Alu hoek-profiel 8mm

Onze hoekprofielen met een klembereik van 8mm hebben gladde oppervlakken van geanodiseerd aluminium. Hierdoor zijn de profielen geschikt voor rechthoekige hoekverbindingen van platen met een dikte van 8mm, binnen en buiten.

✓ Geanodiseerd aluminium
✓ Corrosiebestendigheid
✓ Voor binnen & buiten
✓ Zeer torsiestijf
✓ Gladde oppervlaken

De hoekprofielen met 8mm klemdikte zijn verkrijgbaar in lengtes van 1 meter en 2 meter tegen lage staffelprijzen.

Het artikel is in voorraad

Verzending van uw order binnen 2-3 werkdagen

 • Prijs berekenen
Beste voorstellen
 • from 10 Items € 12,20/ stuk (Basisprijs € 12,20/ m)
 • from 25 Items € 11,60/ stuk (Basisprijs € 11,60/ m)
 • from 50 Items € 10,41/ stuk (Basisprijs € 10,41/ m)

Alle prijzen zijn inclusief 19% btw

Basisprijs 0,00 € / m
0,00 € / stuk
0,0000 kilo / stuk

Alle prijzen zijn inclusief 19% btw

Uw prijs € 0,00 Incl. 19% BTW Gewicht: 0,0000kilo
Beschrijving

Alu buiten-hoekprofielen voor 8mm platen

Voor buiten toepassingen geschikt ✓ Massief aluminium ✓ Corrosiebestendig ✓

Onze buiten-hoekprofielen voor platen met een dikte van 8mm zijn verkrijgbaar in de standaard lengte van 1000mm of 2000mm tegen goedkope staffelprijzen. De profielen zijn gemaakt van massief, geanodiseerd aluminium en hebben gladde oppervlakken. Het binnenste klembereik van het rechthoekige hoekprofiel bedraagt ​​max. 8,5mm. Dit zorgt ervoor dat platen met een dikte van 8,0mm plus de diktetolerantie van het gebruikte plaatmateriaal in het profiel kunnen worden geplaatst. Deze tolerantie varieert afhankelijk van het materiaal van de gewenste platen en kan ook meer of minder uitgesproken zijn voor HPL, afhankelijk van de fabrikant en het ontwerp. De profielbreedte van het oppervlak dat zichtbaar is na de montage is 17mm aan de buitenkant in beide richtingen. De achterkant daarentegen, met een breedte van 35,0mm per zijde, is aanzienlijk breder, waardoor er voldoende ruimte is om de platen op het montageoppervlak te lijmen of te schroeven. Naast de geselecteerde lengte zijn de totale afmetingen van het profiel 45,5mm voor breedte en diepte. De torsiestijfheid van het hoekprofiel is zeer hoog dankzij massief aluminium, ondanks de geringe dikte van slechts één millimeter. Dit maakt een stabiele, duurzame constructie mogelijk met een onopvallende, discrete overgang van de gevelplaat naar het profiel.

Onze buitenhoekprofielen hebben een hoek van 90 graden en worden vaak hoekprofielen genoemd. De geanodiseerde aluminiumprofielen zijn corrosiebestendig en weerbestendig en kunnen daarom ook voor permanent buitengebruik worden gebruikt. Deze eigenschap is vooral relevant bij het plaatsen van gevelbekleding, waarbij bijvoorbeeld HPL platen worden gebruikt als bekledingsmateriaal om een ​​buitengevel zonder zichtbare snijranden over een buitenhoek te bekleden.

OPMERKING: De hoekprofielen worden gemonteerd door ze op de platenrand te drukken. Voor een blijvend veilige grip moeten deze ook worden gelijmd of geschroefd.

  Leveringsomvang:
 • 1 x Hoekprofiel van aluminium 8mm in 1000mm of 2000mm lengte

TIP: Om de hoekprofielen in de standaardlengte 2000mm of 1000mm te snijden is een kleine handzaag voldoende. Met een verstekzaag voor metaal kunnen echter zuivere zaagsneden worden bereikt, vooral bij verstekzagen.

Eigenschappen van de 8mm alu hoekprofiel voor buitenhoeken

Om de 8mm hoekprofielen zonder aarzelen buiten te kunnen gebruiken, worden ze tijdens het anodiseren beschermd tegen corrosie door omgevings- en weersinvloeden. Door anodische oxidatie ontstaat op de oppervlakken een oxidische beschermlaag. Wanneer aluminium met dit proces wordt verfijnd, spreekt men van geëloxeerd aluminium of geanodiseerd aluminium. Een duurzame, onderhoudsvrije constructie met alu-profielen is met name handig voor permanent gebruik bij hoekverbindingen van gevelbekleding met HPL platen of vezelcementplaten om de kosten van bouwonderhoud en renovatie zoveel mogelijk te minimaliseren.

De hoek-profielen zijn slechts 1mm dik en daardoor zeer gemakkelijk te verwerken. Ondanks deze geringe dikte hebben de profielen van massief aluminium een ​​zeer hoge inherente stijfheid, waardoor de stabiliteit ook met minder stijve kunststofplaten aanzienlijk verbeterd kan worden. Met name bij brosse kunststoffen, die bij het buigen kunnen breken, kan versteviging met hoekprofielen de duurzaamheid van de platen aanzienlijk verhogen. Dit is bijvoorbeeld een opmerkelijk voordeel bij zichtkasten en scheidingswanden van transparant acrylglas, zodat vrijstaande virusbeschermingswanden in grotere formaten kunnen worden gecreëerd die haaks staan ​​opgesteld. Bovendien hebben snijranden van zaagsneden vaak scherpe randen, zodat afdekking met alu-profielen het risico op letsel door snijwonden aan de ruw gezaagde randen kan verminderen.

Technische data van het 8mm aluminium hoekprofiel

 • Materiaal: Aluminium geanodiseerd
 • Legering: AlMgSi 0,5 volgens EN-573-3
 • Oppervlakte: Zilver geanodiseerd
 • Kleur: Aluminiumzilver
 • Profielvorm: Buiten-hoekprofiel
 • Profielhoek: 90°
 • Klembereik (max): 8,5mm
 • Profieldikte: 1,0mm
 • Zicht breedte: 17,0mm
 • Profielbreedte: 45,5mm
 • Montagevlak: 35,0mm
 • UV-bestendigheid: Zeer goed
 • Weerbestendigheid: Zeer goed
 • Corrosiebestendigheid: Zeer goed

Toepassing en montage van aluminium-hoekprofielen

De alu-hoekprofielen met een klembereik van 8mm worden heel vaak gebruikt voor het visueel versterken van gevelbekleding met HPL platen. HPL platen hebben een donkere kern die vooral zichtbaar is aan de snijranden van de buitenste hoeken van een gevelbekleding en kunnen worden bekleed met de buitenste hoekprofielen. Om ervoor te zorgen dat ze zonder aarzelen buitenshuis kunnen worden gebruikt, zijn onze alu profielen allemaal gemaakt van geëloxeerd aluminium, dat wordt gekenmerkt door een uitstekende corrosiebestendigheid, dit zorgt ervoor dat het aantrekkelijke uiterlijk niet wordt aangetast door het weer.

Behalve hun optische gebruik hebben alu profielen echter nog een ander doorslaggevend voordeel. Gevelplaten worden vanwege thermische uitzetting altijd op een bepaalde afstand van elkaar geplaatst. Deze opening is echter een koude- of warmtebrug en kan worden afgesloten met alu-profielen. De isolatie van het gebouw kan aanzienlijk worden verbeterd, vooral met extra thermische isolatie die achter de gevelplaten wordt aangebracht. Het binnendringen van vocht achter de gevelbekleding, bijvoorbeeld door regen of bij het reinigen van de gevelplaten, wordt aanzienlijk verminderd. Bij een onderconstructie van hout is de kans op verval van de houten balken vele malen lager waardoor ook aluminium profielen bijdragen aan een verlaging van de kosten voor onderhouds- en renovatiewerkzaamheden.

Ook binnen kunnen de 8mm hoekprofielen goed gebruikt worden. De profielen, die voornamelijk voor optische doeleinden worden gebruikt, zijn bijzonder geschikt om platen haaks te verbinden, waarvan de stabiliteit onvoldoende is door de dikte van slechts 8mm. Dit kan bijvoorbeeld zijn bij het scheiden van werkplekken op kantoor of bij sanitair in de gastronomie, waar decorplaten van HPL of gefineerd hout worden gebruikt. De alu profielen zijn ook uitermate geschikt voor het plaatsen van privacyschermen op balkons en terrassen of transparante beschermingen in industrie- of verkoopruimten.

OPMERKING: De hoekprofielen van aluminium zijn ook beschikbaar voor platen met een dikte van 6mm in lengtes van 1000mm en 2000mm tegen goed kope prijzen. Voor het afwerken van randen hebben we ook U-profielen voor platen met een dikte van 8mm en 6mm in onze onlineshop. Voor vlakke verbindingen tussen platen zijn ook H-profielen met een klembereik van 8mm of 6mm leverbaar.

  Toepassingsvoorbeelden:
 • Hoekprofielen van geanodiseerd aluminium zijn geschikt voor hoekverbindingen in de meubelbouw
 • Hoekprofielen versterken visueel het totaalbeeld van buitenbekleding met HPL platen
 • Ruw gesneden randen van gefineerd hout of HPL kunnen worden afgedekt met alu-profielen
 • Koudebruggen in geïsoleerde gevelbekleding kunnen worden verminderd met alu- profielen
 • Alu hoekprofielen verhogen de buigstijfheid van haaks geplaatste privacywanden

De hoekprofielen kunnen op verschillende manieren worden bevestigd. Met name bij constructies waar thermische uitzetting niet kan worden verwaarloosd, zoals het geval is bij gevelbekleding met HPL platen, is verlijming met een blijvend elastische montagelijm gebruikelijk. Hiervoor bieden wij in onze online shop UV- en weerbestendige MS-polymeren in verschillende kleuren aan, die zich kenmerken door een zeer hoge aanvangshechting met enorme kleefkracht. Voor eenvoudige toepassing zijn onze profielen voorzien van een uitsparing op de montageoppervlakken, wat niet alleen helpt om de lijm en kit in een rechte lijn aan te brengen, maar ook zorgt voor een betere hechting nadat de montagelijm is uitgehard.

Als aluminium-profielen worden gebruikt om scheidingswanden op te zetten of in de meubelbouw, is schroeven een veelgebruikte bevestigingsmethode. Onze hoek-profielen worden echter niet voorgeboord, waardoor bij het schroeven vooraf gaten in het brede montageoppervlak geboord moeten worden. Aluminium is echter heel gemakkelijk te boren met een accuboormachine en metaalboormachines. Let bij het kiezen van de boor op de maat van de schroefdraad en boor idealiter langs de groef om voldoende afstand tot de rand van de plaat te garanderen. Als de gaten te dicht bij de rand van het plaat worden gemaakt, kan dit ertoe leiden dat de plaat naar de rand toe uitbreken. Let ook op de schroefdraadlengte bij het kiezen van de schroeven. Deze moet kleiner dan 8mm worden gekozen, zodat de plaat er niet doorheen wordt geschroefd. Extra verlijming met een montagelijm die gelijkmatig hecht aan aluminium en de meeste kunststoffen, evenals hout, kan bijdragen aan een betere hechting met verhoogde stabiliteit van de rechthoekige constructie.

Extra informatie

Extra informatie

ArtikelnummerAL-AEP-080P0000
Standaardlengte1000 mm
LevertijdVerzending van uw order binnen 2-3 werkdagen
EAN/GTINN/B
MateriaalAluminium geanodiseerd
Profiel typeBuiten hoekprofiel
Profiel lengteNee
Klemgebied8mm
GewichtN/B
KleurMetallic
KleurnauwkeurigheidNee
RAL kleurcodeN/B
KleurnaamAluminiumzilver
Beoordelen

Klantenreviews

Er zijn nog geen meningen van klanten beschikbaar

Schrijf de eerste review over dit product

Product delen? Dank je.