Alu hoek-profiel 6mm

Onze hoekprofielen van aluminium met een klembereik van 6mm hebben een glad profieloppervlak. De profielen voor buitenhoeken zijn gemaakt van geanodiseerd aluminium en kenmerken zich door een zeer goede corrosiebestendigheid.

✓ Geanodiseerd aluminium
✓ Corrosiebestendig
✓ Hoge stijfheid
✓ Aantrekkelijke optiek
✓ Voor buitenhoeken

De alu hoekprofielen zijn optioneel verkrijgbaar in lengtes van 1 meter en 2 meter tegen lage staffelprijzen.

Het artikel is in voorraad

Verzending van uw order binnen 2-3 werkdagen

 • Prijs berekenen
Beste voorstellen
 • from 10 Items € 12,08/ stuk (Basisprijs € 12,08/ m)
 • from 25 Items € 11,36/ stuk (Basisprijs € 11,36/ m)
 • from 50 Items € 10,17/ stuk (Basisprijs € 10,17/ m)

Alle prijzen zijn inclusief 19% btw

Basisprijs 0,00 € / m
0,00 € / stuk
0,0000 kilo / stuk

Alle prijzen zijn inclusief 19% btw

Uw prijs € 0,00 Incl. 19% BTW Gewicht: 0,0000kilo
Beschrijving

Alu hoekprofielen 6mm voor buitenhoeken

Voor binnen & buiten ✓ Geanodiseerd aluminium ✓ Klembereik 6mm ✓

Onze buiten-hoekprofielen zijn gemaakt van geanodiseerd aluminium en zijn optioneel verkrijgbaar in 1000mm of 2000mm in onze onlineshop. Het binnenste klemgebied van het 6mm profiel is max. 6,5mm en is daarom ideaal voor platen met een dikte van 6,0mm plus de gebruikelijke diktetolerantie van het gebruikte plaatmateriaal. Zeker bij HPL platen is dit een relevant voordeel, omdat de plaatdikte van veel fabrikanten soms behoorlijk sterk fluctueert binnen een bepaalde tolerantie. De breedte van het gemonteerde zichtbaar gladde profiel is 15mm aan beide zijden. De totale breedte van het profiel is 44,0mm, waarvan 34,5mm wordt veroorzaakt door het achterste montageoppervlak voor het vastschroeven of lijmen van het profiel op de plaat, waarvan de snijranden worden bedekt met het hoekprofiel. De profieldikte van één millimeter vertoont voldoende torsiestijfheid, maar is subtiel genoeg om een zo klein mogelijke rand als overgang van het plaatoppervlak naar het alu profiel te garanderen.

Buiten-hoekprofielen van aluminium worden gebruikt om de snijranden van snijranden te bedekken die op buitenhoeken in een hoek van 90 graden op elkaar aansluiten. De hoekprofielen zijn corrosiebestendig en weerbestendig en ook zonder aarzelen geschikt voor permanent buitengebruik. Om deze reden zijn de profielen ook erg populair voor de visuele verbetering van gevelbekleding die is gebouwd met HPL platen.

OPMERKING: De hoekprofielen worden op de snijranden van de platen geplaatst en dienen ook te worden verlijmd om een goede grip te garanderen.

  Leveringsomvang:
 • 1 x Hoekprofiel van Aluminium 6mm in 1000mm of 2000mm lengte

TIP: Het hoekprofiel kan worden ingekort met een kleine handzaag met een metalen zaagblad. Voor zuivere versteksneden raden we echter een verstekzaag aan met een fijn getand metalen zaagblad.

Eigenschappen van 6mm alu hoekprofiel voor buitenhoeken

Onze hoekprofielen zijn gemaakt van massief aluminium, dat door anodische oxidatie een oxidische beschermlaag op de oppervlakken krijgt. Deze oxidelaag zorgt ervoor dat de gladde oppervlakken van de aluminium profielen efficiënt beschermd worden tegen corrosie veroorzaakt door weersinvloeden, zodat ook bij buitentoepassingen het aantrekkelijke uiterlijk op lange termijn behouden blijft. Deze methode van oppervlakteafwerking als corrosiebescherming wordt ook wel anodiseren of anodiseren genoemd. Hierdoor zijn onze profielen uitermate geschikt voor hoekverbindingen van gevelbekleding en afdekkingen aan huis of in de tuin.

De stijve profielen met een dikte van 1mm zijn zeer eenvoudig te verwerken en dragen bij aan een verbeterde stijfheid van decorplaten met een dikte van 6mm. Hoewel HPL platen al als extreem stijf worden beschouwd, zijn veel andere kunststofplaten, of zelfs hout, nog steeds vrij flexibel in hun geringe dikte. Vooral bij het plaatsen van scheidingswanden of antiviruswanden van acrylglas kan de stabiliteit van de plaat aanzienlijk worden verhoogd door het aan de buitenhoeken te ondersteunen met een alu hoekprofiel.

Technische dat van het 6mm hoekprofiel van aluminium

 • Materiaal: Aluminium geanodiseerd
 • Legering: AlMgSi 0,5 volgens EN-573-3
 • Oppervlakte: Zilver geanodiseerd
 • Kleur: Aluminiumzilver
 • Profielvorm: Buiten-hoekprofiel
 • Profielhoek: 90°
 • Klembereik (max): 6,5mm
 • Profieldikte: 1,0mm
 • Zicht breedte: 15,0mm
 • Profielbreedte: 44,0mm
 • Montagevlak: 34,5mm
 • UV-bestendigheid: Zeer goed
 • Weerbestendigheid: Zeer goed
 • Corrosiebestendigheid: Zeer goed

Toepassing en montage van de hoekprofielen van aluminium

Onze hoekprofielen zijn gemaakt van corrosiebestendig aluminium, wat is ideaal voor buitengebruik. Om deze reden zijn de profielen enorm populair bij het bekleden van gevels met HPL platen, waarbij de snijranden meestal een donkere kern hebben. Deze worden afgedekt door de profielen, waardoor een aangenamere uitstraling kan worden bereikt. Bovendien kunnen lichte randafbrokkelingen van de decoroppervlakken aan de gezaagde randen worden bedekt. De profielen worden echter niet alleen gebruikt voor optische doeleinden, maar dragen ook bij aan een verbeterde thermische isolatie in gevelbekleding, door het sluiten van de uitzettingsvoegen een anders bestaande koude- of warmtebrug aanzienlijk wordt verminderd. Bovendien wordt het binnendringen van vocht door regen verminderd, zodat de onderliggende onderconstructie, als deze van hout is, of extra thermische isolatie, minder wordt aangetast.

De alu-profielen in aantrekkelijk aluminiumzilver zijn niet alleen geschikt voor gevelbekleding met HPL platen, maar ook uitstekend toe te passen in de interieurbouw. Toepassingsgebieden zijn bijvoorbeeld de constructie van scheidingswanden met HPL platen of beschermruiten met transparante kunststofplaten van acrylglas. Dit verkleint niet alleen de kans op letsel door de veelal scherpe snijranden van de platen, maar zorgt ook voor een hoogwaardige uitstraling. De hoekprofielen zijn ook uitstekend toe te passen in de meubelbouw, bijvoorbeeld om deksels en wandelementen haaks te verbinden met gefineerd karton of decorplaten en tegelijkertijd de gezaagde randen van de platen te bekleden. Zelfs bij betegelde oppervlakken kunnen de hoekprofielen worden gebruikt om een visueel waardevolle hoek te creëren met waterdichte, corrosiebestendige aluminium profielen. Bijvoorbeeld met betegelde kamers in wc-reservoirs. Vaste douchewanden van HPL of acrylglas, die door hoekprofielen veilig met elkaar kunnen worden verbonden, bevinden zich ook in de sanitaire ruimte.

OPMERKING: Naast de hoekprofielen, die worden bevestigd op de verbinding van platen met een dikte van 6mm over een hoek met een hoek van 90 graden, bieden wij ook hoekprofielen aan met een klembereik van 8mm. Daarnaast bieden wij ook H-profielen en U-profielen aan van geanodiseerd aluminium voor plaatdiktes van 6mm of 8mm tegen zeer goedkope prijzen.

  Toepassingsvoorbeelden:
 • Buiten-hoekprofielen van aluminium verminderen de koudebrug bij gevelbekledingen
 • Hoekprofielen worden gebruikt voor de visuele verbetering van gevelbekleding
 • Aluminium profielen verbergen afbrokkeling op de snijvlakken
 • Ongelijke zaagsneden kunnen optisch uitgebalanceerd en rechtgetrokken worden met hoekprofielen
 • De alu hoekprofielen dragen bij aan de stabiliteit van dunwandige platen en scheidingswanden

De aluminium profielen voor buitenhoeken zijn licht en kunnen zeer goed worden verlijmd met een geschikte lijm. Om het aanbrengen van de lijm gemakkelijker te maken, hebben onze hoekprofielen een fijne groef aan de binnenkant van de montagevlakken om montagelijm recht aan te brengen en een veilige hechting te garanderen na het uitharden van de lijm. Voor het verlijmen van de profielen met houten of kunststofplaten adviseren wij een blijvend elastische montagelijm zoals onze MS polymeer Parabond Transparant. Dit kenmerkt zich niet alleen door zijn enorme kleefkracht direct na het aanbrengen, maar is ook blijvend elastisch als lijm en afdichtmiddel, zodat zelfs thermische uitzetting van de platen geen effect heeft op de levensduur van de verbinding. Bovendien zijn onze MS-polymeren UV- en weerbestendig. Dit is een essentiële voorwaarde, vooral als profielen voor de optische verbetering van gevelbekleding in de buitenruimte.

In plaats van de profielen te verlijmen, kunnen ze ook op de platen worden geschroefd. Dit is met name handig als bijvoorbeeld vrijstaande scheidingswanden gebouwd moeten worden met haaks opgestelde decorplaten. Hiervoor moeten de alu-profielen worden voorgeboord met een kleine boor die overeenkomt met de diameter van de schroef. Dankzij het royale montageoppervlak is een voldoende randafstand van de bevestigingen binnen de gebruikte plaat gegarandeerd. Let er bij de keuze van de schroeven op dat de schroefdraadlengte niet groter is dan de plaatdikte. Alleen zo kan worden voorkomen dat de schroefverbindingen vanaf de voorkant zichtbaar zijn. Extra verlijming kan de stabiliteit van de vrijstaande constructie verder verbeteren.

Extra informatie

Extra informatie

ArtikelnummerAL-AEP-060P0000
Standaardlengte1000 mm
LevertijdVerzending van uw order binnen 2-3 werkdagen
EAN/GTINN/B
MateriaalAluminium geanodiseerd
Profiel typeBuiten hoekprofiel
Profiel lengteNee
Klemgebied6mm
GewichtN/B
KleurMetallic
KleurnauwkeurigheidNee
RAL kleurcodeN/B
KleurnaamAluminiumzilver
Beoordelen

Klantenreviews

Er zijn nog geen meningen van klanten beschikbaar

Schrijf de eerste review over dit product

Product delen? Dank je.