Parket acryl Paracryl Parquet beige

Parket Acryl Parket Beige is geschikt voor het afdichten en vullen van scheuren in op hout gebaseerde materialen zoals parket, vloerdelen en laminaat en kan na uitharding worden geschuurd of overschilderd met verven en vernissen.

✓ Zonder silicone & oplosmiddelen
✓ Zeer eenvoudige verwerking
✓ Ideaal voor lichtgekleurde houtmaterialen
✓ Schuurbaar en overschilder baar
✓ Uitstekende hechting

De acrylaatkit Paracryl Parket in beige is ideaal voor lichte houtsoorten zoals linde, spar, populier, berk, enz.

Het artikel is in voorraad

Verzending van uw order binnen 2-3 werkdagen

 • Prijs berekenen
Beste voorstellen
 • from 5 Items € 4,40/ stuk (Basisprijs € 14,20/ l)
 • from 10 Items € 4,05/ stuk (Basisprijs € 13,05/ l)
 • from 25 Items € 3,63/ stuk (Basisprijs € 11,71/ l)

Alle prijzen zijn inclusief 19% btw

Basisprijs € 15,81 / l
€ 4,90 / stuk
0,5700 kilo / stuk

Alle prijzen zijn inclusief 19% btw

Uw prijs € 4,90 Incl. 19% BTW Gewicht: 0,5700 kilo
Beschrijving

Paracryl Parket Beige - De acryl voor lichte houtsoorten

Sneldrogend ✓ Schuurbaar; overschilder baar ✓ Siliconenvrij ✓

Onze Paracryl Parket in beige is een kit voor parket en laminaat binnenshuis die qua kleur geschikt is voor een hele reeks lichte houtsoorten. De Paracryl Parket heeft een uitstekende hechting op alle poreuze bouwmaterialen, keramiek, metaal of zelfs laminaat en is daarom ideaal voor het voegen van plinten en wandaansluitvoegen voor alle soorten houten vloeren. Daarnaast is de acrylaatkit zeer geschikt voor het vullen van oneffenheden, scheuren, gaten en beschadigingen in hout, bijvoorbeeld in houten deuren, kozijnen, trappen of meubels. Paracryl Parket Beige bevat geen oplosmiddelen en is vrij van ftalaten of siliconen. De kit voor lichte houtsoorten is na uitharding goed schuurbaar en overschilder baar.

Dankzij onze staffelprijzen kunt u profiteren van royale kwantumkortingen vanaf slechts 5 patronen.

  leveringsomvang:
 • 1 x Paracryl Parket Beige 310ml standaard patroon

Eigenschappen van Paracryl Parket Beige

Paracryl Parket is een elastisch vul- en afdichtmiddel voor binnen toepassingen voor het afdichten van aansluitvoegen van wand- en plinten in houten vloeren, zoals parket, vloerdelen, laminaat of kurk. De siliconenvrije verbinding vult ook grotere scheuren, oneffenheden en oneffenheden in oppervlakken en is daarom een perfecte oplossing als reparatie- en vulmiddel van beschadigde houten oppervlakken. Als gebruiksklare, eencomponentenkit in de standaardpatroon van 310 ml kan de acrylaatkit met elke standaardpatroonpers worden aangebracht.

Het belangrijkste verschil tussen een gewone schilders acryl en een parketacryl is de hogere Shore-hardheid nadat de kit volledig is uitgehard. Dit maakt de nabewerking door schuren achteraf veel gemakkelijker. Zo kan een uitstekende gelijkmatigheid met naadloze overgang van de houtoppervlakken naar de acryl worden verkregen, die door de houtachtige kleur nauwelijks zichtbaar is, zelfs zonder eroverheen te schilderen.

Om het parketacryl zonder aarzeling te kunnen gebruiken voor afdichtingen en reparaties binnenshuis, voldoet het aan de strenge eisen voor de VOS-emissieklasse met de topklasse A+. Dit betekent dat zowel tijdens de verwerking als tijdens en na de uitharding geen schadelijke stoffen worden uitgestoten.

Technische gegevens van Parket Acryl Paracryl in Beige

 • Materiaal: Acryl polymeer
 • Kleur: Beige
 • Huidvorming: ca. 60-70 min. bij 23°C
 • Uithardingssnelheid: ca. 0,5mm/24h. bij 23°C
 • Dichtheid: 1,65g/ml
 • Shore hardheid: 36 overeenkomstig aan ISO 868
 • Rek bij breuk: 250% overeenkomstig aan ISO 8339
 • Toelaatbare vervorming: max. 12,5% overeenkomstig aan ISO 11600
 • Temperatuur bestendigheid: -20 °C-+80 °C
 • Verwerkingstemperatuur: +10 °C-+40 °C
 • VOC-emissie klasse: A+
 • Weerstand tegen veroudering: Uitstekend
 • UV-bestendigheid: Middelmatig
 • Weersbestendigheid Middelmatig
 • Opslagcapaciteit:12 maanden (ongeopend)

OPMERKING: Acrylaatkit moet worden bewaard tussen +5 en +25°C. Bewaar geopende kokers altijd in een luchtdichte verpakking, zodat de acryl later opnieuw kan worden gebruikt.

Toepassing van acrylaatkit voor lichte houtsoorten

Paracryl Parket Beige is een kant-en-klare, eencomponentenkit die net als siliconen met een patroonpers wordt aangebracht en op soortgelijke wijze wordt verwerkt. Parket Acryl bevat echter geen siliconen, zodat het later zeer goed kan worden geschuurd en overschilderd met de gangbare verven en vernissen op dispersiebasis. Vanwege het grote aantal kleuradditieven en kleurformules wordt een compatibiliteitstest aanbevolen. Een ander verschil met siliconen is dat er geen speciaal egalisatiemiddel nodig is om de kit glad te strijken, omdat acryl in pasteuze toestand in water oplosbaar is, zodat scheuren, oneffenheden of voegen heel goed met gewoon leidingwater kunnen worden gladgestreken.

De parketacryl in beige wordt, zoals de naam al aangeeft, vooral gebruikt voor aansluitvoegen van parket, laminaat en plinten. De lichtgekleurde kit is echter ook geschikt voor het vullen van scheuren, gaten en kieren in planken, balken en fineer, en voor het egaliseren van oneffenheden in houten oppervlakken. De lichte kleur is niet specifiek aangepast aan een bepaalde houtsoort en kan worden gebruikt voor vele lichte houtsoorten zoals populier, linde, spar, berk, esdoorn of licht grenen zonder dat de kit bijzonder opvallend is.

  Toepassingsvoorbeelden voor Paracryl Parket Beige
 • Het beige parket is ideaal voor lichte houtsoorten, bijvoorbeeld linde, populier, spar of berk
 • De acrylaatkit kan worden gebruikt voor het voegen van plinten op parketvloeren, laminaat en vloerdelen
 • Paracryl Parket Beige is geschikt voor het onopvallend vullen van scheuren, gaten en oneffenheden in lichtgekleurd hout
 • Het parket acryl is uitstekend geschikt voor houten meubels, deuren, kozijnen, lambriseringen en balken binnenshuis
 • en veel meer

Acrylpolymeer is gevoelig voor water zolang het uithardingsproces nog niet is voltooid en kan daarom zeer gemakkelijk met leidingwater van gereedschap of de ondergrond worden verwijderd. Na droging kan de kit echter alleen mechanisch worden verwijderd door deze met een mes of guts uit te snijden of met een profielschraper af te schrapen.

OPMERKING: Het parketacryl is ideaal voor talloze toepassingen binnenshuis, maar kan niet worden gebruikt voor ruimtes waar langdurig of regelmatig contact met vocht is. Bovendien is de speciaal voor houtmaterialen ontwikkelde acryl niet geschikt voor vloerbedekkingen van PVC, vinyl of linoleum. Met name voegen die aan beweging onderhevig zijn, mogen niet aan hoge belastingen worden blootgesteld totdat de kit volledig is uitgehard. De toegestane vervorming mag niet meer dan 5% bedragen. Nadat de kit is gedroogd en uitgehard, is een maximale vervorming van 12,5% toegestaan, wat meer dan voldoende is voor de meeste toepassingen waarbij een parketacryl wordt gebruikt.

Extra informatie

Extra informatie

ArtikelnummerACR-0590-BEI
LevertijdVerzending van uw order binnen 2-3 werkdagen
Kleefstof typeParket Acryl
EAN/GTIN5413624010570
Gewicht0.5700
Vulhoeveelheid in ml310
KleurBeige
KleurnaamBeige
KleurnauwkeurigheidNee
Beoordelen

Klantenreviews

Er zijn nog geen meningen van klanten beschikbaar

Schrijf de eerste review over dit product
Datasheet

Product delen? Dank je.