keuze, omdat de stabiliteit van een constructie aanzienlijk vergroot kan worden als deze naast de conventionele verlijming met geschikte schroeven worden geschroefd. Het voorponsen van de gaten is niet absoluut noodzakelijk, want door de kruisslijping van de boorpunt snijdt de 4mm boor al in het midden, wat resulteert in precieze gaten met zelfcentrerende eigenschappen.

De HSS-G boor met een normale spiraaldraaiing van het type N heeft een boorpunt waarvan de snijkant in een kruispunt is geslepen met een punthoek van 118 graden. De metaalboor heeft een diameter van 4,0mm voor zowel de boorspiraal als voor de cilindrische schacht en is gemaakt van een legering van hoogwaardig snelstaal. De totale lengte van de kleine boor is 75mm, waarvan 43mm voor de gefreesde boorspiraal en 32mm voor de cilindrische schacht. Hierdoor heeft de boor voldoende lengte om probleemloos door grotere materiaaldiktes van ongeveer 50mm te boren.

Het verschil tussen de veelal goedkopere HSS-R boren ten opzichte van onze HSS-G boren zit hem in het fabricageproces. Voor beide wordt het materiaal sneldraaistaal gebruikt, die in de HSS-R-boormachine wordt verhit tot hij in zijn uiteindelijke vorm kan worden gewalst. Daarom worden deze boren ook wel rolgesmede boren genoemd. In het geval van de HSS-G boormachine staat de G voor de geslepen versie. Hier worden de boorspiraal en de boorkop uit het materiaal gefreesd en vervolgens profielgeslepen voor nog meer scherpte. Dit maakt niet alleen nauwkeurigere, ronde gaten mogelijk, maar maakt ook gemakkelijker boren met minder inspanning mogelijk. Door de kruisslijping van de boorpunt snijdt de boor al in het midden, wat resulteert in zelfcentrerende eigenschappen.

  Leveringsomvang:
 • 1 x HSS-G Spiraal-boor in Ø 4,0mm

OPMERKING: Voor nauwkeurig boren van de hoogste kwaliteit moeten altijd intacte boren worden gebruikt. Schade aan de boorpunt of de boorspiraal kan de kwaliteit van het boorgat aanzienlijk verminderen.

Technische data van onze 4mm HSS-G boor

 • Ø Boring: 4,0mm
 • Ø Schacht: 4,0mm
 • Boor: Spiraalboor
 • Norm: DIN 338
 • Spiraallengte: 43mm
 • Totaallengte: 75mm
 • Opname: Cilindrische schacht
 • Draairichting: Rechtsdraaiend
 • Materiaal: Snelstaal (HSS)
 • Punthoek: 118°
 • Snede: Gekruiste snede
 • Type: N (normale spiraalvormige draaiing)

Toepassingsvoorbeelden voor de HSS-boor in Ø 4,0mm

Onze 4mm boor is net zo geschikt als onze 3mm boor voor het boren van onze aluminium profielen om ze als randafdekkingen op de bijbehorende platen te schroeven. Daarnaast is een 4mm boor ook ideaal voor het voorboren van kunststofplaten of hout voor schroefbevestigingen die met 4,5 - 5,5mm schroeven moeten worden vastgeschroefd. De boor is ook uiterst geschikt voor het boren van gaten in onderconstructies waarop later bekleding wordt gemonteerd met onze 35x5,5mm gelakte gevelschroeven. De boor is ook zeer geschikt voor schroefverbindingen met draadschroeven maat M4, bijvoorbeeld voor het maken van machinekappen van staal of kunststof die op de machine worden geschroefd.

Voor gaten in metaal met een diameter van 6 mm of meer kan het zinvol zijn om de gaten vooraf met een kleinere boor voor te boren. Met geslepen precisieboren is deze extra werkstap meestal niet nodig, maar het kan de stilstand van de boor en de inspanning die vereist is voor het boren door mens en machine aanzienlijk verminderen. Vooral bij grotere plaatdiktes of hardmetaallegeringen kan voorboren een positief effect hebben, omdat het kleinere boorgat de dikkere boor een exacte geleiding geeft en minder moeite heeft met het verwijderen van de boorspaan, wat resulteert in minder warmteontwikkeling.

Een HSS-boor wordt voornamelijk gebruikt voor het boren van metalen, dus onze boor van 4mm is ook ideaal voor het bewerken van een grote verscheidenheid aan metalen en legeringen. Te beginnen met onze alu composietplaten met dunne buitenlagen van aluminium, tot massieve aluminiumplaten, messing, koper, ijzer, grijs gietijzer of smeedbaar gietijzer op staal. Zelfs roestvrij staal kan met de fijne boor worden doorboord. Afhankelijk van het materiaal moet echter voor de juiste snelheid worden gezorgd. Naarmate de hardheid van het materiaal toeneemt, moet de snelheid worden verlaagd om te voorkomen dat de boor uitgloeit. Extra koeling met een snijolie of boorpasta kan de levensduur van de boor aanzienlijk verlengen. Daarnaast mag u bij het boren nooit met hoge druk op de boorpunt werken, zodat de boor zich een weg door het metaal kan banen zonder deze te beschadigen.

ATTENTIE: Boren met geactiveerde hamerboorfunctie kan de boor beschadigen, daarom moet deze functie altijd worden gedeactiveerd bij het boren met HSS-metaalboren.

Extra informatie

Extra informatie

ArtikelnummerSP-HSS-040
LevertijdVerzending van uw order binnen 2-3 werkdagen
EAN/GTIN4014691109429
MateriaalSnelstaal (HSS)
Gewicht0.0100
Beoordelen

Klantenreviews

Er zijn nog geen meningen van klanten beschikbaar

Schrijf de eerste review over dit product

Product delen? Dank je.