Aluminium Z-profielen zwart (geanodiseerd)

Onze zwart geanodiseerde aluminium Z-profielen worden gekenmerkt door een uitstekende corrosiebestendigheid en kunnen worden gebruikt als eindprofielen en als tussenprofielen voor onderconstructies van gevelbekleding.

✓ Zwart geanodiseerd aluminium
✓ Corrosiebestendig
✓ Enorm torsiestijf
✓ Hoog draagvermogen
✓ Onderhoudsvrij

De aluminium gevelprofielen met een lengte van 2000 mm zijn verkrijgbaar tegen voordelige staffelprijzen.

Het artikel is in voorraad

Verzending van uw order binnen 2 - 3 werkdagen

 • Prijs berekenen
Volumekortingen
 • vanaf stuks 0,00 € (Basisprijs 0,00 € / m)
 • vanaf stuks 0,00 € (Basisprijs 0,00 € / m)
 • vanaf stuks 0,00 € (Basisprijs 0,00 € / m)

Alle prijzen zijn inclusief 19% btw

Basisprijs 0,00 € / m
0,00 € / stuk
0,0000kilo / stuk

Alle prijzen zijn inclusief 19% btw

Uw prijs € 0,00 Incl. 19% BTW Gewicht: 1,2750 kilo
Beschrijving

Zwart geanodiseerde aluminium Z-profielen voor gevelpanelen

Corrosiebestendig ✓ AW EN 6063 T6 aluminium ✓ Hoog draagvermogen ✓

Onze Z-profielen van zwart geanodiseerd aluminium zijn verkrijgbaar in de standaardlengte van 2000 mm tegen voordelige staffelprijzen. De profieldiepte is 30 mm. De totale breedte van het Z-profiel is 78 mm, waarbij beide steunvlakken een breedte van 40 mm hebben, om de profielen aan de muur te bevestigen of om de gevelpanelen aan de profielen te schroeven of vast te klinken. Met een dikte van 2mm hebben de Z-profielen van massief AW EN 6063 T6 aluminium een zeer hoog draagvermogen, waardoor ook zware gevelpanelen, zoals HPL-panelen of vezelcementpanelen, kunnen worden gemonteerd.

De Z-profielen worden gebruikt voor de montage van gevelpanelen aan de buitenzijden als eindprofiel van de onderconstructie. Daarnaast zijn Z-profielen uitstekend geschikt als tussenprofiel voor het monteren van grotere gevelpanelen waarbij bevestiging binnen de paneelvlakken nodig is.

OPMERKING: Onze zwart geanodiseerde profielen zijn niet voorgeboord voor maximale flexibiliteit bij het monteren van de gevelpanelen. Boorgaten voor wandbevestiging of voor het vastklinken van de panelen, bijvoorbeeld met onze gevelklinknagels, kunnen eenvoudig worden gemaakt met conventionele HSS-boren.

TIP: Voor het op maat zagen van het profiel raden we een beugelzaag of decoupeerzaag met een metalen zaagblad aan.

Eigenschappen van het aluminium Z-profiel zwart (geanodiseerd) voor onderconstructies

Onze zwarte Z-profielen zijn gemaakt van geanodiseerd aluminium in een hoogwaardige AW EN 6063 T6-legering, die wordt gekenmerkt door een absoluut uitstekende corrosiebestendigheid dankzij het anodisatieproces. Tijdens het anodiseren wordt door anodische oxidatie een oxidische beschermlaag op de oppervlakken gecreëerd, die de oppervlakken effectief beschermt tegen corrosie door omgevingsinvloeden. In tegenstelling tot onderconstructies van hout, lopen metalen onderconstructies met onze aluminium profielen niet het risico dat het materiaal na verloop van tijd gaat rotten als gevolg van vocht. Vooral voor gevelbekleding waarbij de onderconstructie wordt bedekt door het bekledingsmateriaal, is de duurzaamheid van roestvrij metaal een belangrijk voordeel. Dit heeft een bijzonder effect op de gebruikskosten voor renovatie en onderhoud van gebouwen.

De profielen, waarvan de doorsnede doet denken aan de letter Z, hebben een totale breedte van 78 mm en een diepte van 30 mm. Dit resulteert in een minimale afstand van 30 mm tussen de gevelpanelen en de muur, wat bijdraagt aan voldoende ventilatie van de gevelbekleding aan de achterzijde en wat ook een optionele thermische isolatie van de gevel mogelijk maakt. De steunvlakken voor bevestiging op de muur of de gevelpanelen zijn 40mm aan elke zijde, zodat er voldoende ruimte is voor het plaatsen van boorgaten voor bevestiging aan de muur of voor het vastklinken van de panelen. De profieldikte van 2mm zorgt niet alleen voor een uitstekende torsiestijfheid van de Z-profielen, maar ook voor een zeer hoog draagvermogen, zodat de profielen ook gebruikt kunnen worden met zware HPL-panelen of vezelcementpanelen in hogere paneeldiktes.

Goedkeuringen & Normen van het geanodiseerde Z-profiel

 • Vervaardiging uit aluminium in overeenstemming met DIN EN 755-2 en DIN EN 573-3

Montage van de aluminium Z-profielen van zwart geanodiseerd aluminium

Z-profielen worden verticaal aan de gevel bevestigd in onderconstructies van gevelbekledingen voordat de gevelpanelen aan de profielen worden geklonken of gelijmd. In dit geval worden Z-profielen meestal gebruikt als de buitenste profielrails van de onderconstructie, waar slechts één paneel wordt bevestigd. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat het draagvlak voor de bevestiging van het gevelpaneel is uitgelijnd met de binnenzijde van de achter constructie, zodat de gaten die in het paneel worden geboord voldoende randafstand hebben. Op deze manier kan randbreuk van de paneelgaten effectief worden voorkomen.

Z-profielen zijn ook uitstekend geschikt als tussenprofiel van de onderconstructie voor de installatie van zware of grootformaat gevelpanelen waarbij de bevestiging binnen de buitenste randbevestigingen plaatsvindt. Voor tussenprofielen waar twee gevelpanelen naast elkaar liggen, bieden we in onze online shop ook V-profielen aan tegen voordelige staffelprijzen in een lengte van 2000 mm.

Toepassingsvoorbeelden voor aluminium gevelprofielen

 • Geanodiseerde aluminium Z-profielen zijn ideaal voor duurzame onderconstructies zonder verdere onderhoudskosten
 • Aluminium profielen zijn ideaal voor het bevestigen van HPL panelen met onze gevelnagels
 • Met gevelprofielen zijn aan de achterkant geventileerde gevelbekledingen heel eenvoudig te monteren
 • Z-profielen worden gebruikt als eindprofielen aan de buitenzijden van onderconstructies
 • Voor grote gevelpanelen worden Z-profielen gebruikt als tussenprofielen voor bevestiging

Voor montage aan de muurzijde adviseren we slagankers of draadbouten in maat M8 met pluggen die passen bij het materiaal van de gevels. Deze hebben meestal een metrische schroefdraad om de gevelprofielen met een borgmoer te bevestigen. Het aantal muurbevestigingen hangt af van de aard van de ondergrond en het gewicht van de gevelpanelen en kan niet worden veralgemeend.

Wij adviseren onze geslepen HSS-boor met een diameter van 8 mm voor het boren van gaten in de muurbevestiging. Voor de installatie van gevelpanelen moeten de boorgaten van het paneel worden overgebracht op de onderconstructie. Als er gevelklinknagels worden gebruikt, boor dan altijd in de onderconstructie met een boor die overeenkomt met de klinknagelmaat. Voor onze gevelklinknagels adviseren wij onze HSS-G boor met een diameter van 5,1 mm. Volg bij het monteren van de gevelpanelen altijd de montage-instructies van de gevelpanelen om voldoende bevestiging te garanderen.

Technische gegevens van het Z-profiel van zwart geanodiseerd aluminium

 • Materiaal: Aluminium AW 6063 T6
 • Legering: AlMgSi 0,7
 • Oppervlak: Geanodiseerd
 • Kleur: Zwart
 • Profiel dikte: 2mm
 • Profiel diepte: 30mm
 • Totale breedte: 78mm
 • Montageoppervlak muur: 40mm
 • Oppervlakteplaat voor montage: 40mm
 • Uv-bestendigheid: Uitstekend
 • Weersbestendigheid: Uitstekend
 • Corrosiebestendigheid: Uitstekend
Extra informatie

Extra informatie

ArtikelnummerUK-001
Standaardlengte2000
LevertijdVerzending van uw order binnen 2 - 3 werkdagen
EAN/GTIN4260604226381
MateriaalAluminium geanodiseerd
Profiel typeZ-Profiel
Gewicht1.2750
KleurZwart
KleurnauwkeurigheidNee
KleurnaamZwart
Beoordelen

Klantenreviews

Er zijn nog geen meningen van klanten beschikbaar

Schrijf de eerste review over dit product

Product delen? Dank je.