Rondneus tang, gebogen (DIN 5745)

Onze gebogen rondneustangen met een taps toelopende punt gemaakt van chroom vanadium staal met een hoek van ongeveer 40 graden zijn ideaal voor precisiewerk. De grotere tangen hebben ook een recht brandgat met grove tanden.

✓ Tapse punt
✓ 40° gebogen platte ronde punt
✓ Zijdelingse snijkant met afgeschuinde rand
✓ Hoogwaardig chroom-vanadium-staal
✓ Tweecomponentenhandgreep
✓ Ergonomisch gevormd

De hoogwaardige rondneustangen met gebogen punt zijn verkrijgbaar in lengtes van 160 mm of 200 mm.

Het artikel is in voorraad

Verzending van uw order binnen 2 - 3 werkdagen

 • Prijs berekenen
Basisprijs 0,00 € / stuk
0,00 € / stuk
0,0000 kilo / stuk

Alle prijzen zijn inclusief 19% btw

Uw prijs € 0,00 Incl. 19% BTW Gewicht: 0,0000kilo
Beschrijving

Högert rondneus tang met gebogen punt

Chroom-vanadium-staal ✓ Ingezette verbinding ✓ Volgens DIN 5745 ✓

Onze gebogen platbektangen van Högert zijn combinatietangen met langwerpige, platte bekken en een zijdelingse wigsnijkant en zijn verkrijgbaar met een totale lengte van 160mm of 200mm tegen voordelige prijzen. De hoogwaardige tangen in werkplaatskwaliteit zijn gemaakt van chroom-vanadium-staal. De taps toelopende punt met een hoek van ca. 40 graden is ideaal voor precies werken op moeilijk bereikbare plaatsen. De grotere tangen hebben ook een recht brandgat met grove tanden. De platte bekken daarentegen zijn zeer fijn gekarteld voor nauwkeurig grijpen met een betrouwbare grip, zelfs bij zeer fijne draden en flinterdunne voorwerpen. De zeer goede afwerking, evenals de inductieve harding van de bekken en de snijkant, weerspiegelen de zeer hoge kwaliteit van de tang, die zelfs de meest veeleisende gebruiker volledig tevreden zal stellen.

De blauwzwarte handgrepen zijn gemaakt van een meercomponenten TPR (thermoplastisch elastomeer), dat een harde en een zachte component heeft voor een comfortabele grip met optimale krachtoverbrenging. De ergonomische vorm van het tanghandvat heeft ook een positief effect op de hantering van de rondbek tang. Brede voorgevormde kragen op de tangkop voorkomen wegglijden en verhogen de veiligheid bij het gebruik van de tang.

Kenmerken van de gebogen rondneustang van Högert

De gebogen rondbek tang van Högert is een multifunctioneel gereedschap voor grijpen en knippen en wordt meestal aangeduid als naaldtang of telefoontang en wordt voornamelijk gebruikt voor het bedraden van dunne kabels, bijvoorbeeld netwerk- of telefoonaansluitkabels, die meestal een kleine nominale doorsnede hebben van 0,6 mm² of 0,8 mm². De twee bekken zijn met elkaar verbonden via een massieve, ingestoken verbinding en zijn gemaakt van gehard chroomvanadiumstaal volgens DIN 5745. In vergelijking met andere gereedschapsstalen heeft dit speciale staal het voordeel dat het bijzonder hard en robuust is en daardoor bijdraagt aan de aanzienlijk langere levensduur van de laterale snijkanten en de vertanding van de grijpvlakken. Door inductieharden wordt een zeer hoge Rockwell-hardheid bereikt met een hardheid van 58-62HRC, wat vooral merkbaar is bij het snijden van massieve geleiders en harde draad.

Het enige opmerkelijke verschil tussen de gebogen en rechte punttang is, zoals de naam al aangeeft, dat de gebogen versie een hoek van ongeveer 40 graden maakt. Dit heeft het voordeel van een duidelijker zicht met een natuurlijke handpositie, vooral voor zeer fijn werk. De schuine punt is ook geschikter voor bedrading in smalle schakelkasten of op moeilijk bereikbare plaatsen. Als platronde combinatietang heeft de gebogen tang platte bekken met een ronde vorm aan de buitenkant. Dit is perfect voor het buigen van oogjes en ringen. De fijne vertanding van de grijpvlakken garandeert een stevige grip zonder dat de draad uit de tang glijdt bij het trekken of buigen. In tegenstelling tot de 160 mm versie heeft de grotere 200 mm lange naaldbektang een brandgat met grove grijptanden voor de best mogelijke grip bij het grijpen van stangen, buizen of profielen. Deze is echter recht en niet ovaal van vorm, zoals het geval is bij conventionele combinatietangen. De zijsnijkant, die het dichtst bij het scharnier zit, is aanwezig op al onze nijptangen en wordt gebruikt om draden, kabels, houten staven en nog veel meer door te snijden door wigsnijden. De lengte van de snijkant varieert afhankelijk van de grootte van de tang.

De blauwe en zwarte handgrepen zijn niet alleen voor het uiterlijk, hoewel de tang ook in dit opzicht indrukwekkend is. De twee kleuren zijn eerder te danken aan de verschillende hardheidsgraden van de plastic coating van thermoplastisch elastomeer. Het stevige mengsel zorgt voor stabiliteit, terwijl de zachte component in het zwart voor een aangename grip zorgt. Dit is vooral een voordeel bij het uitoefenen van hogere druk, bijvoorbeeld bij het grijpen met de voorste punt van de gebogen rondneustang. De merknaam, die zichtbaar is aan de binnenkant van het grijpoppervlak, bestaat uit de blauwe, hardere elastomeercomponent en maximaliseert de grip van het anders gladde oppervlak. Dit en de geprononceerde kragen aan de voorkant van het handvat zorgen voor veiligheid en bescherming tegen wegglijden en bieden een optimale grip, zelfs met natte handen. Aangezien de nijptangen, met name de handgrepen, niet zijn vervaardigd en VDE-getest in overeenstemming met DIN EN IEC 60900, is werken onder spanning niet toegestaan.

Specifieke gegevens van de gebogen rondneustang 160mm

 • Totale lengte: 160mm
 • Hoofdbreedte: ca. 17,7mm
 • Hoofdlengte: ca. 89,5mm
 • Bekbreedte: ca. 8,9mm
 • Breedte midden: ca. 1,7mm per kant
 • Booghoek: ca. 40°
 • Booglengte: ca. 27,6mm (Plat, fijn getand)
 • Snijkant vorm: Zijdelingse snijkant met afgeschuinde rand
 • Lengte snijrand: ca. 11,mm
 • Gewicht: ca. 148g

Specifieke gegevens van de gebogen rondneustang 200mm

 • Totale lengte: 200mm
 • Hoofdbreedte: ca. 16,2mm
 • Lengte hoofd: ca. 61,8mm
 • Bekbreedte: ca. 8,1mm per kant
 • Breedte midden: ca. 2,3mm per kant
 • Boog hoek: ca. 40°
 • Boog lengte: ca. 32,2mm (Plat, fijn getand)
 • Brandgat: ca. 14,8mm (recht, grof getand)
 • Snijkant vorm: Zijdelingse snijkant met afgeschuinde rand
 • Lengte snijrand: ca. 12,9mm
 • Gewicht: ca. 194g

Toepassing en gebruik van gebogen rondneustangen

De rondbektang van Högert is in principe een gecombineerde naaldbektang, die door vaklieden vaak telefoontang wordt genoemd. De tang dankt deze naam vooral aan de punt, die aanzienlijk smaller is dan conventionele platbektangen of combinatietangen en daardoor bijzonder geschikt is voor dunne kabels en draden, zoals bij het aansluiten van telefoonlijnen in een telefooncontactdoos. Bij het aansluiten van LED-strips op elkaar of op de benodigde transformator worden ook kabels met een zeer kleine doorsnede gebruikt. Deze worden vaak rechtstreeks aan de soldeercontacten van de smalle stripverlichting gesoldeerd. De fijne draden kunnen heel precies worden vastgepakt met de gebogen kabeltang en op het gewenste punt worden gepositioneerd om te solderen. Hetzelfde geldt voor het solderen van weerstanden, condensatoren en andere elektronische componenten op een printplaat. Ook hier is de zeer nauwkeurig bewerkte tangkop perfect om de kleine componenten vast te pakken en op de printplaat te plaatsen zonder de meestal gevoelige componenten te beschadigen. De kleinere rondneustangen zijn bijzonder geschikt voor dergelijk delicaat werk, omdat de kleinere afstand tussen de punt en de verbinding, in combinatie met de kleinere handgrepen, betekent dat ze comfortabel in de hand liggen en uiterst nauwkeurig en fijn gemotoriseerd werk garanderen.

De lange punt is rond gebogen aan de buitenkant van de bek en loopt vanaf het scharnier taps toe naar de punt. Dit maakt de tang perfect voor het vormen van draadeinden tot oogjes of het buigen van kleine ringen van hobby- of bloemistendraad. Zelfs bij het werken met edelmetalen zoals goud en zilver, bijvoorbeeld bij het buigen van oogjes voor sieradenhangers, sluitingen voor armbanden en kettingen of bij het vormen van ringen, is de rondneustang een uitstekend gereedschap. De 40 graden schuine punt, in tegenstelling tot de Rechte rondneustangen hebben het beslissende voordeel dat zelfs bij filigraanwerk het zicht niet wordt beperkt door de hand.

OPMERKING: Door het compacte ontwerp met een totale lengte van slechts 160 mm heeft de kleinste van de twee naaldtangen alleen een gebogen, fijn getand bekoppervlak en een zijsnijtang. De grotere versie, met zijn platte brandgat, biedt ook de mogelijkheid om voorwerpen extreem stevig vast te houden met de grove grijptanden. Deze zijn echter vrij scherp, dus ze kunnen zeker krassen maken op oppervlakken. Bij gevoelige kunststof of geverfde oppervlakken is het raadzaam om een zachte doek tussen het voorwerp en de bek te plaatsen om beschadiging te voorkomen.

Een kniptang is vaak nodig bij het bedraden, solderen en buigen van draden en dun plaatmetaal. Om te voorkomen dat je een andere tang moet gebruiken, hebben naaldtangen meestal een snijvlak dat aan de zijkant is aangebracht, net als een zijkniptang. De wigvormige snijkanten van onze rondneustangen zijn met precisie gefreesd en hebben een licht afgeschuinde rand. De dubbelzijdige snijkant knipt niet alleen moeiteloos dunne koperdraden door, maar maakt het ook mogelijk om door fijn plaatmetaal, harde bloemendraad of koord en touw te knippen.

Toepassingsvoorbeelden voor de rondneustang met gebogen punt

 • De gebogen punt is ideaal voor nauwkeurig vastpakken en vasthouden op krappe, moeilijk bereikbare plaatsen
 • Dankzij de schuine punt wordt het zicht op de punt van de tang niet belemmerd door de hand
 • Het platte brandgat van de grotere tang houdt stangen en buizen stevig vast met de grove grijptanden
 • De ronde vorm van de tangenbekken is ideaal voor het buigen van draden in oogjes en ringen
 • De filigraanpunt is erg handig bij het bedraden van dunne, fijne kabels, zoals telefoonkabels
 • De robuuste zijsnijkant is perfect voor het doorsnijden van draden, snoeren en elektrische kabels

WAARSCHUWING: Onze gebogen punttangen met meercomponentenhandgrepen van thermoplastisch elastomeer zijn niet geschikt om onder spanning te werken. Voor dergelijke toepassingen bieden we in onze online shop echter ook VDE puntbektang gebogen met beschermende isolatie tot 1000V AC tegen voordelige prijzen.

Gegevens over de Högert rondbek tang

 • Product type: Tang
 • Materiaal (Handgreep): 2-Componenten TPR
 • Materiaal (Bek): Gelegeerd chroom vanadium staal
 • Type verbinding: ingezet gewricht
 • Hardheid (bekken): HRC 58-62
 • Kleur: Zwartblauw
 • VDE-getest: Nee
 • Totale lengte: 160mm of 200mm
 • Tipvorm: gebogen
 • Ergonomisch gevormd: Ja
 • Bediening met één hand: Ja (aan beide kanten)
Extra informatie

Extra informatie

ArtikelnummerZANG0007
LevertijdVerzending van uw order binnen 2 - 3 werkdagen
MateriaalGelegeerd chroom vanadium staal
KleurZwart-Blauw
Beoordelen

Klantenreviews

Er zijn nog geen meningen van klanten beschikbaar

Schrijf de eerste review over dit product

Product delen? Dank je.