Spiraalboor HSS-G Ø 8,0mm

De spiraalboor DIN 338 HSS-G met een diameter van 8,0 mm in geslepen uitvoering is ideaal voor onze afstandhouders of voor glijpunt-boringen, bijv. voor de montage van alu-composietplaten met gevelklinknagels of balkonschroeven.

✓ Snelstaal
✓ Extreem duurzaam
✓ Cilindrische schacht
✓ Geslepen uitvoering
✓ Zelfcentrerend
✓ Puntgraden 118°

De HSS-G boor met kruispuntsnede is geschikt voor het boren van kunststoffen, staal, gietstaal, aluminium en vele andere metalen.

LEVERTIJD: Verzending van uw order binnen 2-3 werkdagen

 • Prijs berekenen
Beste voorstellen
 • from 10 Items € 3,57/ stuk (Basisprijs € 3,57/ stuk)
 • from 50 Items € 2,68/ stuk (Basisprijs € 2,68/ stuk)
 • from 100 Items € 1,79/ stuk (Basisprijs € 1,79/ stuk)

Alle prijzen zijn inclusief 19% btw

Basisprijs € 4,17 / stuk
€ 4,17 / stuk
0,0350 kilo / stuk

Alle prijzen zijn inclusief 19% btw

Uw prijs € 4,17 Incl. 19% BTW Gewicht: 0,0350 kilo
Incl. 19% Btw
Beschrijving

HSS-boor Ø 8,0mm voor kunststof & metaal

Profielgeslepen kwaliteit ✓ Zelfcentrerend ✓ Made in Germany ✓

Onze HSS boor met een diameter van 8,0mm is ideaal voor het glijpuntboren van onze kunststofplaten bij montage met onze gevelschroeven en balkonschroeven. De boor is ook een zeer goede keuze voor onze gevelklinknagels als de platen zonder beperkingen op een aluminium structuur met klinknagelverbindingen moeten worden bevestigd. De boor is een precisiegeslepen boor waarbij zowel de spaangroef als de boor door slijpen een zeer hoge scherpte krijgt. De punt van de boor is eveneens geslepen en heeft een kruispuntsnede, wat het essentiële voordeel biedt dat de boor zelfcentrerend is, wat vooral merkbaar is door nauwkeurig boren met minder inspanning.

De boor volgens DIN 338 is gemaakt van snelstaal en heeft een normale spiraalvormige draai (type N). De boorpunt met een hoek van 118 graden wordt in een dwarssnede geslepen zodat de boor al in het midden van de boorpunt snijdt. De nuttige lengte van de boorspiraal is 75mm. De cilindrische schachthouder met een diameter van 8mm heeft een lengte van 42mm, wat resulteert in een totale lengte van 117mm.

De HSS-G boor is een profielgeslepen boortype dat uit één stuk wordt gefreesd. Ten opzichte van de goedkopere variant van de rol gewalste HSS-R boren hebben geslepen boren niet alleen een betere scherpte op de snijkanten en boorkop, maar hebben ze ook een langere levensduur. Dit betekent dat HSS-G boren de betere keuze zijn, zeker bij het boren in harde metalen, en minder snel bot worden, daarom verkopen wij geen HSS-R boren. In plaats daarvan bieden wij u onze 8mm boor niet alleen zeer voordelig uit een exemplaar aan, maar verlenen wij ook royale volumekortingen bij aankoop van tien of meer boren.

  Leveringsomvang:
 • 1 x HSS-boor in Ø 8,0mm

OPMERKING: Als een boor schade aan de boorpunt of de boorspiraal vertoont, mag deze niet meer worden gebruikt, omdat dit een nadelig effect kan hebben op de kwaliteit van het boren.

Technische data van onze HSS-boor

 • Ø Boring: 8,0mm
 • Ø Schacht: 8,0mm
 • Boor: Spiraalboor
 • Norm: DIN 338
 • Spiraallengte: 75mm
 • Totaallengte: 117mm
 • Opname: Cilindrische schacht
 • Draai richting: Rechtsdraaiend
 • Materiaal: Snelstaal (HSS)
 • Punt graden: 118°
 • Snede: Kruissnede
 • Type: N (normale spiraalvormige draai)

Toepassingsvoorbeelden van de HSS-boor in Ø 8,0mm

Bij gevelbekleding of balkonomheiningen die met alu-composietplaten of andere kunststofplaten worden gebouwd benodigd men fixatiepunten en glijpunten. Hoewel de fixatiepunten altijd op de juiste manier moeten worden geboord, afhankelijk van het bevestigingsmateriaal, wordt een boordiameter van minimaal 8mm aanbevolen voor glijpunten. Voor dergelijke glijpuntboringen onze HSS-spiraalboor in 8,0mm uitermate geschikt, omdat het gat voldoende ruimte biedt voor het uitzetten van een kunststof plaat, dit kan door inwerking van warmte. Voor gevelplaten van HPL-kunststof is de boor van snelstaal echter maar beperkt geschikt, omdat door de zeer hoge hardheid van de HPL-platen de boor zeer snel zijn scherpte zou verliezen. In dit geval raden wij onze HPL-boor van volhardmetaal aan, die ook het voordeel heeft dat zuivere boorgatranden gegarandeerd zijn door de speciale boorkopgeometrie.

Voor de montage van wandborden met onze hoogwaardige afstandhouders van RVS dienen de platen vooraf geboord te worden zodat de afdekkap door het gat in de stalen huls kan worden geschroefd of gestoken. De boor met een diameter van 8mm is ideaal voor onze schroefbare afstandhouders in de maat 10x15mm en 13x13mm, evenals de afstandhouder met stiftborging in 13x13mm. De diameter van 8mm is ook ideaal voor de schroefkopafdekking van roestvrij staal, aangezien gaten van deze grootte volledig worden afgedekt door de roestvrijstalen afdekking. Voor de afstandhouders met een diameter van 15mm is echter een grotere boor nodig.

HSS-G boren worden voornamelijk gebruikt voor het boren in metaal en daarom is onze 8mm spiraalboor ook ideaal voor het boren in staal, gietstaal, vormbaar ijzer, grijs gietijzer, ijzer, aluminium en vele andere metalen. Opgemerkt moet worden dat de snelheid moet worden verlaagd naarmate de boormaat toeneemt om te voorkomen dat de boor uitgloeit. Door afkoelen met een snijolie of boorpasta kan de boor ook minder snel slijten. Het koelen van een HSS-boor is vooral handig bij dikkere diktes of harde materialen, ook als HSS-boren worden gekenmerkt door een zeer lange levensduur.

ATTENTIE: Bij klopboormachines moet de instelling voor boren zonder slag worden gekozen om de boor niet te beschadigen.

Extra informatie

Extra informatie

ArtikelnummerSP-HSS-080
LevertijdVerzending van uw order binnen 2-3 werkdagen
EAN/GTIN4260604223557
MateriaalSnelstaal (HSS)
Gewicht0.0350
Beoordelen

Klantenreviews

Er zijn nog geen meningen van klanten beschikbaar

Schrijf de eerste review over dit product

Product delen? Dank je.