Hard PVC Wit op maat gesneden (UV gestabiliseerd)

Onze witte platen van hard PVC van het UV- en weerbestendige type PVC-MZ worden als waterdicht beschouwd en bevatten geen weekmakers. De witte PVC-platen zijn geschikt voor talloze binnen- en buitentoepassingen.

✓ UV-stabiel ontwerp
✓ Geschikt voor buitentoepassingen
✓ Hard PVC zonder weekmaker
✓ Made in Germany

De witte PVCU-platen in UV-gestabiliseerde uitvoering zijn verkrijgbaar in diktes van 2 mm tot 4 mm als op de millimeter nauwkeurig gesneden platen.

Het artikel is in voorraad

Verzending van uw order binnen 2 - 3 werkdagen

 • Snede
 • Vraag een monster aan

Vraag maximaal drie gratis monsters aan.

Afmetingen van de monsters ca. 200mm x 100mm

Code für Sicherheitsabfrage
Volumekortingen
 • vanaf stuks 0,00 € (Basisprijs 0,00 € / m2)
 • vanaf stuks 0,00 € (Basisprijs 0,00 € / m2)
 • vanaf stuks 0,00 € (Basisprijs 0,00 € / m2)

Alle prijzen zijn inclusief 19% btw

Basisprijs 0,00 € / m2
0,00 € / stuk
0,0000kilo / stuk

Alle prijzen zijn inclusief 19% btw

Uw prijs € 0,00 Incl. 19% BTW Gewicht: 0,0000kilo
Beschrijving

Witte harde PVC-platen (PVCU, UV-stabiel) op maat gesneden

Weerbestendig ✓ Geen weekmakers ✓ Made in Germany ✓

Onze witte kunststofplaten van hard PVC zijn verkrijgbaar als UV-gestabiliseerde variant in diktes van 2 mm, 3 mm en 4,0 mm op maat gesneden. Dankzij nauwkeurig snijden kunnen plastic platen op maat worden gemaakt vanaf een afmeting van 30mm x 30mm. De maximale grootte van onze blanks is 2000mm x 1000mm. De witte lakens zijn sterk gepigmenteerd en volledig wit geverfd. Dit zorgt ervoor dat snijkanten en oppervlakken precies dezelfde witte kleur hebben, waarvan de witte tint sterk lijkt op RAL9016 (verkeerswit) volgens het RAL-kleurensysteem. Ter bescherming tegen krassen zijn de blanco panelen aan één zijde voorzien van een beschermfolie, die na verdere verwerking gemakkelijk kan worden verwijderd.

Zoals alle PVC platen uit onze online shop zijn ook de witte platen volkernplaten. In tegenstelling tot zachte PVC, bijvoorbeeld PVC-platen met een geschuimde kern, bevat onze harde PVC geen weekmakers, die na verloop van tijd uit de kunststof verdampen. Dit betekent dat er ook bij permanent gebruik in woonruimten geen gevaar voor de gezondheid bestaat. Door de extra UV-stabilisatie, die bij de productie van de witte PVC-platen door middel van additieven wordt bereikt, kunnen de PVC-platen ook zonder meer buiten worden gebruikt.

Eigenschappen van onze op maat gesneden witte PVC platen

PVC is een maatvaste kunststof met een hoge oppervlaktehardheid, die zelfs bij geringe dikte een vrij hoge stijfheid heeft. In tegenstelling tot onze conventionele witte PVC-platen hebben de UV-stabiele platen van hard PVC een grotere slagvastheid. Dit wordt bereikt door additieven die er ook voor zorgen dat de platen beter bestand zijn tegen weersinvloeden en veroudering, waardoor ze geschikt zijn voor permanent gebruik buitenshuis. Langdurige blootstelling aan Uv-straling tast de kleur van de witte lakens niet aan, noch worden de lakens na verloop van tijd broos.

Hard PVC is een uitstekende keuze voor voor machinebekleding en onderdelen in de machine- en installatiebouw. Dankzij de zeer hoge elektrische weerstand kan het ook worden gebruikt voor beschermende behuizingen voor elektrische apparaten, schakelkasten en hoogspanningsapparatuur.

Hard PVC neemt nauwelijks water op. Dit maakt PVC tot een van de waterdichte kunststoffen die ook een zeer goede chemische weerstand hebben. PVC-U is bestand tegen sterke zuren, alkaliën, alcoholen, oliën, vetten, alifatische koolwaterstoffen en bijvoorbeeld benzine.

Normen voor weerbestendig hard PVC in wit

 • REACH (EU-verordening chemische stoffen)
 • RoHS (verordening inzake het verbod op gevaarlijke stoffen in de elektrische industrie)
 • PAK's (richtlijn betreffende de naleving van grenswaarden voor polyaromatische koolwaterstoffen)

OPMERKING: Gedetailleerde informatie over de mechanische, fysische en thermische eigenschappen vindt u in het gegevensblad voor onze witte harde PVC-platen met UV-stabilisatie.

Toepassingsvoorbeelden voor UV-stabiel hard PVC in wit

Stijf PVC wordt gekenmerkt door een hele reeks positieve eigenschappen, zodat het niet verwonderlijk is dat deze kunststof een van de meest gebruikte thermoplasten is. Door zijn enorme duurzaamheid en zijn gemakkelijke bewerkbaarheid wordt de UV-gestabiliseerde versie van harde PVC-platen gebruikt voor de productie van weerbestendige raamkozijnen of terrasmeubelen. PVC wordt ook gebruikt voor kabelgoten, kabelbuizen, schakelkasten, aansluitdozen of schakelkastapparatuur, omdat PVC een uitstekende isolator is en ook als brandvertragend wordt beschouwd. De zeer goede bestendigheid tegen alkaliën en zuren en het feit dat PVC waterdicht is, betekent dat PVC vaak wordt gebruikt in de tankbouw voor de chemische industrie, als leidingwerk voor rioleringssystemen of als bestendige vloerbedekking.

 • UV-gestabiliseerd hard PVC in wit wordt gebruikt voor de productie van raamprofielen
 • De witte PVC blanks zijn perfect voor lichtgewicht direct print reclameborden
 • Hard PVC is ideaal voor het elektrisch isoleren van behuizingen, afdekkingen en schakelkasten
 • Witte tuin- en kampeermeubelen zijn vaak gemaakt van het goedkope plastic
 • Het witte harde PVC kan worden gebruikt voor kunststofbekleding buitenshuis
 • En nog veel meer

Verwerking van hard PVC in wit (UV-stabiel)

Onze witte platen van UV-gestabiliseerd hard PVC kunnen op verschillende manieren worden verwerkt. Alle bewerkingsmethoden die ook in de houtverwerking worden gebruikt, zijn geschikt om de platen op maat te snijden. Bovendien kan PVCU zonder problemen worden geboord, bedrukt, gelijmd of gelijmd. De duurzame kunststof kan ook zonder snijden in bijna elke vorm worden gevormd, bijvoorbeeld door thermovormen of dieptrekken.

Snijden en boren van hard PVC

Ook al is het meestal niet nodig om de witte PVC platen op maat te snijden omdat wij ze nauwkeurig snijden, toch kunnen ze op zeer verschillende manieren op de gewenste maat worden gesneden. Zagen is een van de meest gebruikelijke methoden. Voor rechte sneden is een cirkelzaag een zeer goede keuze. Voor gebogen sneden of uitsparingen in het paneel is een decoupeerzaag geschikter. Bijzondere aandacht moet worden besteed aan de keuze van het zaagblad. Zaagbladen met te grove tanden zullen het paneel doen breken of barsten. Zaagbladen met een te fijne vertanding verhitten de zaagrand te veel, zodat een zaagblad met een gemiddelde vertanding de meeste kans biedt op een zuivere zaagsnede. Zoals bij alle kunststoffen moet de snelheid of het aantal slagen aanzienlijk worden verminderd om te voorkomen dat de snijkant in de zaagspaan smelt. Dit is vooral belangrijk bij PVC, omdat bij het branden zoutzuur kan ontstaan, dat de zaagbladen aantast. Hetzelfde geldt voor het frezen van de witte PVC-platen. Bovendien mag de voedingssnelheid niet te hoog zijn.

Ponsen en waterstraal snijden zijn ook mogelijke technieken om het plaatmateriaal op maat te snijden. Ponsen wordt meestal gebruikt voor kleinere paneeldiktes. Waterstraalsnijden daarentegen vereist gewoonlijk dikkere panelen. Panelen met een zeer geringe dikte van 1 mm of minder kunnen zelfs zeer goed worden gesneden met een schaar of een scherp mes.

Boren in PVC is mogelijk met in de handel verkrijgbare HSS-boren voor metaal. Er zijn echter een paar belangrijke punten om op te merken. Ten eerste moet de snelheid bij het boren zeer laag zijn, zodat de boor niet te heet wordt door de hoge wrijving en zo de kunststof verbrandt. Bovendien is PVC een brosse kunststof die bij te veel druk gemakkelijker breekt dan kunststoffen met een hogere taaiheid. Dit kan worden voorkomen door de kunststofplaat tijdens het boren stevig op een ondergrond te plaatsen. Als alternatief zijn er speciale kunststofboren, bijvoorbeeld onze HK-boren, waarvan de geometrie speciaal is ontworpen voor het boren van brosse kunststoffen. Dergelijke boren hebben meestal een aanzienlijk kleinere punthoek en hebben ook een zeer langgerekte boorspiraal, waardoor de spanen sneller worden verwijderd. Om overmatige warmteontwikkeling tijdens het boren te voorkomen, kan een koel- en smeermiddel, bijvoorbeeld eenvoudige vloeibare zeep, worden gebruikt

Bedrukken, lakken en foliën van hard PVC

De witte platen zijn uitstekend geschikt voor directe bedrukking, zodat de blanco's vaak worden gebruikt voor bedrukte reclameborden of wanddecoraties. In de meeste gevallen wordt de afdruk ten slotte gelamineerd met een UV-beschermend laminaat, zodat het drukbeeld lange tijd in rijke kleuren schittert zonder te verbleken, zelfs in zonlicht. PVC kan voor dit doel heel goed met een folie worden bedekt. Niet alleen om digitale afdrukken te beschermen, maar ook om informatieborden met foliebelettering te maken, of om de kleur van de platen over het hele oppervlak te veranderen met een foliebekleding. Vooral bij de productie van raamkozijnen en profielen, die aan de binnen- en buitenkant verschillende kleuren hebben, is het foliën van de kunststof een goedkope en wijdverbreide praktijk. De naar de woonruimte gerichte ramen kunnen bijvoorbeeld in effen wit worden gekozen, terwijl het profiel aan de buitenkant met een robuuste decoratieve folie in antraciet, lichtgrijs of zelfs een houtdecor aan de gevel van het huis kan worden aangepast.

Verlijmen en lassen van hard PVC

Er bestaan verschillende methoden om PVC-platen met elkaar of met andere materialen te verbinden. Lassen met een PVC lasdraad is zeer gebruikelijk, vooral in de tankbouw. Vooral wanneer PVC wordt gebruikt voor chemische containers, is een duurzame en waterdichte lasverbinding de beste verbindingsmethode. Lassen kan ook zeer goed worden gebruikt voor behuizingen, bijvoorbeeld van elektrische apparaten en systemen, maar er zijn ook zeer goede oplosmiddellijmen voor dergelijke doeleinden die zorgen voor een permanente hechting tussen de kunststof. Dit omvat bijvoorbeeld onze speciale lijm PVCprofi van ons eigen merk S-Polybond, dat speciaal is ontwikkeld voor het verlijmen van PVC en zorgt voor een water- en drukvaste lijmverbinding. Indien daarentegen de witte kunststofplaten van hard PVC op andere materialen, bijvoorbeeld materialen uit de bouwsector (beton, hout, steen, tegels, enz.) moeten worden verlijmd, zijn onze Parabond 600 montagelijm in wit zeer goed. Dit MS-polymeer hecht op vrijwel alle bouwmaterialen en heeft een enorme aanvangshechting, zodat ook grotere plaatdiktes duurzaam en veilig kunnen worden verlijmd.

Thermovormen en thermovormen van hard PVC

Stijf PVC is een thermoplast en als zodanig zeer geschikt voor de productie van driedimensionale vormdelen door middel van het thermovormen. Temperaturen tussen 110°C en 180°C zijn ideaal voor het thermovormen van de witte PVC-U platen. De verwekingstijd hangt af van de dikte van de platen. Voor thermovormen, bijvoorbeeld licht buigen of krommen, zijn lagere temperaturen tussen 110°C en 140°C meestal voldoende. Voor smalle randen of diepgetrokken onderdelen met een hoge aspectverhouding worden daarentegen hogere temperaturen aanbevolen. Als de temperatuur te hoog is ingesteld, zal PVC verbranden. Hierdoor kan zoutzuur ontstaan, wat kan leiden tot corrosie van zowel het gietgereedschap als het systeem en deze ernstig kan beschadigen.

LET OP: Polyvinylchloride geeft zoutzuur af bij hoge hitte. Daarom kan het witte harde PVC niet worden gesneden met een CO²-laser. Bij het zagen, frezen, lassen of dieptrekken moet er ook altijd voor worden gezorgd dat de kunststof niet verbrandt of te heet wordt om de vorming van zoutzuur tegen te gaan.

Extra informatie

Extra informatie

Artikelnummer70410C
Dikte1-4mm
Standaardlengte2000
Standaardbreedte1000
LevertijdVerzending van uw order binnen 2 - 3 werkdagen
KunststofPolyvinylchloride
MateriaalPVC-U (Hard-PVC)
UV-bestendigheidUV-gestabiliseerd
KleurWit
KleurnauwkeurigheidKleur soortgelijk RAL-kleursysteem
RAL kleurcodeRAL9016
KleurnaamVerkeerswit
Beoordelen

Klantenreviews

Er zijn nog geen meningen van klanten beschikbaar

Schrijf de eerste review over dit product
Datasheet

Product delen? Dank je.