Balkonschroef M5 zwart (RAL 9005)

Onze balkoschroeven met gelakte kop in diepzwart (RAL9005) en M5-draad zijn perfect voor de montage van balkonranden met onze dopmoeren of draadbussen. De schroeven zijn gemaakt van corrosiebestendig A2-staal, zodat de schroeven zonder aarzeling voor alle toepassingen kunnen worden gebruikt.

✓ Corrosiebestendig staal
✓ Zijdeglanzende poedercoating
✓ Geschikt voor elke M5 binnendraad
✓ Ook voor zwarte draadbussen
✓ Ø 16 mm kopdiameter
✓ Per stuk verkrijgbaar

De balkonbouten met schroefdraad in de maten M5x25 of M5x30 zijn geschikt voor alle standaardmoeren met M5-draad.

Het artikel is in voorraad

Verzending van uw order binnen 2 - 3 werkdagen

 • Prijs berekenen
Beste voorstellen
 • from 10 Items € 1,33/ stuk (Basisprijs € 1,33/ stuk)
 • from 20 Items € 1,15/ stuk (Basisprijs € 1,15/ stuk)
 • from 50 Items € 0,89/ stuk (Basisprijs € 0,89/ stuk)
 • from 100 Items € 0,73/ stuk (Basisprijs € 0,73/ stuk)
 • from 200 Items € 0,64/ stuk (Basisprijs € 0,64/ stuk)
 • from 300 Items € 0,57/ stuk (Basisprijs € 0,57/ stuk)

Alle prijzen zijn inclusief 19% btw

Basisprijs 0,00 € / stuk
0,00 € / stuk
0,0000 kilo / stuk

Alle prijzen zijn inclusief 19% btw

Uw prijs € 0,00 Incl. 19% BTW Gewicht: 0,0000kilo
Beschrijving

Balkonschroef M5 in zwart (RAL9005)

Weerbestendige verf ✓ Schroefdraadlengte naar keuze 20 mm of 25 mm ✓ Roestbestendig ✓

De zwarte balkonschroeven met metrische draadmaat M5 zijn in onze winkel verkrijgbaar in de draadlengtes 25mm en 30mm tegen voordelige staffelprijzen als losse schroeven. De schroeven zijn dezelfde als die in de complete sets en worden voornamelijk gebruikt voor de constructie van balkonbekleding en valbeveiliging in trappenhuizen en op dakterrassen. De schroeven zijn gemaakt van roestvrij staal A2 en hebben een zwarte kopafwerking in diepzwart (RAL 9005) die perfect past bij het oppervlaktedecor van onze zwarte HPL platen in de zaagsnede. De kopdiameter van 16 mm dekt ook grotere gaten van schuifpuntbevestigingen van een spanningsvrije montage met HPL en heeft een Torx-aandrijving van maat T20, waardoor de schroeven gemakkelijk te verwerken zijn.

OPMERKING: De zwarte balkonschroeven zijn verkrijgbaar met een draadlengte van 25 mm of 30 mm in onze online winkel. Deze kunnen met elke conventionele moer worden bevestigd. Als balkonschroef met M5 schroefdraad kunnen onze roestvrijstalen dopmoeren of onze kopgelakte draadbussen, die we ook in diepzwart in elke hoeveelheid verkopen, worden gebruikt om balkonbekleding en trapleuningen te bevestigen.

Bij ons koop je altijd alleen wat je echt nodig hebt. We hebben geen vaste verpakkingseenheden, dus je kunt alle schroeven, ringen en moeren ook afzonderlijk kopen. Als de zwarte schroeven niet worden gebruikt voor de installatie van balkonbekleding, heeft het geen zin om een balkoschroefset met dopmoer of draadbus te kopen, waarbij de extra bevestigingsmiddelen niet nodig zijn en in de gereedschapskist of in de prullenbak belanden. Daarom verkopen we elk onderdeel, inclusief de kop gelakte schroeven in zwart, afzonderlijk. Dit bespaart je geld en is ook duurzaam, omdat de sluitringen en poly-ringen uiteindelijk ook moeten worden geproduceerd, wat enige CO2-uitstoot tot gevolg heeft.

Kenmerken van roestvrijstalen diepzwarte balkoschroef

Roestvast staal is de beste keuze als een permanent veilige bevestiging vereist is voor zware HPL panelen buiten. Voor dit doel zijn onze zwarte balkonschroeven goed uitgerust, want deze zijn gemaakt van massief A2-staal, dat wordt gekenmerkt door een zeer goede corrosiebestendigheid. Het gebruik van roestvrij staal, dat ook is voorzien van een weerbestendige poedercoating in diepzwart, zorgt voor duurzame bevestigingen waarvan de onderhoudsinspanning tot een minimum kan worden beperkt door middel van zorg en onderhoud.

De basiskenmerken van de maat zijn hetzelfde voor al onze balkonschroeven. Voor de zwarte schroeven varieert alleen de schroefdraadlengte, die we naar keuze in 25 mm lengte of in 30 mm lengte aanbieden. De schroefdraadmaat blijft ongewijzigd en komt overeen met de maat M5. De schroefkop is ook exact identiek, zodat de twee lengtes naar wens en behoefte gecombineerd kunnen worden, zonder dat dit aan de buitenkant zichtbaar is. De buitendiameter van de gesatineerde schroefkop is 16 mm, waardoor deze perfect is voor het afdekken van grotere gaten en ook een groot draagvlak heeft om zelfs zware montageobjecten stevig vast te zetten. De vorm van de kop is licht lenticulair aan de bovenkant, zodat de totale dikte van ongeveer 2 mm afvlakt naar de buitenranden toe. Dit vergemakkelijkt het schoonmaken en zorgt ook voor een aangenamer uiterlijk bij het bevestigen van panelen met grotere oppervlakken of bij het verbinden van zwartgelakte stalen profielen.

Terwijl zeer lichte kleuren kunnen vergelen door UV-straling als ze niet voldoende UV-bestendigheid hebben, heeft dit effect op zwarte oppervlakken door te verbleken. Om dit tegen te gaan, gebruiken we voor de zwarte balkoschroeven een krasbestendige poedercoating met een zeer goede UV- en weerbestendigheid. Hierdoor blijft de gitzwarte kleur van de kopcoating vele jaren behouden. De kleurtint en de zijdematte glans zijn exact afgestemd op onze zwarte HPL-platen in de zaagsnede, maar zijn dankzij de RAL-kleur RAL9005 (diepzwart) ook geschikt voor vele andere materialen met een vergelijkbaar diepzwart oppervlak.

OPMERKING: Als aanvulling op de zwarte balkonbouten bieden we ook zwarte draadbussen of dopmoeren van glanzend roestvrij staal aan. Er moet echter rekening mee worden gehouden dat draadbussen het klembereik van de schroef met 1 mm tot maximaal 5 mm vergroten, omdat ze in het werkstuk, de plaat of het staalprofiel worden gestoken en de schroefdraad dus inwendig is. Bij dopmoeren of gewone moeren is het klembereik kleiner omdat ze van buitenaf op de schroefdraad worden geschroefd. Sluitringen, veerringen of poly-ringetjes als afstandhouders leiden ook tot een verkleining van het klembereik.

Voorbeelden van toepassingen voor zwarte balkonschroeven

Balkonschroeven worden gebruikt voor de constructie van balkonranden. Zwarte randen komen echter zelden voor, wat ook de reden is waarom we de zwarte schroeven slechts in twee lengtes aanbieden. Deze zijn echter ook verkrijgbaar als verschillende complete sets, die alles bevatten wat nodig is voor de montage van zwarte HPL panelen op de verschillende profieltypen van een balkon of trapleuning.

De zwarte schroefdraadschroeven zijn vooral handig voor zwarte bekledingsleidingsystemen voor de productie van warm water. De zon verwarmt zwarte oppervlakken zeer snel, zodat het zwembad met een paar graden kan worden verwarmd door middel van duurzame energie. Daarnaast kunnen zwarte schroefdraadschroeven ook worden gebruikt voor een groot aantal machineonderdelen en behuizingsdeksels. In veel gevallen kunnen ze zelfs rechtstreeks in de schroefdraad van het daarvoor bestemde metalen frame worden geschroefd, omdat de metrische schroefdraad in maat M5 heel gebruikelijk is in de machinebouw. Ook voor het verbinden van kasten van een kastenwand in zwart houtdecor kunnen de zwarte schroeven heel goed worden gebruikt, vooral als ze aan de tegenoverliggende zijde in zwarte draadbussen worden geschroefd.

Technische gegevens van de zwarte balkoschroef

 • Materiaal: Roestvrij staal A2
 • Kleur: RAL 9005 (Gitzwart)
 • Kopvorm: Rond, plat
 • Aandrijving: Torx 20 (T20, ISR20)
 • Ø Draad: M5
 • Lengte draad: 25mm, 30mm
 • Ø Kop: 16mm
 • Diepte kop: ca. 2mm
 • Aandraaimoment: 2-4 Nm
 • Uv-bestendigheid: Uitstekend
 • Corrosiebestendigheid: Uitstekend
 • Roestbestendigheid: Uitstekend
 • Zuurbestendigheid: Voldoende
Extra informatie

Extra informatie

ArtikelnummerBSM5X00C9005
LevertijdVerzending van uw order binnen 2 - 3 werkdagen
MateriaalRoestvrij staal A2
SchroefmaatNee
SchroevendraaierTorx T20
Vorm schroefkoprond
Ø Schroefkop16mm
SchroefdraadMetrische draad
Ø DraadM5
Lengte schroefdraadvarieert
Klemgebiedvarieert
KleurnauwkeurigheidProductie volgens RAL-kleursysteem
KleurZwart
RAL kleurcodeRAL9005
KleurnaamGitzwart
Beoordelen

Klantenreviews

Er zijn nog geen meningen van klanten beschikbaar

Schrijf de eerste review over dit product

Product delen? Dank je.