Z-profielen van aluminium

Onze Z-profielen van aluminium in geanodiseerde uitvoering kenmerken zich door hun uitstekende corrosiebestendigheid en kunnen zowel als afsluitprofielen als tussenprofielen voor onderconstructies voor gevelbekleding worden gebruikt.

✓ Geanodiseerd aluminium
✓ Corrosiebestendig
✓ Enorm torsiebestendig
✓ Hoog draagvermogen
✓ Onderhoudsvrij

De aluminium gevelprofielen met een lengte van 2000mm zijn verkrijgbaar tegen lage staffelprijzen.

Het artikel is in voorraad

Verzending van uw order binnen 2-3 werkdagen

 • Prijs berekenen
Beste voorstellen
 • from 5 Items € 26,18/ stuk (Basisprijs € 13,09/ m)
 • from 10 Items € 24,99/ stuk (Basisprijs € 12,50/ m)
 • from 25 Items € 22,61/ stuk (Basisprijs € 11,31/ m)
 • from 50 Items € 19,04/ stuk (Basisprijs € 9,52/ m)

Alle prijzen zijn inclusief 19% btw

Basisprijs € 13,69 / m
€ 27,37 / stuk
1,2300 kilo / stuk

Alle prijzen zijn inclusief 19% btw

Uw prijs € 27,37 Incl. 19% BTW Gewicht: 1,2300 kilo
Incl. 19% Btw
Beschrijving

Z-Profielen van aluminium voor gevelplaten

Corrosiebestendig ✓ Geanodiseerd aluminium ✓ Hoog draagvermogen ✓

Onze Z-profielen van geanodiseerd aluminium zijn verkrijgbaar in de standaard lengte van 2000mm tegen lage staffelprijzen. De profieldiepte is 30mm. De totale breedte van het Z-profiel is 78mm, waarbij beide draagvlakken een breedte hebben van 40mm om de profielen aan de muur te bevestigen of om de gevelplaten aan de profielen te schroeven of te klinken. Met een dikte van 2mm hebben de Z-profielen van massief aluminium een ​​zeer hoog draagvermogen, waardoor ook zware gevelplaten zoals HPL platen of vezelcementplaten kunnen worden gemonteerd.

De Z-profielen worden gebruikt voor de montage van gevelplaten aan de buitenkant als afwerkingsprofiel van de onderconstructie. Bovendien zijn Z-profielen ideaal als tussenprofiel voor de montage van grotere bekledingsplaten die binnen de plaatoppervlakken moeten worden bevestigd.

OPMERKING: Onze Z-profielen zijn niet voorgeboord om maximale flexibiliteit te garanderen bij het plaatsen van de gevelplaten. Boorgaten voor muurbevestiging of voor het klinken van de platen met onze gevelklinknagels kunnen eenvoudig gemaakt worden met conventionele HSS-boren.

  Leveringsomvang:
 • 1 x Z-Profiel van aluminium 2000mm lengte

TIP: We raden een afkortzaag of decoupeerzaag met een metalen zaagblad aan om het profiel te zagen.

Eigenschappen van het alu Z-profiel voor onderconstructies

Onze Z-profielen zijn gemaakt van geanodiseerd aluminium, dat zich kenmerkt door zijn uitstekende corrosiebestendigheid dankzij het anodisatieproces. Tijdens het anodiseren vormt anodische oxidatie een oxidische beschermlaag op de oppervlakken, die de oppervlakken effectief beschermt tegen corrosie veroorzaakt door omgevingsinvloeden. In tegenstelling tot onderconstructies van hout is er bij metalen onderconstructies met onze aluminium-profielen geen risico dat het materiaal na verloop van tijd gaat rotten door vocht. Zeker bij gevelbekleding, waarbij de onderconstructie wordt bekleed met het bekledingsmateriaal, is de duurzaamheid van roestvrij metaal een groot voordeel. Dit heeft vooral gevolgen voor de lopende kosten voor renovatie en onderhoud van gebouwen.

De profielen, waarvan de doorsnede doet denken aan de letter Z, hebben een totale breedte van 78mm en een diepte van 30mm. Dit resulteert in een minimale afstand van 30mm tussen gevelplaten en muur, wat bijdraagt ​​aan voldoende ventilatie van gevelbekleding en tevens een optionele thermische isolatie van de gevel mogelijk maakt. Het steunvlak voor montage aan de muur of de gevelplaten is aan elke zijde 40mm, zodat er voldoende ruimte is voor het boren van gaten voor muurmontage of voor het klinken van de platen. De profieldikte van 2mm biedt niet alleen een uitstekende torsiestijfheid van de Z-profielen, maar garandeert ook een zeer hoog draagvermogen, zodat de profielen ook gebruikt kunnen worden met zware HPL platen of vezelcementplaten in dikkere plaatdiktes.

  Goedkeuring & normen van Z-Profielen:
 • Gemaakt van aluminium volgens DIN EN 755-2 en DIN EN 573-3

Technische data van de Z-profielen van aluminium

 • Materiaal: Aluminium AW 6063 T66
 • Legering: AlMgSi 0,5 volgens EN 573-3
 • Oppervlakte: Zilver geanodiseerd
 • Kleur: Aluminiumzilver
 • Profieldikte: 2mm
 • Profieldiepte: 30mm
 • Totale breedte: 78mm
 • Montageoppervlak wand: 40mm
 • Montage oppervlak plaat: 40mm
 • UV-bestendigheid: Zeer goed
 • Weerbestendigheid: Zeer goed
 • Corrosiebestendigheid: Zeer goed

Gebruik en montage van de alu Z-profielen

Bij onderconstructies voor gevelbekleding worden Z-profielen in verticale richting aan de gevel bevestigd voordat de gevelplaten aan de profielen worden geklonken of verlijmd. Z-profielen worden meestal gebruikt als buitenste profielrails van de onderbouw, waarin slechts één plaat wordt bevestigd. Opgemerkt dient te worden dat het steunvlak voor het monteren van het gevelplaat is uitgelijnd met de binnenzijde van de onderconstructie zodat de gaten in de plaat voldoende afstand tot de rand hebben. Dit voorkomt effectief het afbrokkelen van de randen van de plaatgaten.

Z-profielen zijn ook uitstekend geschikt als tussenprofielen van de onderconstructie voor de montage van zware of grootformaat gevelplaten, waarbij een bevestiging wordt voorzien binnen de buitenste randbevestigingen. Voor tussenprofielen waarbij twee bekledingsplaten naast elkaar liggen, bieden wij in onze onlineshop ook Omega-profielen aan tegen voordelige staffelprijzen in een lengte van 2000mm.

  Toepassingsvoorbeelden:
 • Alu Z-profielen zijn ideaal voor duurzame onderconstructies zonder extra onderhoudskosten
 • Alu profielen zijn ideaal voor het monteren van HPL platen met onze gevelklinknagels
 • Bij gevelprofielen is geventileerde gevelbekleding zeer eenvoudig te plaatsen
 • Z-profielen worden gebruikt als afwerkingsprofielen aan de buitenzijde van onderconstructies
 • Bij grote gevelplaten worden Z-profielen gebruikt als tussenprofielen ter bevestiging

Voor montage aan de muur adviseren wij inslagankers of draadbouten in maat M8 met pluggen die passen bij het materiaal van de gevel. Deze hebben meestal een metrische schroefdraad om de gevelprofielen met een borgmoer te bevestigen. Het aantal muurbevestigingen is afhankelijk van de aard van de ondergrond en het gewicht van de gevelplaten en kan niet vast worden gesteld.

Voor het boren van gaten in de wandbevestiging adviseren wij onze geslepen HSS-boor met een diameter van 8mm. Bij de montage van gevelplaten dienen de gaten in de plaat overgebracht te worden naar de onderconstructie. Indien gevelklinknagels worden gebruikt, moet de onderconstructie altijd worden geboord met een boor die overeenkomt met de maat van de klinknagel. Voor onze gevelklinknagels raden we onze HSS-G-boor met een diameter van 5,1mm aan. Let bij het plaatsen van de gevelplaten altijd op de plaatsingsinstructies van de bekledingsplaten om voor een goede bevestiging te zorgen.

Extra informatie

Extra informatie

ArtikelnummerAL-UKZ2-300P0000
Standaardlengte2000 mm
LevertijdVerzending van uw order binnen 2-3 werkdagen
EAN/GTIN4260604223984
MateriaalAluminium geanodiseerd
Profiel typeZ-Profiel
Profiel lengte2000 mm
KlemgebiedN/B
Gewicht1.2300
KleurMetallic
KleurnauwkeurigheidNee
RAL kleurcodeN/B
KleurnaamAluminiumzilver
Beoordelen

Klantenreviews

Er zijn nog geen meningen van klanten beschikbaar

Schrijf de eerste review over dit product

Product delen? Dank je.

U bent wellicht ook geinteresseerd in de volgende producten