Draadbus M5 antraciet (RAL 7016)

De kop-gelakte draadbus in antracietgrijs (RAL7016) is gemaakt van corrosiebestendig A2 roestvrij staal en is daarom ook geschikt voor buitengebruik. De M5 binnendraad van de huls met geïntegreerde schroefvergrendeling is compatibel met elke in de handel verkrijgbare M5 schroefdraad.

✓ Gemaakt van A2 roestvrij staal (roestbestendig)
✓ Gelakt in antraciet (RAL7016)
✓ Voor alle schroeven met M5 schroefdraad
✓ Ideaal voor onze balkonschroeven
✓ Voor binnen en buiten
✓ 14mm Diameter kop

De antracietkleurige draadbussen zijn perfect geschikt voor al onze balkonschroeven, die ook van roestvrij staal zijn.

Het artikel is in voorraad

Verzending van uw order binnen 2 - 3 werkdagen

 • Prijs berekenen
Beste voorstellen
 • from 10 Items € 2,11/ stuk (Basisprijs € 2,11/ stuk)
 • from 20 Items € 1,83/ stuk (Basisprijs € 1,83/ stuk)
 • from 50 Items € 1,42/ stuk (Basisprijs € 1,42/ stuk)
 • from 100 Items € 1,14/ stuk (Basisprijs € 1,14/ stuk)
 • from 200 Items € 1,02/ stuk (Basisprijs € 1,02/ stuk)
 • from 300 Items € 0,90/ stuk (Basisprijs € 0,90/ stuk)

Alle prijzen zijn inclusief 19% btw

Basisprijs € 2,80 / stuk
€ 2,80 / stuk
0,0054 kilo / stuk

Alle prijzen zijn inclusief 19% btw

Uw prijs € 2,80 Incl. 19% BTW Gewicht: 0,0054 kilo
Beschrijving

Schroefdraadbus M5 van roestvrij staal in antraciet

UV-bestendige lak ✓ Met M5 binnendraad ✓ Met 2K schroefdraadlijm ✓

Onze draadbussen in antraciet (RAL 7016) zijn gemaakt van massief A2 roestvrij staal, waarvan de platte kop is afgewerkt met een UV- en weerbestendige antracietkleurige koplak. De kleur, die overeenkomt met RAL fan K5-Classic, heeft een satijnglansniveau dat precies past bij het oppervlaktedecor van onze antracietgrijze op maat gemaakte HPL panelen. De kopdiameter is 14mm, 6mm hoger dan de hulsdiameter van 8mm. De lengte van de huls is 12mm en is voorzien van een inwendige schroefdraad in de maat M5, zodat al onze balkonschroeven, ongeacht de lengte of kleur, gebruikt kunnen worden om te schroeven. Een speciale 2-componentenlijm zorgt voor een uiterst betrouwbare bescherming tegen het vanzelf loskomen van de schroefverbinding.

OPMERKING: De antracietkleurige draadbussen hoeven niet uitsluitend gecombineerd te worden met antracietgrijze balkonschroeven. In principe kan elke schroef worden gebruikt, zolang deze maar schroefdraad M5 heeft. De aandrijving, de vorm en kleur van de schroefkop en de lengte van de schroefdraad spelen echter alleen een rol in relatie tot het toepassingsgebied.

Montage met een bout en moer is niet altijd wenselijk. Zeker niet als je je kunt stoten of zelfs verwonden aan de uitstekende schroefdraad. Hoewel het gebruik van een dopmoer ook kan voorkomen dat je je aan de schroefdraad stoot, is de hoge projectie van een dopmoer niet altijd een perfecte oplossing. Hier komen draadbussen om de hoek kijken, waarbij de schroefdraad voor de schroef zich binnenin het profiel bevindt waaraan de kuippanelen zijn bevestigd. Dit zorgt voor een zeer platte hulskop met een dikte van ongeveer 2 mm, wat resulteert in een zeer vlakke, bijna overgangloze installatie. De antracietgrijze poedercoating van de kop zorgt ook voor een visueel zeer onopvallende bevestiging.

Eigenschappen van de antracietgrijze roestvrijstalen draadbus

De antracietgrijze draadbussen zijn, net als de bijbehorende balkonschroeven, gemaakt van hoogwaardig roestvrij staal A2 en voorzien van een krasbestendige poedercoating voor een optisch onopvallende montage van antracietgrijze oppervlakken, panelen en profielen. A2-staal is een extreem corrosiebestendige staallegering die onvoorwaardelijk geschikt is voor alle buitentoepassingen. De huls met M5 binnendraad heeft een buitendiameter van 8 mm en een lengte van 12 mm. De platte, licht lenticulaire kop met een diameter van 14 mm heeft een hoogte van ongeveer 2 mm, waardoor de totale hoogte van de huls ongeveer 14 mm is. Voor gemakkelijker schroeven is een bit of een Torx sleutel in maat T20 nodig, die voorkomt dat de huls draait als gevolg van de schroefdraadlijm wanneer de schroef wordt ingedraaid.

Antracietgrijs is een donkere, intense grijstint die vrij snel vervaagt als hij geen UV-stabiliteit heeft door zonlicht. Om dit tegen te gaan, vertrouwen we op een zeer hoogwaardige poedercoating voor de koplak van onze draadbus in antracietgrijs, die wordt gekenmerkt door een uitstekende UV- en weerbestendigheid. De kleur van de krasbestendige laklaag komt overeen met RAL7016, waarbij de glansintensiteit is afgestemd op de decoratieve oppervlakken van onze zijdematte HPL panelen in antraciet snede, zoals ook het geval is met onze bijpassende balkonschroeven met M5 draad, of onze HPL gevelschroeven met grove draad, die echter niet geschikt zijn om in de draadbus te schroeven.

De antracietgrijze draadbussen worden vaak gebruikt in combinatie met onze balkonschroeven met kop voor de constructie van balkonbekleding en trapleuningen. Het is belangrijk dat de schroefverbinding betrouwbaar vastzit en na verloop van tijd niet losraakt door schokken en trillingen. Om dit te voorkomen, gebruiken we een speciale tweecomponentenlijm als schroefborging. Deze wordt aangebracht op de binnendraad van de schroefmof. Wanneer de schroef in de huls wordt geschroefd, breken de kleine glaslichaampjes die de hardercomponent van de lijm bevatten, waardoor het chemische uithardingsproces in gang wordt gezet. Zodra de lijm is uitgehard, is het onafhankelijk loskomen of losdraaien van de schroef onmogelijk, zodat een permanent veilige montage van panelen op geschikte onderconstructies is verzekerd.

OPMERKING: Een tweecomponentenlijm dient als schroefdraadborging. Als deze is uitgehard en de schroefverbinding later loskomt, moet de schroefmof worden vervangen of moet een schroefborglak worden aangebracht om ervoor te zorgen dat de schroef weer vastzit, als dat nodig is.

Gebruik van draadbus in antraciet

De draadbussen met koplak in antracietgrijs worden in de meeste gevallen gecombineerd met een balkoschroef en gebruikt voor de montage van privacyschermen of balkon- en trapleuningen. Voor montage op vierkante profielen van roestvrij staal bieden we daarom ook Balkonschroefsets met draadbus in antracietgrijs tegen voordelige prijzen, die ook een afstandshuls van grijs polyethyleen bevatten, die wordt gebruikt voor de spanningsvrije montage van HPL-panelen of aluminium composietpanelen. De huls met enkele schroefdraad is daarom ook uitstekend geschikt als vervanging, vooral als een schroefverbinding is losgeraakt en schroefborging dringend nodig is. De M5 binnendraad van de huls is echter compatibel met elke conventionele schroef met M5 binnendraad, waardoor de toepassingsmogelijkheden vele malen groter zijn.

Er is bijna geen gebied waar antraciet niet populair is. Van gevelbekleding en balkonranden, tot raamprofielen, hekwerken en tuinpoorten, tot interieurontwerp in keukens, badkamers en woon- en slaapkamers. De mogelijkheden voor het gebruik van de draadbus in combinatie met een draadschroef zijn net zo veelzijdig als de toepassingsgebieden. Bijvoorbeeld om een privacy hek aan stalen palen te bevestigen, om kastelementen in de keuken stevig te verbinden of om zware tuinpoorten met robuuste scharnieren aan de buitenpalen te schroeven. Omdat ze gemaakt zijn van roestvrij staal en een UV- en weerbestendige antracietgrijze koplak hebben, zijn er bijna geen grenzen aan de toepassingsmogelijkheden van de draadbussen. De enige vereiste is dat de huls met een lengte van 12 mm volledig kan worden ingebracht zodat de platte kop volledig op het oppervlak rust. Het klembereik van de schroefverbinding wordt door het gebruik van een draadbus met één tot maximaal vijf millimeter vergroot. Op basis van een balkoschroef met een draadmaat van M5x35mm resulteert dit in een klembereik van 36mm tot 40mm.

Technische gegevens van de draadbus in antraciet

 • Materiaal: A2 Roestvrij staal
 • Kleur: RAL7016 (Antracietgrijs)
 • Kop vorm: Rond, plat
 • Aandrijving: Torx 20 (T20, ISR20)
 • Ø Schroefdraad: M5
 • Diepte binnendraad: ca. 12mm
 • Ø Kop mouw: 14mm
 • Ø Mouw: 8mm
 • Ø Boor: 8,5mm
 • Diepte mouw: 12mm
 • Aandraaimoment: 2 - 4 Nm
 • Uv-bestendigheid: Uitstekend
 • Corrosiebestendigheid: Uitstekend
 • Roestbestendigheid: Uitstekend
 • Zuurbestendigheid: Voldoende
Extra informatie

Extra informatie

ArtikelnummerGHM5C7016
Gewicht0.0054
LevertijdVerzending van uw order binnen 2 - 3 werkdagen
EAN/GTIN4260604226817
MateriaalRoestvrij staal A2
SchroefmaatM5 (Binnendraad)
SchroevendraaierTorx T20
Vorm schroefkoprond
Ø Schroefkop14mm
SchroefdraadMetrische draad
Ø DraadM5
Lengte schroefdraadNiet van toepassing
Klemgebiedplus 1mm - 5mm
KleurnauwkeurigheidProductie volgens RAL-kleursysteem
KleurGrijs
RAL kleurcodeRAL7016
KleurnaamAntraciet grijs
Beoordelen

Klantenreviews

Er zijn nog geen meningen van klanten beschikbaar

Schrijf de eerste review over dit product

Product delen? Dank je.