Trespa® Meteon® FR UNI COLOURS 2x1meter

De HPL-platen Trespa® Meteon® FR UNI COLOURS in het formaat 2x1 meter zijn verkrijgbaar in vele kleuren met een eenkleurig oppervlaktedecor aan beide zijden in een gesatineerde afwerking en worden gekenmerkt door een enorme duurzaamheid en een zeer hoge weersbestendigheid.

✓ In veel kleuren beschikbaar
✓ Oppervlakte décor aan beide zeiden
✓ Uv- en weersbestendig
✓ Vlamvertragend volgens EN 438-7
✓ Facade goedkeuring volgens DIBt

De eenkleurige gevelpanelen van Trespa® zijn op verzoek verkrijgbaar in vele andere kleuren en formaten, en ook precies op maat gesneden.

Het artikel is in voorraad

Verzending van uw order binnen 2 - 3 werkdagen

 • Standaard platen
2000mm
1000mm
Volumekortingen
 • vanaf stuks 0,00 € (Basisprijs 0,00 € / m2)
 • vanaf stuks 0,00 € (Basisprijs 0,00 € / m2)
 • vanaf stuks 0,00 € (Basisprijs 0,00 € / m2)

Alle prijzen zijn inclusief 19% btw

Basisprijs 0,00 € / m2
0,00 € / stuk
0,0000kilo / stuk

Alle prijzen zijn inclusief 19% btw

Uw prijs € 0,00 Incl. 19% BTW Gewicht: 0,0000kilo
Beschrijving

Trespa® Meteon® FR UNI COLOURS - THE facade panelen gemaakt van HPL

Veel kleuren op voorraad ✓ Moeilijk ontvlambaar ontwerp ✓ Incl. gevel goedkeuring ✓

De Trespa® Meteon® FR UNI COLOURS panelen zijn hoogwaardige hogedruklaminaten met een dikte van 8 mm, die geschikt zijn als decoratieve gevelbekleding voor geventileerde gevelsystemen. Voor deze doeleinden voldoen de massieve panelen aan de strenge eisen voor brandgedrag van diverse Europese en internationale normen en worden ze beschouwd als brandvertragend. De oppervlakken van de serie UNI COLOURS zijn verkrijgbaar in vele verschillende kleuren. In ons leveringsprogramma is bewust gekozen voor een decor aan beide zijden, waarbij de voor- en achterzijde van de HPL panelen dezelfde kleur hebben in een zijdematte satijnglans, zodat de massieve panelen ook kunnen worden gebruikt voor scheidingswanden en interieurinrichting.

Wij bieden de hoogwaardige Trespa® Meteon® gevelpanelen met decor aan beide zijden in diverse tinten wit en grijs en in trendy kleuren in ons standaardformaat met 2000 mm lengte en 1000 mm breedte. Andere kleuren en matte, glanzende of gestructureerde oppervlakken zijn op aanvraag verkrijgbaar. Bovendien zijn HPL-platen van het merk Trespa® afhankelijk van het ontwerp ook verkrijgbaar als losse sneden of in standaardformaten van 3050x1530 mm, 3650x1860 mm of 4270x2130 mm. Stuur ons gewoon een korte e-mail met de afmetingen die u nodig hebt, met vermelding van de kleur, de decors en de oppervlakteafwerking. Ons vriendelijke team stuurt u onmiddellijk een offerte op maat, inclusief verzendkosten, op basis van uw specificaties.

Ons standaard leveringsprogramma voor Trespa® Meteon® FR UNI COLOURS

Alle kleurenversies van de panelen uit ons standaard leveringsprogramma hieronder hebben dezelfde kleur op beide oppervlakken met een satijnmatte afwerking. De afmeting van ons standaard formaat is 2000mmx1000mm.

 • A03.0.0 Wit tussen RAL9001 (Crème) and RAL9010 (Zuiver wit)
 • A05.0.0 Puur wit lijkt op RAL9003 (Signaalwit)
 • A21.1.0 Winter Grijs tussen RAL9018 (Papyruswit) and RAL7035 (Lightgrijs)
 • A03.4.0 Silver Grijs lijkt op RAL7038 (Agaatgrijs)
 • A21.5.1 Mid Grijs lijkt op RAL7037 (Stofgrijs)
 • A21.7.0 Staalgrijs lijkt op RAL7011 (Ijzergrijs)
 • A25.8.1 Antracietgrijs lijkt op RAL7016 (Antracietgrijs)
 • A12.3.7 Karmijnrood lijkt op RAL3002 (Karmijnrood)
 • A12.6.3 Wijnrood tussen RAL3004 (Purperrood) und RAL3005 (Wijnrood)
 • A37.0.8 Lime Green iets meer intens, stralender dan RAL6018 (Geelgroen)
 • A04.1.7 Goudgeel lijkt op RAL1007 (Narcissengeel)

Eigenschappen van Trespa® Meteon® FR-gevelplaten

Het merk Trespa® staat voor producten die worden gekenmerkt door een uitstekende en constant hoge kwaliteit. Niet voor niets is Trespa International een van de toonaangevende fabrikanten van decoratieve panelen voor gevelbekleding. Hieronder vallen de Trespa® Meteon® FR HPL-platen, die ontworpen zijn om bij correcte installatie minstens 50 jaar mee te gaan. Dit is een hoogwaardig materiaal dat geschikt is voor uiterst hoogwaardige en duurzame gevel- en balkonbekleding en voor talloze toepassingsmogelijkheden zowel binnen als buiten.

Tot de belangrijkste kenmerken van de panelen behoren de brandgedragklassen, die volgens diverse normen als brandvertragend worden geclassificeerd, en de uitstekende weerbestendigheid. Deze eigenschappen zijn van het grootste belang als de eenkleurige decoratieve panelen buiten worden gebruikt als bekleding van verticale gevelsystemen of als plafondafwerking. Het is immers nauwelijks de moeite waard om te investeren in materiaal en arbeid om een buitenmuur te bekleden als deze niet lang meegaat vanwege onvoldoende UV- en weerbestendigheid. Met Trespa® Meteon® FR hoeft hiervoor niet gevreesd te worden. Zelfs langdurig, sterk zonlicht veroorzaakt geen waarneembare veranderingen aan het oppervlak, wat wordt bewezen door uitgebreide testprocedures voor grijswaardenbeoordeling voor kleur of in contrast. In combinatie met geschikte installatiematerialen en professionele montage hebben Trespa® Meteon® FR-gevelplaten een algemene typegoedkeuring voor geventileerde gevelsystemen, die in de volksmond ook wel gevelgoedkeuring wordt genoemd.

HPL wordt ook gekenmerkt door uitstekende fysische eigenschappen. Dankzij hun zeer goede vochtbestendigheid worden hogedruklaminaten beschouwd als waterbestendige panelen. Dit komt onder meer door een zeer lage wateropname van maximaal 0,5%. Ook op het gebied van dimensionale stabiliteit bij verhoogde temperaturen, die bij direct zonlicht snel kunnen worden bereikt, zijn de gevelplaten van Trespa® Meteon® absoluut overtuigend. Met een zeer geringe uitzetting van minder dan 0,25%, zowel in de lengte- als in de dwarsrichting, veranderen de paneelafmetingen slechts uiterst licht. Bij ons standaardformaat van 2x1 meter betekent dit een maximale uitzetting van 5,0 mm ten opzichte van de plaatlengte, of 2,5 mm ten opzichte van de plaatbreedte. Maar zelfs bij zulke kleine uitzettingen is een montage zonder beperkingen essentieel voor HPL-bekleding.

Goedkeuringen en normen voor HPL platen

 • Vlamvertragend volgens DIN EN 438-7 B-s1, d0 (komt overeen met DIN 4102-1 B1)
 • Balkongoedkeuring volgens ETB-richtlijn "Onderdelen die bescherming bieden tegen vallen"
 • Gevelgoedkeuring in overeenstemming met de algemene typegoedkeuring als een aan de achterzijde geventileerd gevelsysteem
 • FSCTM-gecertificeerde of PEFCTM-gecertificeerde varianten zijn beschikbaar op aanvraag

Op verzoek zijn de hoogwaardige gevelplaten ook verkrijgbaar in vele andere kleuren.

Toepassingsvoorbeelden voor Trespa® Meteon®

Gevelbekleding met Trespa® Meteon® FR
Door het gesloten, vrijwel poriënvrije oppervlak wordt vuilaanhechting grotendeels voorkomen. Ook de chemische bestendigheid, die zich ook bewijst tegen sterke reinigingsmiddelen, draagt ertoe bij dat gevelbekledingen met HPL-panelen er langdurig mooi uitzien. De inspanning voor onderhoud en reiniging is aanzienlijk minder dan bij vuilgevoelige thermische isolatiesystemen met oppervlaktepleister. Zelfs graffiti kan meestal zeer gemakkelijk van het oppervlak worden verwijderd met geschikte reinigingsmiddelen. Het is niet voor niets dat verticale wandbekleding in de buitenruimte met Trespa® Meteon® zo populair is.

De installatie is gebaseerd op verschillende criteria. Ook het montagemateriaal verschilt, afhankelijk van de onderconstructie. Terwijl voor onderconstructies van hout goedgekeurde gevelschroeven en een EPDM-voegband moeten worden gebruikt, is voor onderconstructies met aluminium profielen klinken met gevelklinknagels met een kopdiameter van 16 mm vereist. De typegoedkeuring van de panelen als geventileerd gevelsysteem, die wij van de paneelfabrikant ontvangen en als download beschikbaar hebben gesteld in de tabbladen, bevat zeer gedetailleerde informatie over hoe de montage als gevelbekleding moet worden uitgevoerd, hoe de bevestigingen moeten worden gekozen en welke montageafstanden in acht moeten worden genomen. In de meeste gevallen wordt de montage uitgevoerd met een open voeg. Dit betekent dat de panelen met een zichtbare spleet naast of boven elkaar worden gemonteerd. Deze moet ten minste 10 mm bedragen in verband met de thermische uitzetting van HPL laminaten.

Als alternatief voor verticale gevelbekleding met open voegen kunnen de openingen tussen aangrenzende panelen ook worden afgedekt met onze voegprofielen. Houd er rekening mee dat de afstand tussen de twee panelen toeneemt met de materiaaldikte van het aluminium profiel. In het geval van onze H-profielen met een klembereik van 8 mm en een profieldikte van 1 mm betekent dit dat de montageafstand tussen twee panelen 11 mm moet bedragen. Onze profielen hebben echter nog voldoende randoverlap aan de zichtzijde, zodat ze perfect voor dergelijke doeleinden kunnen worden gebruikt. Naast het visuele aspect, voorkomt dit ook dat insecten, vocht van regen of vuil achter de gevelpanelen komen. Het sluit ook eventuele koudebruggen af, wat een positief effect heeft op de efficiëntie van aanvullende, optionele thermische isolatie.

Balkonbekleding met Trespa® Meteon® FR
HPL-platen zijn ook zeer geschikt als balkonrand en garanderen de noodzakelijke bescherming tegen vallen en bieden tegelijkertijd effectieve privacy. Om de Trespa-panelen voor dit doel te kunnen gebruiken, zijn ze getest volgens de ETB-richtlijn "Onderdelen die bescherming bieden tegen vallen". De installatie is echter afhankelijk van het type onderconstructie waaraan de panelen worden bevestigd. Vanwege het grote aantal verschillende systemen en balkonbouwmethoden moeten de specificaties van de fabrikant van de panelen, de installatievoorschriften van de balkonbouwer en de wettelijke voorschriften in acht worden genomen alvorens de balkonbekleding te monteren.

De balkonreling is echter meestal van metaal en daarom bieden wij ook passende bevestigingsoplossingen. Daartoe behoren onze grootkopnagels voor HPL of RVS-balkonschroeven (naar keuze met draadbus of dopmoer) in verschillende lengtes. Deze zijn elk verkrijgbaar als ongeverfde of, bij het decor passende, gelakte versies.

HPL panelelen binnen interieurdesign
Dankzij de vele kleurvarianten passen de robuuste panelen bij elke inrichtingsstijl. Van eenvoudige ruimteverdelers in dokterspraktijken en kantoortuinen in neutraal wit of lichtgrijs, tot gerichte kleuraccenten, bijvoorbeeld als keukenachterwand in Lime Green, Carmine Red of Golden Yellow, tot douchewanden in trendy donkergrijze tinten die een geweldig contrast vormen met lichte wandtegels. Trespa® Meteon® FR UNI COLOURS zijn een zeer goede keuze voor talloze interieurtoepassingen. Dankzij het decor aan beide zijden kunnen de tegels zelfs vrijstaand of in meubelbouw worden gebruikt.

 • Als geventileerd gevelsysteem is HPL een duurzaam alternatief voor composiet systemen voor externe thermische isolatie
 • HPL is zeer geschikt als privacy- en valbeveiliging op balkons en dakterrassen
 • De eenkleurige panelen zijn uitstekend geschikt voor het maken van stabiele scheidingswanden en -wanden
 • HPL is een ideale vervanger voor betegelde backsplash in de keuken en is zeer gemakkelijk schoon te maken
 • Als waterdicht paneel kan HPL ook worden gebruikt als douchewand of wandbekleding in de badkamer
 • De buigstijve panelen zijn ook geschikt als kleine planken, kast- en schuifdeuren
 • en nog veel meer

Verwerken van HPL facade panelen

HPL is een zeer hard materiaal, dat bepaalde eisen stelt aan het gereedschap, vooral bij bewerkingen, want met eenvoudige boren of zaagbladen, die geschikt zijn voor normaal hout of kunststof, bent u bij hogedruklaminaat niet goed af, omdat deze te snel zouden slijten.

HPL panelen zagen
Voor gevelbekleding worden meestal rechte sneden gemaakt, die het gemakkelijkst kunnen worden uitgevoerd met een cirkelzaag. De beste resultaten worden bereikt met een zaagblad met alternerende tanden of trapeziumvormige platte tanden en een hoge zaagbladprojectie van 10%. Het paneel moet met de zichtzijde naar de zaag worden geplaatst. Dit betekent dat bij een vaste tafelzaag of paneelzaag de zichtzijde naar boven gericht is. Bij handcirkelzagen of decoupeerzagen moet de zichtbare kant naar beneden gericht zijn. Voor binnenhoeken en uitsparingen is een cirkelzaag meestal niet goed geschikt, zodat de decoupeerzaag hier beter te gebruiken is. Wij adviseren voor precisiesnedes voor HPL speciale zaagbladen van hardmetaal te gebruiken, omdat daarmee een veel zuiverder zaagbeeld wordt verkregen. De zogenaamde Precision Cut zaagbladen zijn verkrijgbaar bij vrijwel alle toonaangevende fabrikanten.

HPL panelen boren
Voor montage met schroeven of klinknagels moeten gaten worden geboord. Dat kan met een HSS-boor, maar een speciale HPL-boor van massief hardmetaal produceert preciezere gaten. Bij het boren moet HPL altijd op een stevige ondergrond worden geplaatst, zodat de boor bij het naar buiten komen niet in de lege ruimte steekt. Anders kunnen lelijke randafbrokkelingen van het decoratieve oppervlak niet worden uitgesloten. Bij gevelschroeven wordt het paneel geboord met een boor van 8 mm. De dragende houten onderconstructie wordt niet geboord. Bij aluminium onderconstructies worden de profielen allemaal met 5,1 mm geboord. Bij het paneel wordt echter alleen het vaste punt in deze diameter geboord, die overeenkomt met de klinknagel. Alle andere bevestigingen dienen als glijpunten voor thermische uitzetting en moeten worden geboord met een boor met een diameter van 10 mm.

HPL panelen schoonmaken
De HPL-platen van Trespa® worden gekenmerkt door een gesloten, vrijwel poriënvrij oppervlak waarop vuilophoping grotendeels wordt voorkomen. Toch kunnen stof en roet zich in de loop der tijd door milieu-invloeden op het oppervlak ophopen. Ook externe invloeden of vandalisme kunnen ongewenste vervuiling op het oppervlak veroorzaken, maar in de meeste gevallen kan dit met geschikte reinigingsmiddelen van het oppervlak worden verwijderd. HPL is zeer goed bestand tegen chemicaliën en kan zelfs worden gereinigd met zuur- of oplosmiddelhoudende reinigingsmiddelen. Zo kan zelfs hardnekkig vuil zoals stickerresten of graffiti worden verwijderd. Zachte doeken, sponzen of zachte nylonborstels zijn bijzonder geschikt voor de reiniging. Schuursponzen of borstels met harde haren moeten echter worden vermeden, omdat deze het oppervlak kunnen beschadigen. Hetzelfde geldt voor reinigingsmiddelen die schuur- of polijstmiddelen bevatten. Ook deze moeten worden vermeden.

OPMERKING: De fabrikant Trespa International presenteert op zijn website www.trespa.info uitgebreide informatie over verwerking, installatie, reiniging en vele andere onderwerpen met betrekking tot Trespa® Meteon® gevelpanelen kan worden gedownload.

Materiaaleigenschappen van Trespa® Meteon® FR

 • Kleur: Aan beide kanten, naar keuze
 • Finish: Aan beide kanten satijs (satijnen finish)
 • Sterkte: 8mm
 • Sterkte tolerantie: +/- 0,50mm volgens EN 438-2.5
 • Fysieke dichtheid 1,35 g/cm3
 • Temperatuurbestendigheid: from -30°C up to +80°C
 • Buigingsmodule min. 9.000 MPa volgens EN ISO 178
 • Buigingskracht min. 120 MPa volgens EN ISO 178
 • Lengte uitbreiding max. 0,25 % volgens EN 438-2.17
 • Breedte uitbreiding max. 0,25 % volgens EN 438-2.17
 • Thermische geleidbaarheid 0,3 W/mK volgens EN 12524
 • Water absorptie 0,5% volgens ASTM D2842-06
 • Massa verhoging: max. 3% volgens EN 438-2.15
 • Vuurgedrag: Vlamvertragend
 • Uv-bestendigheid: Uitstekend
 • Weersbestendigheid: Uitstekend
 • Chemicalische bestendigheid: Uitstekend

OPMERKING: Gedetailleerde informatie over specifieke materiaaleigenschappen wordt door de fabrikant op zijn website verstrekt.www.trespa.info.

Trespa® is een geregistreerd handelsmerk van Trespa International.

Extra informatie

Extra informatie

ArtikelnummerTRS8FR-UCSA
Dikte8
Standaardlengte2000
Standaardbreedte1000
LevertijdVerzending van uw order binnen 2 - 3 werkdagen
KunststofHochdruck-Laminat
MateriaalHogedruklaminaat (HPL)
BrandgedragVlamvertragend
KleurNee
DecorNee
Kleurnaamvarieert
FinishSatin
UV-bestendigheidUV-bestendig
Beoordelen

Klantenreviews

Er zijn nog geen meningen van klanten beschikbaar

Schrijf de eerste review over dit product

Product delen? Dank je.