Balkonschroef M5 stofgrijs (RAL 7037)

De balkoschroef met M5 draad in verschillende lengtes is gemaakt van roestvrij staal. De schroefkop met hoogwaardige poedercoating in RAL 7037 (stofgrijs) heeft een buitendiameter van 16 mm. De schroefdraad is geschikt voor alle M5 moeren en dopmoeren, maar ook voor onze kop-gelakte draadbussen.

✓ Corrosiebestendig roestvrij staal
✓ Weerbestendige koplak
✓ Voor moeren en dopmoeren in M5
✓ Ideaal voor draadbussen in RAL7037
✓ Ø 16 mm kopdiameter
✓ Vanaf 1 schroef

De roestvaststalen balkonschroeven in antraciet met M5 draad zijn verkrijgbaar met 20mm, 25mm, 30mm of 35mm, 40mm en 50mm draadlengte.

Het artikel is in voorraad

Verzending van uw order binnen 2 - 3 werkdagen

 • Prijs berekenen
Beste voorstellen
 • from 10 Items € 1,29/ stuk (Basisprijs € 1,29/ stuk)
 • from 20 Items € 1,12/ stuk (Basisprijs € 1,12/ stuk)
 • from 50 Items € 0,86/ stuk (Basisprijs € 0,86/ stuk)
 • from 100 Items € 0,70/ stuk (Basisprijs € 0,70/ stuk)
 • from 200 Items € 0,62/ stuk (Basisprijs € 0,62/ stuk)
 • from 300 Items € 0,55/ stuk (Basisprijs € 0,55/ stuk)

Alle prijzen zijn inclusief 19% btw

Basisprijs 0,00 € / stuk
0,00 € / stuk
0,0000 kilo / stuk

Alle prijzen zijn inclusief 19% btw

Uw prijs € 0,00 Incl. 19% BTW Gewicht: 0,0000kilo
Beschrijving

Balkonschroef M5 in stofgrijs (RAL7037)

Weerbestendige verf ✓ Draadlengtes van 20 mm - 35 mm ✓ Losse schroef ✓

De balkonschroeven in stofgrijs zijn gemaakt van massief roestvrij staal en hebben een M5 schroefdraad, waarvan de lengte varieert van 20 mm tot 35 mm, afhankelijk van de selectie. De stofgrijze (RAL7037) koplak is UV- en weerbestendig, zodat de roestvrijstalen schroeven zowel binnen als buiten kunnen worden gebruikt. De kleur en glansgraad komen overeen met die van onze stofgrijze HPL-panelen, die we naar wens op maat snijden. De schroefkop met een diameter van 16 mm en een dikte van 2 mm dekt ook de schuifpuntgaten in de panelen volledig af en heeft een T20 Torx aandrijving.

NOTITIE: De schroeven met gelakte kop in stofgrijs zijn verkrijgbaar in de maten M5x20mm, M5x25mm, M5x30mm en M5x35mm. Elke moer met M5 binnendraad, elke dopmoer in dezelfde draadmaat, bijvoorbeeld onze roestvrijstalen dopmoeren in high design of onze draadbussen kunnen op de M5 draad worden geschroefd. De hulzen zijn ook verkrijgbaar in stofgrijs, maar ook ongelakt, en in vele andere trendy kleuren.

Waarom zou je een complete set balkonschroeven kopen als je alleen de schroef nodig hebt, maar niet de sluitringen, dopmoeren of draadbussen? Dat is precies wat we ons afvroegen en we kwamen tot de conclusie dat het absoluut zinvol is om de balkonschroeven met gelakte kop ook afzonderlijk aan te bieden. Ze kunnen immers in alle in de handel verkrijgbare moeren met M5 schroefdraad worden geschroefd, maar ook in deuvels met schroefdraad of geprefabriceerde schroefdraad in stalen profielen. Door losse schroeven te verkopen, besparen we kosten voor het nabestellen van de afzonderlijke onderdelen, die je toch niet nodig hebt voor je specifieke toepassing en die je vroeg of laat zult weggooien. Natuurlijk berekenen we dit prijsvoordeel aan u door.

Kenmerken van de roestvrijstalen balkoschroef in stofgrijs

Niet elke schroef is even geschikt voor buitengebruik. Daarom gebruiken we voor de balkonbouten met draad en grijze kopcoating bewust een hoogwaardige roestvrijstalen legering. Concreet gaat het om massief A2-staal, dat wordt gekenmerkt door een uitstekende corrosiebestendigheid, zodat roest geen kans krijgt. Alleen zo kunnen we een blijvend veilige bevestiging van gevelpanelen garanderen, waarbij de schroeven na verloop van tijd niet vervangen hoeven te worden. Dit heeft ook een positief effect op de kosten voor zorg en onderhoud voor het onderhoud van een balkonbekleding, een privacy hek of een terrasoverkapping.

We verkopen de balkonschroeven in stofgrijs in de maten M5x20mm, M5x25mm, M5x30mm en M5x35mm tegen voordelige staffelprijzen. Afgezien van de schroefdraadlengte waarnaar de maat verwijst, zijn alle schroeven identiek. De metrische draad in maat M5 is geschikt voor alle moeren en hulzen met binnendraad in dezelfde maat. De totale lengte van de schroef is ongeveer 2 mm langer. Dit komt door de grote schroefkop, die een vlakke onderkant en een lensvormige bovenkant heeft. De buitendiameter van 16 mm garandeert een veilige afdekking van ruim bemeten boorgaten, zoals die bijvoorbeeld gebruikelijk zijn voor glijpuntboorgaten in kunststof panelen van HPL of aluminium dibond, als deze professioneel en zonder beperkingen worden gemonteerd. Diameters van 8 mm of zelfs 10 mm zijn hier gebruikelijk en variëren afhankelijk van het materiaal en de fabrikant. Om de schroeven gemakkelijk in te draaien, is de schroefkop uitgerust met een Torx-aandrijving. Hiervoor is een Torx-sleutel of -schroevendraaier in maat T20 nodig, die indien nodig tegelijkertijd kan worden besteld.

Roestvrij staal is een essentiële voorwaarde voor buitengebruik, maar dit is niet het enige criterium voor de stofgrijze schroeven, want de lak moet ook zeer goed bestand zijn tegen alle weersomstandigheden. Daarom kiezen we voor een hoogwaardige poedercoating voor de koplak in stofgrijs, die overeenkomt met de RAL-kleur RAL 7037 volgens de RAL K5 Classic kleurengids, die wordt gekenmerkt door een zeer goede UV- en weerbestendigheid. Vergeling of vervaging van de trendy grijstint is niet te vrezen, zelfs niet bij slechte weersomstandigheden en langdurige blootstelling aan zonlicht, dat een hoog gehalte aan Uv-straling bevat.

OPMERKING: Hoe groot het klembereik is voor het monteren van panelen op profielen hangt niet alleen af van de schroefdraadlengte. Er moet ook rekening worden gehouden met het type moer. Een draadbus wordt bijvoorbeeld in het profiel gestoken en vergroot daardoor het klembereik. Conventionele moeren of dopmoeren worden van buitenaf op de schroefdraad geschroefd, waardoor de bruikbare schroefdraadlengte van de schroef afneemt. Hetzelfde geldt voor afstandhouders tussen het plaatoppervlak en het draagprofiel en voor stalen ringen en veerringen om de schroeven vast te zetten.

Toepassingsvoorbeelden voor stofgrijze balkondraaiers

Samen met antraciet is stofgrijs een van de populairste kleuren als het gaat om gevelbekleding en balkonranden met HPL panelen. Niet voor niets bieden we de stofgrijze schroeven aan in vier verschillende lengtes, zodat ze in combinatie met onze dopmoeren of draadbussen gebruikt kunnen worden voor bijna elke vorm balkonreling of trap. Afhankelijk van het type profiel waaraan de panelen bevestigd moeten worden, bieden we ook praktische totaaloplossingen van onze balkonschroeven. De losse schroeven zijn daarentegen uitstekend geschikt als er een extra lengte nodig is zonder een complete set te hoeven kopen. De schroeven zijn ook uitstekend geschikt als vervanging als de lak beschadigd is door verkeerde, agressieve reinigingsmiddelen, schuurmiddelen of slecht vakmanschap.

De kleur van de schroefdraadschroeven past heel goed bij onze aluminium composietpanelen, die aan de andere kant heel vaak worden gebruikt voor grote behuizingsdeksels, raamkozijnen en apparatuur overkappingen. Grotere machinebekledingen zijn ook niet ongewoon in deze aantrekkelijke grijze kleur. De panelen worden vaak bevestigd op een speciaal gemaakte onderconstructie van metalen profielen. De draadschroeven met gelakte kop zijn hier ook uitermate geschikt voor en kunnen zelfs gebruikt worden voor de montage van de profielconstructies zelf.

Technische gegevens van de grijze balkoschroef

 • Materiaal: Roestvrij staal A2
 • Kleur: RAL 7037 (Stofgrijs)
 • Kop vorm: Rond, plat
 • Aandrijving: Torx 20 (T20, ISR20)
 • Ø Draad: M5
 • Lengte draad: 20mm, 25mm, 30mm, 35mm
 • Ø Kop: 16mm
 • Diepte kop: ca. 2mm
 • Aandraaimoment: 2-4 Nm
 • UV-bestendigheid: Uitstekend
 • Corrosiebestendigheid: Uitstekend
 • Roestbestendigheid: Uitstekend
 • Zuurbestendigheid: Goed
Extra informatie

Extra informatie

ArtikelnummerBSM5X00C7037
LevertijdVerzending van uw order binnen 2 - 3 werkdagen
MateriaalRoestvrij staal A2
SchroefmaatNee
SchroevendraaierTorx T20
Vorm schroefkoprond, plat
Ø Schroefkop16mm
SchroefdraadMetrische draad
Ø DraadM5
Lengte schroefdraadvarieert
Klemgebiedvarieert
KleurnauwkeurigheidProductie volgens RAL-kleursysteem
KleurGrijs
RAL kleurcodeRAL7037
KleurnaamStofgrijs
Beoordelen

Klantenreviews

Er zijn nog geen meningen van klanten beschikbaar

Schrijf de eerste review over dit product

Product delen? Dank je.