Alu sandwich panelen houtoptiek optiek (essenhout donker) 3mm

Weerbestendig alu composietplaten in houtlook, donker gebeitst essenhout, 3mm dik, op maat gemaakt met voelbare nerf van het oppervlak, handig op maat gezaagd tegen de beste prijzen online.

✓ Krasbestendige oppervlaktestructuur
✓ UV- & Weerbestendig
✓ Voor binnen en buiten
✓ Geschikt voor vochtige ruimtes
✓ Met beschermfolie aan beide zijden

De generfde alu composietplaten in houtdecor zijn op maat verkrijgbaar tot een formaat van 1500mm x 1000mm.

OPMERKING: De richting van de nerf verwijst naar de lange zijde! Grotere formaten op aanvraag leverbaar.

Het artikel is in voorraad

Verzending van uw order binnen 2 - 3 werkdagen

 • Snede
 • Vraag een monster aan
3mm

Vraag een gratis monster aan.

Afmetingen van de monsters ca. 200mm x 100mm

3mm
Code für Sicherheitsabfrage
Volumekortingen
 • vanaf stuks 0,00 € (Basisprijs 0,00 € / m2)
 • vanaf stuks 0,00 € (Basisprijs 0,00 € / m2)
 • vanaf stuks 0,00 € (Basisprijs 0,00 € / m2)

Alle prijzen zijn inclusief 19% btw

Basisprijs 0,00 € / m2
0,00 € / stuk
0,0000kilo / stuk

Alle prijzen zijn inclusief 19% btw

Uw prijs € 0,00 Incl. 19% BTW Gewicht: 0,0000kilo
Beschrijving

Alu composietplaten met houtdecor van donker gebeitst essenhout

Onze alu composietplaten in een decoratieve houtlook (donker gebeitste essen) zijn verkrijgbaar in een millimeter precieze snede in de gewenste maat in een dikte van 3mm tegen bijzonder lage prijzen. Alu composietplaten bestaan in feite uit drie afzonderlijke platen die onlosmakelijk met elkaar zijn verbonden om tijdens de fabricage een stabiel, stevige plaat te vormen. Als basis voor de dikte van de plaat wordt een kern van zwart polyethyleen gebruikt. Voor de oppervlakken wordt gebruik gemaakt van massief aluminium met een dikte van ca. 0,3mm, die als deklaag dienen. Met dit sandwichproces kan een aanzienlijk lager gewicht worden bereikt in vergelijking met massieve aluminiumplaten. Bovendien bieden alu composietplaten een zeer hoge inherente stijfheid, wat zeker niet kan worden bereikt met massieve kunststofplaten zonder aluminium deklagen in de lage dikte. Deze aluminium toplagen krijgen een hoogwaardige afwerking met kachelemail, waarvan de aantrekkelijke houtlook is gebaseerd op de nerf van donker gebeitst essenhout. Het voordeel van een moffellak is de zeer goede krasbestendigheid en tegelijkertijd zeer goede weerstand tegen UV-straling en weersinvloeden. Zo kunnen onze alu composietplaten in houtdecor zonder aarzelen buiten worden gebruikt.

De oppervlakken van de alu composietplaten met houtlook hebben aan beide zijden een nerf in donker gebeitst essenhout waardoor de platen ook geschikt zijn voor toepassingen waarbij de plaat vrijstaand of van beide zijden zichtbaar is. De nerf is niet alleen een weerbestendige, ongevoelige moffellak, zoals het geval is bij onze gladde alu composietplaten in verschillende kleuren, maar heeft ook een haptische oppervlaktestructuur zodat de nerfstructuur voelbaar is om een nog waardevollere indruk te geven.

Onze generfde alu composietplaten zijn aan beide zijden voorzien van een robuuste beschermfolie van polyethyleen om de hoogwaardige oppervlakken te beschermen tegen krassen en beschadigingen die eventueel kunnen ontstaan tijdens de verwerking van de platen. De beschermfolies kunnen na verwerking of voor het lijmen gemakkelijk worden afgepeld en worden gerecycled via de gele prullenbak.

Normen voor alu composietplaten met houtdecor

 • ISO 9001:2000 Vereisten voor de certificering van kwaliteitsmanagementsystemen
 • ISO 14000:2004 Milieubeheersystemen - vereisten met richtlijnen voor gebruik
 • Vervaardiging volgens ASTM (internationale standaardisatieorganisatie)
 • Productie volgens DIN (Duits Instituut voor Normalisatie)
 • REACH (EU Verordening inzake chemische stoffen)
 • RoHS (Verordening betreffende het verbod op gevaarlijke stoffen in de elektrische industrie)

U kunt onze alu composietplaten direct op uw gewenste maat bestellen met behulp van onze snijconfigurator.

Het zagen gebeurt op een van onze moderne platenzagen voor het horizontaal zagen. Deze CNC-gestuurde zagen met lasermeting zijn niet alleen extreem nauwkeurig, maar garanderen ook een zeer nauwkeurige snijkant dankzij twee zaaggangen met speciale zaagbladen. Dankzij de ruime voorraad van alle platen die wij in zaagsnede aanbieden, zijn korte levertijden mogelijk. De verwerking van de blanks vindt meestal plaats de dag nadat de bestelling is ontvangen, zodat u tijdig kunt genieten van uw gesneden alu composietplaten.

OPMERKING: Houd er rekening mee dat de nerfstructuur van onze alu composietplaten in houtlook in principe in de lengterichting doorloopt (invoerveld voor lengte). Dit betekent dat bij een snede van 1000mm lengte en 600mm breedte de nerf van links naar rechts in de richting van de lengte van 1000mm loopt. Als, aan de andere kant, de nerf over de korte zijde van 600mm moet lopen, moet de invoer worden gedaan voor de lengte 600mm en de breedte 1000mm.

Toepassingsvoorbeelden voor alu composietplaten in donker gebeitst essenhout

 • De stabiele, ongevoelige platen zijn uiterst geschikt als alternatief voor het betegelde gedeelte in de keuken
 • De decoratieve composietplaten zijn zeer geschikt voor vlakke gevelbekleding binnen en buiten
 • De lichte alu composietplaten met houtlook worden toegepast in de inrichting van caravans en campers
 • Aluminium is roestvrij, waardoor de platen ook als douchescherm of in sanitair kunnen worden gebruikt
 • In de interieurbouw worden alu composietplaten vaak gebruikt als decoratieve bekleding van meubels of als scheidingswanden
 • en nog veel meer

Verwerking van onze generfde alu composietplaten in houtlook

Aluminium composietplaten zijn uiterst vriendelijk om mee te werken en kunnen op alle mogelijke manieren verwerkt worden. Hiervoor zijn meestal zeer eenvoudige handgereedschappen zoals een cirkelzaag, decoupeerzaag of een accuboormachinevoldoende. We gebruiken voor het zagen zeer grote platenzagen, die vergelijkbaar zijn met het principe van een tafelzaag. Deze methode is ideaal voor rechte zaagsneden, vooral als de cirkelzaag een stop heeft. Een pendeldecoupeerzaag is perfect voor kleine sneden, uitsnijdingen of het zagen van bochten of een andere vorm. Bij het zagen dient een fijn getand zaagblad te worden gebruikt, dat geschikt is voor metalen zoals aluminium. Let er bij het zagen op dat de snelheid of hefsnelheid niet te hoog is ingesteld. Dit verlengt niet alleen de levensduur van het gebruikte zaagblad, maar voorkomt ook dat het zaagsel van de PE-kern door overmatige warmteontwikkeling versmelt met de snijkant. Dankzij de geringe dikte van slechts 3mm en de kern van polyethyleen kunststof kan het zagen ook heel goed worden uitgevoerd met een handbediende ijzerzaag of, in het geval van bijzonder filigrane sneden, met een figuurzaag.

Frezen met een CNC freesmachine of een handige bovenfrees biedt nog een mogelijkheid om de lichtgewicht platen in de gewenste vorm te snijden. Bij frezen heeft u ook de mogelijkheid om de randen af te ronden of de randen af te schuinen. Het frezen van groeven onder een hoek van 90 graden is ook mogelijk met een freesgereedschap. Hierdoor kunnen de aluminium composietplaten zeer precies om decoratieve hoekbekledingen of hoeklijsten worden omzoomd. Met onze freesservice bieden wij de mogelijkheid om op aanvraag de generfde aluminium composietplaten volgens uw specificaties te frezen. Van randbewerking, uitsnijdingen en boren tot groeven voor het buigen, bijna geen wens blijft onvervuld met onze moderne CNC-3-assige freesmachines.

Alu composietplaten kunnen ook zeer goed worden gegraveerd met een freesmachine of een laser. Hoewel dit proces minder vaak wordt toegepast bij houtlook decorplaten, kan het dankzij de zwarte PE-kern ook bijdragen tot een hoogwaardige en moderne uitstraling. Bijvoorbeeld wanneer zij worden gebruikt als informatieborden, deurborden of decoratieve elementen. Lasersnijden daarentegen is alleen mogelijk met alu composietplaten met behulp van speciale lasersystemen met hoge laservermogens, zodat lasersnijden bijna nooit wordt gebruikt om aluminiumcomposietplaten in welke vorm dan ook te snijden.

Om alu composietplaten met schroeven of klinknagels te bevestigen, moeten deze worden voorgeboord met een geschikte boor. Dergelijke boringen, evenals alle andere boringen, kunnen zonder problemen worden uitgevoerd met een standaard accuboormachine. Vanwege de deklagen van massief aluminium raden wij HSS boren aan, zoals die gebruikt worden voor metaalbewerking. In onze onlineshop bieden wij u de geschikte boren in profielgeslepen kwaliteit in verschillende diameters voor de meest uiteenlopende bevestigingsoplossingen. Dankzij de geslepen boorpunt glijdt de boor gemakkelijk door de aluminium deklagen, zelfs zonder de boorgatposities op voorhand te markeren, en garandeert nauwkeurige boorgaten met perfecte boorgatranden.

Alu composietplaten kunnen goed worden verlijmd met een siliconen. Met onze extra sterke MS polymeer Parabond 600 in grijs, die gekenmerkt wordt door een fabelachtige aanvangshechting, is de verlijming van de decoratieve platen nog eenvoudiger te beheren. Vooral bij de verlijming op wanden en plafonds is de aanzienlijk hogere kleefkracht van het MS-polymeer in vergelijking met een conventionele siliconenkit een groot voordeel. Zoals bij alle verlijmingen is het echter ook bij Parabond montagelijm van belang dat de platen voldoende worden gefixeerd totdat de lijm is uitgehard. Alleen op die manier kan schuifen of vallen worden voorkomen.

Als alternatief voor verlijmen met onze montagelijm hebben we in onze online shop diverse andere bevestigingsoplossingen voor onze alu composietplaten met aan beide zijden houten decor. Passend bij de bruine oppervlakken bieden wij kop gelakte gevelschroeven van roestvast staal in bruin voor montage op houten onderconstructies, die evenzeer geschikt zijn voor wandmontage met deuvels met een dikte van 8mm. Daarnaast hebben wij ook roestvrijstalen balkonschroeven of hoogwaardige gevelklinknagels in diverse uitvoeringen en kleuren tegen gunstige staffelprijzen. Er zij echter op gewezen dat bij de bevestiging van de platen met schroeven of klinknagels een spanningsvrije installatie moet worden uitgevoerd. Dit geldt vooral wanneer de platen buiten worden gebruikt en thermische uitzetting als gevolg van zonnestraling niet kan worden uitgesloten.

OPMERKING: De alu composietplaten zijn aan beide zijden voorzien van een beschermfolie om de hoogwaardige uitstraling van de oppervlakken te beschermen tegen beschadiging tijdens transport of verwerking. Deze folie is echter zeer eenvoudig te verwijderen en dient pas na verwerking te worden verwijderd, maar vóór montage door schroeven of lijmen.

Extra informatie

Extra informatie

Artikelnummer91
Gewicht9.7050
Dikte3
Standaardlengte3050
Standaardbreedte1220
LevertijdVerzending van uw order binnen 2 - 3 werkdagen
EAN/GTIN4260604221225
KunststofAlu sandwich
UV-bestendigheidUV-bestendig
KleurBruin
KleurnauwkeurigheidKleur soortgelijk RAL-kleursysteem
KleurnaamHoutoptiek (essenhout donker gebeitst)
Beoordelen

Klantenreviews

Er zijn nog geen meningen van klanten beschikbaar

Schrijf de eerste review over dit product

Product delen? Dank je.