Spiraalboor HSS-G Ø 5,1mm

De spiraalboor DIN 338 HSS-G met een diameter van 5,1mm in profielgeslepen kwaliteit is ideaal voor onze gevelklinknagels en is geschikt voor het boren in onderconstructies om veilige klinknagelverbindingen te creëren.

✓ Snelstaal
✓ Lange levensduur
✓ Cilindrische schacht
✓ Geslepen profiel
✓ Kruissnede
✓ Punt graden 118°

De geslepen HSS-boor is perfect voor boren in staal, gietstaal, aluminium of kunststof.

LEVERTIJD: Verzending van uw order binnen 2-3 werkdagen

 • Prijs berekenen
Beste voorstellen
 • from 10 Items € 2,02/ stuk (Basisprijs € 2,02/ stuk)
 • from 50 Items € 1,55/ stuk (Basisprijs € 1,55/ stuk)
 • from 100 Items € 1,19/ stuk (Basisprijs € 1,19/ stuk)

Alle prijzen zijn inclusief 19% btw

Basisprijs € 2,26 / stuk
€ 2,26 / stuk
0,0100 kilo / stuk

Alle prijzen zijn inclusief 19% btw

Uw prijs € 2,26 Incl. 19% BTW Gewicht: 0,0100 kilo
Incl. 19% Btw
Beschrijving

HSS-boor Ø 5,1mm voor onze gevelklinknagels

Geslepen uitvoering ✓ Hoogwaardig staal ✓ Zelfcentrerend ✓

Onze HSS-boor met een diameter van 5,1mm is gemaakt van duurzaam hoogwaardig snijstaal met profielgeslepen kwaliteit en is bij uiterst geschikt voor het boren in onderconstructies en platen die bevestigd moeten worden met onze gevelklinknagels. Profielgeslepen betekent dat zowel de spaangroef als de boorsnijkant aan de buitendiameter en de boorpunt nauwkeurig zijn geslepen. Dankzij de afschuining van de boorpunt snijdt de HSS-G boor al in het midden van de boorkop. Een ander voordeel van de afschuining is dat de boor zelfcentrerend is, waardoor met weinig moeite nauwkeurige boringen kunnen worden uitgevoerd.

De spiraalboor van snelstaal heeft een normale spiraalvormige draai (type N) met een kruissnede en een punthoek van 118 graden. De totale lengte van de boor is 86mm, waarvan 52mm door de spiralengte en 34mm voor de cilindrische schacht, die ook een diameter heeft van 5,1 mm.

De spiraalboor is een profielgeslepen boor die zich kenmerkt door een langere levensduur en betere scherpte dan het geval is bij de goedkopere, rolgesmede HSS-R boren. Hierdoor is nauwkeurig boren mogelijk, ook bij harde materialen zoals staal of gegoten staal, zonder dat de boor te snel slijtageverschijnselen vertoont.

  Leveringsomvang:
 • 1 x HSS-boor in Ø 5,1mm

OPMERKING: Gebruik een boor niet meer als de boorkop of de snijkant beschadigd is. Dit is de enige manier om perfecte boringen te garanderen.

Technische data van onze HSS-boor

 • Ø Boring: 5,1mm
 • Ø Schacht: 5,1mm
 • Boor: Spiraalboor
 • Norm: DIN 338
 • Spiraallengte: 52mm
 • Totale lengte: 86mm
 • Opname: Cilindrische schacht
 • Rotatie richting: Rechtsdraaiend
 • Materiaal: Snelstaal (HSS)
 • Punt graden: 118°
 • Snede: Kruissnede
 • Type: N (normale spiraalvormige draai)

Toepassingsvoorbeelden voor de HSS-boor in Ø 5,1mm

Voor de montage van gevelbekleding op een onderconstructie van aluminium hebben wij in onze onlineshop diverse gevelklinknagels in verschillende lengtes en kleuren, met een holle klinknagel diameter van 5mm. Daarnaast bieden wij ook goedkope aluminium-profielen voor de onderconstructie van vlakke bekledingen aan, die zowel geschikt zijn voor verlijmen als klinken. Bij verlijming met montagelijm hoeft niet in de onderconstructie te worden geboord, maar voor de gevelnagels moeten gaten met een diameter van 5,1mm worden geboord. Met onze HSS-G boor voor gevelklinknagels bieden wij u een passende boor voor het boren van metalen onderconstructies.

Daarnaast is de boor ook zeer geschikt voor vaste puntgaten in alu-composietplaten, die erg belangrijk zijn voor een veilige en nauwkeurige positionering van de bekledingsplaat. Voor het boren van een glijpuntboring bij een plaatmoet u echter een boor gebruiken met een afmeting van minimaal 8mm (maximaal 10mm), omdat dit de enige manier is om voldoende ruimte voor thermische uitzetting te garanderen.

Met een diameter van 5,1 mm is onze profielgeslepen HSS-boor ook ideaal voor het boren van gaten in platen die direct met schroeven aan de wand moeten worden vastgeschroefd. Alle conventionele schroeven met een maximale schroefdraaddiameter van 5mm zijn hiervoor geschikt, ongeacht of de schroef met een deuvel in het metselwerk wordt geschroefd of dat er een houtschroef wordt gebruikt die direct in het hout moet worden geschroefd. Schroefverbindingen in het zichtbare gebied kunnen optisch worden geëvalueerd met onze schroefkopdeksels van roestvrij staal.

De boor is ook geschikt voor alle geklonken verbindingen met een hulsdiameter van 5 mm, waarbij de gaten altijd 0,1mm - 0,2mm groter moeten worden geboord. U bent niet beperkt tot het boren van gaten in onze kunststofplaten, maar u kunt ook platen van staal, aluminium of vele andere metalen boren om ze later te klinken. Verder kan de boor gebruikt worden voor het boren van gaten voor schroefverbindingen met M5-schroeven, bijvoorbeeld voor de productie van metalen behuizingen. Ook het boren van metalen onderconstructies, waarbij een montage met onze balkonschroeven moet worden uitgevoerd, kan met de 5,1mm boor worden gerealiseerd. Een goed voorbeeld hiervan zijn balkonrelingen van staal, die met onze HPL-platen moeten worden bekleed.

ATTENTIE: Zorg bij het boren met de HSS-boormachine voor dat u de klopboorfunctie van uw boormachine deactiveert, want dit kan de levensduur van de boor aanzienlijk verkorten.

Extra informatie

Extra informatie

ArtikelnummerSP-HSS-051
LevertijdVerzending van uw order binnen 2-3 werkdagen
EAN/GTIN4260604223540
MateriaalSnelstaal (HSS)
Gewicht0.0100
Beoordelen

Klantenreviews

Er zijn nog geen meningen van klanten beschikbaar

Schrijf de eerste review over dit product

Product delen? Dank je.