Omega-profielen van aluminium

Onze aluminium omega-profielen worden gebruikt voor onderconstructies waarbij twee gevelplaten naast elkaar worden gemonteerd. Dankzij de geëloxeerde oppervlakken worden de aluminium profielen gekenmerkt door een uitstekende corrosiebestendigheid.

✓ Geëloxeerd aluminium
✓ Corrosiebestendig
✓ Enorm torsiebestendig
✓ Hoog draagvermogen
✓ Onderhoudsvrij

De alu verbindingsprofielen zijn verkrijgbaar in lengtes van 2000mm tegen lage staffelprijzen.

LEVERTIJD: Verzending van uw order binnen 2-3 werkdagen

 • Prijs berekenen
Beste voorstellen
 • from 5 Items € 34,51/ stuk (Basisprijs € 17,26/ m)
 • from 10 Items € 33,32/ stuk (Basisprijs € 16,66/ m)
 • from 25 Items € 30,94/ stuk (Basisprijs € 15,47/ m)
 • from 50 Items € 27,37/ stuk (Basisprijs € 13,69/ m)

Alle prijzen zijn inclusief 19% btw

Basisprijs € 17,85 / m
€ 35,70 / stuk
1,8650 kilo / stuk

Alle prijzen zijn inclusief 19% btw

Uw prijs € 35,70 Incl. 19% BTW Gewicht: 1,8650 kilo
Incl. 19% Btw
Beschrijving

Omega-profielen van aluminium voor gevelbekledingen

Corrosiebestendig ✓ Geëloxeerd Aluminium ✓ Onderhoudsvrij ✓

Onze Omega profielen zijn verkrijgbaar in de standaard lengte van 2000mm tegen lage staffelprijzen en zijn gemaakt van geëloxeerd aluminium. De breedte van het Z-profiel is 140mm, waarbij beide steunvlakken voor bevestiging van de gevelpanelen en het steunvlak voor wandmontage elk 40mm breed zijn. Net als bij onze Z-profielen is de profieldiepte 30mm, wat resulteert in een minimale wandafstand van 30mm. De dikte van de massieve aluminium profielen is 2mm. Dit resulteert in een zeer hoge torsiestijfheid en draagt ​​tevens bij aan het zeer hoge draagvermogen. Hierdoor is het ook mogelijk om zware of dikke gevelplaten te monteren, bijvoorbeeld HPL platen of vezelcementplaten.

Omega-profielen worden toegepast bij het plaatsen van grote gevelbekleding waarvan de breedte niet met één plaat bekleed kan worden. Dankzij het montageoppervlak aan beide zijden kunnen twee aangrenzende bekledingsplaten met behulp van een profiel-rail op de onderconstructie worden bevestigd, waardoor de ideale afstand tussen de afzonderlijke platen voor warmte-uitzetting wordt gewaarborgd. Dit bespaart tijd bij het plaatsen van de onderconstructie, omdat er maar één hoedenprofiel in plaats van twee Z-profielen aan de muur bevestigd hoeft te worden en het bespaart geld, omdat een omegaprofiel goedkoper is dan twee Z-profielen van gelijke lengte.

OPMERKING: Omdat het aantal bevestigingen varieert afhankelijk van het draagvermogen van de gevel en het benodigde aantal plaatbevestigingen, worden onze aluminium profielen voor onderconstructies niet voorgeboord. Boren kan echter zonder problemen worden uitgevoerd met een standaard accuschroevendraaier en een conventionele HSS-boormachine.

  Leveringsomvang:
 • 1 x Omega-profiel van aluminium 2000mm lengte

TIP: Voor het inkorten van het aluminium hoedenprofiel adviseren wij een verstekzaag met metalen zaagblad.

Eigenschappen van het alu hoeden-profiel voor onderconstructies

Onze Omega profielen zijn gemaakt van massief aluminium, dat vervolgens wordt geëloxeerd (ook wel geanodiseerd genoemd). Het zogenaamde anodisatieproces creëert door anodische oxidatie een oxidische beschermlaag op de oppervlakken. Deze oxidelaag zorgt ervoor dat de oppervlakken van de aluminium-profielen de best mogelijke bescherming krijgen tegen corrosie veroorzaakt door omgevingsinvloeden wat een positief effect heeft op de levensduur van de onderconstructie. Rottend door vocht en weersinvloeden is bij houten constructies niet te voorkomen. Dit kan bijdragen aan hogere kosten voor onderhouds- en renovatiemaatregelen van gebouwen. Met name bij gevelbekleding, die nagenoeg geheel door de gevelplaten wordt afgedekt, kan de weersbescherming van de houten onderconstructie slechts met aanzienlijke inspanning worden opgefrist. Gevelonderconstructies van geëloxeerd aluminium worden daarentegen als onderhoudsvrij beschouwd.

Omega-profielen worden ook vaak hoeden-profielen genoemd. De reden hiervoor ligt in het zicht op de dwarsdoorsnede, dat doet denken aan een hoed met een omlopende rand. De montageoppervlakken voor de bevestiging van de aangrenzende gevelplaten zijn elk 40mm. Ook het montageoppervlak om aan de gevel te schroeven heeft een breed oppervlak van 40mm, wat zorgt voor voldoende contactoppervlak voor een perfecte grip en tevens voldoende ruimte biedt voor de gaten voor de bevestigingen. De totale breedte van het Omega-profiel is 140mm. Hierdoor kunnen gevelplaten op voldoende afstand van elkaar aan een profiel worden bevestigd, rekening houdend met de benodigde afstand tussen de gaten en de plaatrand. Net als bij onze Z-profielen is de profieldiepte van het hoeden-profiel ook 30mm, voor voldoende wandafstand die kan worden gebruikt voor ventilatie aan de achterkant of voor extra thermische isolatie. Daarnaast kunnen de profielen met de draadankers ook op constante afstand van het metselwerk (of beton) geplaatst worden om zo isolatie met een dikkere dikte en betere isolatiewaarden te gebruiken. De profieldikte van 2mm zorgt voor voldoende stabiliteit, ook als gevelplaten met een hoog eigen gewicht aan de onderconstructie moeten worden bevestigd, zoals bij HPL platen of gevelplaten van vezelcement.

  Goedkeuring & normen van de omega-profielen:
 • Gemaakt van aluminium volgens DIN EN 755-2 en DIN EN 573-3

Technische gegevens van het omegaprofiel van aluminium

 • Materiaal: Aluminium AW 6063 T66
 • Legering: AlMgSi 0,5 volgens EN 573-3
 • Oppervlakte: Zilver geëloxeerd
 • Kleur: Aluminiumzilver
 • Profieldikte: 2mm
 • Profieldiepte: 30mm
 • Totale breedte: 140mm
 • Montage vlakke wand: 40mm
 • Montagevlak plaat: 2 x 40mm
 • UV-bestendigheid: Zeer goed
 • Weerbestendigheid: Zeer goed
 • Corrosiebestendigheid: Zeer goed

Toepassing en montage van de omegaprofielen van aluminium

Onderconstructies voor gevelbekleding met Z-profielen en Omega-profielen worden meestal in verticale richting aan de gevel bevestigd en uitgelijnd zodat de gevelplaten gelijkmatig gemonteerd kunnen worden door middel van schroeven of klinken. Terwijl Z-profielen de buitenste profielrails van de onderconstructie vormen, worden Omega-profielen bevestigd op de posities waar twee gevelplaten naast elkaar moeten worden bevestigd. Het Omega-profiel wordt centraal tussen de twee platen op de te bekleden wand gemonteerd. De twee steunvlakken zijn uitgelijnd met de hoek van het profiel zodat een voldoende randafstand van de platengaten is gewaarborgd. Dit voorkomt dat de gaten uitbreken tot aan de rand van de plaat en draagt ​​bij aan een homogeen, aangenaam uiterlijk, doordat de gaten in de gevelplaten voor Z-profielen en Omega profielen met dezelfde randafstand gemaakt kunnen worden.

Voor de afwerkprofielen van gevelonderconstructies zijn de Omega-profielen slechts beperkt geschikt dankzij het montageoppervlak aan beide zijden, daarom adviseren wij in plaats daarvan onze Z-profielen met een lengte van 2 meter. Deze zijn ook geschikt als tussenprofielen voor grotere plaatformaat.

  Toepassingsvoorbeelden:
 • Alu Omega-profielen zijn onderhoudsvrij en daardoor perfect geschikt voor duurzame onderconstructies
 • Profielen van aluminium zijn uitstekend geschikt voor te klinken met onze aluminium gevelklinknagels
 • Geventileerde gevelbekleding is zeer eenvoudig te realiseren met een profieldiepte van 30mm
 • Omega-profielen worden gebruikt als verbindingsprofielen voor aangrenzende gevelplaten
 • De verbindingsprofielen zorgen voor een ideale afstand tussen twee gevelplaten

Houd er rekening mee dat er verschillende pluggen en draadankers moeten worden gebruikt, afhankelijk van het materiaal van de te bekleden gevel. Bovendien moet het aantal bevestigingen worden aangepast aan het draagvermogen van het metselwerk en bij montage op grotere afstand van de muur kunnen ook diagonale bevestigingen nodig zijn om verticale vervorming tegen te gaan. Voor wandmontage adviseren wij draadbouten of slagankers met een diameter van minimaal 8mm. Hiervoor moeten de profielen in de juiste dikte worden voorgeboord. Daarnaast hebben wij in onze online shop geslepen HSS-boren in verschillende diameters, die perfect geschikt zijn voor het boren van aluminium profielen.

De gevelplaten kunnen worden gemonteerd door ze te verlijmen met een geschikte montagelijm, door ze vast te schroeven met gevelboorschroeven of door ze vast te klinken met onze gevelklinknagels van aluminium. Raadpleeg altijd de montagehandleiding van de plaatfabrikant of verlijming mogelijk is bij de gewenste gevelplaat. Bij geklonken verbindingen met onze gevelklinknagels moeten de onderbouwprofielen geboord worden met een 5,1mm boor. Hiervoor dienen de boorgaten in de gevelplaten vooraf op de onderconstructie te worden overgebracht, zodat de posities van de boorgaten in de plaat en de profielen overeenkomen. Ook voor deze boringen bieden wij u in onze onlineshop de juiste boren in geslepen HSS-kwaliteit.

Extra informatie

Extra informatie

ArtikelnummerAL-UKO2-300P0000
Standaardlengte2000 mm
LevertijdVerzending van uw order binnen 2-3 werkdagen
EAN/GTIN4260604223991
MateriaalAluminium geanodiseerd
Profiel typeΩ-Profiel
Profiel lengte2000 mm
KlemgebiedN/B
Gewicht1.8650
KleurMetallic
KleurnauwkeurigheidNee
RAL kleurcodeN/B
KleurnaamAluminiumzilver
Beoordelen

Klantenreviews

Er zijn nog geen meningen van klanten beschikbaar

Schrijf de eerste review over dit product

Product delen? Dank je.

U bent wellicht ook geinteresseerd in de volgende producten