PU-schuim- en pistoolreiniger 500ml

Onze FOME FLEX schuimreiniger is een allesreiniger voor PU-schuim die geschikt is voor het moeiteloos verwijderen van niet-uitgehard PU-schuim.

✓ Zeer goede reinigende werking
✓ Voor alle 1K PU montageschuimen
✓ Geschikt voor schuimpistolen
✓ Geschikt voor vele oppervlakken
✓ Zeer hoge werkzaamheid

De PU-schuimreiniger kan ook worden gebruikt om onze PU-schuimpistolen te reinigen.

Het artikel is in voorraad

Verzending van uw order binnen 2-3 werkdagen

 • Prijs berekenen
Beste voorstellen
 • from 6 Items € 4,40/ stuk (Basisprijs € 8,81/ l)
 • from 12 Items € 4,11/ stuk (Basisprijs € 8,21/ l)

Alle prijzen zijn inclusief 19% btw

Basisprijs € 9,00 / l
€ 4,50 / stuk
0,4600 kilo / stuk

Alle prijzen zijn inclusief 19% btw

Uw prijs € 4,50 Incl. 19% BTW Gewicht: 0,4600 kilo
Beschrijving

FOME FLEX foam cleaner - PU-schuim en pistoolreiniger

Voor alle soorten PU-schuim ✓ Hoog reinigend effect ✓ Makkelijk te gebruiken ✓

Onze FOME FLEX schuimreiniger in de 500ml pistoolbus is een eenvoudige en efficiënte manier om vers aangebracht PU-schuim te verwijderen van oppervlakken, kleding en gereedschap. Het pistool kan worden losgeschroefd voor eenvoudige reiniging van schuimpistolen om de binnenkant van het pistool, zoals de kogelkraan, de binnenbuis en het uitlaatmondstuk, vrij te maken van schuimresten. Met de meegeleverde adapterbuis kan de reiniger ook eenvoudig op het oppervlak van de behuizing worden aangebracht om ook de buitenkant van het pistool grondig te reinigen.

De pistoolschuimreiniger is geschikt voor alle ééncomponent PU-schuimen, van eenvoudig constructieschuim tot vlamvertragend brandwerend schuim, snel uithardend lijmschuim of frameschuim met lage naexpansie, zolang deze nog niet uitgehard zijn. De oplosmiddelhoudende spuitbus is ook zeer geschikt voor het reinigen van de meeste oppervlakken, zoals raamkozijnen, deurkozijnen binnen en buiten, maar ook vloerbedekking, kabels en kabelgoten.

Eigenschappen van FOME FLEX PU-schuim en pistoolreiniger

De PU-schuimreiniger van FOME FLEX is een effectieve reiniger voor alle ééncomponent PU-montageschuimen en lost de taaie, kleverige massa op zonder sporen achter te laten op de oppervlakken. De spuitbus van 500ml kan op twee manieren worden gebruikt. Dankzij het spuitopzetstuk, dat op het ventiel kan worden bevestigd, is een gerichte dosering van de reiniger op vervuilde oppervlakken en gereedschappen mogelijk. Bovendien kan de bus op alle in de handel verkrijgbare PU-schuimpistolen worden geschroefd om ze van binnenuit grondig te reinigen. Het oplosmiddelhoudende reinigingsmiddel spoelt de kogelkraan, de pistoolbuis en de fijne uitloopsproeier op de doseerpunt van het schuimpistool en verwijdert eventuele afzettingen. Dit elimineert vrijwel het risico dat het PU-schuim in het pistool verhardt en verstopt raakt.

Voor de hoogste eisen aan kwaliteit en effectiviteit wordt de reiniger, net als onze PU-schuimen, geproduceerd door FOME FLEX onder streng toezicht binnen de EU. In Europa gelden strenge eisen aan de ingrediënten en samenstelling van chemische mengsels, waaronder de licht ontvlambare aerosol.

 • Dankzij de pistoolbus van 500 ml kan de reiniger op het ventiel van PU-schuimpistolen worden geschroefd
 • Dankzij het meegeleverde spuitopzetstuk is de schuimreiniger ook geschikt voor het reinigen van oppervlakken
 • De PU-schuimreiniger verwijdert moeiteloos alle vers aangebrachte PU-schuimsoorten op een-componentbasis
 • De oplosmiddelhoudende spuitbus kan worden gebruikt voor het reinigen van glas en raamprofielen van PVC
 • Compatibel met de meeste typische bouwmaterialen zonder blijvende sporen achter te laten
 • Regelmatige reiniging kan de levensduur van het PU-schuimpistool aanzienlijk verlengen
 • De reiniger is ook geschikt voor het reinigen van gereedschap, werkkleding en schoenen

OPMERKING: De FOME FLEX schuimreiniger bevat oplosmiddelen. We raden aan om de schuimreiniger voor gebruik op een onopvallende plek te testen op compatibiliteit met het oppervlak. De PU-schuimreiniger mag niet worden gebruikt op materialen die gevoelig zijn voor oplosmiddelen.

Gebruik van montage schuimreiniger FOME FLEX foam cleaner

Reinigen van het PU-schuimpistool

Om een ​​schuimpistool na gebruik schoon te maken, zijn slechts enkele bewegingen en maximaal 5 minuten nodig. Een beheersbare inspanning om de levensduur van een PU-schuimpistool aanzienlijk te verlengen. Het enige wat je nodig hebt is de FOME FLEX schuimreiniger, een schone, droge doek en een wegwerpoppervlak (bijv. karton) waarop het resterende schuim wordt gespoten. Indien mogelijk dient de reiniging buiten te worden uitgevoerd. Als dit niet mogelijk is, zorg dan voor voldoende toevoer van verse lucht.

In de eerste stap moet de PU-schuimbus van het pistool worden geschroefd. Het wordt aanbevolen om de stelschroef van tevoren volledig te sluiten om te voorkomen dat u per ongeluk met de pistoolgreep schiet. Na het verwijderen van de schuimbus kan het ventiel en de schroefdraad van de blikopvangbak worden losgemaakt van het resterende schuim dat is ontsnapt. Steek hiervoor het spuitopzetstuk in de spuitbus van de schuimreiniger en spuit de aangetaste plekken totdat het zachte schuim volledig is opgelost. Hetzelfde kan ook worden gedaan in het geval van aangroei op de pistoolbuis, op voorwaarde dat het schuim daar nog niet begint uit te harden. Wanneer er geen vervuiling meer is van de lijmmassa aan de buitenkant van het pistool, kan de behuizing worden afgedroogd met een zachte, droge doek.

Om de binnenkant van het pistool te reinigen, moet het spuitopzetstuk van de schuimreiniger worden verwijderd en de bus vervolgens op het schuimpistool worden geschroefd. Pas na deze stap mag u de doseerschroef losdraaien en de pistoolgreep bedienen. Ondertussen worden de kogelkraan, de buis en de doseertip gespoeld en zo ontdaan van PU-schuim. Het resterende schuim, dat zich in de pistoolbuis bevindt, komt uit de doseertip. Houd de pistoolgreep ingedrukt totdat er geen schuim meer uitkomt en alleen de kleurloze vloeistof van de pistoolschuimreiniger uit de punt komt. Dit is de enige manier om ervoor te zorgen dat er geen resten in de geweerloop achterblijven, die later de loop zouden kunnen blokkeren. De spuitbus kan dan van het pistool worden geschroefd en het pistool kan worden afgeveegd met een schone wegwerpdoek.

OPMERKING: Overigens is het niet nodig om het pistool na elk kort gebruik schoon te maken als het na korte tijd opnieuw moet worden gebruikt. Voorwaarde is wel dat een niet volledig geleegde schuimbus erop geschroefd blijft en de stelschroef van het schuimpistool volledig gesloten is zodat er geen lucht in het pistool kan binnendringen en het schuim kan uitharden.

Reinigen van gereedschap en oppervlakken

PU montageschuim wordt voor veel doeleinden gebruikt voor het verlijmen en vullen van voegen en holtes. Het is goed mogelijk dat oppervlakken zoals raamprofielen of deurkozijnen onbedoeld worden vervuild met de hardnekkige lijmmassa. Haast is hier geboden, want zolang het schuim nog zacht en niet uitgehard is, kunt u deze oppervlakken zeer goed reinigen met onze PU-schuimreiniger. Hiervoor plaatst u het spuitopzetstuk op het ventiel van de spuitbus en spuit u deze voorzichtig en gericht op de gewenste plekken. De reiniger lost het schuim op en reinigt effectief de oppervlakken. Ten slotte kan de vloeistof worden opgeveegd met een droge, schone doek.

Dezelfde procedure kan worden gebruikt voor het reinigen van gereedschap of vloerbedekking. Het reinigingsmiddel laat geen sporen na op metalen materialen of gecoate deurkozijnen en raamprofielen van PVC. Er zij echter op gewezen dat FOME FLEX PU schuimreiniger oplosmiddelen bevat. Daarom raden wij u ten sterkste aan vóór gebruik een test uit te voeren op een onopvallende plaats om er zeker van te zijn dat de oppervlakken niet worden aangetast. Het is niet raadzaam PU-schuimreiniger te gebruiken op onbehandeld hout, natuursteen of oplosmiddelbestendige kunststoffen. Hier moet het schuim voorzichtig mechanisch worden verwijderd, bijvoorbeeld met een profielschraper, zodra het is uitgehard.

Schoonmaken van kleding

Bij het schoonmaken van kleding en schoenen, dient u er rekening mee te houden dat deze van tevoren uitgetrokken moeten worden. Gebruik het reinigingsmiddel nooit op gedragen kleding. Verklevingen van vers PU-schuim kunnen met de reiniger worden opgelost door er royaal op te spuiten en het met een vochtige wegwerpdoek af te wrijven. Alvorens de kleren weer te dragen, moeten ze gewassen worden.

ATTENTIE: Bij het werken met PU montageschuim moeten altijd handschoenen worden gedragen. Dit geldt ook voor het reinigen van gereedschap, kleding en oppervlakken van niet-uitgehard PU-schuim met de schuimreiniger.

Verwerkingseigenschappen van FOME FLEX PU-reiniger

 • Kleur: Kleurloos
 • Verwerkingstemperatuur: -10 °C tot +30 °C
 • Opslagtemperatuur: +5 °C tot +30 °C
 • Houdbaarheid: 12 maanden (ongeopend)

Veiligheidsinstructies voor gebruik

Alvorens de schuimreiniger FOME FLEX te gebruiken, moet het veiligheidsblad en de technische gegevensblad worden geraadpleegd. In het bijzonder moet de informatie over het hanteren en de persoonlijke beschermingsmiddelen tijdens het aanbrengen in acht worden genomen. Zelfs als het veiligheidsinformatieblad dit niet uitdrukkelijk vermeldt, moet de schuimreiniger altijd goed gesloten en buiten het bereik van kinderen worden bewaard.

Gevarenaanduidingen volgens de verordening (EG) Nr. 1272/2008

 1. H222 - Zeer licht ontvlambaar aërosol
 2. H229 - Container staat onder druk: kan barsten bij verhitting
 3. H319 - Veroorzaakt ernstige oogirritatie
 4. H334 - Kan slaperigheid en duizeligheid veroorzaken

Voor de volledige tekst van de gevarenaanduidingen, zie paragraaf 16 van het FOME FLEX schuimreiniger PU schuimreiniger Veiligheidsinformatieblad. Deze bevat ook gedetailleerde informatie over het gebruik, de opslag, het transport en de verwijdering van de schuimreiniger.

Extra informatie

Extra informatie

ArtikelnummerTG-FOAM-CL
LevertijdVerzending van uw order binnen 2-3 werkdagen
Kleefstof typeNee
EAN/GTIN4772012001936
Gewicht0.4600
Vulhoeveelheid in ml500
KleurKleurloos
KleurnauwkeurigheidKleur soortgelijk RAL-kleursysteem
Beoordelen

Klantenreviews

Er zijn nog geen meningen van klanten beschikbaar

Schrijf de eerste review over dit product
Datasheet

Product delen? Dank je.