Aluminium V-profielen Zwart (Geanodiseerd)

Onze V-profielen van zwart geanodiseerd aluminium worden gebruikt voor onderconstructies waar twee gevelpanelen naast elkaar moeten worden gemonteerd. Dankzij de geanodiseerde oppervlakken zijn de aluminium profielen uitstekend bestand tegen corrosie.

✓ Zwart geanodiseerd aluminium
✓ Corrosiebestendig
✓ Enorm torsiestijf
✓ Hoog draagvermogen
✓ Onderhoudsvrij

De aluminium verbindingsprofielen zijn verkrijgbaar in lengtes van 2000 mm tegen voordelige staffelprijzen.

Het artikel is in voorraad

Verzending van uw order binnen 2 - 3 werkdagen

 • Prijs berekenen
Volumekortingen
 • vanaf stuks 0,00 € (Basisprijs 0,00 € / m)
 • vanaf stuks 0,00 € (Basisprijs 0,00 € / m)
 • vanaf stuks 0,00 € (Basisprijs 0,00 € / m)

Alle prijzen zijn inclusief 19% btw

Basisprijs 0,00 € / m
0,00 € / stuk
0,0000kilo / stuk

Alle prijzen zijn inclusief 19% btw

Uw prijs € 0,00 Incl. 19% BTW Gewicht: 2,1000 kilo
Beschrijving

V-profielen van zwart geanodiseerd aluminium voor gevelbekleding

Corrosiebestendig ✓ AW EN 6063 T6 aluminium ✓ Onderhoudsvrij ✓

Onze zwart geanodiseerde V-profielen zijn verkrijgbaar in de standaardlengte van 2000mm tegen gunstige staffelprijzen en zijn gemaakt van corrosiebestendig AW EN 6063 T6 aluminium. De breedte van het Z-profiel is 140 mm, waarbij beide draagvlakken voor bevestiging van de gevelpanelen en het draagvlak voor wandmontage elk 40 mm breed zijn. Net als bij onze Z-profielen is de profieldiepte 30 mm, wat resulteert in een minimale afstand tot de muur van 30 mm. De dikte van de massieve aluminium profielen is 2mm. Dit resulteert in een zeer hoge torsiestijfheid en draagt ook bij aan de zeer hoge draagkracht. Dit betekent dat het ook mogelijk is om gevelpanelen met een hoog gewicht of in hogere paneeldiktes te monteren, bijvoorbeeld HPL-panelen of vezelcementpanelen.

V-profielen worden gebruikt wanneer gevelbekleding met een groot oppervlak moet worden gemonteerd, waarvan de breedte niet door één paneel kan worden bedekt. Dankzij het montagevlak aan beide zijden kunnen twee aangrenzende gevelpanelen met één profielrail van de onderconstructie worden bevestigd, waardoor de ideale afstand tussen de afzonderlijke panelen voor thermische uitzetting wordt gegarandeerd. Dit bespaart tijd bij het monteren van de onderconstructie, omdat er maar één hoedprofiel in plaats van twee Z-profielen aan de muur bevestigd hoeft te worden, en geld, omdat één V-profiel goedkoper is dan twee Z-profielen van dezelfde lengte.

OPMERKING: Omdat het aantal bevestigingen varieert afhankelijk van het draagvermogen van de gevel en het vereiste aantal paneelbevestigingen, zijn onze aluminium profielen voor onderconstructies niet voorgeboord. Gaten kunnen echter probleemloos worden geboord met een standaard accuschroevendraaier en een conventionele HSS-boormachine.

TIP: Voor het inkorten van het zwarte hoedprofiel van geanodiseerd aluminium raden we een afkortzaag met metaalzaagblad aan.

Eigenschappen van het aluminium hoedprofiel zwart (geanodiseerd) voor onderconstructies

Onze V-profielen zijn gemaakt van massief aluminium, dat vervolgens zwart wordt geanodiseerd (ook wel anodiseren genoemd). Door het zogenaamde anodiseerproces ontstaat er een oxidische beschermlaag op de oppervlakken door anodische oxidatie. Deze oxide laag zorgt ervoor dat de oppervlakken van de aluminium profielen de best mogelijke bescherming krijgen tegen corrosie door omgevingsinvloeden, wat een positief effect heeft op de levensduur van de onderconstructie. Rotting door vocht en weersinvloeden zijn niet te versmaden bij houten constructies. Dit kan bijdragen aan hogere kosten voor onderhoud en renovatie van gebouwen. Vooral in het geval van gevelbekleding, die bijna volledig wordt afgedekt door de gevelpanelen, kan het verfrissen van de weersbescherming van de houten onderconstructie alleen tegen aanzienlijke kosten worden uitgevoerd. Gevel onder structuren van geanodiseerd aluminium worden daarentegen als onderhoudsvrij beschouwd.

V-profielen worden vaak ook hoedprofielen genoemd. De reden hiervoor is het aanzicht van de doorsnede, die doet denken aan een hoed met een rand rondom. De montagevlakken voor de bevestiging van de aangrenzende gevelpanelen zijn elk 40 mm. Het montagevlak voor het vastschroeven aan de gevel heeft ook een breed oppervlak van 40 mm, wat zorgt voor voldoende contactoppervlak voor een perfecte houvast en ook voldoende ruimte biedt voor de gaten van de bevestigingen. De totale breedte van het V-profiel is 140 mm. Hierdoor kunnen gevelpanelen met voldoende tussenruimte aan een profiel worden bevestigd, rekening houdend met de vereiste gat afstand vanaf de rand van het paneel. Net als bij onze Z-profielen is de profieldiepte van de hoedprofielen ook 30 mm, voor voldoende muurafstand die gebruikt kan worden voor ventilatie aan de achterzijde of extra thermische isolatie. Bovendien kunnen de profielen met de schroefdraadankers ook op een constante afstand van het metselwerk (of beton) gemonteerd worden om isolatie met een grotere dikte en betere isolatiewaarden te gebruiken. De profieldikte van 2 mm zorgt voor voldoende stabiliteit, zelfs als gevelpanelen met een hoog eigen gewicht aan de onderconstructie moeten worden bevestigd, zoals het geval is bij HPL-panelen of gevelpanelen van vezelcement.

Goedkeuringen & Normen van het geanodiseerde V-profiel

 • Gemaakt van aluminium volgens DIN EN 755-2 en DIN EN 573-3

Toepassing en montage van de V-profielen van zwart geanodiseerd aluminium

Onderconstructies van gevelbekledingen met Z-profielen en V-profielen worden meestal in verticale richting aan de gevel bevestigd en uitgelijnd zodat de gevelpanelen gelijkmatig kunnen worden gemonteerd door middel van schroeven of klinken. Terwijl Z-profielen de buitenste profiellijsten van de onderconstructie vormen, worden V-profielen bevestigd op de posities waar twee gevelpanelen naast elkaar moeten worden bevestigd. Het V-profiel wordt in het midden tussen de twee panelen op de te bekleden wand gemonteerd. De twee contactvlakken worden door de hoek van het profiel zo uitgelijnd dat er voldoende randafstand van de paneelgaten is. Dit voorkomt dat de gaten naar de rand van het paneel toe uitbreken en draagt bij aan een homogeen, fraai uiterlijk, omdat de gaten in de gevelpanelen met dezelfde randafstand gemaakt kunnen worden voor Z-profielen en V-profielen.

Voor eindprofielen van gevelonderconstructies zijn de V-profielen slechts beperkt geschikt vanwege het montagevlak aan beide zijden, zodat we in plaats daarvan onze Z-profielen in lengtes van 2 meter aanbevelen. Deze zijn ook geschikt als tussenprofiel voor grotere paneelformaten.

Toepassingsvoorbeelden voor aluminium gevelprofielen

 • Alu V-profielen zijn onderhoudsvrij en daarom perfect geschikt voor duurzame onder structuren
 • Aluminium profielen zijn uitstekend geschikt voor klinken met onze aluminium gevelklinknagels
 • Geventileerde gevelbekleding is heel eenvoudig te implementeren met een profieldiepte van 30 mm
 • V-profielen worden gebruikt als verbindingsprofielen van aangrenzende gevelpanelen
 • De verbindingsprofielen zorgen voor een ideale afstand tussen twee gevelpanelen

Houd er rekening mee dat er verschillende pluggen en schroefdraadankers moeten worden gebruikt afhankelijk van het materiaal van de te bekleden gevels. Bovendien moet het aantal bevestigingen worden aangepast aan het draagvermogen van het metselwerk en in het geval van installatie op een grotere afstand van de muur kunnen ook diagonale bevestigingen nodig zijn om verticale vervorming tegen te gaan. Voor wandmontage raden we schroefdraadbouten of slagankers aan met een diameter van minstens 8 mm. Hiervoor moeten de profielen worden voorgeboord tot de juiste dikte. In onze online shop hebben we ook geslepen HSS boren in verschillende diameters die perfect geschikt zijn voor het boren van de aluminium profielen.

De gevelpanelen kunnen worden gemonteerd door te lijmen met een geschikte montagelijm, door te schroeven met gevelboorschroeven of door te klinken met onze aluminium gevelklinknagels. Raadpleeg altijd de montage-instructies van de fabrikant van het paneel om na te gaan of verlijming geschikt is voor het gewenste gevelpaneel. Voor geklonken verbindingen met onze gevelklinknagels moeten de onderbouwprofielen worden geboord met een 5,1 mm boor. Hiervoor moeten de boorgaten van de gevelpanelen vooraf worden overgezet op de onderconstructie, zodat de posities van de boorgaten van het paneel en de profielen overeenkomen. Ook voor deze boorgaten bieden wij u in onze online shop bijpassende boren in geslepen HSS-kwaliteit.

Technische gegevens van het V-profiel van zwart geanodiseerd aluminium

 • Materiaal: Aluminium AW 6063 T6
 • Legering: AlMgSi 0,7
 • Oppervlak: Geanodiseerd
 • Kleur: Zwart
 • Profiel dikte: 2mm
 • Profiel diepte: 30mm
 • Totale breedte: 140mm
 • Montageoppervlak muur: 40mm
 • Oppervlakteplaat voor montage: 2x40mm
 • Uv-bestendigheid: Uitstekend
 • Weersbestendigheid: Uitstekend
 • Corrosiebestendigheid: Uitstekend
Extra informatie

Extra informatie

ArtikelnummerUK-002
Standaardlengte2000
LevertijdVerzending van uw order binnen 2 - 3 werkdagen
EAN/GTIN4260604226398
MateriaalAluminium geanodiseerd
Profiel typeV-Profiel
Gewicht2.1000
KleurZwart
KleurnauwkeurigheidNee
KleurnaamZwart
Beoordelen

Klantenreviews

Er zijn nog geen meningen van klanten beschikbaar

Schrijf de eerste review over dit product

Product delen? Dank je.