VDE-Draad stripper 1000V

Onze VDE draadstriptangen met V-vormige snijkanten van inductiegehard chroom-vanadiumstaal hebben een gekartelde schroef en openingsveer voor optimaal gebruik. De tangen zijn VDE getest voor veiligheid bij het werken onder spanning tot 1000V AC en 1500V DC.

✓ Beschermende isolatie tot 1000 V AC
✓ V-vormige precisiesnijkanten
✓ Voor geleiders tot Ø 5mm of 10mm2
✓ Hoogwaardig chroom-vanadium-staal
✓ Tweecomponentenhandgreep
✓ Ergonomisch gevormd

De VDE draadstripper met meercomponentenhandgreep heeft een totale lengte van 160mm.

Het artikel is in voorraad

Verzending van uw order binnen 2 - 3 werkdagen

 • Prijs berekenen
Basisprijs € 11,90 / stuk
€ 11,90 / stuk
0,2120 kilo / stuk

Alle prijzen zijn inclusief 19% btw

Uw prijs € 11,90 Incl. 19% BTW Gewicht: 0,2120 kilo
Beschrijving

VDE draadstripper volgens DIN EN IEC 60900

VDE getest tot 1000V AC ✓ Met kartelschroef ✓ V-vormige snijkant ✓

Onze Högert VDE-draadstrippers van hoogwaardig chroom-vanadium-staal zijn een onmisbaar gereedschap voor elke elektricien, mechatronicus voor de auto-industrie of fabrieksmonteur en vereenvoudigen het strippen van stijve en flexibele geleiders en voorkomen dat de draad beschadigd raakt of wordt doorgeknipt door inkepingen. De V-vormige snijkanten zijn gehard met behulp van een inductieproces om de toch al zeer lange levensduur nog verder te verbeteren. Deze zijn geschikt voor geleider doorsneden tot 10mm2of een buitendiameter van 5mm. De massieve kop is voorzien van een kartelschroef en borgmoer om de snijdiepte nauwkeurig in te stellen. Een openingsveer verhoogt het comfort en vergemakkelijkt het gebruik bij het strippen van gevlochten draden en draadomhulsels. De combinatie van deze kenmerken en het feit dat ze gemaakt zijn van gelegeerd chroom vanadium staal, dat bijzonder sterk en hard is, weerspiegelt de zeer hoge kwaliteit van onze tangen, die zonder aarzeling voldoen aan de hoge verwachtingen van professionele gebruikers in de industrie en handel.

De beschermende isolatie van de VDE-geteste draadstriptangen garandeert een betrouwbare bescherming bij het werken met spanningen tot 1000 volt wisselstroom en 1500 volt gelijkstroom. De handgrepen van de tangen zijn gemaakt van speciaal meer componenten PVC in de roodgele kleur die typisch is voor VDE-tangen. De zachtgele component zorgt voor een prettige grip en gevoel en maakt ergonomisch werken zonder vermoeidheid mogelijk. Uitstekende kragen aan de voorkant van de handgrepen voorkomen wegglijden, zodat er bij normaal gebruik nooit gevaar is voor contact met het geleidende metaal van de tangkop.

Kenmerken van de geïsoleerde VDE draadstripper

De VDE draadstripper van Högert is geschikt voor het verwijderen van strengen en isolatie van draden en enkele geleiders. Het maakt niet uit of de geleider een stijve draad van koper, aluminium of een ander geleidend materiaal is, of flexibele, fijnaderige kabels. De V-vormige snijkant aan de voorkant van de tang grijpt individuele geleiders met een buitendiameter tot 5mm, inclusief de mantelisolatie. Omgerekend komt dit overeen met een nominale geleider doorsnede van 10mm2 die in de meeste toepassingsgebieden nauwelijks wordt bereikt, tenzij het gaat om een hoofdtoevoerleiding of een stroomleiding voor industriële machines. Met een kleine kartelschroef kan de tang worden begrensd tot de gewenste snijdiepte en worden vastgezet met een borgmoer. Dit zorgt ervoor dat de isolatie wordt doorgeknipt maar de geleider onbeschadigd blijft. Een stevige stalen veer tussen de twee bekken opent de tang, wat het werk veel gemakkelijker maakt. De beschermende isolatie van de handgrepen voldoet aan DIN EN IEC 60900 voor geïsoleerd handgereedschap voor werkzaamheden onder spanning tot AC 1000V en DC 1500V. De naleving van deze DIN-norm en het VDE-testzegel voor geteste veiligheid zijn afgedrukt aan de binnenkant van het greep oppervlak.

De tangen zijn gemaakt van gelegeerd chroom vanadium staal. Dit is een extreem stabiele en harde legering met een zeer hoge breeksterkte, waardoor chroom vanadium de eerste keuze is voor gereedschap voor professioneel gebruik. Andere staallegeringen zijn inferieur wat betreft taaiheid en duurzaamheid, maar zijn over het algemeen goedkoper dan professionele tangen gemaakt van chroom vanadium. De V-vormige snijkanten van onze draadstriptangen zijn ook inductief gehard, wat opnieuw een positief effect heeft op de levensduur van de tang en een ander aspect is van de zeer hoge kwaliteit van het gereedschap.

Het uit meerdere componenten bestaande handvat van onze VDE-tangen is in de eerste plaats ontworpen om een betrouwbare isolatie te bieden en draagt dankzij de ergonomische vorm en de doordachte combinatie van een hardere kunststofcomponent in rood en een zachtere in geel bij aan een optimale krachtverdeling en handpositie. De zachte componenten zorgen voor een perfecte grip, zodat wegglijden vrijwel onmogelijk is wanneer de afgesneden streng van de geleider wordt getrokken. De brede overhangende kragen dienen als verdere bescherming tegen wegglijden in de richting van de tangkop, zodat het risico van contact met de tangbek bij correct gebruik kan worden uitgesloten.

Gebruik en omgang van VDE-draadstrippers

VDE draadstrippers worden in een groot aantal beroepen gebruikt voor het strippen van geleiders. Typische voorbeelden zijn aansluitkabels voor lampen, schakelaars en stopcontacten in huishoudelijke elektronica of de bedrading van zekeringen en stroomonderbrekers in zekeringkasten, evenals in de schakelkastbouw voor grote industriële machines. Kabels worden echter ook gebruikt in mechatronica voor auto's, in radio- en televisietechniek en in de modelbouw, en ook hier moet de isolatie van de geleider worden gestript voordat deze wordt aangesloten, gekrompen of gesoldeerd. Zelfs zeer fijne geleiders, zoals telefoonkabels of aansluitkabels voor LED-stripverlichting, kunnen gemakkelijk worden gestript met de draadstripper. Dankzij de traploos instelbare kartelschroef met borgmoer kan de tang zo nauwkeurig worden ingesteld dat zelfs zeer dunne aderdoorsneden kunnen worden gestript zonder de ader te beschadigen.

De tang is geschikt voor draaddiameters tot 5mm, wat overeenkomt met een draaddoorsnede van 10mm2 kan worden gebruikt voor het strippen van alle harde en flexibele geleiders. Om beschadiging van de geleider te voorkomen, kan de diepte van de V-vormige snijkanten worden beperkt met de kartelschroef. De borgmoer zorgt ervoor dat de schroef niet losraakt of per ongeluk verdraaid wordt. Hoewel de massieve, inductiegeharde messen niet bedoeld zijn voor het knippen van koperen of aluminium geleiders, zullen ze niet beschadigd raken als er snel een enkele geleider moet worden ingekort. Met nominale doorsneden van 2,5mm2 en hoger moet voor het inkorten een zijkniptang of combinatietang worden gebruikt, zodat de levensduur en de precisie van de scherpe snijkanten niet worden aangetast..

OPMERKING: Geleiders moeten altijd spanningsloos worden gestript. De handgrepen zijn voldoende geïsoleerd om de gebruiker te beschermen tegen elektrische schokken. De handgrepen beschermen echter niet tegen kortsluiting, bijvoorbeeld door contact tussen de tangkop en geleidende behuizingsonderdelen. De hoge kortsluitstroom kan zowel de tang als elektrische en elektronische componenten beschadigen.

Toepassingsvoorbeelden voor de geïsoleerde VDE draadstrippers

 • De tang wordt gebruikt door elektriciens om lampen, schakelaars en stopcontacten aan te sluiten
 • Een draadstripper is een efficiënt gereedschap voor het bedraden van zekeringkasten en schakelkasten
 • De draadstripper wordt ook gebruikt in fietswerkplaatsen vanwege het groeiende aantal e-bikes en elektrische fietsen
 • In de mechatronica voor auto's, waar de technologie voortdurend toeneemt, zijn geïsoleerde VDE-draadstrippers essentieel
 • In de elektrische en elektronische industrie wordt de tang gebruikt om zelfs de fijnste geleiders te strippen voor het solderen
 • Bij RC-modellering en LED-technologie met de populaire RGB-strips is de striptang ideaal voor het strippen van de isolatie

WAARSCHUWING: Voordat de draadstripper op elektrische kabels gebruikt wordt, moeten de handgrepen gecontroleerd worden op beschadigingen, omdat dit de enige manier is om voldoende bescherming te bieden tegen elektrische schokken bij het werken aan elektrische systemen. Er bestaat levensgevaar.

Geïsoleerde draadstripper volgens IEC 60900

 • Product type: Tang
 • Materiaal (Handgreep): 2-Componenten PVC
 • Materiaal (Bek): Gelegeerd chroom vanadium staal
 • Kleur: Roodgeel
 • Beschermende isolatie (AC): Tot 1000 volt volgens IEC 60900
 • Beschermende isolatie (DC): Tot 1500 volt volgens IEC 60900
 • VDE-Getest: Ja, VDE-testzegel opgedrukt
 • Totale lengte: 160mm
 • Gewicht: 212g
 • Ergonomisch gevormd Ja
 • Bediening met één hand: Ja (aan beide kanten)
Extra informatie

Extra informatie

ArtikelnummerZVDE01
LevertijdVerzending van uw order binnen 2 - 3 werkdagen
EAN/GTIN5901867199423
MateriaalGelegeerd chroom vanadium staal
Gewicht0.2120
Beoordelen

Klantenreviews

Er zijn nog geen meningen van klanten beschikbaar

Schrijf de eerste review over dit product

Product delen? Dank je.