Spiraalboor HSS-G Ø 10,0mm

De spiraalboor DIN 338 HSS-G in 10,0 mm diameter met dwarsslijpbewerking kenmerkt zich door een lange levensduur, ook bij het boren van harde materialen zoals staal, gietstaal, aluminium en vele andere metalen en is ook geschikt voor kunststoffen met een hoge oppervlaktehardheid.

✓ Zeer lange levensduur
✓ Profielgeslepen kwaliteit
✓ Zelfcentrerende punt
✓ Made in Germany
✓ 87mm Spiraallengte
✓ Punt graden 118°

De 10 mm HSS-G boor is ideaal voor grotere glijpuntboringen of voor onze afstandhouders met een diameter van 15mm.

LEVERTIJD: Verzending van uw order binnen 2-3 werkdagen

 • Prijs berekenen
Beste voorstellen
 • from 10 Items € 5,12/ stuk (Basisprijs € 5,12/ stuk)
 • from 50 Items € 4,05/ stuk (Basisprijs € 4,05/ stuk)
 • from 100 Items € 2,62/ stuk (Basisprijs € 2,62/ stuk)

Alle prijzen zijn inclusief 19% btw

Basisprijs € 5,95 / stuk
€ 5,95 / stuk
0,0600 kilo / stuk

Alle prijzen zijn inclusief 19% btw

Uw prijs € 5,95 Incl. 19% BTW Gewicht: 0,0600 kilo
Incl. 19% Btw
Beschrijving

HSS-boor Ø 10,0mm in TOP-kwaliteit

Lange levensduur ✓ Geproduceerd in Deutschland ✓ Voor metaal & kunststof ✓

Onze HSS-boren met een diameter van 10,0mm zijn ideaal voor onze RVS wandafstandhouders of voor het boren van schuifpunten in kunststofplaten die gebruikt worden als gevelbekleding of balkonomheinding. Door de grote diameter kan, zelfs als de plaatoppervlakken veel warmte ontwikkelen, kromming van de platen na montage effectief worden tegengegaan. De boor is een precisiegeslepen boor, waarbij een hogere scherpte wordt bereikt door het slijpen van de boorspiraal en de boorpunt. Door de kruisslijping van de boorkop snijdt deze al in het midden van de boorpunt. Hierdoor heeft de boor zelfcentrerende eigenschappen, wat nauwkeuriger boren mogelijk maakt. Wij bieden u onze kwalitatief hoogwaardige boren niet alleen zeer voordelig uit een boormachine, maar ook met aantrekkelijke volumekortingen, zodat u bij aanschaf van meerdere boren nog voordeliger kunt aanschaffen. De korting wordt automatisch verrekend in ons shopsysteem.

De boorschacht heeft een lengte van 46mm en een cilindrische vorm met een diameter van 10,0mm. De totale lengte van de boor is 133mm en de lengte van de effectief bruikbare boorspiraal is 87mm. Als spiraalboor van het type N heeft de boor een normale spiraalboor.

In tegenstelling tot de goedkopere HSS-R boren worden HSS-G boren uit één stuk gefreesd en niet gewalst. Bovendien worden HSS-G-boren na de boorkop en de boorkop geslepen. De voordelen ten opzichte van rolgesmede boren zijn een hogere scherpte van de boor en een langere levensduur door een langere standtijd. Onze geslepen boren van snelstaal zijn daarom perfect geschikt voor het boren van harde materialen zoals staal, gelegeerd en ongelegeerd gietstaal, ijzer of onze alu-composietplaten. Bij het boren in harde, broze kunststoffen zoals acrylglas worden met een profielgeslepen boor aanzienlijk betere resultaten behaald.

  Leveringsomvang:
 • 1 x HSS-boor in Ø 10,0mm

OPMERKING: Botte of beschadigde boren moeten worden weggegooid, omdat beschadigde boorpunten of boorspiralen ertoe kunnen bijdragen dat het boren niet met voldoende precisie wordt uitgevoerd.

Technische data van onze HSS-boor

 • Ø Boring: 10,0mm
 • Ø Schacht: 10,0mm
 • Boor: Spiraalboor
 • Norm: DIN 338
 • Spiraallengte: 87mm
 • Totaallengte: 133mm
 • Opname: Cilindrische schacht
 • Draai richting: Rechtsdraaiend
 • Materiaal: Snelstaal (HSS)
 • Punt graden: 118°
 • Snede: Kruissnede
 • Type: N (normale spiraalvormige draai)

Toepassingsvoorbeelden voor de HSS-boor in Ø 10,0mm

Terwijl de kleinere boor van 8 mm te klein is voor het monteren van wandborden met onze 15x15mm afstandhouder, is de boor van 10mm de perfecte maat voor het boren van de platen, waarbij de hoogwaardige roestvrijstalen houders worden gebruikt voor wandmontage. Ook bij onze afstandhouders met een diameter van 13mm is de afdekkap nog groot genoeg om boorgaten met 10 mm volledig te bedekken. Met onze afstandhouder in 10x15mm kan deze boor niet meer gebruikt worden, omdat de kleine muurbeugel door een gat van 10mm geschoven kan worden en dus geen houvast heeft. De boor van 10mm is ook niet geschikt voor de zeer robuuste muurbeugel van 25x25, omdat hiervoor grotere gaten tussen 12mm en 16mm nodig zijn.

Voor het bekleden van gevels en balkons met kunststofplaten, die een hoge thermische uitzettingscoëfficiënt hebben, is de boor met een diameter van 10mm ook beter geschikt dan een boor van 8mm. Dit geldt echter alleen voor bevestigingspunten die als glijpunten bedoeld zijn om de benodigde ruimte voor uitzetting te garanderen. Voor fixatiepunten moeten deze altijd geboord worden met boren waarvan de diameter overeenkomt met het gebruikte montagemateriaal. Voor onze balkonschroeven met M5 schroefdraad of onze gevelschroeven met een schroefdraaddiameter van 5,5mm dient een boormachine met een diameter van 6 mm te worden gebruikt. De 5,1mm HSS-boor is de juiste keuze voor fixatie punten met onze gelakte gevelklinknagels.

Als metaalboren worden HSS-boren meestal gebruikt voor het boren van metalen zoals staal, aluminium of ijzer gebruikt. Dankzij de betere scherpte van een profielgeslepen spiraalboor kunnen er ook gaten geboord worden in kunststoffen met een uitstekende kwaliteit. Let vanwege de dikte altijd op een laag toerental om te voorkomen dat de boor te heet wordt en uitgloeit bij het werken met harde materialen zoals gietstaal of grijs gietijzer. Met een koelsmeermiddel of speciale boorpasta kan overmatige warmteontwikkeling effectief worden vermeden, wat een positief effect heeft op de toch al zeer lange levensduur. Bij kunststoffen moet u altijd met een lagere snelheid werken. Dit is echter niet het gevolg van voortijdige slijtage, maar is bedoeld om te voorkomen dat de boor te veel opwarmt en dat de boorspaan versmelt met de boor of de boorgatrand.

ATTENTIE: Om de boor niet te beschadigen, moet u ervoor zorgen dat hamerboren zijn ingesteld om zonder slag te boren.

Extra informatie

Extra informatie

ArtikelnummerSP-HSS-100
LevertijdVerzending van uw order binnen 2-3 werkdagen
EAN/GTIN4260604223564
MateriaalSnelstaal (HSS)
Gewicht0.0600
Beoordelen

Klantenreviews

Er zijn nog geen meningen van klanten beschikbaar

Schrijf de eerste review over dit product

Product delen? Dank je.