Aluminium buitenhoekprofiel in antraciet (RAL 7016)

De hoekprofielen voor buitenhoeken in antraciet aluminium zijn UV- en weerbestendig en kunnen worden gebruikt voor het bekleden van gevelhoeken buitenshuis. Dankzij de vervaardiging uit AW 6063 T6 aluminium zijn de profielen enorm stabiel en corrosiebestendig.

✓ Gepoedercoat in antraciet
✓ Massief 6063 T6 aluminium
✓ UV & weerbestendig
✓ Geschikt voor buitenhoeken
✓ Zeer hoge stabiliteit
✓ Zijden matte oppervlakken

De antracietgrijze buitenhoekprofielen zijn bij ons verkrijgbaar met 3mm, 6mm of 8mm klembereik tegen gunstige staffelprijzen.

Het artikel is in voorraad

Verzending van uw order binnen 2 - 3 werkdagen

 • Prijs berekenen
Volumekortingen
 • vanaf stuks 0,00 € (Basisprijs 0,00 € / m)
 • vanaf stuks 0,00 € (Basisprijs 0,00 € / m)
 • vanaf stuks 0,00 € (Basisprijs 0,00 € / m)

Alle prijzen zijn inclusief 19% btw

Basisprijs 0,00 € / m
0,00 € / stuk
0,0000kilo / stuk

Alle prijzen zijn inclusief 19% btw

Uw prijs € 0,00 Incl. 19% BTW Gewicht: 0,0000kilo
Beschrijving

Aluminium hoekprofielen in antraciet (RAL7016) voor buitenhoeken

Weerbestendige poedercoating ✓ Massief aluminium ✓ Corrosiebestendig ✓

Onze aluminium hoekprofielen voor buitenhoeken zijn gemaakt van massief aluminium met een profieldikte van 1,1mm en vervolgens gecoat met een robuuste poedercoating in antraciet (RAL 7016). De profielen, waarvan de kleur en glansgraad zijn afgestemd op onze HPL-panelen in antraciet, zijn verkrijgbaar in klembereiken van 3mm, 6mm en 8mm. Dit betekent dat de profielen, afhankelijk van de uitvoering, niet alleen geschikt zijn voor HPL in 6mm of 8mm, maar ook voor onze 3mm aluminium composietpanelen in antraciet of voor designvinylvloeren, die meestal een dikte van 2-3mm hebben. De 6mm profielen zijn ook zeer geschikt voor wandtegels of vloerbekleding van kliklaminaat, terwijl het profiel met 8mm klembereik ook een zeer goede dikte heeft voor vloertegels om een visueel perfecte hoekafwerking te krijgen. De aluminiumlegering AW EN 6063 T6 is een uiterst corrosiebestendige legering. De lak van het oppervlak is ook UV- en weerbestendig, zodat de hoekprofielen permanent geschikt zijn voor buitentoepassingen. Natuurlijk zijn de hoekprofielen ook zonder meer geschikt voor alle binnentoepassingen, bijvoorbeeld als hoekverbindingsprofielen van wandbekledingen, scheidingswanden of als randbekleding van traptreden.

We gebruiken een 6063 T6 aluminiumlegering voor onze aluminium profielen, waardoor we een lage profieldikte kunnen kiezen zonder enig verlies op het gebied van stabiliteit te hoeven accepteren. De profieldikte van slechts 1,1mm heeft een zeer hoge inherente stijfheid en zorgt tegelijkertijd voor een zeer laag gewicht, zodat de hoekprofielen nauwelijks bijdragen aan de gewichtsbelasting van gevelbekleding op de onderconstructie. Daarnaast hebben de dunwandige profielen het voordeel dat ze zeer eenvoudig verwerkt kunnen worden. Het op lengte zagen van de profielen kan bijvoorbeeld eenvoudig met een eenvoudige handzaag. Het kleine hoogteverschil tussen het plaatoppervlak en het profieloppervlak is ook een opmerkelijk aspect, omdat dit niet alleen bijdraagt aan een onopvallender totaalbeeld, maar ook het af en toe schoonmaken van de oppervlakken met een zachte doek vergemakkelijkt.

OPMERKING: Onze hoekprofielen voor buitenhoeken met robuuste poedercoating in antracietgrijs (RAL7016) zijn verkrijgbaar met een standaardlengte van 2000 mm als versies met een klembereik van 3 mm, 6mm of 8mm. Hoekprofielen voor binnenhoeken, verbindingsprofielen of randafwerkingsprofielen zijn ook verkrijgbaar in dezelfde kleur. We bieden deze ook aan in lengtes van 2 meter voor paneeldiktes van 3 mm, 6 mm of 8 mm.

Eigenschappen van het antracietgrijze buitenhoekprofiel

Onze hoekprofielen zijn, net als al onze aluminium profielen, gemaakt van hoogwaardig EN AW 6063 T6 aluminium. De voordelen van deze legering, die in de bouwsector ook wel architecturaal aluminium wordt genoemd, zijn een zeer goede corrosiebestendigheid en een hoge inherente stijfheid bij een relatief laag gewicht. Massief aluminium is een zeer goed materiaal, vooral voor onze optische profielen, die zowel worden gebruikt voor gevelbekleding buitenshuis als in de binnenhuisarchitectuur, bijvoorbeeld voor scheidingswanden en schermen. Het combineert een filigraan uiterlijk met een hoge buigstijfheid en verbetert zo de stabiliteit van constructies, bijvoorbeeld voor vrijstaande scheidingswanden of kamerschermen, vooral bij lage paneeldiktes. In plaats van een beschermlaag door anodische oxidatie, zoals wordt gebruikt bij onze zilver geanodiseerde profielen, gebruiken we voor de antracietgrijze hoekprofielen een krasbestendige poedercoating in RAL 7016 met een glansgraad van ca. 20%, die wordt gekenmerkt door een goede UV- en weerbestendigheid. Dit betekent dat het oppervlak van de profielen qua kleur en glansgraad exact hetzelfde is als het oppervlaktedecor van onze HPL panelen in antracietgrijs, die we op de millimeter precies op maat gesneden aanbieden en daarom ideaal zijn om de randen van gevelbekleding buiten af te dekken zonder bang te hoeven zijn voor kleurveranderingen door verwering.

We hebben de hoekprofielen op voorraad in de drie meest voorkomende klembereiken die gebruikelijk zijn voor gevelpanelen. Dit klembereik is afhankelijk van de keuze en bedraagt 3mm, 6mm of 8mm. Het maximale klembereik daarentegen is iets anders en is bewust hoger gekozen in het ontwerp van de profielen zodat ook plaatmateriaal met hogere fabricagetoleranties ten opzichte van de plaatdikte gebruikt kan worden. De plustolerantie van het maximale klembereik is ca. 0,5mm voor alle profielen, wat resulteert in 3,5mm, 6,5mm of 8,5mm. De profieldikte van ca. 1,1mm is ook identiek voor alle buitenhoekprofielen. De maatnauwkeurigheid van onze profielen is gebaseerd op de EN 12020 norm (geëxtrudeerde precisieprofielen van EN AW-6060 en EN AW-6063 legeringen), waarvan de naleving wordt gegarandeerd door strenge controles van onze fabrikant in Noordrijn-Westfalen (Duitsland). Hierdoor kunnen we een constante hoge kwaliteit van onze aluminium profielen garanderen.

Er zijn echter ook verschillen in de profielen die te wijten zijn aan de verschillende klembereiken. Dit heeft enerzijds betrekking op het zichtbare buitenoppervlak van de profielen en anderzijds op de breedte van het montagevlak, waardoor ook de totale afmetingen veranderen. De zichtbare oppervlakken van de haaks op elkaar geplaatste hoekprofielen hebben een breedte van ongeveer 14,5mm voor het 3mm profiel. Voor het 6mm profiel is de breedte ongeveer 15,0mm. Voor het 8mm profiel neemt dit weer toe tot ongeveer 17,0mm. Het montagevlak, dat wordt gebruikt om te lijmen of schroeven indien nodig, heeft een breedte van 35mm voor de twee grotere profielen. In het geval van de hoekprofielen van 3mm is dit iets ruimer, namelijk 38mm, wat resulteert in een toename van de stijfheid die bij de meeste panelen van deze geringe dikte niet voldoende is.

Specifieke gegevens van de verschillende profielmaten

 • Alu hoekprofiel voor buitenhoeken 3mm: Spanbereik: max. 3,5mm, profieldiepte buiten: 44,0mm, gewicht: 329g/m
 • Alu hoekprofiel voor buitenhoeken 6mm: Spanbereik: max. 6,5mm, profieldiepte buiten: 43,5mm, gewicht: 321g/m
 • Alu hoekprofiel voor buitenhoeken 8mm: Spanbereik: max. 8,5mm, profieldiepte buiten: 46,0mm, gewicht: 345g/m

Toepassing en montage van de aluminium hoekprofielen in antraciet

De hoekprofielen voor buitenhoeken met antracietgrijze poedercoating zijn perfect voor het afdekken van de randen van gevelbekleding en het verbergen van afgeschaafde randen van HPL gevelpanelen en bedekken ook de donkere kern van HPL decoratieve panelen of aluminium composiet panelen, wat in het laatste geval komt door de zwarte kern van PE kunststof. Afgezien van de optische redenen voor het gebruik van de hoekprofielen, verminderen ze ook verwondingen door snijranden, die zeer scherp kunnen zijn, vooral bij wand- en vloertegels, maar ook bij aluminium composietpanelen. Afhankelijk van het toepassingsgebied worden de hoekprofielen over de randen van de gevelpanelen geschoven. De eenvoudigste manier om dit te doen is door de profielen in te schuiven en dan pas verder te gaan met het monteren van de panelen in een rechte hoek. Als de profielen als hoekafwerking van de wand en de vloer worden gebruikt, is het aan te raden om ze met een geschikte montagelijm op de wandhoek te bevestigen en de tegels of het laminaat pas te plaatsen nadat ze zijn uitgehard. Hoewel laminaat of vinyl zeker in de profielrail kan worden geplaatst, ziet een voeg tussen het zichtbare deel van het hoekprofiel en het oppervlak van de tegels er meestal mooier uit. De zo ontstane voeg kan later gemakkelijk worden afgedicht met een siliconenkit in dezelfde kleur en sluit de afwerking perfect af.

TIP: Met een standaardlengte van 2 meter zijn de antracietgrijze buitenhoekprofielen uitermate geschikt voor grote bekledingen van buitengevels. Voor kortere paneeleinden rond een buitenhoek kunnen de dunne maar stevige profielen eenvoudig worden gezaagd met een metaalzaag, maar een verstekzaag met verstekfunctie is een veel beter alternatief, omdat dit zorgt voor zuivere, rechte zaagsneden van de aluminium profielen.

De gepoedercoate profielen voor buitenhoeken hebben een goede klemkracht met panelen waarvan de dikte overeenkomt met het maximale klembereik, zonder dat er extra bevestiging nodig is. Afhankelijk van het specifieke materiaal zijn diktetoleranties niet ongewoon bij de productie van de panelen. Deze toleranties kunnen per fabrikant verschillen. Daarom hebben onze profielen ook een plustolerantie van ongeveer 0,5mm, zodat ze op elk moment op de paneelranden kunnen worden geschoven. Bij sommige toepassingen, vooral bij panelen met een glad, gelijkmatig oppervlak, kan een extra bevestiging door middel van lijmen of schroeven nuttig zijn. In de meeste gevallen is een MS-polymeer, zoals onze Parabond 600, een zeer goede keuze, omdat deze permanent elastische montagelijm hecht op bijna alle materialen die in de bouwsector worden gebruikt. Een kleine inkeping op het montageoppervlak dient ook als geleider voor het aanbrengen van de lijm en zorgt ook voor een betere hechting. Bovendien kan de groef ook worden gebruikt om de afstand voor het boren van gaten aan te houden als de profielen met geschikte schroeven moeten worden bevestigd. De afstand tot het montagevlak wordt zo gekozen dat er geen randafbrokkeling van het plaatmateriaal te verwachten is bij bevestiging met schroeven. Voor het boren van de dunne buitenhoekprofielen is een metalen boor, bijvoorbeeld onze geslepen HSS-boor, de perfecte keuze, die moeiteloos door het dunwandige aluminium glijdt.

Toepassingsvoorbeelden van onze aluminium profielen voor buitenhoeken

 • De aluminium buitenhoekprofielen in antraciet zijn perfect voor het afwerken van de hoeken van donkere HPL panelen buitenshuis
 • De buitenhoekprofielen zijn uitstekend geschikt voor het bouwen van weerbestendige omkastingen voor tuingereedschap of afvalbakken
 • De profielen in RAL7016 kunnen ook worden gebruikt als binnenhoekprofielen met het bredere oppervlak als zichtzijde
 • De robuuste poedercoating van de profielen wordt niet aangetast door schoonmaakmiddelen in badkamer, toilet en keuken
 • Externe hoekprofielen in antracietgrijs zijn zeer geschikt voor vrijstaande ruimteverdelers in kantoren en winkels

Technische gegevens van de aluminium hoekprofielen in antraciet

 • Materiaal: Geanodiseerd aluminium
 • Legering: EN AW 6063 T6
 • Oppervlak: Gepoedercoat
 • Kleur: Antracietgrijs (RAL 7016)
 • Profielvorm: Hoekprofiel (buitenhoekprofiel)
 • Klembereik (max): 3,5mm, 6,5mm resp. 8,5mm
 • Standaard lengte: 2005mm
 • Hoekprofiel (buitenhoekprofiel): 1,1mm
 • Zichtbreedte: 14,5mm - 17,0mm
 • Profielbreedte: 43,5mm - 46,0mm
 • Montageoppervlak: 35,0mm - 38,0mm
 • Uv-bestendigheid: Uitstekend
 • Weersbestendigheid: Uitstekend
 • Corrosiebestendigheid: Uitstekend
Extra informatie

Extra informatie

ArtikelnummerAP-010
Standaardlengte2000
LevertijdVerzending van uw order binnen 2 - 3 werkdagen
MateriaalAluminium (EN AW 6063 T6)
Profiel typeBuiten hoekprofiel
Klemgebiedvarieert
KleurGrijs
Kleurnauwkeurigheidgeen informatie mogelijk
KleurnaamAntraciet grijs
Beoordelen

Klantenreviews

Er zijn nog geen meningen van klanten beschikbaar

Schrijf de eerste review over dit product

Product delen? Dank je.