Pijpsnijder ERGO Grip voor kunststofbuizen tot Ø 42mm

De ERGO Grip buissnijder met hoogwaardig koolstofstaal mes heeft een kracht overbrengende rateltoevoer met snelle terugloop en is geschikt voor kunststof buizen en aluminium composiet buizen tot een diameter van 42mm

✓ Blad van koolstofstaal
✓ Zeer nauwkeurige snede
✓ Snijdt buizen tot Ø 42mm
✓ Voor PP-R, PVC, PE of PEX/AL
✓ Met snel terugspoelen

De pijpsnijder met robuust blad zorgt voor een perfecte snijduur met precieze, rechte sneden.

Het artikel is in voorraad

Verzending van uw order binnen 2-3 werkdagen

 • Prijs berekenen
Basisprijs € 14,90 / stuk
€ 14,90 / stuk
0,4480 kilo / stuk

Alle prijzen zijn inclusief 19% btw

Uw prijs € 14,90 Incl. 19% BTW Gewicht: 0,4480 kilo
Beschrijving

Professionele pijpsnijder voor kunststof buizen tot 42mm

Blad van koolstofstaal ✓ Rateltransport ✓ Met snelle terugloop ✓

Met de Högert ERGO Grip pijpsnijder bieden wij een hoogwaardige pijpsnijder in ambachtelijke kwaliteit die geschikt is voor kunststof buizen tot een diameter van 42 mm. Dankzij de rateltoevoer kunnen zelfs dikkerwandige PP-R-buizen met weinig moeite worden gesneden. Het koolstofstalen mes glijdt moeiteloos door de buis en zorgt voor een precieze, rechte snede. De ERGO Grip buizensnijder kan even goed gebruikt worden voor PP-R leidingbuizen of PVC kabelbuizen. Dankzij het stevige mes van slijtvast koolstofstaal is de buissnijder bovendien zeer geschikt voor het snijden van meerlaagse composietbuizen van PEX/AL, ook wel aluminium composietbuizen genoemd.

Omvang van de levering:

 • 1 x Högert ERGO Grip buissnijder met koolstofstaal mes

Kenmerken van de ERGO Grip pijpsnijder

Gereedschap van Högert wordt gekenmerkt door een zeer hoge kwaliteit die voldoet aan de hoge eisen van ambachtslieden en loodgieters. Dit wordt duidelijk door de robuuste constructie van de pijpsnijder. De robuuste behuizing is gemaakt van aluminium met een wanddikte van 2 - 3 mm. Alle elementen van het mechanisme zijn van metaal. Alleen de duimhendel voor de snelle terugloop, de tangvergrendeling en het antislip greep oppervlak zijn van bestendige ABS-kunststof.

Het bijzondere kenmerk van de ERGO Grip buizensnijder is het mes van SK5 koolstofstaal, dat in directe vergelijking met een roestvrijstalen mes gekenmerkt wordt door een hogere slijtvastheid bij een geringere mesdikte. Dit zorgt voor een zeer nauwkeurige snijwerking, wat resulteert in een zeer precies recht snijpatroon. Een ander voordeel van het koolstofstalen blad is de verminderde inspanning die nodig is, omdat het door de dunnere bladdikte gemakkelijker door het materiaal glijdt. In tegenstelling tot zagen heeft snijden met een pijpensnijder het voordeel dat het tijdrovende ontbramen van de snijkant niet nodig is.

Voor een veilig gebruik is de tang uitgerust met een snel sluitmechanisme dat ook als noodontgrendeling fungeert. Dit kan worden geactiveerd door een gemakkelijk te bereiken duimhendel, zodat het blad snel terugkeert naar de open eindpositie. De antislip, geprofileerde handgreep met fijne knoppen zorgt ervoor dat de tang altijd prettig in de hand ligt. Deze is ergonomisch gevormd, zodat er zelfs bij meerdere opeenvolgende sneden geen tekenen van vermoeidheid of pijn in de pols zijn. Een mes blokkade aan de achterkant dient voor het veilig opbergen en voorkomt dat de tang vanzelf opengaat.

Voordelen van de Högert ERGO Grip buisschaar

 • De pijpsnijder is geschikt voor kunststof buizen met een diameter tot 42mm
 • De pijpsnijder is ideaal voor het snijden van PPR-buizen, kabelbuizen en aluminium composietbuizen
 • De buisgeleider zorgt voor nauwkeurig snijden zonder wegglijden van de buis
 • Het hoogwaardige blad van koolstofstaal is zeer slijtvast voor maximale duurzaamheid
 • Dankzij de kracht overbrengende rateltoevoer zijn zelfs dikke buizen gemakkelijk op maat te snijden
 • De quick-return voor het openen van het mes kan gemakkelijk worden geactiveerd met de duim
 • Professionele ambachtelijke kwaliteit dankzij robuuste aluminium behuizing met metalen mechaniek
 • De antislip, geprofileerde handgreep is ergonomisch gevormd voor een natuurlijke handhouding

Gebruik van de pijpsnijder voor kunststofbuizen

De ERGO Grip buissnijder van Högert is geschikt voor het snijden van kunststof buizen van PP-R, PE, PVC, PEX/AL en nog veel meer en kan worden gebruikt tot een buisdiameter van 42 mm. Het mes glijdt recht door de buis, wat resulteert in een rechte, precieze snede zonder braam. Hiervoor moet eerst de mes vergrendeling aan het einde van de handgreep worden losgemaakt. Vervolgens moet de snelkoppeling worden geactiveerd om het blad volledig te openen. Dit gebeurt door de duimhendel aan de linkerkant van de tang in te drukken. Nu kan de buis in de buisgeleider worden gestoken en de rateltoevoer worden geactiveerd door op de handgreep te drukken. Zolang het mes nog niet in de buis zit, kan de snijpositie nog worden gewijzigd. Telkens wanneer de handgreep wordt samengetrokken, schuift het mes verder door de pijp totdat deze bij de twaalfde invoer volledig is doorgesneden.

Nadat de buis is doorgesneden, blijft het mes in de gesloten stand en kan het heel gemakkelijk weer worden geopend door de snelle terugkeer om een andere buis op de gewenste lengte door te snijden. Alle kunststof buizen en slangen zijn geschikt. De tang kan dus op dezelfde manier worden gebruikt in sanitaire installaties voor het snijden van PP-R-buizen, meerlaagse composietbuizen of aluminium composietbuizen, maar ook door elektriciens voor het op lengte snijden van kunststof Pvc-buizen of flexibele kabelbuizen.

Technische gegevens van de ERGO Grip buizensnijder

 • Product type: Pijpsnijder
 • Materiaal (behuizing): Aluminium
 • Materiaal (blad): Koolstofstaal (SK5)
 • Hardheidsgraad (blad): HRC53 (volgens Rockwell)
 • Kleur: Blauw
 • Gewicht: 450 gram
 • Werkingsprincipe: Kracht overbrengende rateltoevoer
 • Max. Diameter pijp: tot en met 42mm
 • Geschikte materialen: PP-R, PP, PE, PVC, PEX/AL
 • Bladafdichting: Ja
 • Snel terugspoelen: Ja
 • Ergonomisch gevormd: Ja
 • Bediening met één hand: Ja

Verzorging en onderhoud van de pijpsnijder

Voor een veilige opslag van de pijpsnijder moet deze volledig gesloten en tegen onbedoeld openen vergrendeld zijn via de mes vergrendeling aan het einde van de handgreep. Om de zeer lange levensduur niet in gevaar te brengen, moeten de behuizing en het mes altijd schoon worden gehouden.

Extra informatie

Extra informatie

ArtikelnummerHG-PPR-CUT-ERGO
LevertijdVerzending van uw order binnen 2-3 werkdagen
EAN/GTIN5901867166159
MateriaalAluminium / Koolstofstaal (SK5)
Gewicht0.4480
Beoordelen

Klantenreviews

Er zijn nog geen meningen van klanten beschikbaar

Schrijf de eerste review over dit product

Product delen? Dank je.