Rechte tang met ronde neus (DIN 5745)

Onze rechte rondneustangen hebben een taps toelopende punt en een zijsnijkant. De tangen zijn gemaakt van extra gehard chroom-vanadium-staal volgens DIN 5745.

✓ Tapse punt
✓ Zijdelingse snijkant met afgeschuinde rand
✓ Inductiegeharde tangbekken
✓ Hoogwaardig chroom-vanadium-staal
✓ Voelt aangenaam zacht aan
✓ Ergonomisch gevormd

De hoogwaardige rondneustangen met rechte punten zijn verkrijgbaar met een totale lengte van 160mm of 200mm.

Het artikel is in voorraad

Verzending van uw order binnen 2 - 3 werkdagen

 • Prijs berekenen
Basisprijs 0,00 € / stuk
0,00 € / stuk
0,0000 kilo / stuk

Alle prijzen zijn inclusief 19% btw

Uw prijs € 0,00 Incl. 19% BTW Gewicht: 0,0000kilo
Beschrijving

Högert rondneus tang met rechte punt

Chroom-vanadium-staal ✓ Ingezette verbinding ✓ Volgens DIN 5745 ✓

Onze rechte rondneuzen van Högert hebben een taps toelopende punt en een zijdelingse snijkant. De tangen zijn gemaakt van extra gehard chroom-vanadium-staal volgens DIN 5745, waardoor het veelzijdige tangen zijn die op talloze gebieden kunnen worden gebruikt als grijp- en snijgereedschap. De platte bekken hebben fijne vertanding voor een stevige, vaste grip bij het buigen, trekken en vasthouden van voorwerpen. De smalle, lange punt is ideaal voor moeilijk bereikbare plaatsen in diepe blikken en is ook geschikt voor zeer kleine voorwerpen en onderdelen of zeer dunne draden. De zijsnijkant knipt zelfs harde draad en kabels moeiteloos door. We bieden de nijptang aan in twee verschillende maten met een totale lengte van 160mm of 200mm, waarbij de langere tangen ook een plat brandergat hebben met grove tanden tussen de wigvormige snijkant en de platte bekken.

De hoogwaardige tangen zijn gemaakt van een eveneens hoogwaardige chroom-vanadiumlegering met kunststof beklede handgrepen. Deze zijn gemaakt van een tweecomponenten thermoplastisch elastomeer (afgekort TPR) voor ergonomisch en veilig gebruik. De mix van een zachte component voor een comfortabele grip en een harde component die de kracht optimaal overbrengt bij het inknijpen van de tang is ook visueel goed te herkennen aan de blauwe en zwarte handgrepen. De kraag is breed en steekt uit om te voorkomen dat de tang naar de kop toe glijdt.

Kenmerken van de rechte rondneustang van Högert

Eenvoudig gezegd is de platbektang een combinatietang met lange, taps toelopende bekken die aan de buitenkant een afgeronde vorm hebben. De puntbektangen, waarvan de hoge afwerkings- en materiaalkwaliteit ook voldoet aan de hoge eisen van commerciële gebruikers in de industrie en handel, zijn gemaakt van hoogwaardig chroom-vanadiumstaal volgens DIN 5745. Qua hardheid en taaiheid is deze legering superieur aan de meeste legeringen waarvan gereedschap wordt gemaakt. Voor een nog betere weerstand worden de bekken gehard met een inductieproces, zodat een zeer hoge hardheid van 58 - 62 HRC (Rockwell-hardheid) wordt bereikt, wat vooral effectief is bij het knippen van harde draad, zoals betonbinddraad. Als dergelijke harde materialen worden doorgezaagd met een legering van mindere kwaliteit, kan dit inkepingen achterlaten in de snijkant. Hetzelfde geldt voor de grijptanden, die zeer fijn zijn aan de binnenkant van de platte grijpvlakken. De langere tangen hebben ook een brandergat met grove tanden. Als harde, hoekige voorwerpen of materialen worden vastgepakt, getrokken of gedraaid met tangen van eenvoudig gereedschapsstaal, kan dit soms leiden tot ernstige schade aan de tanden. Bij de rechte rondneustangen van Högert bestaat door het gelegeerde CrV-staal bij vergelijkbare toepassingen geen gevaar voor beschadiging van de tang.

De snijtang, ook wel punttang genoemd vanwege de langwerpige, spitse vorm van de bekken, is een universeel gereedschap voor grijpen, buigen, afkanten en knippen. De ronde buitenkant van de grijpbekken is ideaal voor het buigen van ronde oogjes, ringen en bochten. De punt is zeer fijn, zodat zelfs zeer kleine moeren, ringen, elektronische onderdelen en extreem dunne draden met precisie kunnen worden vastgepakt, maar wordt breder en dikker naar het gewricht toe, wat een uitstekende stabiliteit biedt voor het buigen van dikkere draden met grotere diameters. In zijaanzicht loopt de bekkop vanaf de snijkant in een rechte lijn naar voren toe en is daarom perfect voor het nauwkeurig buigen van kleine metalen platen of verwarmde kunststof platen. Een snijkant, die zich aan de zijkant van de bek bevindt, wordt gebruikt om deze op de gewenste lengte te snijden. Met deze zijkniptang kunnen zowel dunnere kabels als dikkere enkele geleiders of ijzerdraden worden doorgeknipt. De precisiegefreesde snijkanten zijn echter ook scherp genoeg om een snoer, katoendraad of naaigaren door te knippen.

De handgrepen van tangen spelen een doorslaggevende rol bij de hantering. In de rondbektangen van Högert wordt een speciaal thermoplastisch elastomeer gebruikt dat bestaat uit een hard mengsel in blauw en een zachter mengsel in zwart. Deze combinatie zorgt voor een evenwichtige grip en een optimale krachtoverdracht naar de spitse bekken van de tang. De merknaam die in het grijpoppervlak is geïntegreerd, is hier niet alleen een versiering, maar heeft als doel om het anders zo zachte, gladde oppervlak extra slipvast te maken. De royaal gevormde kragen aan de voorkant van de handgrepen dienen ook om wegglijden te voorkomen. Hoewel de vorm van de handgrepen erg lijkt op die van VDE-tangen, zijn de tangen met ronde neus niet VDE-getest en daarom niet geschikt voor onder spanning werken.

Specifieke gegevens van de rechte rondneustang 160mm

 • Totale lengte: 160mm
 • Hoofd breedte: ca. 15,0mm
 • Hoofd lengte: ca. 65,9mm
 • Bek breedte: ca. 7,5mm per kant
 • Punt breedte: ca. 1,7mm per kant
 • Punt lengte: ca 35,7mm (Plat, fijn getand)
 • Snijkant vorm: Zijdelingse snijkant met afgeschuinde rand
 • Lengte snijrand: ca. 11,5mm
 • Gewicht: ca. 147g

Specifieke gegevens van de rechte rondneustang 200mm

 • Totale lengte: 200mm
 • Hoofd breedte: ca. 18,0mm
 • Hoofd lengte: ca. 97,5mm
 • Bek breedte: ca. 2,5mm per kant
 • Punt breedte: ca. 2,0mm per kant
 • Punt lengte: ca. 47,8mm (Plat, fijn getand)
 • Brand gat: ca. 15,3mm (recht, grof getand)
 • Snijkant vorm: Zijdelingse snijkant met afgeschuinde rand
 • Lengte snijrand: ca. 12,2mm
 • Gewicht: ca. 193g

Toepassing en gebruik van rondneustangen

Een tang met ronde neus is een van de meest veelzijdige handtangen en kan voor talloze toepassingen worden gebruikt en is een van de standaardtangen in gereedschapssets, naast zijsnijtangen en pijptangen, die er bijna altijd bij zitten. Als grijp- en kniptang wordt de tang vooral gebruikt voor het bedraden van schakelkasten en zekering dozen in huis, maar ook als hulpmiddel voor het aansluiten van de dunne koperdraadjes van telefooncontactdozen. De lange, zeer spitse platte bekken aan de voorkant, die aan de buitenkant afgerond zijn, maken de nijptang ideaal voor alle toepassingen die zo smal of diep zijn dat ze moeilijk te grijpen zijn met kortere combinatietangen en hun brede kop of met de vingers. Dankzij de fijne punt wordt de tang ook veel gebruikt in de elektronica om de kleinste componenten en draden op printplaten te plaatsen. Voor dergelijke precieze taken is een gebogen rondneustang meestal de betere keuze, maar met een beetje handigheid kan een rechte tang ook heel goed worden gebruikt zonder dat het zicht op de punt wordt belemmerd.

Afhankelijk van de uitvoering is de nijptang ook de perfecte tang voor het fijn buigen van kleine oogjes en ringen. De kleinere versie heeft het voordeel dat de kleinere afmetingen preciezer fijn gemotoriseerd werk mogelijk maken. Het buigen van draad en klein, delicaat plaatmetaal, bijvoorbeeld bij het knutselen of het maken van sieraden, is zeker mogelijk met de 200mm lange tang, maar vereist iets meer handigheid. Dankzij de ronde vorm van de bekken aan de buitenkant, die taps toelopen naar de punt, en de afgeplatte grijpvlakken, kunnen zelfs dikkere draden en geleiders worden vastgegrepen en in vorm worden gebogen zonder dat de draad uit de tang glijdt. De rechte vorm van de naaldbektang is ideaal voor het buigen van kleine platen en maakt een precieze gebogen rand mogelijk.

OPMERKING: De rechte grijpbekken van de punttang zijn voorzien van fijne dwarse groeven in de vorm van kartels. Deze zorgen voor een veel betere grip bij het grijpen of trekken. De langere versie heeft ook een brandergat dat, in tegenstelling tot onze combinatietangen, recht is in plaats van ovaal. De grove grijptanden grijpen optimaal in het materiaal en zorgen voor een stevige grip van de bekken bij het vasthouden of draaien zonder veel druk uit te oefenen. Afgezien van de zijsnijkant heeft de compacte, 160mm lange tang vlakke bekken met overal fijne tanden. Door het kleine formaat van de tang is er niet genoeg ruimte voor een extra brandergat, wat ook relatief weinig zin zou hebben door de lagere hefboomwerking en de iets kleinere openingshoek.

Kenmerkend voor combinatietangen is de geïntegreerde zijkniptang, die perfect is voor het knippen van kabels, draden, strengen, kabelbinders of koord en snoeren. De wigvormige snijkant aan de zijkant is nauwkeurig gefreesd en speciaal gehard zodat zelfs hardere draden, zoals bloemistendraad of betonbinddraad, kunnen worden geknipt. De afschuining aan de buitenkant is erg klein door de rechte, platte bekvorm, zodat draden zo vlak mogelijk kunnen worden afgeknipt.

Toepassingsvoorbeelden voor de rondneustang met rechte punt

 • De lange punt maakt het gemakkelijk om laag liggende draden en kleine voorwerpen vast te pakken
 • De lange, platte grijpvlakken zijn perfect voor het buigen van kleine platen aluminium, messing of koper
 • De afgeronde buitenkant van de lange rechte bekken vereenvoudigt het rond buigen van platen en draden
 • Het platte brandergat van de grote nijptang biedt de best mogelijke grip bij het grijpen, draaien of trekken
 • De geïntegreerde zijkniptang wordt gebruikt om kabels, afzonderlijke geleiders of harde draad door te knippen

WAARSCHUWING: In tegenstelling tot de VDE-naaldleestangen in overeenstemming met DIN EN IEC 60900 , de handgrepen van thermoplastisch elastomeer (TPR) bieden onvoldoende bescherming voor onder spanning werken en zijn daarom niet geschikt voor dergelijke toepassingen.

Gegevens over de rechte rondneustang van Högert

 • Product type: Tang
 • Materiaal (Handgreep): 2-componenten TPR
 • Materiaal (bek): Gelegeerd chroom vanadium staal
 • Type verbinding: Ingezet gewricht
 • Hardheid (kaken): HRC 58-62
 • Kleur: Zwart, Blauw
 • VDE-getest: Nee
 • Totale lengte: 160mm of 200mm
 • Punt vorm: Recht
 • Ergonomisch gevormd: Ja
 • Bediening met één hand: Ja (beide zijden)
Extra informatie

Extra informatie

ArtikelnummerZANG0005
LevertijdVerzending van uw order binnen 2 - 3 werkdagen
MateriaalGelegeerd chroom vanadium staal
KleurZwart-Blauw
Beoordelen

Klantenreviews

Er zijn nog geen meningen van klanten beschikbaar

Schrijf de eerste review over dit product

Product delen? Dank je.