Zijsnijtang (DIN 5749)

Onze diagonale scharen hebben een afgeschuinde snijkant van inductief gehard chroom-vanadium-staal en een ergonomische soft grip van meer componenten-TPR om vermoeidheidsvrij te werken met optimale krachtoverbrenging.

✓ Werkplaats kwaliteit
✓ Zijdelingse snijkant met afgeschuinde rand
✓ Inductief geharde spie snijkanten
✓ Hoogwaardig chroom-vanadium-staal
✓ Tweecomponentenhandgreep
✓ Ergonomisch gevormd

De hoogwaardige diagonaalsnijders zijn bij ons verkrijgbaar in versies met een totale lengte van 160mm of 180mm.

Het artikel is in voorraad

Verzending van uw order binnen 2 - 3 werkdagen

 • Prijs berekenen
Basisprijs 0,00 € / stuk
0,00 € / stuk
0,0000 kilo / stuk

Alle prijzen zijn inclusief 19% btw

Uw prijs € 0,00 Incl. 19% BTW Gewicht: 0,0000kilo
Beschrijving

Högert diagonaalscharen van chroom-vanadium-staal

Insteekverbinding ✓ Inductiegeharde snijkanten ✓ In overeenstemming met DIN 5749 ✓

Onze Högert zijsnijtangen zijn verkrijgbaar in de maten 160mm of 180mm en zijn geschikt voor het knippen en krimpen van kabels en draden. De zijdelings geplaatste snijbekken, die bepalend zijn voor de naamgeving van een zijsnijtang, zijn aan beide zijden nauwkeurig geslepen en hebben een wigvorm met een licht geprononceerde afschuining voor een optimale kniphoek. Dankzij het ingevoegde scharnier, dat de massieve bekken permanent en stevig verbindt, zijn ze extreem robuust en soepel lopend. Dit maakt de diagonaalsnijder het perfecte snijgereedschap voor handwerk, maar ook geschikt voor bloemisterij of handwerk en zal dankzij de perfecte afwerking in werkplaatskwaliteit zelfs de meest veeleisende gebruiker tevreden stellen.

De kwaliteitsnormen van de fabrikant worden weerspiegeld in de selectie van hoogwaardige materialen. De zijsnijtangen zijn gemaakt van een hoogwaardige chroom-vanadiumlegering en gehard met behulp van het inductieproces voor een nog langere levensduur. Dit is vooral effectief bij het knippen van draden en kabels, waarvoor diagonaalscharen voornamelijk worden gebruikt. Högert doet ook geen concessies aan de handgrepen en gebruikt een meer componenten TPR (thermoplastisch elastomeer) met een harde component voor een optimale krachtoverbrenging en een zachte component voor een comfortabele, ergonomische bediening.

Kenmerken van de zijsnijders van Högert

Chroom-vanadium-staal is een legering van extreem hoge kwaliteit die wordt gebruikt om gereedschap van al even hoge kwaliteit te maken. In tegenstelling tot gewoon gereedschapsstaal roest CrV niet en wordt het gekenmerkt door zijn hoge hardheid en weerstand, wat vooral gunstig is voor snijgereedschap zoals diagonaalsnijders. Het is niet verwonderlijk dat professioneel gereedschap voor industrie en handel gemaakt wordt van chroom vanadium, ook al is dergelijk gereedschap over het algemeen iets duurder. De blijvende scherpte van de snijkanten en de hoge hardheid van 58-62 HRC (Rockwell-hardheid) spreken voor de zeer goede kwaliteit van de draadsnijtangen van Högert, die wij in 160mm lengte en 180mm lengte tegen gunstige prijzen aanbieden.

De snijkanten van de diagonale frezen zijn precisie gefreesd en hebben de voor diagonale frezen typische afgeschuinde rand, waardoor de snede zo vlak mogelijk met het oppervlak ligt. De wigvormige snijbekken komen precies samen om een even precieze snede te garanderen. Dankzij de inductieve harding kan de kniptang ook worden gebruikt voor ijzerdraad, kleine schroeven of dunne spijkers in plaats van alleen voor zachtere legeringen zoals koper of aluminium, zoals gebruikt voor elektrische kabels. De ergonomische handgrepen, de asymmetrische plaatsing van de snijbekken en de positionering van de snijkant dicht bij het scharnier zorgen voor een optimale krachtoverbrenging, zodat zelfs dikkere kabels met relatief weinig spierkracht kunnen worden doorgeknipt.

De kunststof coating van de handgrepen bestaat uit een thermoplastisch elastomeer (TPR) met meerdere componenten, dat een zeer aangenaam gevoel combineert met een veilige hantering. De merkbelettering op de hardere, blauwe component, die is ingebed in de zachte, soft-grip component, is niet alleen voor het uiterlijk, maar draagt ook bij aan een zeer goede grip om wegglijden van het handvat te voorkomen. De gegoten kragen op de kop van de zijkniptang zijn ook ontworpen om de veiligheid tegen wegglijden te vergroten. Hoewel kunststoffen over het algemeen isolerende eigenschappen hebben, voldoet de kunststofommanteling niet aan de VDE-specificaties, wat betekent dat de zijsnijtangen niet kunnen worden gebruikt voor werkzaamheden onder spanning.

Specifieke gegevens van de Högert zijkniptang 160mm

 • Totale lengte: 160mm
 • Hoofd breedte: ca. 21.6mm
 • Hoofd lengte: ca. 39.9mm
 • Bek lengte: ca. 9.7mm
 • Snijkant vorm: Zijdelingse snijkant met afgeschuinde rand
 • Snijkant lengte: ca. 19mm
 • Gewicht: ca. 203g

Specifieke gegevens van de Högert zijkniptang 180mm

 • Totale lengte: 180mm
 • Hoofd breedte: ca. 24.1mm
 • Hoofd lengte: ca. 46.1mm
 • Bek breedte: ca. 10.7mm
 • Snijkant vorm: Zijdelingse snijkant met afgeschuinde rand
 • Snijkant lengte: ca. 23mm
 • Gewicht: ca. 260g

Toepassing en gebruik van zijsnijders

Zijsnijders zijn een typisch gereedschap voor elke elektricien, elektrotechnicus of conciërge en zitten in de meeste gereedschapssets. Het snijgereedschap, dat meestal wordt gebruikt voor het knippen van kabels, geleiders en draden, is echter niet alleen een onmisbaar gereedschap in de handel, maar wordt ook gebruikt voor handwerk, in de bloemsierkunst of bij modelbouw, om maar een paar voorbeelden te noemen.

Kabels worden gesneden volgens de zogenaamde wigsnijmethode. Hierbij worden de twee snijkanten, waarvan de snijkant in de vorm van een wig is geplaatst met een schuine kant aan beide zijden, gesloten wanneer de tang in elkaar wordt gedrukt. Hoe verder de draad of kabel bij de verbinding ligt tijdens het knippen, hoe makkelijker deze te knippen is, omdat hier de hefboomwerking van een tang het grootst is. De punt van de zijkniptang is daarentegen geschikter voor preciezer werk, zoals het knippen van afzonderlijke draden en het afknippen van te lange of uitstekende draden of kabelbinders.

De 160mm en 180mm diagonaalscharen verschillen zowel in de lengte van de handgrepen als in de lengte van het snijvlak. De grotere diagonaalknippers zijn daarom de betere keuze voor met name dikkere kabels en draden, omdat deze in één keer kunnen worden doorgeknipt en het hefboomeffect aanzienlijk groter is door de langere handgrepen, waardoor er aanzienlijk minder kracht nodig is voor dezelfde draaddiameter. Een ander aspect is het stevigere ontwerp van de kop en de twee tangbekken, die bij de kleinere tangen zowel in breedte en dikte als in lengte kleiner zijn, zodat ze ook een iets lager knipvermogen hebben voor de maximale diameter van draden en harde geleiders.

Toepassingsvoorbeelden voor de Högert zijkniptang

 • Diagonale knippers worden voornamelijk gebruikt voor het knippen van kabels, leidingen en draden
 • Een zijkniptang is perfect voor draden, houten stokjes of metalen platen bij het knutselen
 • De kleinere zijkniptang is ideaal voor het knippen van bloemistendraad
 • Kabelbinders en draden kunnen bijna vlak worden afgesneden dankzij de zijsnijkant

WAARSCHUWING: In tegenstelling tot onze VDE-diagonaalscharen met beschermende isolatie tot 1000V AC de handgrepen van de diagonaalscharen zijn niet VDE-getest en zijn daarom niet geschikt voor werkzaamheden aan elektrische installaties en onder spanning werken.

Gegevens over de Högert zijkniptang

 • Product type: Tang
 • Materiaal (Handgreep): 2-Componenten TPR
 • Materiaal (Bek): Gelegeerd chroom vanadium staal
 • Type verbinding: Ingevoegd gewricht
 • Hardheid (bekken): HRC 58 - 62
 • Kleur: Zwartblauw
 • VDE-getest: Nee
 • Totale lengte: 160mm of 180mm
 • Ergonomisch gevormd: Ja
 • Bediening met één hand: Ja (aan beide kanten)
Extra informatie

Extra informatie

ArtikelnummerZANG0001
LevertijdVerzending van uw order binnen 2 - 3 werkdagen
MateriaalGelegeerd chroom vanadium staal
KleurZwart-Blauw
Beoordelen

Klantenreviews

Er zijn nog geen meningen van klanten beschikbaar

Schrijf de eerste review over dit product

Product delen? Dank je.