1K-PU montageschuim 750ml (lage expansie)

Ons montageschuim FOME FLEX lage expansie 1K-PU is een montageschuim met een lage na-expansie in het blik 750 ml pistoolschuim en is daarom ideaal voor het snel isoleren van raamkozijnen en deurkozijnen, en nog veel meer.

✓ Uitstekende hechting
✓ Ideaal voor isolatie
✓ Snijbestendig na ongeveer 20 minuten
✓ Slechts 30% post-uitbreiding
✓ Zeer lage emissie

Het PU-montageschuim levert tot 42 liter op en kan worden verwerkt met elk in de handel verkrijgbaar PU-schuimpistool.

Het artikel is in voorraad

Verzending van uw order binnen 2-3 werkdagen

 • Prijs berekenen
Beste voorstellen
 • from 6 Items € 8,59/ stuk (Basisprijs € 11,46/ l)
 • from 12 Items € 8,48/ stuk (Basisprijs € 11,31/ l)
 • from 24 Items € 8,29/ stuk (Basisprijs € 11,06/ l)

Alle prijzen zijn inclusief 19% btw

Basisprijs € 11,60 / l
€ 8,70 / stuk
0,8600 kilo / stuk

Alle prijzen zijn inclusief 19% btw

Uw prijs € 8,70 Incl. 19% BTW Gewicht: 0,8600 kilo
Beschrijving

1C PU montageschuim in de pistoolschuimbus

Ideaal voor isolatie ✓ Kleine post-uitbreiding ✓ Zeer lage emissie ✓

Ons FOME FLEX lage expansie 1K PU montageschuim is een speciaal bouwschuim met een lage na-expansie van ca. 30% en daardoor perfect geschikt voor het opschuimen van kozijnen en deuren. Vooral bij het plaatsen van binnendeuren kan een te grote uitzetting van het schuim het kozijn doen opbollen. De lage na-expansie voorkomt dit en maakt een nauwkeuriger opschuimen van de spleten mogelijk zonder dat het schuim overloopt. Het gebruiksklare PU-schuim in een spuitbus van 750 ml kan worden aangebracht met elk conventioneel PU-schuimpistool en kan zeer nauwkeurig worden gedoseerd.

Eigenschappen van het montageschuim in de pistoolschuimbus

FOME FLEX lage expansie is een montageschuim dat indruk maakt met zeer goede isolatiewaarden voor geluids- en warmte-isolatie. Daarom wordt het PU-schuim gebruikt om scheuren en kieren te vullen en voor dakisolatie. Door de geringe na-expansie is een zeer schone verwerking zonder nabewerking mogelijk. Het is ook dankzij deze eigenschap dat het montageschuim vaak wordt gebruikt als kaderschuim voor binnendeuren. Vooral voor dergelijke toepassingen is het belangrijk dat het schuim na uitharding geen schadelijke emissies afgeeft. Onze FOME FLEX lage expansie wordt beschouwd als zeer emissiearm en is gecertificeerd volgens de erkende GEV Emicode met de best mogelijke emissiebeschermingsklasse EC1+. Snijweerstand wordt al na ongeveer 20 minuten bereikt. Afhankelijk van het schuimvolume en het vochtgehalte wordt volledige uitharding bereikt na 1,5 uur, maar kan tot 5 uur duren voor grotere spleetvullingen. Bij toepassingen waarbij het montageschuim wordt gebruikt voor assemblage en verlijming, wordt de bevestiging van de montagedelen gehandhaafd tot de uitharding.

TIP: Voor dringende assemblages waarbij een snelle uitharding van het montageschuim vereist is, hebben wij een snel hardend lijmschuim op voorraad met een uithardingstijd van ongeveer 10 minuten.

FOME FLEX lage expansie heeft een uitstekende hechting op alle typische bouwmaterialen zoals hout, beton, baksteen, alle metalen, PVC, EPS of XPS. Dit maakt het montageschuim perfect voor het isoleren en isoleren bij het plaatsen van deur- en raamkozijnen, zowel binnen als buiten. De fijnporige schuimstructuur zorgt voor een zeer goede warmte-isolatie met een zeer lage warmtegeleidingscoëfficiënt van 0,036 W/mK. Naast thermische isolatie speelt ook geluidsisolatie een doorslaggevende rol bij de keuze van het juiste montageschuim. De geluidsisolatie van FOME FLEX lage expansie is 58db volgens EN ISO 717-1, wat overeenkomt met een gesprek op normaal volume of een radio of TV op kamervolume. FOME FLEX installatieschuim is ook geschikt voor het vullen van kieren en scheuren, en voor het isoleren van sanitair, verwarmings- en ventilatieapparatuur.

De werktemperatuur van het montageschuim ligt tussen +5°C en +35°C. Bij lage temperaturen is het echter raadzaam de schuim bus langzaam op te warmen tot +20°C. Het bouwschuim mag niet onder +5°C worden aangebracht, omdat te lage temperaturen de vorming van de fijnporige schuimstructuur, die nodig is voor een goede geluids- en warmte-isolatie, verhinderen. Om het montageschuim ook buiten voor ramen en deuren van aluminium of PVC te kunnen gebruiken, varieert de temperatuurbestendigheid na uitharding van -40°C tot +90°C.

 • Het PU montageschuim biedt een perfecte hechting op bijna alle typische bouwmaterialen
 • Ideaal voor het monteren en isoleren van ramen en deuren binnen en buiten
 • Het 1K-PU montageschuim met open poriën overtuigt door zeer goede warmte- en geluidsisolatiewaarden
 • Snijbestendig na 20-25 minuten en uitgehard na ongeveer 90 minuten onder ideale omstandigheden
 • Temperatuurbestendigheid na volledige uitharding varieert van -40°C tot +90°C
 • De 750 ml pistoolschuimbus maakt een schuimopbrengst mogelijk tot 42 liter
 • Lage na-expansie van het schuimvolume van 30%-40% na toepassing
 • Geclassificeerd als zeer lage emissie volgens GEV Emicode met de beste classificatie EC1+

OPMERKING: Het PU-montageschuim is niet geschikt voor polyolefinen (polyethyleen, polypropyleen) en PTFE wegens onvoldoende hechting.

Verwerking van het 1-component PU montageschuim FOME FLEX lage expansie

Naast de taaie, kleverige PU-verbinding bevatten kant-en-klare 1C PU-pistool schuimen een blaasmiddel dat het schuim uit het blik transporteert en ervoor zorgt dat het schuim poriën vormt. Daartoe moet het drijfgas worden gemengd met de kleefstofmassa. Voordat de bus op het schuimpistool wordt geschroefd, moet deze daarom ongeveer 20 seconden krachtig worden geschud. Let er bij het vastschroeven op dat de pistoolgreep niet per ongeluk wordt geactiveerd. Sommige pistolen hebben een doseerwiel dat voorkomt dat de hendel in gesloten toestand wordt losgelaten. De hoeveelheid schuim en de kwaliteit ervan worden vervolgens aangepast door de doseerschroef los te draaien.

Bij het schuimen van kieren en spleten en bij het verlijmen van raam- en deurkozijnen moet de ondergrond goed worden gereinigd, afgestoft en grondig bevochtigd. Het aanbrengen gebeurt door de buis van het pistool ongeveer halverwege in de opening te steken en het schuim in te spuiten tot het ongeveer tweederde van de opening vult. De loop van het pistool moet naar boven gericht zijn, zodat de schuimmassa naar beneden uit de loop kan stromen. Het schuim met hoge opbrengst van één blik met 750 ml inhoud levert tot 42 liter schuimvolume op, wat, afhankelijk van de kierdikte en kozijndiepte, voldoende is voor ongeveer 5 binnendeuren (uitgaande van 1 cm kierdikte, 18 cm kozijndiepte). Bij het vullen van holtes is het gunstig om de oppervlakken van het schuim met water te besproeien om de uitharding te optimaliseren, aangezien polyurethaanschuimen met één component vocht nodig hebben om uit te harden.

TIP: In geval van continu werk, pauzes tussendoor, of als er enige tijd verstrijkt tussen het opschuimen door het plaatsen van het volgende deurkozijn, is het raadzaam het pistool en de vastgeschroefde schuim bus tussentijds krachtig te schudden, zodat de lijmmassa niet uit het drijfgas slaat.

De snijweerstand van het montageschuim wordt bereikt na ongeveer 20 - 25 minuten, afhankelijk van de aangebrachte dikte. Daarna kunnen overlopende schuimresten gemakkelijk met een scherp mes worden afgesneden. Indien nodig kan het uitgeharde schuim vervolgens worden opgevuld en overgeschilderd. Na het schuimen kan het gedeeltelijk geleegde blik op het pistool blijven staan, maar het doseerwiel moet volledig worden gesloten zodat het schuim niet hard wordt in de buis van het pistool. Het is raadzaam het pistool na het werk te reinigen met een pistoolschuimreiniger, zoals onze FOME FLEX schuim reiniger grondig van binnen en van buiten, zolang het schuim nog niet is uitgehard.

LET OP: Bij het werken met PU-montageschuim moeten altijd handschoenen en een nauwsluitende veiligheidsbril worden gedragen.

Verwerkingseigenschappen van het montageschuim FOME FLEX lage expansie

 • Geurvorming: Kenmerkend
 • Kleur beige, geel kleurend
 • Werktemperatuur: +5°C tot +35°C
 • Verwerkingstijd ca. 5-10 minuten
 • Post-uitbreiding: 30%-40%
 • Snijbestendig: ca. 20-25 minuten (bij ca. +25°C)
 • Droogtijd: ca. 1,5-5,0 uur (bij ca. +25°C)
 • Treksterkte: 0,12-0,14 MPa
 • Thermische geleidbaarheid: 0,036 W/mK
 • Waterabsorptie: 1% volgens DIN 53428
 • Brandbeveiligingsklasse: E volgens EN 13501-1 (komt overeen met DIN 4102 B2)
 • Opslagtemperatuur: +5°C tot +25°C
 • Houdbaarheid: 28 maanden (ongeopend)

Veiligheidsvoorschriften voor de verwerking

Alvorens het montageschuim FOME FLEX lage expansie te gebruiken, moeten het technische informatieblad en het veiligheidsinformatieblad in acht worden genomen. Vooral de voorschriften inzake persoonlijke beschermingsmiddelen (beschermende handschoenen, veiligheidsbril) moeten dringend in acht worden genomen. Gebruik het PU-schuim alleen buiten of in goed geventileerde ruimten en vermijd contact met de huid of de ogen. Houd de schuimblikken altijd gesloten en buiten bereik van kinderen.

Gevarenaanduidingen overeenkomstig Verordening (EG) nr. 1272/2008

 1. H222 - Zeer licht ontvlambare aerosol
 2. H229 - Houder onder druk: kan barsten bij verwarming
 3. H315 - Veroorzaakt huidirritatie
 4. H317 - Kan een allergische huidreactie veroorzaken
 5. H319 - Veroorzaakt ernstige oogirritatie
 6. H332 - Schadelijk bij inademing
 7. H334 - Kan bij inademing allergie, astma-achtige symptomen of ademhalingsmoeilijkheden veroorzaken
 8. H335 - Kan irritatie van de luchtwegen veroorzaken
 9. H351 - Verdacht van het veroorzaken van kanker
 10. H373 - Kan schade aan organen veroorzaken bij langdurige of herhaalde blootstelling

De volledige tekst van de gevarenaanduidingen, evenals uitgebreide informatie over veilige behandeling, vervoer en opslag, is te vinden in het veiligheidsinformatieblad voor FOME FLEX lage expansie PU montageschuim.

Extra informatie

Extra informatie

ArtikelnummerTG-FOAM-ZS
LevertijdVerzending van uw order binnen 2-3 werkdagen
Kleefstof type1K PUR Lijm
MateriaalPolyurethaan-schuim
EAN/GTIN4772012008553
Gewicht0.8600
Vulhoeveelheid in ml750
KleurGeel
Kleurnauwkeurigheidgeen informatie mogelijk
Beoordelen

Klantenreviews

Er zijn nog geen meningen van klanten beschikbaar

Schrijf de eerste review over dit product
Datasheet

Product delen? Dank je.