Universele plug fischer DuoSeal (met schroef)

De fischer DuoSeal universele plug is ideaal voor bevestigingen in natte ruimtes dankzij de veilige boorgatafdichting zonder extra afdichtingsmiddelen. De 2-componenten plug is geschikt voor alle gangbare bouwmaterialen dankzij drie modi.

✓ Veilige afdichting van het boorgat
✓ Ideaal in vochtige ruimtes
✓ Geschikt op tegels
✓ Spreiden, knopen en vouwen
✓ Geen verdraaiing van de plug
✓ Uitbreiding drukloze plugrand
✓ Inclusief roestvrijstalen schroef

Wij bieden de afdichtingsplug uit één stuk in Ø6.0 x 38mm of Ø8.0 x 48mm met bijpassende schroef tegen gunstige voorwaarden.

Het artikel is in voorraad

Verzending van uw order binnen 2-3 werkdagen

 • Prijs berekenen
Beste voorstellen
 • from 10 Items € 0,84/ stuk (Basisprijs € 0,84/ stuk)
 • from 20 Items € 0,83/ stuk (Basisprijs € 0,83/ stuk)
 • from 50 Items € 0,81/ stuk (Basisprijs € 0,81/ stuk)

Alle prijzen zijn inclusief 19% btw

Basisprijs 0,00 € / stuk
0,00 € / stuk
0,0000 kilo / stuk

Alle prijzen zijn inclusief 19% btw

Uw prijs € 0,00 Incl. 19% BTW Gewicht: 0,0000kilo
Beschrijving

Fischer DuoSeal - Voor waterdichte bevestigingen

Inclusief schroef ✓ Spreiden, knopen en vouwen ✓

De fischer DuoSeal universele plug is geschikt voor gebruik op tegels in voorgepositioneerde montage en beschermt het boorgat betrouwbaar tegen binnendringend vocht. Dit maakt het afdichtingsanker ideaal voor bevestigingen in natte ruimtes. Door de productie in een speciaal spuitgietproces worden harde en zachte kunststof componenten gecombineerd, waarbij de plug automatisch het optimale werkingsprincipe initieert. Bij vaste, massieve bouwmaterialen zet de plug uit in het boorgat. Het functionele principe van knopen wordt gebruikt voor geperforeerde bouwmaterialen. Bij paneelbouwmaterialen wordt de deuvel geknoopt zodat de bevestiging altijd stevig vastzit. De royale rand van de plug voorkomt dat deze door het gat wordt getrokken of wegglijdt en sluit het gat tegelijkertijd betrouwbaar af. De lengte en diameter van de roestvaste schroef zijn perfect afgestemd op de betreffende plugmaat. Het schachtgedeelte zonder schroefdraad drukt de deuvelschacht met de zachte groeven stevig tegen de boorgatwand en draagt zo bij aan de volledige afdichting van het boorgat. Om ervoor te zorgen dat het anker niet draait wanneer de schroef wordt ingedraaid, zijn aan de zijkant van het ankerlichaam anti-rotatievergrendelingen bevestigd.

Voor bevestigingen waarbij afdichting van het boorgat niet nodig is, hebben wij ook conventionele pluggen in de categorie kunststofpluggen. Ons leveringsprogramma omvat fischer spreidankers SX, die vooral geschikt zijn voor massieve bouwmaterialen. Voordelige universele pluggen uit de fischer UX serie, naar keuze gemaakt van hoogwaardig nylon of, als duurzame UX Green Version, gedeeltelijk van biobased kunststof, zijn even geschikt voor massieve bouwmaterialen als voor holle bouwmaterialen. In onze onlineshop bieden wij ook de DuoPower pluggen van fischer aan, die ook geschikt zijn voor plaatmateriaal. Naar keuze in de standaarduitvoering of als lange variant met grotere verankeringsdiepte.

Heeft u slechts twee pluggen nodig om een zeepdispenser boven de wastafel te monteren? U kunt de fischer DuoSeal afdichtingspluggen ook per stuk bij ons bestellen.

Leveringsomvang:

 • 1 x fischer DuoSeal plug in Ø6x38mm of Ø8x48
 • 1 x fischer plug schroef in Ø4,5x60mm of Ø6,0x70

OPMERKING: Voor de boorgaten zijn boren nodig met een nominale diameter die overeenkomt met de diameter van het anker. Passende hamerboren met lange boorspiraal voor de vereiste boordiepte van meer als 65mm (of 75mm) hebben wij in de categorie Boren & Bits.

Technische gegevens van de fischer DuoSeal pluggen

 • Plugtype: Kunststofplug
 • Materiaal: Twee-componenten kunststof
 • Plug grootte: Ø6x38mm of Ø8x48
 • Ø Plug: 6mm of 8mm
 • Pluglengte: 38mm of 48mm
 • Werkingsprincipe: Spreiden, knopen, vouwen
 • Uitvoering: met een afdichtrand
 • Ø Boring: 6,0mm of 8,0mm
 • Boorgat diepte: ≥ 65mm of ≥ 75mm
 • Ø Schroef: 4,5mm of 6,0mm
 • Schroeflengte: 60mm of 70mm
 • Schroefaandrijving: TX-20 of TX-30
 • Inschroefdiepte: ≥ 48mm of ≥ 58mm
 • Montage typ(en): alleen voormontage
 • Bouwmaterialen: Beton, lichtbeton, volle baksteen, holle baksteen, gasbeton, gipsplaat, spaanplaat en nog veel meer

OPMERKING: De afdichtende eigenschappen van de plug kunnen alleen worden gegarandeerd op betegelde oppervlakken in combinatie met de meegeleverde schroef. Deze zijn qua lengte en diameter perfect afgestemd op de plug.

Montagehandleiding voor fischer DuoSeal

De fischer DuoSeal plug combineert de uitstekende eigenschappen van de intelligente fischer DuoPower universele plug met een afdichtende werking. Dit betekent dat de plug geschikt is voor alle gangbare bouwmaterialen en met name kan worden gebruikt voor het bevestigen van betegelde oppervlakken in natte ruimtes. Een extra afdichting met een siliconenkit is niet alleen duur, maar komt ook niet overeen met de specificaties van DIN 18534, die de afdichting van vloer- en wandoppervlakken binnenshuis regelt. Met een fischer DuoSeal plug en de bijbehorende schroef wordt het boorgat betrouwbaar afgedicht en vermijdt u structurele schade door binnendringend water in de installatiesubstraat. De plug komt overeen met de waterbelastingsklasse W1-l voor oppervlakken met een matige blootstelling aan spatwater, waaronder ook badkamers voor huishoudelijk gebruik vallen.

Voor montage moeten de boorgatposities worden gemarkeerd en vervolgens worden geboord met een boor die geschikt is voor het bouwmateriaal. De plugdiameter geeft de diameter van de boor aan. Deze moet scherp zijn en niet te veel versleten zijn, om de kwaliteit van het geboorde gat niet te verminderen. Het is erg belangrijk dat de gaten zorgvuldig en recht worden geboord. Dit voorkomt enerzijds dat het tegeloppervlak door scheuren of barsten wordt beschadigd en anderzijds kan de plug rechtstreeks in het boorgat worden gestoken. Dit is van groot belang, zodat de plugrand het boorgat volledig afdekt en het boorgat veilig afdicht. Ook moet de vereiste boorgatdiepte in acht worden genomen. Als u niet diep genoeg boort, kan het zijn dat de plug niet diep genoeg wordt ingebracht of dat de schroef niet voldoende in de plug wordt geschroefd.

Voordat de plug in het boorgat kan worden gestoken, moet het boorgat worden schoongemaakt door te blazen of te stofzuigen. Anders kan het resterende boorstof de dichtheid van de zachte vinnen aantasten. Na een grondige reiniging kan de plug in het gat worden gestoken. Houd er rekening mee dat de fischer DuoSeal alleen geschikt is voor voorgepositioneerde montage. Dit betekent dat het anker in het gat moet worden gestoken voordat het montagedeel wordt bevestigd en niet door het armatuur. De plug moet in het gat worden gestoken totdat de rand van de plug op het tegeloppervlak rust en het gat volledig sluit. Het opzetstuk kan vervolgens worden geïnstalleerd met behulp van de meegeleverde schroeven.

OPMERKING: Bij elke plug wordt een passende schroef met bolkop en gedeeltelijke schroefdraad en zeskantige aandrijving geleverd. Deze zijn optimaal afgestemd op de afdichtpluggen en zorgen ervoor dat de plug het boorgat waterdicht afdicht. Andere schroeven kunnen de functionaliteit van het anker ernstig aantasten, daarom wordt alleen het gebruik van de meegeleverde schroef aanbevolen.

 • Zachte en harde componenten gecombineerd in één plug door innovatieve productie
 • Functionaliteit afgestemd op het bouwmateriaal door spreiden, knopen en vouwen
 • Zachtere lamellen en een grote plugrand sluiten het boorgat effectief af
 • Geen schade aan tegels of pleisterwerk door uitzettingsdrukvrije plughals
 • De roestvrijstalen schroef die bij de plug hoort, is bij de levering inbegrepen
 • De grote plugrand voorkomt dat de plug te diep in het boorgat glijdt
 • De anti-rotatievergrendeling op het ankerlichaam zorgt voor een strakke pasvorm zonder te draaien
 • Geschikt voor voorgepositioneerde installatie in natte ruimtes op betegelde oppervlakken
 • Kan zonder aarzeling worden gebruikt tot waterimpact klasse W1-l volgens DIN 18534

Toepassingsvoorbeelden voor het afdichten van DuoSeal pluggen

De fischer DuoSeal universele plug met een diameter van 6mm is geschikt voor alle bevestigingen die anders in het huishouden worden uitgevoerd met een conventionele plug van dezelfde grootte, maar met het beslissende voordeel dat deze plug zorgt voor een betrouwbare boorgatafdichting op tegeloppervlakken. Dit maakt de plug, die het functionele principe van spreiden, knopen of vouwen initieert, afhankelijk van het montageoppervlak, ideaal voor montage in natte ruimtes zoals badkamers, gastentoiletten, kleedkamers of openbare sanitaire voorzieningen. Typische voorbeelden van montage-objecten waarbij een plug met zes gaten wordt gebruikt, zijn handdoekhouders, zeepdispensers of toiletrolhouders. Wandlampen en spiegels kunnen met de plug en de bijbehorende schroef net zo stevig worden bevestigd als muurbeugels voor keukengerei die bij de gootsteen moeten worden bevestigd. Door de royale plugrand in combinatie met de zachte lamel van de deuvelhals - bij professionele montage - is het risico van indringen van water in het montageoppervlak, veroorzaakt door opspattend water of bij het reinigen van de oppervlakken, uitgesloten.

De DuoSeal plug in Ø8x48mm is daarentegen zeer geschikt voor het bevestigen van zwaardere of bewegingsbelaste montagedelen. Een heel goed praktisch voorbeeld zijn douchestangen met een grote regendouche in de douchecabine of beugels voor mensen met een handicap in de douche of boven het bad. Lichte badkamermeubels bij de wastafel, handdoekstangen of scheidingswanden tussen urinoirs zijn ook mogelijke toepassingen waar een plug van 8mm een goede maat is. Het plaatsen van scheidingswanden in kleedkamers, het plaatsen van lichte planken en wandkasten in wellnessruimtes en zwembaden, evenals het bevestigen van een doorstroomverwarmer of ondertafelapparaat in de directe nabijheid van de spoelbak of wastafel zijn verdere mogelijkheden voor de fischer DuoSeal met 8mm diameter.

OPMERKING: De fischer DuoSeal is geschikt voor voorgepositioneerde montage op tegels in alle gangbare bouwmaterialen. Het draagvermogen van de plug kan variëren afhankelijk van het specifieke bouwmateriaal. Informatie over de mogelijke belastingen hebben we overzichtelijk weergegeven in een belastingtabel als PDF. Dit kan worden gedownload van het tabblad gegevensbladen.

Extra informatie

Extra informatie

ArtikelnummerF-DS-00000-S
LevertijdVerzending van uw order binnen 2-3 werkdagen
MateriaalNylon
Plug maatNee
Uitvoeringmet afdichtingsrand
Lengte schroefdraadvarieert
Ø Draadvarieert
Inschroefdieptevarieert
Beoordelen

Klantenreviews

Er zijn nog geen meningen van klanten beschikbaar

Schrijf de eerste review over dit product

Product delen? Dank je.