Trespa® Meteon® FR WOOD DECORS 2x1meter

De HPL-platen Trespa® Meteon® FR WOOD DECORS in het formaat 2x1 meter zijn verkrijgbaar in verschillende houtdecors met aan beide zijden een decoratief oppervlak met een matte afwerking en worden gekenmerkt door een enorme levensduur en een hoge weerbestendigheid.

✓ Diverse houtdecors verkrijgbaar
✓ Decoratief oppervlak aan beide zijden
✓ hoge UV- en weerbestendigheid
✓ Brandgedrag B-s1, d0 volgens EN 13501-1

De decoratieve gevelpanelen van Trespa® zijn op verzoek verkrijgbaar in vele andere houtdecors en formaten, en ook precies op maat gezaagd.

Het artikel is in voorraad

Verzending van uw order binnen 2-3 werkdagen

 • Standaard platen
2000mm
1000mm
Volumekortingen
 • vanaf stuks 0,00 € (Basisprijs 0,00 € / m2)
 • vanaf stuks 0,00 € (Basisprijs 0,00 € / m2)
 • vanaf stuks 0,00 € (Basisprijs 0,00 € / m2)

Alle prijzen zijn inclusief 19% btw

Basisprijs 0,00 € / m2
0,00 € / stuk
0,0000kilo / stuk

Alle prijzen zijn inclusief 19% btw

Uw prijs € 0,00 Incl. 19% BTW Gewicht: 0,0000kilo
Beschrijving

Trespa® Meteon® FR WOOD DECORS - DE gevelplaat in houtlook

Diverse houtdecoren op voorraad ✓ Brandgedrag B-s1, d0 volgens EN 13501-1 ✓

De Trespa® Meteon® FR WOOD DECORS-platen zijn HPL-platen met realistische houtlook oppervlaktedecors. Deze zijn bij ons verkrijgbaar met een dikte van 8 mm in diverse houtkleuren met een oppervlaktedecor aan beide zijden in ons standaardformaat van 2x1 meter. In tegenstelling tot de eenkleurige platen uit de UNI COLOURS-collectie zijn de houtlookoppervlakken volledig mat, wat het effect van een echte houten plaat het dichtst benadert. De Trespa® Meteon® FR-platen zijn enorm buigvast en kunnen worden gebruikt voor geventileerde gevelsystemen.

De decoratieve gevelpanelen met een matte afwerking aan beide zijden zijn bij ons verkrijgbaar in vier populaire houtdecors. Op verzoek kunnen wij de Trespa® Meteon® FR WOOD DECORS-platen ook in vele andere houtdecors leveren, bijvoorbeeld Wenge, Dark Mahogany, Nordic Black of licht Core Ash. Naast ons eigen standaardformaat bieden we ook de standaardformaten van de fabrikant van 3050x1530 mm, 3650x1860 mm of 4270x2130 mm, evenals op maat gesneden panelen in de door u gewenste afmetingen. Vanwege de afmetingen en de gewichtsafhankelijke verzendkosten zijn deze echter alleen op aanvraag verkrijgbaar. Stuur ons een e-mail en u ontvangt tijdig een individuele offerte.

Ons standaard leveringsprogramma voor Trespa® Meteon® FR WOOD DECORS

Alle onderstaande houtlook paneelontwerpen, die we hebben geselecteerd om op te nemen in ons standaard leveringsprogramma, hebben hetzelfde houtdecor met een matte oppervlakteafwerking op beide oppervlakken. Het formaat van de panelen in ons standaardformaat is 2000mmx1000mm en wijkt dus af van de standaardformaten van de fabrikant. De nerf van de houtstructuur loopt langs de lange zijde van de panelen.

 • NW02 Elegant Oak Houtnerf en kleur lijken op licht eiken
 • NW08 Italian Walnut Houtnerf en kleur lijken op Italiaans notenhout
 • NW24 Greyed Ceder Houtnerf en kleur lijken op grijs gebeitst cederhout
 • NW28 Halmstad

Eigenschappen van de Trespa® Meteon® FR-platen in houtlook

De gevelplaten van het handelsmerk Trespa® worden wereldwijd gebruikt voor kleine en grote bouwprojecten om buitengevels te bekleden. Dit is vooral te danken aan de zeer hoge kwaliteit van de panelen. Niet voor niets hebben de panelen een levensduur van ongeveer 50 jaar wanneer ze professioneel zijn geïnstalleerd. Hogedruklaminaat, waarvan de panelen zijn gemaakt, is een enorm hoogwaardig materiaal dat wordt gekenmerkt door een enorme stijfheid en een zeer goede chemische weerstand. Milieu-invloeden zoals roetdeeltjes, zure regen, chemische reinigingsmiddelen, zelfs geconcentreerde zure reinigers, kunnen de hoogwaardige Trespa® Meteon® FR-platen niet beschadigen. Hierdoor zijn deze panelen de ideale keuze voor hoogwaardige en duurzame bekleding van gevels, plafonds en balkons in buitenruimten.

Een van de essentiële eigenschappen waardoor Trespa® Meteon® FR-platen in houtlook zich onderscheiden van eenvoudige HPL-platen, is hun geschiktheid voor gebruik als geventileerd gevelsysteem. Het brandgedrag is hierbij belangrijk. In het geval van Trespa® Meteon® FR is dit herkenbaar aan de afkorting FR (vlamvertragend) en is het geclassificeerd als B-s1, d0 volgens EN 13501-1. Als platen voor buitengebruik hebben Trespa®-platen natuurlijk ook een hoge UV- en weerbestendigheid en trotseren ze alle weersomstandigheden, van fel zonlicht tot aanhoudende regen. U hoeft niet bang te zijn voor verwering of vervaging van de aantrekkelijke houtdecors.

Toepassingsvoorbeelden voor Trespa® Meteon® FR WOOD DECORS

Gevelbekleding met Trespa® Meteon® FR
De houtdecoren van de Trespa® Meteon® FR WOOD DECORS-collectie maken indruk met een zeer gedetailleerd, realistisch oppervlak dat visueel moeilijk van echt hout te onderscheiden is. Dit maakt gevelbekleding van buitengevels in een trendy houtlook mogelijk, die in tegenstelling tot echt hout aanzienlijk duurzamer is en minder onderhoud vergt. In tegenstelling tot hout rotten of vergaan de decoratieve panelen niet en zijn ze ook veel gemakkelijker schoon te maken door hun harde, gesloten oppervlak. Dit betekent dat de kosten en tijd die nodig zijn voor het onderhoud van gebouwen tot een minimum kunnen worden beperkt.

Als HPL platen worden gebruikt voor de buitenbekleding van gevels, moet er een fundamenteel onderscheid worden gemaakt tussen twee verschillende bevestigingssystemen. Enerzijds schroefbevestiging met gevelschroeven op een onderconstructie van houten steunlatten. Anderzijds bevestiging door klinken met gevelklinknagels op draagprofielen van aluminium. Ongeacht het type bevestiging moet de installatie worden uitgevoerd in overeenstemming met een overeenkomstige typegoedkeuring, die duidelijk definieert wat de materiaaleigenschappen van de onderconstructie moeten zijn en welke bevestigingsmiddelen zijn toegestaan. In de meeste gevallen wordt gevelbekleding geïnstalleerd met een open voeg. In dit ontwerp worden aangrenzende panelen op een bepaalde afstand van elkaar gemonteerd. Dit geldt zowel voor panelen die horizontaal als verticaal ten opzichte van elkaar worden geplaatst en dient als uitzettingsruimte.

Een andere mogelijkheid is om de voegen te sluiten met voegprofielen, bijvoorbeeld onze aluminium H-profielen met een klembereik van 8 mm. Dit moet echter worden overwogen voordat de panelen worden bevestigd, omdat de afstand tussen de afzonderlijke panelen moet worden vergroot met de dikte van het profiel om de nodige uitzettingsruimte te garanderen. Naast visuele redenen hebben voegen die worden afgesloten door voegprofielen het voordeel dat er geen vocht door regen achter de gevelbekleding kan komen en zo mogelijk door bestaande thermische isolatieplaten kan dringen. Bovendien kan windgeruis, veroorzaakt door open voegen, vermeden worden.

TIP: Door de richting van de houtnerf van het ene paneel naar het andere te veranderen, zowel naast elkaar als boven elkaar, kan een bijzonder opvallende en toch homogene uitstraling van de gevelbekleding worden bereikt. Dit effect kan nog worden versterkt door verschillende decors in verschillende houtkleuren en nerven te combineren.

Trespa® Meteon® FR als balkon privacy scherm
De buitenpanelen van Trespa® zijn getest volgens de ETB-richtlijn "Onderdelen die bescherming bieden tegen vallen" en zijn daarom ook geschikt voor gebruik als balkonafscheiding. In de meeste gevallen worden de fraaie decoratieve panelen echter niet alleen om die reden als balkonafscheiding gebruikt, maar omdat ze aantrekkelijk zijn. Visuele eisen ontslaan u echter niet van regelgeving, normen en richtlijnen, dus er zijn een paar punten waar u rekening mee moet houden bij het installeren van balkonbekleding. Net als bij gevelbekleding moet ook de balkonreling, als draagconstructie waaraan de panelen worden bevestigd, aan de eisen voldoen. Daarnaast moet er geschikt bevestigingsmateriaal worden gebruikt. Met onze balkonschroeven, die we als versie met zelfborgende dopmoer of als schroef met draadbus aanbieden, bieden we geschikte bevestigingsoplossingen voor balkonomrandingen.

Voor appartementsgebouwen of rijtjeshuizen met balkons kan de combinatie van Trespa® Meteon® WOOD DECORS in verschillende afwerkingen een net zo modern, aantrekkelijk effect bereiken als mogelijk is met de reeds genoemde gevelbekledingen.

Verwerking HPL gevelpanelen

Hogedruklaminaat, waartoe de Trespa® Meteon®-platen behoren, wordt gekenmerkt door goede mechanische eigenschappen. De panelen zijn buigvast en enorm robuust. Absolute voordelen voor gevelbekleding en balkonranden. Dit is echter ook een klein nadeel als we het alleen hebben over de verwerking van de platen, omdat de zeer harde oppervlakken hogere eisen stellen aan zaagbladen, frezen of boren dan eenvoudige platen van kunststof of op hout gebaseerde materialen.

HPL platen zagen

HPL panelen boren
HPL panelen zijn gemaakt van hogedruk laminaat. Dit is een heel stevig materiaal met een even stevig oppervlak. Standaard HSS boren kunnen worden gebruikt om te boren, maar de levensduur van de boor aanzienlijk korter wordt bij het boren van HPL. In dit geval is het beter om een gevelplaatboor van volhardmetaal te gebruiken. Een speciale geometrie van de boorkop en een centreerpunt zorgen ervoor dat de gaten met de hoogste precisie en zonder wegglijden geboord kunnen worden. Een nauwkeurige positie van de bevestigingsgaten is erg belangrijk, vooral bij montage met gevelschroeven of gevelklinknagels. De diameter van het paneelgat is afhankelijk van het bevestigingsmateriaal. Voor gevelklinknagels wordt één gat geboord als vast punt met een diameter van 5,1 mm. De overige bevestigingspunten van het paneel moeten daarentegen worden geboord met een 10 mm boor, zodat het paneel zonder beperkingen kan worden vastgeklonken. Let op: bij montage met klinknagels moeten de aluminium profielen als draagstructuur altijd worden geboord met een boor met een nominale diameter van 5,1 mm. Een HSS-boor is zeer geschikt voor de profielen. Gebruik in het geval van gevelschroeven voor het monteren van de panelen op een onderconstructie van houten steunlatten een boor met een diameter van 8 mm. In dit geval is de onderconstructie echter niet voorgeboord.

TIP: Om te voorkomen dat het decoratieve oppervlak versplintert aan de rand van het boorgat wanneer de boor eruit komt, moet een HPL paneel altijd op een stevige ondergrond rusten wanneer u boort.

HPL platen schoonmaken
De HPL-platen van Trespa® Meteon® zijn nauwelijks gevoelig voor vuil. Dit komt door het gesloten, nagenoeg poriënvrije oppervlak van de buitenplaten, waaraan vuilaanhechting grotendeels wordt voorkomen. Afhankelijk van het toepassingsgebied kan vervuiling door stof en roet echter niet volledig worden voorkomen. Deze kunnen echter gemakkelijk van het oppervlak worden verwijderd met schoon water en een zachte doek of spons. Dankzij de chemische weerstand worden de oppervlakken zelfs niet aangetast door reinigingsmiddelen op basis van oplosmiddelen of zuren, zodat zelfs het meest hardnekkige vuil zoals graffiti met weinig moeite kan worden verwijderd. Schuursponzen, schuurmelk of reinigingsmiddelen met een schurend of polijstend effect moeten worden vermeden, omdat deze fijne schuursporen kunnen achterlaten die de decoratieve oppervlakken visueel aantasten.

OPMERKING: Op de website www.trespa.info Heeft de fabrikant Trespa® een groot aantal instructies en gegevensbladen beschikbaar gesteld voor het onderhoud, de reiniging, de verwerking en de installatie van Trespa® Meteon® FR-gevelpanelen voor een breed scala aan toepassingen, die daar kunnen worden bekeken en gedownload..

Materiaaleigenschappen van Trespa® Meteon® FR

 • Kleur: aan beide zijden, houtdecor naar keuze
 • Finish: mat aan beide zijden
 • Sterkte: 8mm
 • Sterkte tolerantie: +/- 0,50mm volgens EN 438-2.5
 • Fysieke dichtheid: 1,35 g/cm3
 • Buigmodule: min. 9.000 MPa volgens EN ISO 178
 • Buigsterkte: min. 120 MPa volgens EN ISO 178
 • Lineaire uitzetting: max. 0,25 % volgens EN 438-2.17
 • Breedtegraad: max. 0,25 % volgens EN 438-2.17
 • Thermische geleidbaarheid: 0,3 W/mK volgens EN 12524
 • Waterabsorptie: 0,5 % volgens ASTM D2842-06
 • Massatoename: max. 3 % volgens EN 438-2.15
 • Brandgedrag: EN 13501-1 als B-s1, d0

OPMERKING: De vermelde materiaaleigenschappen zijn afkomstig van het gegevensblad van de fabrikant en zijn slechts een uittreksel van het materiaalgegevensblad van de decorpanelen. Deze en vele andere gedetailleerde informatie over fysische, thermische en mechanische eigenschappen zijn beschikbaar op de website van de fabrikant www.trespa.info dat als PDF-bestand kan worden gedownload.

Extra informatie

Extra informatie

ArtikelnummerTRS8FR-WDSA
Dikte8
Standaardlengte2000
Standaardbreedte1000
LevertijdVerzending van uw order binnen 2-3 werkdagen
KunststofHochdruck-Laminat
MateriaalHogedruklaminaat (HPL)
BrandgedragVlamvertragend
KleurNee
DecorNee
Kleurnaamvarieert
FinishMatt
UV-bestendigheidUV-bestendig
Beoordelen

Klantenreviews

Er zijn nog geen meningen van klanten beschikbaar

Schrijf de eerste review over dit product

Product delen? Dank je.