Hetelucht-pistool STEINEL HG-2120E in koffer-set

De hetelucht-pistool Steinel® HG 2120 E is de instap in de professionele klasse en als heteluchtapparaat in de Professional-Line ideaal voor gebruikers met de hoogste eisen aan kwaliteit en functionaliteit met een uitstekende prijs-prestatieverhouding.

✓ Profi-pistoolblazer
✓ Incl. reduceermondstuk
✓ Incl. brede straalmond
✓ Incl. Reflectormondstuk
✓ Incl. Transportkoffer

De handige pistoolblazer overtuigt met zijn 9-traps temperatuurinstelling en instelbaar luchtvolume.

Het artikel is in voorraad

Verzending van uw order binnen 2-3 werkdagen

 • Prijs berekenen
Basisprijs € 109,00 / stuk
€ 109,00 / stuk
2,0650 kilo / stuk

Alle prijzen zijn inclusief 19% btw

Uw prijs € 109,00 Incl. 19% BTW Gewicht: 2,0650 kilo
Beschrijving

Hetelucht-blazer STEINEL® HG 2120 E als complete-set

Profi-blazer ✓ Incl. mondstukken ✓ Incl. Koffer ✓

De hetelucht-blazer STEINEL® HG2120E van de Professional-Line is de instap in de profi-klasse en overtuigt door zijn diverse instelmogelijkheden, die ongeëvenaard zijn in deze prijsklasse. In tegenstelling tot en eenvoudige heteluchtföhn uit de bouwmarkt, biedt de hetelucht-blazer een 9-stappige temperatuurinstellingen in een bereik van 80°C to 630°C. De eenvoudige apparaten beschikken normaliter de keuze tussen ca. 300°C en ca. 500°C, wat voor sommige toepassingen duidelijk te inflexibel is. De zeer hoogwaardige keramische-verwarming is hand gewikkeld en heeft een lange levensduur vaan 600 uur. Ook hier blijven eenvoudige heteluchtpistolen achter. De krachtige borstelmotor maakt indruk met een zeer lange levensduur van 750 uur en daarom is dit model gericht op zakelijke gebruikers. De lage prijs voor een Profi-apparaat in combinatie met het uitgebreide assortiment accessoires, dat op zeer uiteenlopende manieren kan worden gebruikt, helpt zelfs veeleisende particuliere gebruikers om zich een hoogwaardig heteluchtapparaat voor de hobbywerkplaats te kunnen veroorloven zonder aan kwaliteit in te moeten leveren.

Met een laag gewicht van slechts 670 gram (excl. kabel) in combinatie met het verbeterde zwaartepunt is zelfs continu werken moeiteloos mogelijk. Door het ergonomische ontwerp, waarbij alle instellingen eenvoudig met één hand gemaakt kunnen worden om de temperatuur of de hoeveelheid lucht te regelen, is werken met één hand mogelijk.

De hetelucht-blazer inclusief opzetstukken wordt als complete-set geleverd in een passende transportkoffer voor STEINEL® pistoolblazer, die voldoende ruimte beidt voor extra accessoires.

  Leveringsomvang:
 • 1 x Hetelucht-pistool STEINEL® HG 2120 E
 • 1 x STEINEL® Reduceermondstuk Ø 9mm
 • 1 x STEINEL® Reflectormondstuk
 • 1 x STEINEL® Brede straalmondstuk 50mm
 • 1 x Krimpkous gesorteerd op kleur
 • 1 x Transportkoffer voor warmtepistoolblazer

OPMERKING: Het heteluchtpistool wordt als complete-set geleverd inclusief steekbare monstukken in een koffer. De robuuste transportkoffer biedt voldoende ruimte voor extra accessoires.

Eigenschappen van heteluchtpistool STEINEL® HG 2120 E

De hetelucht-blazer STEINEL® HG2120E is een prijswaardig hetelucht-apparaat in pistoolvorm van de Professional-Line en daarom ideaal voor alle gebruikers wiens eisen niet kunnen worden vervuld met conventionele heteluchtföhnen uit de handel. De Profi-blazer, die is uitgerust met een zeer hoogwaardige keramische kachel, heeft in tegenstelling tot de meeste modellen niet alleen één of twee temperatuurniveaus, maar een zeer uitgebreid temperatuurbereik van 80°C tot 630°C, dat terug te vinden is in 9 niveaus kunnen worden ingesteld. Voor nog meer flexibiliteit kan het luchtvolume ook worden geregeld van 150l/min tot 500l/min. Hiervoor is een 3-tal instelling beschikbaar. De levensduur, die zelfs voor een professionele heteluchtföhn als zeer hoog kan worden aangemerkt, bedraagt 750 uur voor de krachtige borstelmotor. Het handgewikkelde verwarmingselement heeft daarentegen ook een zeer lange levensduur van 600 uur.

Das De behuizing is gemaakt van slagvast ABS-kunststof. Door te kiezen voor het robuuste kunststof kan het apparaat stoten of vallen van lage hoogte weerstaan zonder beschadigingen. De ergonomische vorm met een verbeterd zwaartepunt en een slanke handgreep maakt continu werken mogelijk, ook met kleinere handen. Hierdoor is de heteluchtblazer ook moeiteloos te gebruiken voor de meest delicate vrouwenhanden. Het zeer lage gewicht van slechts 670 gram (zonder stroomkabel) draagt er ook aan bij dat ook na langdurig gebruik geen spiervermoeidheid te verwachten is. De uitlaatpijp is gemaakt van hoogwaardig RVS. Deze legering is niet alleen roestvrij en extreem stabiel, maar doorstaat ook moeiteloos de zeer hoge temperaturen die mogelijk zijn met de hetelucht-blazer HG2120E.

Uiteraard is de goedkope warmtepistoolblazer ook onderworpen aan de strenge eisen van Europese veiligheidsnormen. Dit wordt bevestigd door het kwaliteitszegel voor geteste veiligheid (GS-keurmerk). Voor maximale veiligheid bij het werken met de heteluchtföhn is het apparaat uitgerust met een thermische zekering die voorkomt dat het apparaat oververhit raakt door overmatig gebruik. Een stevige beschermafdekking verkleint het risico op brandwonden door contact met de verwarmde uitlaatpijp.

De STEINEL® HG2120E beschikt over een flexibele stroomkabel met een lengte van 2,2 meter. Robuuste, slipvrije standaard, maakt het mogelijk dat de blazer goed kan staan. Dit betekent dat het apparaat in opgestelde stand kan worden gebruikt. Dit is vooral praktisch voor filigrane toepassingen waarbij beide handen nodig zijn, bijvoorbeeld voor het aanbrengen van brilmonturen. Zoals alle modellen bij STEINEL® Professional-Line, is ook het kleinste model met een uitneembaar fijnstoffilter uitgerust, zodat het gemakkelijk kan worden schoongemaakt of vervangen.

Technische data van de hetelucht-pistool STEINEL® HG 2120 E

 • Behuizingsvorm: Pistoolapparaat
 • Behuizingsmateriaal: ABS
 • Vermogen: 2.200W
 • Temperatuur: 80°C - 630°C
 • Luchtvolume: 150l/min - 500 l/min
 • Motor: Borstelmotor
 • Verwarming: Keramiek
 • Levensduur motor: 750 uur
 • Levensduur verwarming: 600 uur
 • Koude instelling: 80°C
 • Instellingen temperatuur: 9 stappen
 • Instellingen luchtvolume: 3 stappen
 • Gewicht (zonder stroomkabel): 0,670 kg
 • Stroomkabel: 2,2m H07
 • Mondstukhouder: Steekbare mondstukken (STEINEL®)
 • Stroomkabel verwisselbaar: Nee
 • Verwarming steekbaar: Nee
 • Thermische zekering: Ja
 • Ophanging: Ja
 • Fijnstoffilter: Ja

Toepassingsvoorbeelden voor de hetelucht-blazer HG 2120 E

Hetelucht-blazer in de vorm van een pistool zijn erg populair in veel ambachtelijke gebieden. Schildersbedrijven gebruiken de handige apparaten om bijvoorbeeld oude verf en lak te verwijderen door deze op te warmen. Ook het drogen van verven en vernissen kan met hete lucht aanzienlijk worden versneld om zonder lange droogtijden nog een verflaag aan te kunnen brengen. Bij het verlijmen kan de uithardingstijd van lijmen ook aanzienlijk worden verkort door het verbindpunt te verwarmen.

Hetelucht-pistolen worden vaak in de reclametechniek gebruikt. Voertuigbelettering en complete-auto wrapping worden vereenvoudigd door de folie te verwarmen zodat deze aan de specifieke contouren en rondingen van het voertuig wordt aangepast. Warme lucht wordt ook gebruikt bij het verduisteren van ramen met een tintfolie. Het verwijderen van oude autobelettering gaat uiterst gemakkelijk met hete lucht, dit zorgt ervoor dat er geen lijmresten op de lak achterblijven zonder deze te beschadigen. Het verwijderen van etiketten die zijn aangebracht met een plakfolie wordt ook toegepast bij de beursbouw, in etalagereclame of op lichtdisplays. Met hete lucht kan een metalen schraper of spatel achterwege blijven. Afhankelijk van de temperatuurgevoeligheid van de oppervlakken overtuigt de heteluchtföhn met zijn diverse mogelijkheden om de temperatuur van 80°C tot 630°C te regelen.

Zowel in de elektronische branche als in de apparatenbouw worden hetelucht-pistolen zeer vaak gebruikt voor het isoleren en afdichten van kabeleinden en aansluitingen doormiddel van een krimpkous. Ook in autowerkplaatsen worden kabelbomen voor auto-elektriciteit meestal gekrompen met een heteluchtföhn. Met een maximaal-temperatuur van 630°C kunnen voldoende hoge temperaturen worden bereikt voor zachtsolderen en het losmaken van gesoldeerde koperen leidingen. Als professioneel apparaat voor continu gebruik is de STEINEL® HG2120E het ideale gereedschap voor commercieel gebruik, omdat de uitstekende kwaliteit van de Professional-Line een lange levensduur garandeert, ook bij frequent of continu gebruik.

In directe vergelijking met onze heteluchtlasapparaten in staafvorm, wordt het hetelucht-pistool alleen voorwaardelijk aanbevolen voor het lassen van kunststoffen. Hoewel het model een 9-traps temperatuurinstelling heeft, wat zorgt voor voldoende flexibiliteit in de keuze van de geschikte lastemperatuur voor de betreffende kunststoffen, is kunststoflassen door het ontwerp arbeidsintensiever en hoogstens geschikt voor kleinere reparaties of kortere lassen.

  Bevat mondstukken voor het heteluchtapparaat HG 2120 E:
 • Reduceermondstuk 9mm: ideaal voor nauwkeurige, selectieve verwarming
 • Brede straalmondstuk: voor oppervlakteverwarming bij thermovormen of het verwijderen van verf
 • Reflectormondstuk: voor het krimpen van kabels of voor het gladmaken van randen

ATTENTIE: De schroefbare Profi-mondstukken uit onze onlineshop zijn niet geschikt voor de warmtepistoolblazer. Gebruik in plaats daarvan de meegeleverde opzet of steekbare STEINEL® mondstukken.

Extra informatie

Extra informatie

ArtikelnummerST-HG2120E-K
LevertijdVerzending van uw order binnen 2-3 werkdagen
EAN/GTIN4007841006464
Gewicht2.0650
Power2.200
Spanning230
Stroomvoorziening230V
Beoordelen

Klantenreviews

Er zijn nog geen meningen van klanten beschikbaar

Schrijf de eerste review over dit product
Datasheet

Product delen? Dank je.

U bent wellicht ook geinteresseerd in de volgende producten