Draadbus M5 roestvrij staal (ongelakt)

De draadbus in ongelakt ontwerp is gemaakt van roestvrij staal en heeft een betrouwbare schroefborging van 2C-draadborging. De binnendraad van de huls is geschikt voor alle schroeven met schroefdraad in maat M5.

✓ Corrosiebestendig A2 staal
✓ Roestvrijstalen glanzende afwerking
✓ Voor schroeven met M5 draad
✓ Ideaal voor onze balkonschroeven
✓ Ø 14 mm kopdiameter
✓ Geen minimumhoeveelheid

De roestvaststalen draadbussen met blanke schroefkop zijn geschikt voor al onze balkonbouten met M5 draad.

Het artikel is in voorraad

Verzending van uw order binnen 2 - 3 werkdagen

 • Prijs berekenen
Beste voorstellen
 • from 10 Items € 2,11/ stuk (Basisprijs € 2,11/ stuk)
 • from 20 Items € 1,83/ stuk (Basisprijs € 1,83/ stuk)
 • from 50 Items € 1,42/ stuk (Basisprijs € 1,42/ stuk)
 • from 100 Items € 1,14/ stuk (Basisprijs € 1,14/ stuk)
 • from 200 Items € 1,02/ stuk (Basisprijs € 1,02/ stuk)
 • from 300 Items € 0,90/ stuk (Basisprijs € 0,90/ stuk)

Alle prijzen zijn inclusief 19% btw

Basisprijs € 2,80 / stuk
€ 2,80 / stuk
0,0054 kilo / stuk

Alle prijzen zijn inclusief 19% btw

Uw prijs € 2,80 Incl. 19% BTW Gewicht: 0,0054 kilo
Beschrijving

Schroefdraadbus M5 van roestvrij staal (ongelakt)

Zonder kopbeschildering ✓ Voor alle schroeven met M5 draad ✓ Ook enkelvoudig ✓

De draadbus is gemaakt van hoogwaardig A2-staal. Dit is een extreem corrosiebestendige roestvrijstalen legering die perfect geschikt is voor alle toepassingsgebieden, zowel binnen als buiten. De kopdiameter is 14mm en is met 2mm vrij vlak, waardoor panelen vrijwel gelijkmatig op de bijbehorende onderconstructies kunnen worden gemonteerd. De huls daarentegen heeft een diameter van 8mm en een diepte van 12mm. Dit vereist een paneel- of profieldikte van 12mm of meer zodat de huls volledig in het gat kan worden gestoken. De binnendraad van de huls in maat M5 is geschikt voor in de handel verkrijgbare schroefdraadschroeven met een M5 buitendraad. Om ervoor te zorgen dat de schroefverbinding betrouwbaar blijft zitten en niet los kan raken door schokken of trillingen, gebruiken we een tweecomponentenlijm voor het vastzetten van de schroeven op onze ongelakte draadbussen, die wordt aangebracht op de binnendraad van de bus.

OPMERKING: De roestvaststalen draadbus met M5 binnendraad kan op alle schroefdraadbouten worden geschroefd, ongeacht de lengte, kleur of kop vorm , zolang de schroefdraaddiameter ook overeenkomt met de M5 maat.

De ronde, lensvormige kop van de draadbus is vlak aan de onderkant en heeft een totale hoogte van ongeveer 2 mm. Dit zorgt voor een zeer vlakke bevestiging van panelen of het aan elkaar schroeven van profielen en platen, in tegenstelling tot schroeven met dopmoeren of gewone moeren. Voor een eenvoudige montage zonder het risico dat de moer uit de aandrijving glijdt, zoals kan gebeuren met eenvoudige aandrijvingen met kruissleuven, is de mofkop uitgerust met een Torx-aandrijving. Voor het vastschroeven is een Torx-sleutel of -bit met maat T20 (of Binnenzeskant ISR20) nodig.

Eigenschappen van de ongelakte roestvaststalen draadbus

De schroefhulzen van roestvrij staal A2 bestaan voornamelijk uit een schroefhuls met binnendraad in de maat M5, die geschikt is voor elke M5-schroef met schroefdraad, bijvoorbeeld onze ongeverfde balkonbouten. De huls heeft een totale diepte van 12 mm. De hulsdiameter aan de buitenkant is 8mm, wat 6mm minder is dan de ronde, platte kop met Ø 14mm, die aan de bovenkant licht lenticulair is. Deze laatste heeft een Torx-aandrijving, waardoor kracht besparend kan worden geschroefd met hoge aandraaimomenten zonder dat er druk op de aandrijving hoeft te worden uitgeoefend, zodat de aandrijving niet wordt afgerond. Om te voorkomen dat de draadbus gaat draaien, moet deze worden vastgedraaid met een Torx-sleutel of bit inzetstuk in maat T20 (ISR20) worden tegengegaan. Dit komt door de geïntegreerde schroefvergrendeling, die de schroefdraad op het betreffende punt iets vernauwt.

Als er iets geschroefd is, dient dit om het paneel met de schroefverbinding stevig en permanent aan de onderconstructie vast te maken. Het is niet wenselijk dat de schroef vanzelf loskomt. Daarom vertrouwen we op een bijzonder effectieve schroefborging door middel van een speciale schroefdraadlijm, die bestaat uit twee componenten die een chemisch hardingsproces in gang zetten wanneer de schroef met schroefdraad wordt ingedraaid. Deze lijm wordt aangebracht op de binnenschroefdraad van de schroefmof, zodat het bij de keuze van de schroef niet nodig is om ervoor te zorgen dat deze een vernis voor schroefdraadborging heeft. Het gebruik van veerringen is ook niet nodig bij roestvrijstalen draadbussen.

Bij de ongelakte schroefhuls heeft de schroefkop, zoals de naam al aangeeft, geen poedercoating. Maar omdat we voor onze schroeven en hulzen voor de bevestiging van HPL en aluminium composietpanelen uitsluitend roestvaste roestvrijstalen legeringen gebruiken, hoef je je geen zorgen te maken over het gebruik buiten, zelfs zonder beschermende verflaag. De glanzend zilveren kleur die typisch is voor roestvast staal A2 is bijzonder geschikt voor schroefverbindingen op roestvast stalen vierkante buizen, maar kan ook een aantrekkelijk accent vormen voor grijze of gekleurde decoratieve panelen.

OPMERKING: Het losdraaien van de schroefverbinding maakt de schroefdraadborging onbruikbaar. Als dit nodig is, bijvoorbeeld bij het bevestigen van balkonranden als valbeveiliging, moet de schroefmof worden vervangen door een nieuwe of moet een schroefborglak worden gebruikt om de schroefborging te herstellen.

Gebruik van draadbus in lichtgrijs

De schroefdraadbussen in ongelakt ontwerp zijn voorbestemd voor het monteren van gevelpanelen in alle denkbare kleuren op onderconstructies van vierkante buis in roestvrij staal. Het maakt niet uit of de panelen HPL-panelen, aluminium composietpanelen of latten van massief hout zijn. Hierbij moet worden opgemerkt dat het profiel een diepte van meer dan 12mm moet hebben zodat de huls volledig in het gat kan worden gestoken zodat de kop van de huls op het oppervlak rust. Voor het boren is een boor met een diameter van 8,5mm nodig. Voor profielen van roestvrij staal is een HSS-boor in de juiste maat een zeer goede keuze. Als daarentegen twee houten materialen aan elkaar worden geschroefd, moet één ervan worden doorboord met een houtboor met dezelfde diameter. Voor dikkere planken kan een dieptelimiet van 13 of 14 mm helpen om ervoor te zorgen dat de huls voldoende diep kan worden ingebracht.

Met een binnendraad van 5 mm kan elke schroef met de juiste draadmaat erin worden geschroefd. Balkonschroeven in de kleur van het paneeloppervlak worden meestal gebruikt voor balkonpanelen in niet-vergrendelde installaties. In principe kunnen echter alle schroeven met schroefdraad worden gebruikt, zolang ze maar een schroefdraad van M5 hebben. De schroefdraadlengte is niet relevant, maar er moet wel worden opgemerkt dat de draadbus het klembereik met één tot vijf millimeter vergroot. Een draadschroef in de maat M5x30 mm kan bijvoorbeeld worden gebruikt voor bevestigingen waarbij de vereiste totale dikte tussen de schroefkop en de kop van de kale draadbus tussen 31 mm en 35 mm ligt.

Technische gegevens van de ongelakte draadbus

 • Materiaal: A2 Roestvrij staal
 • Kleur: staalkleurig, ongelakt
 • Kop vorm: Rond, plat
 • Aandrijving: Torx 20 (T20, ISR20)
 • Ø Schroefdraad: M5
 • Diepte binnendraad: ca. 12mm
 • Ø Kop mouw: 14mm
 • Ø Mouw: 8mm
 • Ø Boor: 8,5mm
 • Diepte mouw: 12mm
 • Aandraaimoment: 2 - 4 Nm
 • Uv-bestendigheid: Uitstekend
 • Corrosiebestendigheid: Uitstekend
 • Roestbestendigheid: Uitstekend
 • Zuurbestendigheid: Voldoende
Extra informatie

Extra informatie

ArtikelnummerGHM5U0000
Gewicht0.0054
LevertijdVerzending van uw order binnen 2 - 3 werkdagen
EAN/GTIN4260604226800
MateriaalRoestvrij staal A2
SchroefmaatM5 (Binnendraad)
SchroevendraaierTorx T20
Vorm schroefkoprond
Ø Schroefkop14mm
SchroefdraadMetrische draad
Ø DraadM5
Lengte schroefdraadNiet van toepassing
Klemgebiedplus 1mm - 5mm
Kleurnauwkeurigheidgeen informatie mogelijk
KleurMetallic
Beoordelen

Klantenreviews

Er zijn nog geen meningen van klanten beschikbaar

Schrijf de eerste review over dit product

Product delen? Dank je.