Aluminium hoekprofiel 3mm

Onze externe hoekprofielen met een klembereik van 3 mm zijn ideaal voor het afdekken van de randen van aluminium composietpanelen, die in een hoek van 90° zijn geplaatst en zowel voor binnen- als buitentoepassingen kunnen worden gebruikt dankzij de productie uit geanodiseerd aluminium.

✓ Geanodiseerd aluminium
✓ Gladde oppervlakken
✓ Corrosiebestendig
✓ 3mm Klembereik
✓ Enorm torsiestijf

De hoekprofielen in 3mm zijn verkrijgbaar in standaardlengtes van 2 meter tegen redelijke prijzen.

Het artikel is in voorraad

Verzending van uw order binnen 2-3 werkdagen

 • Prijs berekenen
Beste voorstellen
 • from 10 Items € 21,36/ stuk (Basisprijs € 21,36/ m)
 • from 25 Items € 20,17/ stuk (Basisprijs € 20,17/ m)
 • from 50 Items € 18,62/ stuk (Basisprijs € 18,62/ m)

Alle prijzen zijn inclusief 19% btw

Basisprijs 0,00 € / m
0,00 € / stuk
0,0000 kilo / stuk

Alle prijzen zijn inclusief 19% btw

Uw prijs € 0,00 Incl. 19% BTW Gewicht: 0,0000kilo
Beschrijving

Aluminium buitenhoekprofielen voor 3mm panelen

Weerbestendig ✓ Geanodiseerde oppervlakken ✓ Klembereik 3mm ✓

Onze buitenhoekprofielen van geanodiseerd aluminium zijn geschikt voor panelen met een dikte van 3mm en zijn als standaardlengte in 2000mm verkrijgbaar tegen gunstige staffelprijzen. Het maximale spanbereik is 3,5mm, zodat diktetoleranties, die gebruikelijk zijn bij de productie van kunststof panelen, geen negatief effect hebben op de bruikbaarheid van de profielen voor randbekleding. De profielbreedte van de zichtbare voorzijde bedraagt aan beide zijden 15mm. De achterzijde, die als montagevlak dient, is veel breder met een breedte van 39,5mm, waardoor de totale breedte van het profiel 45mm bedraagt. Met een zeer geringe profieldikte van één millimeter hebben de hoekprofielen een zeer laag gewicht. Doordat ze van massief aluminium zijn gemaakt, zijn de profielen ondanks hun geringe dikte enorm torsiebestendig en zorgen ze voor een zeer geringe overgang van het plaatoppervlak naar het aluminium profiel.

Externe hoekprofielen van aluminium worden gebruikt voor het afdekken van snijkanten van planken die haaks op elkaar staan. Door de anodisatie zijn de hoekprofielen corrosiebestendig en weerbestendig en bovendien zonder meer geschikt voor permanent gebruik, zowel buiten als binnen, bijvoorbeeld voor douchewanden. Om deze reden zijn de profielen met 3 mm klemafmeting ook zeer populair voor het optisch verbeteren van bekledingen die zijn opgebouwd uit aluminium composietpanelen.

OPMERKING: In de meeste gevallen volstaat het de hoekprofielen te bevestigen op de snijvlakken van de aluminium composietpanelen. Voor een permanente, optimale bevestiging raden wij echter aan ze extra te verlijmen met een MS-polymeer.

Omvang van de levering:

 • 1 x buitenhoekprofiel van aluminium 3mm in 2000mm lengte

TIP: Door de geringe profieldikte van slechts één millimeter kunnen de buitenste hoekprofielen gemakkelijk met een gewone handzaag met een metaalzaagblad tot de gewenste maat worden ingekort of in verstek gezaagd. Inkorten gaat echter veel gemakkelijker met een verstekzaag en zorgt voor een nauwkeurigere zaagsnede.

Eigenschappen van het 3mm aluminium hoekprofiel voor buitenhoeken

Onze buitenhoekprofielen zijn gemaakt van massief aluminium, dat door anodische oxidatie een oxiderende beschermlaag op de oppervlakken krijgt, waardoor de profielen de best mogelijke bescherming tegen corrosie door weersinvloeden krijgen. Hierdoor blijft het fraaie uiterlijk van de buitenhoekprofielen ook bij buitentoepassingen langdurig behouden. Op deze manier behandeld aluminium wordt ook wel geanodiseerd aluminium of geanodiseerd aluminium genoemd. Dit maakt onze profielen uitstekend geschikt voor hoekverbindingen van bekledingen, afdekkingen en scheidingswanden met aluminium composiet panelen, acrylglas panelen of andere kunststof panelen met een paneeldikte tot 3 mm.

De stijve profielen met een dikte van 1mm zijn zeer gemakkelijk te verwerken en dragen bij tot een verbeterde stijfheid van decoratieve panelen met een dikte van 3mm. Terwijl aluminium composiet panelen, bijvoorbeeld Alu Dibond® Alu Cobond® of de op maat gemaakte aluminium composiet panelen uit onze shop, sowieso als zeer stijf worden beschouwd, zijn veel andere kunststof panelen, of zelfs hout, meestal vrij flexibel en buigbaar bij een dergelijke geringe dikte. De stabiliteit van het paneel kan aanzienlijk worden verhoogd door de buitenste hoekprofielen te ondersteunen met een aluminium hoekprofiel. Dit is een groot voordeel, vooral voor scheidingswanden en vrijstaande constructies.

Technische gegevens van het 3mm aluminium hoekprofiel

 • Materiaal: geanodiseerd aluminium
 • Legering: AlMgSi 0,5 volgens EN-573-3
 • Oppervlak: Geanodiseerd zilver
 • Kleur: Aluminium zilver
 • Profiel vorm: Buitenhoekprofiel
 • Profiel hoek: 90°
 • Klembereik (max): 3,5mm
 • Profiel sterkte: 1,0mm
 • Zichtbaarheid: 15,0mm
 • Profiel breedte: 45,0mm
 • Montage oppervlak: 9,5mm
 • UV-bestendigheid: Uitstekend
 • Weerbestendigheid: Uitstekend
 • Corrosie bestendigheid: Uitstekend

Toepassing en montage van de aluminium hoekprofielen

Onze hoekprofielen voor buitenhoeken zijn, zoals al onze aluminium profielen, gemaakt van corrosiebestendig aluminium, dat uitstekend geschikt is voor buitengebruik. Om die reden zijn de profielen uitermate populair voor bekleding met aluminium composiet panelen, waarbij de gesneden randen een donkere kunststof kern van polyethyleen hebben. Deze worden afgedekt door de profielen, waardoor een fraaiere uitstraling ontstaat. De profielen kunnen worden gebruikt om ongelijkmatige zaagsneden of lichte randafbrokkeling aan de zaagkanten, die bijvoorbeeld bij het zagen van acrylglas kunnen optreden wanneer een iets te grof zaagblad wordt gebruikt, te bedekken. De profielen worden echter niet uitsluitend voor visuele doeleinden gebruikt, maar door het afsluiten van de stootvoegen in buitenbekleding en in vochtige ruimten voorkomen zij dat er vocht via de stootrand achter de bekledingspanelen komt.

De geanodiseerde aluminium profielen zijn niet gelakt, zodat de oppervlakken de typische zilverkleur van aluminium hebben. Hoewel de door anodische oxidatie ontstane corrosiebescherming vooral voor buiten wordt toegepast, kunnen de massieve profielen ook heel goed voor binnenafwerking worden gebruikt. Wandbekleding met onze hoogglans DecoVitas Decor panelen of douchewanden van 3 mm dik acrylglas zijn slechts enkele voorbeelden waarbij de buitenhoekprofielen kunnen worden gebruikt. Een aspect dat niet genegeerd mag worden is dat panelen van hout, kunststof of metaal meestal scherpe snijranden hebben door het snijden. Door profielen te gebruiken om de randen af te dekken, wordt het risico op letsel aanzienlijk verminderd omdat de scherpe snijranden worden afgedekt zodat het niet meer mogelijk is zich eraan te snijden. Bij traptreden waarop vinylvloeren worden gelegd, dienen de buitenste hoekprofielen als randbescherming, zodat de vloerbedekking niet aan de randen kan loskomen bij het op- of aflopen van de trap.

OPMERKING: In onze online shop hebben we ook geanodiseerde U-profielen voor randafwerking, of H-profielen voor het verbinden van twee panelen. Deze zijn ook verkrijgbaar in de standaardlengte van 2000mm en zijn geschikt voor panelen met een dikte van 3mm.

Toepassingsvoorbeelden

 • Buitenhoekprofielen van aluminium verminderen koudebruggen in buitenbekledingen
 • Hoekprofielen worden gebruikt om snijkanten visueel te verbeteren en recht te maken
 • Aluminium profielen verminderen het risico op verwondingen door scherpe snijranden aanzienlijk
 • Buitenhoekprofielen dienen als hoekbescherming voor wandbekledingen in binnen- en buitenruimten
 • De aluminium hoekprofielen verhogen de buigstijfheid van dikwandige panelen en scheidingswanden

De aluminium profielen voor buitenhoeken zijn licht en kunnen met standaard montagelijm worden bevestigd voor een optimale hechting, vooral op gladde oppervlakken. Om het aanbrengen van de lijm te vereenvoudigen, zijn onze hoekprofielen aan de binnenkant van de montagevlakken voorzien van een fijne groef om de lijm recht aan te brengen en na uitharding van de lijm een goede hechting te garanderen. Als lijm adviseren wij een duurzaam elastische montagelijm, zoals onze MS-polymeer Parabond, die wij in verschillende kleuren voeren. Deze wordt niet alleen gekenmerkt door een enorme kleefkracht direct na het aanbrengen, maar is ook blijvend elastisch als lijm en afdichtingsmiddel, zodat zelfs thermische uitzetting van de panelen geen invloed heeft op de duurzaamheid van de verbinding. Bovendien zijn onze MS-polymeren UV- en weerbestendig. Vooral als profielen voor de optische opwaardering van gevelbekleding buiten is dit een essentiële voorwaarde.

In plaats van de profielen te verlijmen, kunnen ze ook op de panelen worden geklonken met aluminium klinknagels met een klembereik van 5 mm. Schroeven is ook mogelijk, maar vanwege de zeer geringe dikte zijn zeer korte schroeven of schroeven met moeren nodig. Er zij echter op gewezen dat de profielen niet zijn voorgeboord, zodat de gaten voor de bevestigingspunten nog op de gewenste plaats moeten worden geboord. Aluminium kan echter zeer gemakkelijk worden geboord met een in de handel verkrijgbare HSS-boor.

Extra informatie

Extra informatie

ArtikelnummerAL-AEP-030P000
Standaardlengte2000
LevertijdVerzending van uw order binnen 2-3 werkdagen
EAN/GTINN/B
MateriaalAluminium geanodiseerd
Profiel typeBuiten hoekprofiel
Profiel lengteNee
Klemgebied3mm
GewichtN/B
KleurMetallic
KleurnauwkeurigheidNee
RAL kleurcodeN/B
KleurnaamAluminiumzilver
Beoordelen

Klantenreviews

Er zijn nog geen meningen van klanten beschikbaar

Schrijf de eerste review over dit product

Product delen? Dank je.