Hetelucht-lasapparaat STEINEL HG-2420E

De staafblazer HG 2420 E is een heteluchtapparaat van STEINEL® Professional-Line die geschikt is voor bouwplaatsen en gericht is op veeleisende gebruikers in een breed scala aan beroepen en op ambitieuze hobbyklussers met de hoogste kwaliteitseisen.

✓ Zeer lange levensduur
✓ Vermogenssterke motor
✓ Handopgewonden keramische verwarmer
✓ Geschikt voor bouwplaatsen
✓ In een praktische koffer

De Profi-staafblazer is eenvoudig te bedienen met temperatuur- en luchthoeveelheidsregeling op meerdere niveaus.

Het artikel is in voorraad

Verzending van uw order binnen 2-3 werkdagen

 • Prijs berekenen
Basisprijs € 179,00 / stuk
€ 179,00 / stuk
2,1500 kilo / stuk

Alle prijzen zijn inclusief 19% btw

Uw prijs € 179,00 Incl. 19% BTW Gewicht: 2,1500 kilo
Beschrijving

Hetelucht-lasapparaat STEINEL® HG 2420 E

Enorme levensduur ✓ Keramische-verwarming ✓ Vermogenssterke Motor ✓

Het hetelucht-lasapparaat STEINEL® HG2420E van de Professional-Line is een Profi-apparaat geschikt voor bouwplaatsen en ideaal voor gebruik door ambachtelijke bedrijven en industrie. De krachtige borstelmotor maakt indruk met een zeer lange levensduur van 1.000 uur en de handgewonden keramische verwarmer kan ook worden omschreven als extreem duurzaam met 800 bedrijfsuren. De staafblazer met een vermogen van 2.200 watt maakt een breed temperatuurbereik mogelijk van 80°C tot 650°C, dat met een keuzeschijf in 9 niveaus kan worden ingesteld. De zeer lage prijs voor een professioneel hetelucht-lasapparaat draagt eraan bij dat dit handgereedschap niet alleen gericht is op de ervaren gebruiker in de commerciële setting, maar ook betaalbaar is voor de hobbyklusser met de hoogste eisen aan functionaliteit en kwaliteit.

Met een gewicht van slechts 610 gram (excl. kabel) is dit het lichtste hetelucht-lasapparaat van STEINEL & reg; Professional-Line, zonder compromissen te doen aan de functionaliteit of het brede scala aan instelmogelijkheden. De compacte HG2420E staafblazer kan eenvoudig aan de bovenzijde met één hand worden bediend om de temperatuur in negen standen te regelen. Het luchtvolume kan ook in twee standen op de handgreep worden aangepast met behulp van een robuuste, soepel lopende schuifschakelaar. Het lage gewicht en de slanke constructie zijn een groot voordeel, zeker als er gedurende langere tijd gewerkt moet worden.

Het hetelucht-lasapparaat HG2420E wordt geleverd in een robuuste transportkoffer voor staafapparaten van STEINEL® , die naast de praktische en veilige opslag van het lasapparaat ook voldoende ruimte biedt voor optionele Profi-mondstukken, lasdraden of krimpkous.

  Leveringsomvang:
 • 1 x Hetelucht-lasapparaat STEINEL® HG 2420 E
 • 1 x Transportkoffer voor staafapparaten

OPMERKING: Passend bij de staafblazer HG2420E bieden wij in onze onlineshop ook los te verkrijgbare Profi-mondstukken in verschillende uitvoeringen aan.

Eigenschappen van de hetelucht-lasapparaat STEINEL® HG 2420 E

De hetelucht-blazer STEINEL® HG2420E der Professional-Line van de Professional-Line is een staafblazer voor professioneel gebruik die zich nauwelijks hoeft te verschuilen achter het topmodel van de serie. Als Profi-apparaat heeft de lichte, compacte blazer een breed temperatuurbereik van 80°C tot 650°C, dat in 9 niveaus kan worden geregeld. Het luchtvolume kan ook in twee fasen worden ingesteld. In de eerste trap stroomt 150 l/min door de krachtige motor langs de keramische verwarmer. Op niveau twee is het maar liefst 400 l/min. Dit betekent dat het kleinere model ook een breed scala aan instelmogelijkheden biedt die eenvoudig te bedienen en af te lezen zijn aan de bovenzijde van het apparaat. Afhankelijk van de combinatie van insteltemperatuur en luchthoeveelheid is het voor bouwplaatsen geschikte hetelucht-lasapparaat zonder aarzelen geschikt voor alle typische toepassingsgebieden, zoals kunststoflassen, het verwijderen van verf en lak of het overlaplassen van dakbedekkingsmembranen en vinylvloeren.

De behuizing is gemaakt van robuust ABS-kunststof, dat zich kenmerkt door een hoge slagvastheid. De ergonomische vorm en het lage gewicht van 610 gram (zonder stroomkabel) maken ook bij langdurig gebruik moeiteloos werken mogelijk. Een thermische zekering beschermt de staafblazer tegen thermische overbelasting, zodat het apparaat niet kan worden overbelast door overmatig of onjuist gebruik. Kleine antislipvoetjes, die aan de onderkant van de behuizing zijn bevestigd, zorgen voor een stevige stand bij het neerzetten en voorkomen dat de blazer wegrolt. Het zeer goed uitgebalanceerde zwaartepunt, dat niet alleen gunstig is tijdens het werken, voorkomt ook dat het apparaat kantelt wanneer het op de uitlaatpijp wordt geplaatst en zo de grond verschroeit.

Als professioneel hetelucht-lasapparaat voldoet de HG2420E aan de strenge eisen van de Europese veiligheidsnormen en is gemarkeerd met het VDE en GS (geteste veiligheid) keurmerk. De verwijderbare beschermbuis, die de uitlaatpijp van roestvrij staal bedekt, draagt ook bij aan de veiligheid bij het gebruik van het hetelucht-apparaat, zodat het risico op brandwonden door contact met de verwarmde uitlaatpijp aanzienlijk wordt geminimaliseerd.

Zoals het topmodel van STEINEL® Professional-Line, het kleinere model HG2420E heeft ook de mogelijkheid om het netsnoer heel eenvoudig te vervangen. Indien nodig kan de 3 meter lange voedingskabel worden vervangen door een langere voedingskabel voor meer flexibiliteit, bijv. bij het maken van lange lasnaden of bij het lassen van dakbedekkingsmembranen en vloerbedekkingen. Het apparaat is ook uitgerust met een fijnstoffilter dat niet alleen heel gemakkelijk te reinigen is, maar ook, indien nodig, dankzij de STEINEL® -garantie op reserveonderdelen. Ook kan op elk moment worden de fijnstoffilter worden vervangen door een nieuw fijnstoffilter. In tegenstelling tot het topmodel is de handgewikkelde keramische kachel echter niet insteekbaar, zodat vervanging alleen door de klantenservice van Steinel moet worden uitgevoerd. Voor de Profi-serie van hetelucht-apparaten biedt de fabrikant echter een eersteklas 48-uursreparatieservice aan.

Technische data van de hetelucht-lasapparaat STEINEL® HG 2420 E

 • Behuizingsvorm: Staafapparaat
 • Behuizingsmateriaal: ABS
 • Vermogen: 2.200W
 • Temperatuur: 80°C - 650°C
 • Luchtvolume: 400 l/min
 • Motor: Borstelmotor
 • Verwarming: Keramiek
 • Levensduur motor: 1.000 uur
 • Levensduur verwarming: 800 uur
 • Koude instelling: Zonder
 • Instellingen temperatuur: 9 stappen
 • Instellingen luchtvolume: 2 stappen
 • Gewicht (zonder stroomkabel): 0,610 kg
 • Stroomkabel: 3m H07
 • Mondstukhouder: Schroefbare Profi-mondstukken
 • Stroomkabel verwisselbaar: Ja
 • Verwarming steekbaar: Nee
 • Thermische zekering: Ja
 • Geschikt voor bouwplaatsen: Ja
 • Herstart bescherming: Nee
 • LCD-Display: Nee
 • Restwarmte-indicator: Nee
 • Opslagprogramma: Nee
 • LOC- functie: Nee
 • Fijnstoffilter: Ja

Toepassingsvoorbeelden voor de hete lucht staafblazer HG 2420 E

Als speciaalzaak voor kunststofplaten in snede, is het eerste doel dat we zien bij de staafblazer STEINEL® HG2420E, natuurlijk het lassen van kunststoffen. Hier kan het compacte lichtgewicht absoluut overtuigen. In combinatie met een schroefbaar rond mondstuk met een diameter van 5mm is kunststof lassen zeer eenvoudig te doen. Zelfs als de temperatuur niet continu kan worden aangepast zoals bij de HG2620E, laten de 9 niveaus toch voldoende fijne gradaties toe bij het kiezen van de perfecte lastemperatuur voor kunststoffen zoals PE-HD, PP-H, ABS of PVC. Met een snellasschoen die aan de ronde mondstuk wordt bevestigd, wordt het lassen van de thermoplasten aanzienlijk vereenvoudigd, omdat de gescheiden toevoer van de lasdraad ervoor zorgt dat de lasdraad automatisch wordt gevolgd en nauwkeurig wordt verwarmd bij de lasnaad, wat leidt tot een geoptimaliseerd lasresultaat.

Terwijl dakdekkers of vloerleggers over het algemeen het grotere model gebruiken, wordt ook de op een na grootste staafblazer van STEINEL® gebruikt. Heel vaak gebruikt bij ambacht. Het is een uiterst betrouwbaar apparaat voor langdurig gebruik en wordt veel gebruikt in de voertuigbouw en voor het lassen van vrachtwagens en aanhangerzeilen. Het compacte apparaat is ook populair voor reparatiewerkzaamheden aan fittingen en carrosseriedelen van kunststof. In de schildersbranche wordt het heteluchtapparaat heel vaak gebruikt om oude verven en vernissen te verwijderen voordat ze een nieuwe verflaag krijgen. Dit bespaart tijd en ook het gebruik van oplosmiddelen die veelal schadelijk zijn voor de gezondheid. Het is niet ongebruikelijk dat een hoekig plat mondstuk wordt vastgeschroefd om meer gericht te verwarmen en om de verf te kunnen verwijderen met een schraper of spatel.

De hoogwaardige hetelucht-blazer wordt ook in de orthopedie gebruikt om prothesen precies aan te passen aan de behoeften van de drager door ze te verwarmen. De situatie is vergelijkbaar als het gaat om de aanpassing en vervaardiging van sportuitrusting die door verwarming individueel aan de atleet wordt aangepast. Hoewel deze methode voornamelijk wordt gebruikt in professionele competitiesporten, is de uiteindelijke aanpassing van de vorm ook vrij gebruikelijk bij harde schalen van hoogwaardige rolschaatsen, skeelers of kano's. Het repareren van kunststofboten en speeltoestellen van kunststof door scheuren en breuken te lassen zijn andere toepassingsgebieden waarin een conventionele heteluchtdroger meestal snel zijn grenzen bereikt.

Uiteraard is het heteluchtlasapparaat ook geschikt voor het krimpen van kabelverbindingen, aansluitingen, muurdoorvoeringen of het repareren van beschadigde kabelmantels met een krimpkous. Ook het warmvormen van kunststofbuizen, kunststof staven of kleinere kunststofplaten, die om een radius moeten worden gebogen, behoort tot de meest voorkomende taken die met het Profi-apparaat van STEINEL® kunnen worden uitgevoerd. Wat zonder problemen kan worden uitgevoerd. Afhankelijk van de specifieke toepassing kunnen Profi-mondstukken in een grote verscheidenheid aan uitvoeringen niet alleen het werk aanzienlijk vereenvoudigen, maar ook leiden tot een verbeterd resultaat.

  Aanbevolen mondstukken voor het heteluchtlasapparaat HG 2420 E:
 • Rondmondstuk 5mm: als houder voor de snellasschoen of voor punctuele verwarming
 • Snellasschoen: met lasdraadaanvoer om kunststoflassen te vereenvoudigen
 • Hoekig plat mondstuk: voor oppervlakteverwarming bij thermovormen of het verwijderen van verf
 • Reflectormondstuk: voor het krimpen van kabels en thermovormen b.v. Kunststofbuizen en staven

ATTENTIE: Als Profi-apparaat kunnen alleen opschroefbare mondstukken worden gebruikt. Opsteekbare mondstukken zijn niet geschikt voor de staafblazer.

Extra informatie

Extra informatie

ArtikelnummerST-HG2420E-K
LevertijdVerzending van uw order binnen 2-3 werkdagen
EAN/GTIN4007841008284
Gewicht2.1500
Power2.200
Spanning230
Stroomvoorziening230V
Beoordelen

Klantenreviews

Er zijn nog geen meningen van klanten beschikbaar

Schrijf de eerste review over dit product
Datasheet

Product delen? Dank je.