fischer Doorsteekanker FAZ II Ø 12,0mm (roestvast staal)

De fischer FAZ II boutanker met een diameter van 12mm is ideaal voor toepassingen die enorme belastingen vereisen. Het heavy-duty anker is gemaakt van roestvrij staal en kan daarom zonder aarzelen binnen en buiten worden gebruikt, evenals in gescheurd en ongescheurd beton.

✓ Niet roestende staal
✓ Voor binnen- en buitentoepassingen
✓ Voor gescheurd en ongescheurd beton
✓ Met moer en ring
✓ Met ETA goedkeuring
✓ Met ICC-goedkeuring
✓ Met seismische goedkeuring C1/C2

Wij bieden de fischer FAZ II boutankers met een diameter van 12mm in verschillende bruikbare lengtes vanaf slechts één stuk aan.

Het artikel is in voorraad

Verzending van uw order binnen 2-3 werkdagen

 • Prijs berekenen
Beste voorstellen
 • from 10 Items € 7,97/ stuk (Basisprijs € 7,97/ stuk)
 • from 20 Items € 7,56/ stuk (Basisprijs € 7,56/ stuk)

Alle prijzen zijn inclusief 19% btw

Basisprijs 0,00 € / stuk
0,00 € / stuk
0,0000 kilo / stuk

Alle prijzen zijn inclusief 19% btw

Uw prijs € 0,00 Incl. 19% BTW Gewicht: 0,0000kilo
Beschrijving

Fischer boutanker FAZ II Ø 12mm - Als het echt zwaar wordt

Uitvoering met schroefmoer ✓ Niet roestende staal ✓ ETA-goedkeuring ✓

Onze fischer FAZ II type R boutanker is verkrijgbaar in verschillende lengtes met een diameter van 12mm en is geschikt voor bijzonder zware belastingen. De metrische schroefdraad van maat M12 varieert, afhankelijk van de ankermaat, in termen van schroefdraadlengte en effectieve lengte. Het wiganker is vervaardigd van roestvrij staal en wordt geleverd met A4 roestvrij stalen moer en sluitring. Dit ontwerp is uitstekend geschikt voor doorschuifmontage. Zowel voor- als afstandsmontage is mogelijk met de robuuste ankers.

Het 12mm zwaarlastanker van fischer is geschikt voor de montage van bijzonder hoge belastingen en kan even goed in gescheurd als in ongescheurd beton worden gestoken. Met een variabele verankeringsdiepte van 50mm tot 70mm garandeert het stalen anker een maximale flexibiliteit bij de aanpassing aan de nodige belastingscapaciteit. De productie van roestvrij staal maximaliseert de toepassingsmogelijkheden, want in tegenstelling tot boutankers van gegalvaniseerd staal kunnen de fischer FAZ II 12/X R zonder aarzeling buiten worden gebruikt.

Natuurlijk heeft het stalen anker met een grote diameter van 12 mm ook een ETA-rating, de ICC-goedkeuring en de Seismische goedkeuringen in de categorieën C1 en C2. Dit betekent dat het boutanker is goedgekeurd voor zowel niet-dragende als dragende bevestigingen, zelfs in regio's met verhoogde seismiciteit.

12mm boutankers zijn zelden nodig - dus waarom hele dozen kopen?

Wij bieden de roestvrijstalen ankers aan in elke hoeveelheid, ongeacht diameter of lengte, en in tegenstelling tot de meeste andere dealers, vereisen wij geen vaste verpakkingseenheden of minimum afnamehoeveelheden. Bovendien bieden wij de kwalitatief hoogwaardige zwaarlastankers aan tegen aantrekkelijke staffelprijzen met royale kwantumkortingen.

Leveringsomvang:

 • 1 x fischer boutanker FAZ II Ø 12,0mm Typ R in gekozen lengte
 • 1 x Sluitring van A4 roestvrijstaal met 24mm buitendiameter
 • 1 x Schroefmoer van A4 roestvrij staal met 19mm sleutelmaat

OPMERKING: Voor het boren is een voor beton geschikte boorhamer met een diameter van 12 mm vereist.

Technische data van de fischer FAZ II boutanker

 • Plugtype: Boutanker
 • Benaming: FAZ II 12/XX R
 • Materiaal: Roestvrijstaal
 • Ankergrootte: zie aanvullende informatie
 • Ø Schroefdraad: M12
 • Ø Plug: 12,0mm
 • Plug lengte: zie aanvullende informatie
 • Bruikbare lengte: zie aanvullende informatie
 • Verankeringsdiepte: min. 50mm - max. 70mm
 • Werkingsprincipe: Kegelbout met expansieclip
 • Uitvoering: Met schroefmoer
 • Sleutelbreedte: 19mm
 • Ø Boring: 12,0mm
 • Boorgat diepte: zie aanvullende informatie
 • ETA-goedkeuring: Ja
 • ICC-goedkeuring: Ja
 • Seismische goedkeuring: Categorie C1 (minder streng), C2 (strenger)
 • Montage typ(en): Inschuifmontage, doorschuifmontage, afstandsmontage
 • Bouwmaterialen: gescheurd beton, niet gescheurd beton, natuursteen met dichte structuur en veel meer

OPMERKING: Voor sommige technische gegevens moet de ankermaat worden geselecteerd voordat deze kan worden weergegeven op het tabblad aanvullende informatie. Dit omvat de details van de vereiste boorgatdiepte en de effectieve nuttige lengte.

Montage instructies voor fischer boutanker FAZ II 12/X R

De montage van boutankers gebeurt in vier eenvoudige stappen. In de eerste stap moeten de bevestigingspunten worden geboord met een hamerboor. Deze moet een voldoende lange spiraal hebben in verhouding tot de vereiste boordiepte. Voor de 12mm boutankers moet de boor ook een nominale diameter van 12mm hebben. De gaten moeten altijd recht ten opzichte van het montageoppervlak worden geboord, zodat het anker er recht in kan worden gestoken. Dit zorgt ervoor dat het aanhaalmoment over het gehele contactoppervlak van de moer en de ring op de ankerplaat van het montagedeel kan inwerken.

Kies de bevestigingsposities zodanig dat een randafstand van ten minste 55mm wordt aangehouden. Indien deze waarde niet wordt aangehouden, kan de belasting op de bevestiging leiden tot scheurvorming en afsplintering van het beton, waardoor een veilige installatie onmogelijk wordt. De wrijvingsverbinding bij het uitzetten van de stalen expansieclip oefent ook grote krachten uit op de binnenwand van het boorgat. Deze uitzetting, die in gang wordt gezet door de massieve conische bout in de expansieclip te trekken, veroorzaakt de zeer hoge draagvermogens van een zwaar belastbaar anker. Om dezelfde redenen moet ook worden gezorgd voor voldoende afstand tussen de afzonderlijke bevestigingen. Voor een 12mm boutanker is de minimale hartafstand 50mm, ongeacht of de installatie in gescheurd of niet-gescheurd beton plaatsvindt.

In de tweede stap moet het boorgat grondig van boorstof worden ontdaan, want de expansieclip moet ongehinderd in de binnenwand van het boorgat uitzetten zonder dat er resten boorstof tussen zitten, waardoor de bevestiging na verloop van tijd kan losraken.

In de derde stap wordt het anker met lichte hamerslagen of een geschikt instelwerktuig in het gat gebracht. Een effectieve verankeringsdiepte van 50mm moet in acht worden genomen. Naarmate de verankeringsdiepte toeneemt, nemen de toelaatbare trekbelastingen toe totdat de maximumwaarde wordt bereikt bij een verankeringsdiepte van 70mm. Indien nodig kan het anker verder worden ingedreven als de gatdiepte voldoende is, maar dit verhoogt de trekbelastingen niet verder. Of het anker door het montagedeel of in het gat wordt gedreven voordat het montagedeel wordt geplaatst, speelt geen rol van betekenis.

In de laatste stap van de ankerbevestiging moet de moer met een sleutelwijdte van 19mm worden aangedraaid tot het montagekoppel van 60Nm is bereikt. Het verdient aanbeveling de moer met een momentsleutel aan te draaien, want als het aanhaalmoment niet wordt bereikt, bestaat de kans dat de conische bout niet tot voldoende uitzetting van de expansieclip leidt, waardoor de belastbaarheid van de bevestiging niet gewaarborgd is.

Enkelvoudige belasting van een 12mm boutanker in gescheurd beton

 • Toelaatbare trekbelasting bij 50mm verankeringsdiepte: 5,8kN
 • Toelaatbare trekbelasting bij 70mm verankeringsdiepte: 9,5kN
 • Toelaatbare dwarsbelasting bij 50mm verankeringsdiepte: 18,6kN
 • Toelaatbare dwarsbelasting bij 70mm verankeringsdiepte: 21,9kN

Enkelvoudige belasting van een 12mm boutanker in ongescheurd beton

 • Toelaatbare trekbelasting bij 50mm verankeringsdiepte: 8,3kN
 • Toelaatbare trekbelasting bij 70mm verankeringsdiepte: 10,5kN
 • Toelaatbare dwarsbelasting bij 50mm verankeringsdiepte: 21,9kN
 • Toelaatbare dwarsbelasting bij 70mm verankeringsdiepte: 21,9kN

OPMERKING: De informatie van de fabrikant over de toelaatbare puntbelasting is gebaseerd op het gebruik van een enkele boutanker in normaal beton C20/C25. Om verankeringen met boutankers in beton voor specifieke toepassingen te berekenen, stelt de fabrikant fischer het gratis programma C-FIX ter beschikking, dat kan worden gedownload van de website van de fabrikant.

Toepassingsvoorbeelden voor boutanker fischer FAZ II Ø 12mm

Boutankers met een diameter van 12mm zijn geschikt voor bijzonder zware belastingen en worden gekenmerkt door zeer hoge toelaatbare trek- en afschuifbelastingen. In de meeste gevallen worden deze toelaatbare belastingen niet bereikt door het gewicht alleen, zodat andere invloeden hier een belangrijkere rol spelen. Een goed voorbeeld van het gebruik van Ø 12mm boutankers is de padbegrenzing voor industriële vrachtwagens en vorkheftrucks in industriële en productiehallen, die dienen als bescherming tegen stoten. Deze zijn meestal gemaakt van staal en verankerd in de fundering met zware pluggen. Hetzelfde geldt voor grote industriële installaties en machines waar een stevige verankering aan de halvloer vereist is.

Door de veilige verankering in het beton kunnen de robuuste zwaarlastankers vooral worden gebruikt voor samenstellingen die onderhevig zijn aan beweging. Denk hierbij aan het bevestigen van speeltoestellen en klimtorens op een stevige betonnen fundering. Schuifpoortsystemen voor laadzones van vrachtwagens of barrières om de toegang te beperken zijn ook toepassingsgebieden waar het gewicht minder op het aanbouwdeel inwerkt dan de mechanische beweging. Het boutanker fischer FAZ II 12/X R is bij uitstek geschikt voor dergelijke doeleinden, omdat het enorme waarden heeft voor het toelaatbare draagvermogen en omdat het van roestvrij staal is gemaakt, is het stalen anker ook perfect voor continu buitengebruik.

Een ander voorbeeld van het gebruik van zwaarlastankers met een diameter van 12mm is het verankeren van palletstellingen in beton. De planken worden meestal eerst gemonteerd en uitgelijnd, zodat de palen in de volgende stap stevig in de vloer kunnen worden verankerd met behulp van doorsteekmontage. Het 12mm stalen anker maakt een trekbelasting van ca. 1000kg in ongescheurd beton en een verankeringsdiepte van minimaal 70mm als enkele belasting mogelijk. De noppenframes worden echter met een groot aantal zwaarlastankers in de grond verankerd. Hoeveel bevestigingspunten er nodig zijn zonder het risico te lopen dat de stellingen tijdens of na het laden met een heftruck kantelen, hangt af van het type stelling, de grootte en de gewichtsbelasting. Dergelijke assemblages moeten altijd vooraf worden berekend op basis van de toepassing en worden uitgevoerd door gespecialiseerd personeel.

Voor gevelbekleding is een boutanker met een diameter van 10mm in de meeste gevallen perfect geschikt. De installatie van de onderbouwprofielen met 12mm stalen ankers kan echter zinvol zijn, vooral als de bekleding moet worden uitgevoerd met zeer zware platen met een hogere dikte. Een andere mogelijke reden voor dikkere staalankers is als er vanwege constructieve redenen niet voldoende bevestigingsmiddelen in het beton kunnen worden verankerd, waardoor de belasting over minder boutankers moet worden verdeeld.

OPMERKING: Voor alle bevestigingen die met boutankers worden uitgevoerd, moet vooraf worden nagegaan of de betonnen ondergrond overeenstemt met het draagvermogen. Vooral voor bijzonder zware belastingen, alsook voor installaties met hoge mechanische spanningen, wordt een ankermeting ten zeerste aanbevolen om de noodzakelijke bevestiging te bepalen.

Extra informatie

Extra informatie

ArtikelnummerF-FAZ-12x00R
LevertijdVerzending van uw order binnen 2-3 werkdagen
MateriaalRoestvast staal
MaatNee
SchroefdraadMetrische draad
Ø DraadM12
UitvoeringMet schroefmoer
Breedte over flats19 mm
Beoordelen

Klantenreviews

Er zijn nog geen meningen van klanten beschikbaar

Schrijf de eerste review over dit product
Datasheet

Product delen? Dank je.